Hetelucht friteuse kopen? Bekijk de Top 3 beste!

Last updated by Simon on

hete lucht friteuse kopen

Veel mensen vinden het nog steeds heerlijk om bijvoorbeeld op een feestje of een gezellige avond in het weekend de frituurpan aan te doen en van de opgewarmde snacks te genieten die je uit het gloeiendhete vet haalt.

Echter, frituren met deze olie neemt enkele nadelen met zich mee – denk hierbij aan de lucht, de aanschaf en het verbruik van de olie.

En natuurlijk ook het geknoei met schoonmaken en de olie leeggieten in een fles die je bij speciaal afval in moet leveren.

Dit kan veel makkelijker, namelijk met een hetelucht friteuse.

Dat is dan ook waarom steeds meer mensen kiezen voor een hetelucht friteuse, in plaats van een frituurpan.

Het is niet alleen eenvoudiger, maar ook nog eens voordeliger dan steeds frituurolie te kopen en bovendien: het produceert minder afval.

Genoeg redenen dus om voor een hetelucht friteuse te kiezen in plaats van een frituurpan.

Maar hoe weet je nou wat de beste hetelucht friteuse is? Daar helpen we jou graag een handje bij!

Hetelucht friteuse kopen: Heel veel keus

Goed, stel je voor dat er inderdaad voor kiest een hetelucht friteuse aan te schaffen; dan moet je er nog eentje uitkiezen.

Maar hoe maak je deze keuze nou eigenlijk? Er is zo ontzettend veel aanbod aan verschillende hete lucht friteuses; hoe weet je precies welke de beste hete lucht friteuse is om aan te schaffen?

Bij het maken van deze keuze, gaan wij je in deze tekst helpen.

Eerst zullen we een kort lijstje maken met hete lucht friteuses die wij zelf als goede aankopen achten.

Vervolgens leggen we kort even uit waar je op dient te letten bij aanschaffen van je hete lucht friteuse door enkele punten te benoemen die handig zijn om te weten wanneer je ernaar op zoek gaat.

Dus door deze tekst goed te lezen, zal je de beste keuzes maken bij de aanschaf van jou eigen hetelucht friteuse.

Welke hetelucht friteuses raden wij aan? – De top 3!

Zoals we eerder vermeldden, zijn er meerdere hetelucht friteuses op de markt. Dit is ook niet gek, want ze worden alsmaar populairder.

Het kan dus lastig zijn de juiste keuzes hierin te maken.

Om je hiermee te helpen, hebben wij een kort toplijstje samengesteld met enkele hete lucht friteuses die wij je zouden aanraden.

Let hierbij wel op dat we de lijst hebben samengesteld op willekeurige volgorde.

Elke hete lucht friteuse hierin heeft zo zijn voor- en nadelen en zijn op hun eigen manier een geschikte hete lucht friteuse om aan te schaffen.

Lees dus snel verder om ons toplijstje in te zien van de beste hetelucht friteuses.

1. Inventum Hetelucht Friteuse GF350HLD

Inventum-hete-lucht-friteuse

Met een laadvermogen van een heel kilogram, kan je met de Inventum hete lucht friteuse GF350HLD voor wel twee tot drie personen heerlijke patatjes klaarmaken.

Natuurlijk is er nog veel meer in te bereiden, zoals gevogelte, zeefruit of hartige taart.

De hete lucht friteuse is van roestvrij staal. Dit maakt het artikel een stuk steviger.

Daarnaast kan je het binnenste mandje heel eenvoudig in je vaatwasser stoppen om hem schoon te maken.

De hete lucht friteuse weegt vijfenhalve kilo en is met een hoogte van iets meer dan 31 centimeter en een breedte en diepte van 28 centimeter niet al te groot om op te bergen of op je aanrecht te laten staan.

Verder heeft de hete lucht friteuse een vermogen van 1500 Watt en een kabellengte van een meter.

Extra voordelen van de Inventum hetelucht friteuse GF350HLD, zijn de bediening met touchscreen en de mogelijkheid acht verschillende vooraf ingestelde programma’s te gebruiken om je eten op de perfecte wijze klaar te maken.

Een nadeel is dat de Inventum hete lucht friteuse GF350HLD niet is voorzien van een geurfilter, waardoor de baklucht wel wat sterker kan zijn dan met een hete lucht friteuse die dit wél heeft.
2. Daewoo Hetelucht Friteuse DHFRYER

Daewoo DHFRYER Airfryer

De Daewoo hete lucht friteuse DHFRYER is vooral heel erg ideale voor kleine huishoudens van één of twee personen.

Met de toch zeker 750 gram patat die je hierin kwijt kan, kan je hiermee zowel jouzelf als je huisgenoot of huisgenote prima voorzien van voldoende frietjes.

Het apparaat is erg compact en een inhoud van 2,4 liter ook erg ruim – ook voor ander eten.

De hete lucht friteuse heeft een vermogen van 1000 Watt, heeft een kunststoffen behuizing en is met zijn breedte van iets meer dan 20 centimeter en hoogte van slechts 30,5 centimeter een erg compact apparaat.

Het friteusemandje kan eenvoudig worden verwijderd om in de vaatwasser geplaatst te worden.

Extra voordelen aan de Daewoo hetelucht friteuse DHFRYER zijn het lichte gewicht van slechts 2600 gram en de antislipvoetjes die onder het apparaat zitten.

Ook de automatische uitschakeling en oververhittingsbescherming zijn erg handig om te hebben. Een nadeel is dat het apparaat geen vooraf ingestelde programma’s bevat.
3. Inventum Hetelucht Friteuse GF500HLD

Inventum GF500HLD friteuse

Heb je een gezin met iets meer mensen of wil je om andere redenen liever genieten van een hetelucht friteuse die wat meer inhoud biedt?

Dan zal je een goede hebben aan de Inventum hetelucht friteuse GF500 HLD. Met een inhoud van 5 liter kan je toch zeker anderhalf kilo aan patat klaarmaken – ideaal als je van wat extra friet genieten wilt.

De Inventum hete lucht friteuse GF500HLD weegt 6300 gram en is zowel 31 centimeter breed als lang en is met zijn 32,5 centimeter iets hoger dan dat hij breed en lang is.

De snoerlengte is 1070 centimeter en het vermogen van de Inventum hete lucht friteuse is GF500HLD 1700 Watt. De display werkt met knoppen en je kunt kiezen uit acht diverse vooraf ingestelde programma’s.

Een mooi voordeel aan de Inventum hete lucht friteuse GF500HLD is wat er extra wordt geleverd bij het product.

Wanneer je de Inventum hete lucht friteuse GF500HLD aanschaft, krijg je ook gelijk vier spiezen en een handig grillrekje om te werken.

Een nadeel dat enkele gebruikers ervaren, is dat het geluid wat aan de harde kant kan zijn.
Waar op letten bij het kopen van een hetelucht friteuse?

Nu je hebt gelezen wat ons toplijstje is van de beste hetelucht friteuses, kan het natuurlijk zijn dat je alsnog graag zelf even rond wil kijken naar wat het beste bij jóu past.

Mocht dat zo zijn, dan is het handig om te weten op welke punten je letten moet voor de juiste aanschaf. Daar helpen we je natuurlijk graag mee.

Hieronder vind je enkele punten die belangrijk zijn om in de gaten te houden bij de aanschaf van een hetelucht friteuse.

  • Vermogen: wat is het vermogen van de hete lucht friteuse? Er zijn verschillende vermogens om uit te kiezen, maar waar moet je dan op letten? Eenvoudig gezegd zorgt een hoger vermogen voor snellere opwarming en een langer warmtebehoud. Dit kan erg handig zijn als je graag snel je eten klaar hebt. Zou je je hete lucht friteuse echter op vakantie mee willen nemen, dan kan je beter voor een lager vermogen kiezen.
  • Grootte en gewicht: hoe groter je hete lucht friteuse, hoe meer inhoud je er meestal in bereiden kunt. Echter, het is hierbij ook belangrijk om in de gaten te houden of je wel de plek hebt om je hete lucht friteuse kwijt te kunnen. Daarnaast moet je het natuurlijk ook kunnen tillen als je het op wil bergen of mee wil nemen. Let dus niet alleen op de hoeveelheid liter die je in je apparaat kwijt kan, maar ook of je het op kan bergen en indien nodig, kan tillen.
  • Extra programma’s en accessoires: voor deze factor is het belangrijk om te weten wat je precies met je hete lucht friteuse van plan bent. Wil je er enkel snacks in bereiden, dan kan je beter voor een simpel, minder duur model gaan. Vaak heb je ook nog wel een aanbieding bij de Aldi of Lidl met geschikte apparaten. Heb je meer plannen, zoals experimenteren, koken, bakken dan is het wijselijk te kijken of je hete lucht friteuse meer biedt. Denk hierbij aan vooraf ingestelde programma’s, bijgeleverde accessoires en bovendien: wat je er allemaal in klaar kan maken.

De beste hetelucht friteuse: Conclusie

Het is belangrijk om te weten waarop je dient te letten bij de aanschaf van een hete lucht friteuse, maar houdt dit dan gelijk in dat je de beste hete lucht friteuse gelijk kan kopen?

Dat hangt ervan af wat je eigen voorkeuren zijn in een hete lucht friteuse; wil je makkelijk en snel snacks klaarmaken, of graag experimenteren in de keuken?

Alles wat je wil met je hete lucht friteuse, beïnvloedt uiteindelijk je keuze.

Voordeel blijft dat je met hete lucht friteuse beter uit zal zijn dan met je frituurpan; je hebt geen overtollig vet, oliekosten en natuurlijk: veel lekkerder en gezonder eten!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *