Airfryer voor op de camping kopen? De Beste 3!

Last updated by Simon on

Airfryer voor op de camping

Gaan jullie ook graag camperen? Dan zijn er een aantal zaken die je zeker mee moet nemen. De laatste tijd wint ook de airfryer voor op de camping enorm aan populariteit.

Maar welk toestel kan je nou het beste kopen?

Wij zochten de beste kleine camping airfryer voor jou. Hieronder lees je al onze bevindingen, samen met een handige koopgids.

Lees zeker tot het einde, zodat je geen belangrijke tips mist.

Wat is een camping airfryer?

Een airfryer is een soort friteuse. Het toestel werkt echter niet met olie, maar wel met hete lucht. Daardoor is het apparaat veel beter geschikt om te worden gebruikt op een camping.

Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is toegang tot het elektriciteitsnet.

De meeste kampeerders gebruiken de airfryer voornamelijk om frieten in te bereiden. Afhankelijk van het toestel dat je koopt, kan je er eventueel ook andere gerechten in bereiden.

Ideaal dus als je zo efficiënt mogelijk te werk wilt gaan.

Wat zijn de beste camping airfryers?

Er bestaan heel wat verschillende modellen, van verschillende merken. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om ook daadwerkelijk een toestel uit te kiezen.

Wij zochten drie mini airfryers voor op de camping uit, waarvan we echt overtuigd zijn dat ze jou het leven makkelijker kunnen maken.

1. Daewoo DHFRYER Airfryer 1000 watt

Daewoo camping airfryer

Een camping airfryer met een vermogen van 1000 watt wordt door velen als ideaal beschouwd. De Daewoo DHFRYER heeft voldoende volume, maar is al bij al een zeer compact toestel dat makkelijk kan worden opgeborgen.

Je kunt er heerlijke groenten, vlees en vis, of een heerlijk bakje patat in bereiden. Meer nog, deze mini Daewoo camping airfryer is zelfs geschikt voor bepaalde soorten gebak.

Zelf zou ik voor dit toestel kiezen omwille van zijn fantastische prijs-kwaliteitverhouding.  Het toestel kan gebruikt worden door een koppel, of eventueel voor een klein gezin.

De temperatuur kan je heel makkelijk instellen. Deze kleine camping airfryer gaat tot maar liefst 200 graden Celsius.

Bovendien beschikt het apparaat ook nog eens over een heel handige timer, waardoor voedsel bereiden nog eenvoudiger wordt.
2. Tefal Easy Fry Compact EY3018

Tefal-Easy-Fry-Compact

Wanneer we spreken over koken tijdens het camperen, dan kunnen we bijna niet om Tefal heen. Het merk biedt verscheidene handige toestellen en tools aan.

Zo heeft ook de Tefal Easy Fry Compact een plaats verworven op onze lijst van beste camping airfryers.

Voor veel kampeerders is het lastig om frietjes heerlijk krokant te bakken; ze zijn ofwel aan de bovenkant te bruin, ofwel aan de onderkant te slap.

Om goed te zijn zou je ze tussendoor af en toe moeten opschudden, maar dat kost veel tijd. Bij dit toestel is dat echter niet nodig.

Tefal heeft namelijk een speciaal kookrek voorzien, om ze langs alle zijden perfect te kunnen bakken.

Dankzij de timer en de beschikbare programma’s, hoef je zelf niet al te veel na te denken. Zo maak je verschillende gerechten klaar in een mum van tijd, terwijl jij bijvoorbeeld de tafel dekt.

Met zijn vermogen van 1400 watt, is deze airfryer trouwens een stuk krachtiger dan de meeste toestellen binnen deze categorie. Absoluut een topper dus!
3. Mestic MA-100 heteluchtfriteuse

mestic heteluchtfriteuse

Ben je echt op zoek naar een mini camping airfryer met een klein vermogen van 900 watt? Dan is deze Mestic heteluchtfriteuse misschien wel wat jij nodig hebt op de camping.

Deze mini airfryer heeft een inhoud van anderhalve liter, waardoor je toch nog makkelijk twee mooie porties tegelijk kunt bereiden.

Het toestel heeft niet de meest complexe opties, maar doet absoluut wel wat het belooft. Bovendien kan je voor zijn prijs ook niet veel meer verwachten dan een timer en een draaiknop om de temperatuur te regelen.

Hij biedt misschien net wat minder gemak dan soortgelijke apparaten met allerlei programma’s, maar je betaalt er ook effectief een stuk minder voor.

Houden jullie van low budget kamperen? Dan ben ik ervan overtuigd dat deze Mestic mini camping airfryer ideaal is voor jullie gezin.
Waar moet je op letten bij een kleine camping airfryer?

De toestellen die we hierboven hebben geselecteerd, zullen zeker een uitkomst bieden voor velen. Heb jij echter nog twijfels, of wil je nog even checken of deze airfryers wel echt iets voor jou zijn?

Dan kan het goed zijn om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een kleine camping airfryer.

Volume en grootte

Het volume van een airfryer is voor velen de belangrijkste factor. Het volume geeft namelijk aan hoeveel ruimte er binnen in de airfryer is, om een maaltijd te bereiden.

Hoe meer leden jouw gezin of groep telt, des te groter het volume van jouw camping airfryer zal moeten zijn.

Je dient er echter ook rekening mee te houden dat volume niet het enige aspect is. Naast het volume is ook de grootte van belang.

Een airfryer voor op de camping moet namelijk zo compact mogelijk zijn. Sommige heteluchtfriteuses hebben bijvoorbeeld een klein volume, maar de apparaten zelf zijn wel behoorlijk groot.

Dat wil je uiteraard niet hebben.

Het liefste zoek je een klein en compact apparaat, dat toch nog een groot volume heeft.

Als laatste wil ik er ook op wijzen, dat je meestal niet het hele volume zult kunnen of mogen gebruiken.

Het volume dat vermeld wordt op de websites, is over het algemeen het maximale volume. Bij een bereiding zal je echter nooit de gehele oppervlakte kunnen gebruiken.

Vermogen

Ook het vermogen van een airfryer is natuurlijk van belang. Dit is namelijk allesbepalend voor de snelheid waarmee het toestel kan werken. Een lager vermogen, betekent minder power.

Hoe groter het vermogen, des te sneller voedsel kan garen. Vergis je echter niet – sommige campingplaatsen zijn niet voorzien van uitgebreide energievoorzieningen.

Wanneer het vermogen van alle apparaten die aangesloten zijn de limiet overschrijdt, dan valt de elektriciteit tijdelijk uit.

Voor een camping airfryer wordt er meestal gekeken naar toestellen van 800 watt, 900 watt of net boven de 1000 watt.

Beschikbare programma’s

Tefal-Easy-Fry-Compact-programma_s

Tot slot wil ik ook nog even de aandacht vestigen op de programma’s van een airfryer. Sommige toestellen beschikken wel over dit soort programma’s en andere niet.

Wie een camping airfryer met programma’s koopt, die zal zien dat er verschillende mogelijkheden zijn om voedsel te bereiden.

Zo kan je bijvoorbeeld specifiek kiezen voor een programma voor frieten, of voor een programma voor specifieke groenten.

Door deze programma’s te gebruiken, weet het toestel precies hoelang en op welke temperatuur het voedsel moet garen. Zelf hoef je alleen nog maar te wachten tot jouw heerlijke maaltijd klaar is.

Koop je een mini airfryer voor op de camping zonder programma’s? Dan kan je het toestel enkel handmatig bedienen, door zelf een temperatuur en de timer in te stellen.

Bovendien moet je veel vaker checken of de gekozen temperatuur nog wel optimaal is.

Conclusie

Een airfryer is vast en zeker een topaankoop voor iedereen die van kamperen houdt. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een toestel dat bij jouw specifieke situatie past.

Een elektrische kookplaat voor op de camping is ook een zeer geschikte manier om maaltijden te bereiden op de camping.

Om het makkelijker te maken, kan je gebruik maken van onze lijst over beste camping airfryers.

Bovendien raad ik je ook aan om de koopgids te gebruiken, zodat je zeker weet waar je allemaal op moet letten bij de aankoop.

Ik wens je alvast een smakelijke eerste maaltijd met je nieuwe toestel!

Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *