TV voor badkamer? Aandachtspunten en tips!

Last updated by Simon on

TV voor in de badkamer

Na een lange dag werken of studeren zijn er weinig dingen fijner dat een lekker warm bad nemen. Daarentegen kan het op den duur wel een beetje saai worden als je alleen maar in dat warme water zit.

Een badkamer tv kan dan de perfecte oplossing zijn voor jouw probleem. Want met een tv voor je badkamer weet je zeker dat je de optimale ontspanning krijgt die je verdient.

In dit artikel nemen we je mee langs alles wat te maken heeft met de perfecte tv voor jouw badkamer. Zo vertellen we waar je op moet letten, hoe je deze het beste kunt bevestigen en alle andere mogelijkheden!

Waar moet ik op letten?

Het plaatsen van een tv in je badkamer lijkt een eenvoudig karwei op het eerste gezicht. Je pakt een tv, stopt de stekker in het stopcontact, plaatst hem op de gewenste plaats en klaas is Kees.

Hoewel dit in theorie zou kunnen komt er toch aanzienlijk meer kijken bij het plaatsen van een badkamer tv. Speciaal voor jou hebben we daarom een aantal dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het veilig en succesvol plaatsen van een badkamer tv.

Veiligheid

Een van de eerste dingen, en waarschijnlijk ook de belangrijkste, is de veiligheid. Bij het plaatsen van elektrische apparaten moet je namelijk altijd goed op de veiligheid letten. En bij het plaatsen van een tv voor je badkamer al helemaal.

Dit komt omdat je bij het installeren van elektrische apparaten in de badkamer altijd te maken hebt met vocht. Hoewel zo goed als iedere badkamer tegenwoordig wel voorzien is van een geaard stopcontact is het toch altijd oppassen geblazen.

Gelukkig is het wel zo dat iedere badkamer tv ook een waterdichte tv is. Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat je tv de optimale veiligheid garandeert.

De aansluitpunten van een waterdichte tv zijn namelijk behandeld om op een perfecte manier alle mogelijke punten af te sluiten van water. Zo zorg je ervoor dat er geen enkele vorm van kortsluiting kan gaan ontstaan.

Inbouw of opbouw

Als je van plan bent om een badkamer tv te installeren dan zul je deze ook moeten gaan bevestigen en plaatsen. Als je je tv namelijk op de wasbak zet dan gaat hij gigantisch in de weg staan. Bovendien staat dit ook niet mooi.

Er zijn daarom twee verschillende manieren om een badkamer tv succesvol te monteren in je badkamer; via inbouw of opbouw.

Inbouw

Als je ervoor wilt zorgen dat je badkamer tv op een mooie manier geïntegreerd wordt met de rest van de ruimte, dan is een inbouw model waarschijnlijk de meest verstandige keuze.

Met een inbouw badkamer tv zorg je ervoor dat het complete toestel in de muur gebouwd wordt. Op deze manier behoud je de ontspannende inrichting van je badkamer en geeft het een luxe uitstraling aan de rest van de ruimte.

Hoewel een inbouw tv een mooie en strakke uitstraling heeft zit er wel een nadeel aan vast. Als het toestel namelijk eenmaal is ingebouwd kun je er niets meer aan veranderen. Zo kun je de kijkhoek niet veranderen en moet je ervoor zorgen dat deze precies is zoals jij dat wilt.

Opbouw

De tweede optie die je hebt is het kiezen van een opbouw model. Een opbouw badkamer tv zorgt ervoor dat je het apparaat te allen tijde kunt kantelen en draaien. Dit is bijvoorbeeld perfect als je met meerdere mensen in een huis woont die graag ook gebruikmaken van deze tv.

Het nadeel van het hebben van een opbouw tv is dat je er wel een losse beugel bij moet kopen. Hoewel deze beugels over het algemeen prima te verkrijgen zijn is het wel een kleine extra kostenpost.

Verwarmd scherm

waterdichte televisie

Een andere factor die erg belangrijk is bij het aanschaffen en plaatsen van een badkamer tv is dat je rekening moet houden met de condens. Hoewel je dit al doet door bijvoorbeeld een waterdichte smart tv te hebben is er nog iets wat erg belangrijk is.

Het hebben van een verwarmd scherm is absolute noodzaak bij een badkamer tv. De warmte van het scherm zorgt ervoor dat je geen condens op je scherm kunt krijgen. Hierdoor blijf je altijd een kraakhelder beeld behouden, hoe warm jouw comfortabele bad ook is.

Gewone of smart tv

Als je een nieuwe tv gaat kopen dan kom je al gauw voor de keuze of je voor een gewone of voor een smart tv gaat. Bij het aanschaffen van een badkamer tv is dat dan ook niet anders.

Beide tv’s beschikken over verschillende ingangen die het mogelijk maken om randapparatuur te koppelen met het scherm. Zo kun je eenvoudig een Chromecast of Apple-tv aansluiten.

Ga je voor een waterdichte smart tv, dan hoef je dit niet te doen. Net als bij je gewone smart tv kun je dan eenvoudig het toestel koppelen met je wifi netwerk waardoor je eenvoudig je favoriete series kunt streamen via Netflix of Disney+.

Het bevestigen van je badkamer tv

Zoals je misschien al wel hebt gemerkt zitten er toch wel wat haken en ogen aan het kopen van een badkamer tv. Zo zijn er erg veel verschillende factoren waar je rekening mee moet gaan houden.

Maar zodra je jouw (spiegel) badkamer tv hebt gekocht, is het natuurlijk wel goed om te weten hoe je deze moet gaan bevestigen.

Zoals we al eerder hebben aangekaart zijn er eigenlijk twee verschillende manieren om een badkamer tv te installeren; inbouwen en opbouwen. Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt tussen een van de twee kan het monteren beginnen!

Als je op zoek bent naar een tv die je makkelijk, relatief snel en pijnloos kunt installeren, dan is een opbouw badkamer tv de beste zet.

Een opbouw badkamer tv is namelijk eenvoudig aan je muur te hangen. Je moet voor je hem kan ophangen nog wel een losse tv-beugel kopen.

Hierdoor ben je iets duurder uit. Het grote voordeel aan een opbouw tv is dat de naar wens te kantelen en te draaien is. Het nadeel is daarentegen dat het niet altijd even mooi staat bij de rest van je badkamer.

Als je gaat voor een inbouw tv voor je badkamer dan weet je een ding vrij zeker; het eindresultaat is verbluffend. Doordat je de inbouw tv in de muur van je badkamer kunt integreren kun je ervoor zorgen dat het er zo strak en mooi uitziet als dat jij wilt.

Hoewel een inbouw tv erg mooi is zitten er twee nadelen aan; de montage en het kantelen.

Met het monteren van een inbouw badkamer tv ben je namelijk wel even bezig. Dit komt omdat je fysiek een stuk uit je badkamer moet gaan opofferen om ruimte te maken voor de tv.

Hierdoor kan het een behoorlijke kluif zijn en moet je soms een specialist inhuren. Na bevestiging is het overigens ook niet mogelijk om de tv te kantelen. Hierdoor zit je vast aan een specifieke kijkhoek.

Waar koop je een badkamer tv?

tv in natte ruimte

Je kunt je voorstellen dat er, ondanks dat het een behoorlijke nichemarkt is, toch aardig wat verschillende modellen en merken op de markt zijn. Maar ondanks dat er aardig wat verschillende modellen op de markt zijn, zijn deze tv’s toch lang niet overal verkrijgbaar.

Je zou namelijk verwachten dat je een badkamer tv gewoon bij een elektronica zaak zou kopen. Je koopt een camping tv immers toch ook niet bij de ANWB?

Gelukkig zijn er veel verschillende sanitair winkels door heel het land die deze badkamer tv’s aanbieden. Zo kun je bij verschillende sanitair winkels een tv krijgen van het merk Aquasound of Splash Vision.

Deze merken zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van badkamer tv’s. Hierdoor voldoen zij gegarandeerd aan de eisen die je hebt bij het aanschaffen van een tv voor je badkamer.

Naast de sanitair winkels zijn er ook een aantal webshops die de badkamer tv’s verkopen. Zo kun je ook direct van de webshop van Aquasound of Splash Vision een tv kopen.

Conclusie

Het ontspannen in een bad is heerlijk, maar wordt op den duur misschien een beetje saai. Een badkamer tv kun je daar dan ook gigantisch mee helpen.

Zo heb je een inbouw of opbouw tv voor je badkamer die ten eerste instantie op een spiegel lijkt. Hierdoor behoud je alle rust en stijl van je badkamer.

Voor welke badkamer tv ga jij?
Bekijk ook:

Categorieën: TV

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *