Top 5 beste 75 inch QLED tv’s met haarscherp beeld

Last updated by Simon on

75 inch televisies

Wil jij graag een nieuwe TV voor in jouw woonkamer aanschaffen? Gaat jouw voorkeur daarbij uit naar een grote TV? Dan kom je al snel op een variant van 75 inch groot uit. Binnen het aanbod van 75 inch tv’s vind je echter verschillende technieken.

Zo kun je voor de 4K LED techniek kiezen, maar je kunt ook voor de QLED techniek kiezen. In dít artikel richten wij onze pijlen op het aanbod van 75 inch TV QLED

Wij hebben recent meerdere 75 inch QLED tv’s uit mogen proberen. Aan de hand van onze test hebben wij vervolgens een top 5 samen kunnen stellen.

Over deze 5 beste 75 inch tv’s met QLED techniek lees je hieronder meer. We bespreken van de vijf beste varianten uitgebreid wat de belangrijkste plus- en minpunten zijn.


1. Samsung QE75Q60T – 75 inch – 4K QLED – 2020

75 inch 4K tv

Wil je gewoonweg voor de beste 75 inch TV met QLED techniek gaan? Dan is deze variant van Samsung de beste keuze voor je. Deze variant is relatief betaalbaar, biedt haarscherp beeld en brengt enkele handige extra’s met zich mee.

Ook zijn wij van mening dat dit een aanwinst voor in elk huis is. Dit is te danken aan het schermdiagonaal van 191 centimeter, maar ook aan de toffe uitstraling. Onder meer de zwarte rand en de pootjes spreken ons persoonlijk aan.

Iets wat ons ook aanspreekt, is de helderheid van het beeld. Dankzij de QLED techniek geniet je echt van haarscherp beeld, inclusief de juiste kleuren. Zo is er duidelijk onderscheid tussen zwart, schaduw en andere donkere tinten. Ook de lichtere tinten worden perfect weergegeven op deze 75 inch TV QLED.

Deze TV heeft verder nog een Ambient Mode, een fijne bediening en de mogelijkheid tot Multi View. Bij die mogelijkheid kun je links op het scherm naar TV kijken, terwijl je aan de rechterkant iets vanaf jouw smartphone kunt streamen.

Voordelen:

 • Prachtig design
 • Inclusief Ambient Mode
 • Inclusief Multi View functie
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Prima geluid

Nadelen:

 • Afstandsbediening is ietwat onduidelijk2. Samsung QE75Q60A – 75 inch – 4K QLED

QE75Q60A 75 inch tv

Vind je het niet erg om relatief veel geld aan een 75 inch TV QLED uit te geven? Dan is deze Samsung 75 inch QLED 4K TV bijzonder interessant voor je. Dit is niet de goedkoopste 75 inch TV, maar de TV biedt wel enkele opvallende extra’s.

Zo geniet je bij deze TV van een waanzinnig geluid. Dit geluid is te danken aan de speciale OTS LITE functie van Samsung. Met dank aan deze functie geniet je eigenlijk van 3d-surroundgeluid; je hebt écht het gevoel alsof je in een bioscoop zit. Ook is het ideaal dat het geluid automatisch afgestemd wordt op hetgeen je aan het kijken bent.

Verder is de scherpte van dit beeldscherm echt fenomenaal. Je kunt de kleinste details in elke film zien, terwijl je ook van een prachtig kleurenpalet kiest. Juist dáármee weet de QLED techniek van Samsung zich zo te onderscheiden.

Tevens zijn wij over het ontwerp van deze TV erg te spreken. Samsung heeft namelijk voor een vrij dun ontwerp gekozen, waardoor je de TV moeiteloos op kunt hangen. Zet je deze 75 inch QLED tv liever op jouw tv-meubel neer? Ook dat is mogelijk dankzij de stijlvol vormgegeven pootjes. Al met al een prima 75 inch TV QLED!

Voordelen:

 • Waanzinnig geluid
 • Waanzinnig scherp beeld
 • Dun ontwerp
 • Gekende Samsung kwaliteit

Nadelen:

 • Relatief dure 75 inch QLED TV
3. Samsung QE75Q70T – 75 inch – 4K QLED

4K 75 inch televisie

In dit artikel blijven we eigenlijk alleen maar bij het merk Samsung. Dit is volledig te danken aan het feit dat Samsung als enige de 4K QLED techniek hanteert. Ook de nummer 3 in deze top 5 is daardoor van Samsung; het gaat hierbij om de QE75Q70T variant.

Qua prijskaartje zit deze TV tussen de hierboven besproken varianten in. Deze TV is daarmee niet overdreven duur, maar is ook niet spotgoedkoop te noemen. Nee, als naar de prijs-kwaliteitsverhouding kijken, worden we eigenlijk wel direct blij. De kwaliteit van deze Samsung 75 inch QLED TV is namelijk waanzinnig te noemen.

Dit merk je eigenlijk al direct als je naar de televisie kijkt. Het beeld is haarscherp, terwijl de kleuren ook perfect naar voren komen. Verder is de bediening subliem, geniet je van kraakhelder geluid en kun je ook gamen op deze TV. Verder kun je gebruik maken van de Multi View functie en de Ambient Mode.

Ben jij een groot fan van smart home producten? Dan is deze TV ook ideaal voor je. Je kunt namelijk languit op de bank liggen en via jouw smartphone deze TV bedienen. Zonder dat je hier ook maar enige moeite voor hoeft te doen! 

Voordelen:

 • Multi View & Ambient Mode
 • Ideaal voor gamen
 • Makkelijk te bedienen
 • Perfect geluid
 • Waanzinnig mooi beeld

Nadelen:

 • Niet de goedkoopste Samsung 75 inch QLED 4K TV
 • Volume ietwat lastig in te stellen
4. Samsung QE75Q64T – 75 inch – 4K QLED

QE75Q64T 4K 75 inch televisie

Heb je in dit artikel nog niet de perfecte 75 inch TV QLED gevonden? Dan willen wij je ook nog graag op deze variant van Samsung wijzen. Deze variant heeft een interessant prijskaartje en biedt enkele handige functies aan. Met name dankzij deze functies kun je dagelijks genieten van deze geweldige 75 inch Samsung TV.

Het gaat hierbij onder meer om de Smart Hub. Dit is een online omgeving waarin je jouw favoriete apps en content kunt bewaren. Via deze QLED TV kun je deze content vervolgens direct bekijken. Hierbij geniet je van een waanzinnig scherp beeld, inclusief een uitmuntend kleurenpalet.

Dankzij de QLED techniek geniet je namelijk van een 100% kleurvolume. Dit komt het kijken naar jouw favoriete films/programma’s alleen maar ten goede.

Verder biedt deze TV alles waar je naar op zoek bent. Een fraai design, een makkelijke bediening en een kraakhelder geluid. Ook is het prijskaartje vrij interessant, zéker als je ‘m naast de prijskaartjes van andere Samsung QLED 4K tv’s legt.

Voordelen:

 • 100% kleurvolume dankzij QLED techniek
 • Fraai design
 • Makkelijk te bedienen
 • Inclusief Smart Hub functie
 • Relatief gunstig geprijsd

Nadelen:

 • Deze 75 inch TV verbruikt relatief veel energie
5. Samsung QE75Q80T – 75 inch – 4K QLED

Qled 4K 74 inch televisie

Dit artikel over de beste 75 inch TV QLED sluiten we graag met deze Samsung TV af. Deze tv maakt ook gebruik van de 4K QLED techniek en is van een waanzinnig niveau. Dat is overigens ook iets wat je aan het prijskaartje terug ziet. Voor deze 75 inch TV QLED moet je relatief diep in de buidel tasten.

Je krijgt wel veel waar voor je geld. Zo is het kleurenvolume echt 100%, geniet je van haarscherp beeld en kun je deze TV makkelijk bedienen. Uiteraard beschikt deze TV over alle Smart-mogelijkheden, zoals je anno 2021 zou mogen verwachten.

Ook voor gamen is deze TV ideaal. Daarbij geniet je niet alleen van haarscherp beeld, maar ook van magnifiek geluid. Dit geluid is te danken aan een unieke soundbar die meegeleverd wordt. Verder kun je ook gebruik maken van de Multi View functie en biedt deze TV de Ambient Mode aan. Al met al een geweldige TV van Samsung.

Voordelen:

 • Geweldig beeldkwaliteit
 • Haarscherp beeld dankzij de soundbar
 • Makkelijk te bedienen
 • Multi View functie
 • Ambient Mode

Nadelen:

 • Dit is een vrij dure 75 inch 4K QLED TV
Wat is voor jou de beste 75 inch QLED TV?

Wil jij graag een 75 inch TV QLED aanschaffen? Dan hoef je in ieder geval niet naar het merk te kijken. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, richt alleen Samsung zich vooralsnog op deze techniek.

Dit betekent dat je je geen zorgen over de kwaliteit hoeft te maken. Samsung weet als geen ander hoe ze kwaliteit moeten leveren.

Het is hierbij wel verstandig om goed naar het prijskaartje te kijken. De hierboven besproken tv’s lijken op elkaar, maar verschillen toch behoorlijk qua prijskaartje. Het verschil kan oplopen tot ruim 700 euro; het is dus zeker de moeite waard om een goede vergelijking te treffen.

Bij deze vergelijking kun je op onder meer de volgende aspecten letten:

 • Functies van de TV: welke functies worden door de TV allemaal standaard aangeboden?
 • Bediening van de TV: is het mogelijk om de TV bijvoorbeeld via jouw stem of via jouw smartphone te bedienen?
 • Waar is de TV geschikt voor?: is de TV bijvoorbeeld specifiek geschikt voor het spelen van de leukste games?
 • Design van de TV: over het algemeen hanteert Samsung één en dezelfde designtaal. Toch zie je qua uitstraling en design nog enige verschillen tussen de varianten.
 • Modeljaar: bij Samsung bestaan grote verschillen tussen de modeljaren. Ga daarom altijd voor een 75 inch TV QLED uit dit jaar óf uit het voorgaande jaar. Als je voor een oudere TV kiest, moet je het vaak met iets mindere functies en technieken doen.
 • Ervaringen van andere kopers: Wat zeggen andere kopers over de betreffende 75 inch TV QLED? Ook dat is een belangrijk criteria waar je jouw keuze vanaf kunt laten hangen.

Misschien ook interessant:


Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *