Tv voor caravan? Wij zochten alles voor je uit!

Last updated by Simon on

Tv voor caravan

Op vakantie gaan is een van die dingen waar we met zijn allen naar uit kijken tijdens het jaar.

Waar sommigen op een verre vliegvakantie naar een tropisch eiland gaan, kiezen velen van ons er ook voor om het dichter bij huis te houden.

Over de laatste jaren is het op vakantie gaan met de caravan of camper dan ook steeds populairder geworden. Dat is ook niet gek, want je bent heerlijk mobiel en kunt overal heen waar je wilt, terwijl je je eigen spullen bij je hebt.

In je caravan wil je dan ook wel voorzien zijn van de fijnste luxe en apparaten, en een tv voor je caravan mag daar absoluut niet aan ontbreken.

Maar als je een caravan tv wilt kopen, waar moet je dan op letten? Waar kun je deze kopen? En kan ik zomaar iedere tv hiervoor gebruiken?

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten op het gebied van camping tv’s en alles daar omheen!

Let op de correcte aansluiting

Het is iets wat je gauw over het hoofd zult zien, de aansluiting van je tv.. Toch zul je versteld staan van het aantal keren dat dit fout gaat.

Want hoewel een caravan vaak wel een stopcontact heeft, zul je dat bij een camper een stuk minder vaak tegenkomen.

Daarom is het erg belangrijk dat je er goed op let welke stroomaansluiting je nodig hebt. Een camper maakt namelijk gebruik van een 12 volt aansluiting.

Mocht je een tv hebben die voorzien is van een 12 volt aansluiting, dan moet je er ook op letten dat de kabel erbij geleverd is.

In veel gevallen wordt deze namelijk er niet bij geleverd. Als dat het geval is zul je er eentje los moeten aanschaffen.

Als je met de caravan op vakantie gaat dan kun je gewoon prima een tv aanschaffen die voorzien is van een standaard stekker. De caravan heeft vaak wel een aantal stopcontacten.

Media-apparaten

Het kopen van een caravan tv of camper tv is natuurlijk één ding, maar met alleen een beeldscherm zijn we er nog niet!

Je wilt uiteraard ook wat te kijken hebben zodra je het scherm in je bezit hebt.

Het is daarom verstandig om te kijken naar de ingebouwde mogelijkheden van de tv.

Zo zijn er erg veel tv’s voor de caravan of camper die beschikken over een ingebouwde dvd-speler. Hierdoor hoef je enkel je favoriete dvd’s mee te nemen en hoef je niet los nog een dvd-speler mee te sjouwen.

Mocht je geen dvd’s hebben omdat je alles liever via streaming kijkt, dan is het verstandig om te kijken of de tv beschikt over streaming services.

Het nadeel hieraan is dat je afhankelijk bent van een WiFi signaal. Ook zul je dan moeten gaan kijken voor een smart-tv. Deze zijn vaak tamelijk duurder dan een normale tv.

Vandaag de dag zijn er gelukkig ook externe apparaten die het mogelijk maken om makkelijk te streamen. Denk hierbij aan Google Chromecasts en Apple TV.

Het formaat

Als je een camping of caravan tv wilt kopen, dan wil je uiteraard wel een helder beeld hebben.

Maar ondanks dat je een helder beeld zal willen hebben is het verstandig om niet voor de grootste tv te gaan.

Ondanks dat een grote tv erg fijn kijkt komt het voor op de camping met een aantal nadelen. Zo is het meenemen van de tv een flinke klus.

Deze is vaak niet alleen zwaar, maar vergt dan ook extra ruimte en zorgt ervoor dat je extra voorzichtig moet zijn.

De kans is groter dat er wat mis mee gaat en het aanschaffen hiervan is überhaupt een stuk duurder.

tv voor caravan

Een kleine tv voor je caravan of kleine tv voor je camper is dan ook een stuk wenselijker.

Deze is een stuk makkelijker mee te nemen, vaak wat steviger en scheelt ook nog in de kosten. Het is verstandig om te kijken voor tv’s die tussen de 20 en 30 inch liggen.

Deze zijn groot genoeg voor een hoop kijkplezier, maar niet moeilijk mee te nemen.

Minder is meer

Net als met het formaat geldt deze regel ook voor de kwaliteit van het scherm.

Je zult vast wel wat momenten achter de tv doorbrengen, anders neem je hem niet mee. Maar een 4K UHD-tv zal niet nodig zijn.

Dit komt omdat je in een caravan of camper niet zo ver van je tv afzit als thuis. Doordat je een stuk dichter bij zit heb je aan een Full HD of HD Ready tv al ruim voldoende.

Maar wat moet ik dan wel doen?

Lang niet iedere elektronicawinkel zal een camping-tv aanbieden. Dit komt omdat het aanbieden hiervan seizoensgebonden is.

Gelukkig is de website van Coolblue hier het hele jaar op voorbereid. Zo hebben zij zelfs een speciale afdeling op hun website waar je jouw ultieme camping-tv of caravan tv kunt kopen!

Deze tv’s voldoen aan alle criteria die we eerder besproken hebben en zijn de perfecte verrijking voor jouw camper of caravan!

Conclusie

We zijn een volkje dat er graag met de camping of caravan op uit trekt. Of we nu op de camping een paar kilometer verderop gaan staan, het halve land doorrijden ervoor of helemaal naar Zuid-Frankrijk rijden, we zijn gek op onze campers en caravans!

Maar op deze vakanties wil je ook lekker een filmpje of serie kunnen kijken. Gelukkig biedt de website van Coolblue een selectie aan camping en caravan tv’s.

Deze toestellen zijn niet te groot en dus makkelijk mee te nemen. Ook zijn ze voorzien van een ingebouwde dvd-speler waardoor je je favoriete dvd’s gemakkelijk kunt bekijken.

Met een kleine tv voor je caravan kun je dus ongestoord genieten van de beste films en series, waar je ook op de camping staat!


Misschien ook interessant:

Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *