Grote oven kopen? Dit is de Top 7 van 2024

Last updated by Kaz on

grote oven

Een oven is de ideale metgezel voor in je keuken. Met name als je voor een oven met veel bereidingsfuncties kiest, kun je hier alle kanten mee op.

Bij het uitkiezen van een nieuwe oven zou je goed naar je gezinsgrootte moeten kijken. Heb je een groter gezin of krijg je vaak eters over de vloer? Kies dan voor een grote oven.

Wij hebben alvast de 7 beste grote ovens voor je uitgezocht:

 1. AEG BCS455020M SteamBake
 2. Bosch HRA574BB0
 3. Inventum OV607S
 4. Steba KBM60
 5. Siemens HB337A0S0
 6. Bosch HBG7741B1
 7. Miele H 2766 B

De 7 beste grote ovens tot in detail

Wat is nou de beste grote oven voor in jouw keuken? Dat is dé vraag waar je voor jezelf het antwoord op moet zien te vinden. Je hebt hierbij uiteraard met je wensen te maken, maar ook met de ruimte in je keuken.

Een grote oven heeft in ieder geval een inhoud van meer dan 60 liter. Des te groter de inhoud, des te meer ruimte je in de keuken voor je oven nodig hebt.

Neem onderstaande reviews even goed door. Kijk ook naar je keuken en vind daarmee snel de beste grote oven.

1. AEG BCS455020M SteamBake

AEG-BCS455020M-SteamBake-inbouw-oven-60-cm-hoog

De AEG BCS455020M SteamBake is de beste inbouw oven groot van dit moment. Deze grote oven heeft een inhoud van maar liefst 71 liter. Dit stelt je in staat om echt elke mogelijke maaltijd klaar te maken. Dat is ook nog te danken aan de drie verstelbare plateaus.

Deze grote oven heeft een nishoogte van 60 cm. Grote kans dus dat je ‘m prima in je keuken kwijt kunt. Overigens heeft deze AEG grote oven energieklasse A+.

Een groot voordeel, aangezien deze grote oven hierdoor relatief weinig energie verbruikt. Deze grote oven is ook nog van de HotAir- en SteamBake functie voorzien.
2. Bosch HRA574BB0

Wil je graag een grote inbouw oven met stoomfunctie hebben? Overweeg dan de Bosch HRA574BB0. Dit vinden wij de beste grote inbouw oven met stoomfunctie, mede door de geweldige inhoud van 71 liter.

In combinatie met de stoomfunctie biedt dit ongekend veel bereidingsmogelijkheden.

Je geniet ook nog eens van veel gemak met deze grote oven. Dat is onder meer aan de 10 automatische programma’s te danken. Ook is deze grote oven van een strak design voorzien, evenals de 3D hetelucht Plus functie.

Deze functie zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte. Door de activeClean functie hoef je deze grote oven weinig tot niet te reinigen!
3. Inventum OV607S

Inventum-OV607S-heteluchtoven-vrijstaand

Gaat je voorkeur uit naar de beste grote vrijstaande oven? Dan raden wij je graag de Inventum OV607S aan. Daar waar veel vrijstaande ovens relatief compact zijn, is dat bij deze oven niet het geval.

Deze oven heeft een inhoud van 60 liter, waardoor ‘ie voor veel bereidingen geschikt is.

Je moet wel rekening met de forse afmetingen houden. De Inventum OV607S is geen oven die je in een hoekje van je keuken neerzet.

Tegelijkertijd geniet je dus wel van veel bereidingsmogelijkheden én van een flinke kostenbesparing. Deze oven is vele malen goedkoper dan bovenstaande inbouw ovens groot.
4. Steba KBM60

Bij een vrijstaande oven denk je mogelijk direct aan een compacte oven. Een logische gedachtegang, maar geen correcte. Je kunt namelijk voor de Steba KBM60 kiezen.

Dit is een vrijstaande oven met een inhoud van maar liefst 60 liter. Door deze forse inhoud is deze oven groot en geschikt voor de grotere gezinnen.

Met de Steba KBM60 haal je ook nog een veelzijdige grote oven in huis. Deze oven wordt bijvoorbeeld met een draaispit geleverd.

Verder beschikt ‘ie over een timer en is de maximale oventemperatuur 230 graden Celsius. Houd alleen rekening met het ontbreken van automatische programma’s.
5. Siemens HB337A0S0

Siemens HB337A0S0 grote oven

De keuze voor een grote inbouw oven is een logische keuze. Het is daarbij ook logisch om voor de Siemens HB337A0S0 te kiezen.

Wij vinden dit één van de beste grote inbouw ovens van dit moment. Met alle dank aan de inhoud van 71 liter en het energielabel A.

Ook de vele bereidingsmogelijkheden zijn grote voordelen. Zo biedt deze oven maar liefst 7 verschillende verwarmingssystemen aan.

Ook geniet je van een snelle voorverwarmfunctie en maar liefst 10 automatische programma’s.

Met dank aan de draaiknoppen en het LCD display geniet je ook nog van veel gebruiksgemak. Al met al een aanrader.
6. Bosch HBG7741B1

Bosch HBG7741B1 grote oven

Wil je een grote én energiezuinige oven hebben? Je zou denken dat dit niet mogelijk zou zijn, maar de Bosch HBG7741B1 bewijst het tegendeel.

Deze grote oven van Bosch heeft namelijk energieklasse A+. In combinatie met de ruime inhoud van 71 liter vormt dit een interessant geheel.

Deze oven is ook van veel handige functies voorzien. Zo kun je hier ook mee grillen en beschikt ‘ie over zowel boven- als onderwarmte. Dit houdt in dat een gerecht warmte van beide kanten krijgt.

Dit zorgt voor een optimale warmteverdeling. Voor deze Bosch oven groot moet je wel vrij diep in de buidel tasten.
7. Miele H 2766 B

Miele H 2766 B grote oven

Wil je voor de allergrootste oven gaan? Dan raden wij je graag de Miele H 2766 B aan. Deze oven heeft namelijk een inhoud van 76 liter. Hij is hiermee nóg groter dan de hierboven besproken grote ovens.

Door deze inhoud is ‘ie uiterst geschikt voor de grootste maaltijden, grote gezinnen en grote huishoudens.

Deze oven beschikt over opvallend veel unieke technologieën en functies. Je geniet hierdoor van nog meer gebruiksgemak en van nog lekkerdere bereidingen.

Wat ook opvallend is, is de energieklasse: A+. Deze allergrootste oven is hierdoor opvallend zuinig te noemen.
Wat is een grote oven?

grote vrijstaande oven

De term ‘grote oven’ is een ruim begrip. Wat voor jou een grote oven is, is voor een ander wellicht een kleine tot middelgrote oven.

Het is daarom belangrijk om bepaalde ‘grenzen’ aan de inhoud van een grote oven te stellen.

Wij hebben hiervoor de volgende grenzen aangehouden:

 • Vrijstaande oven. Bij een vrijstaande oven hebben we naar een inhoud van 60 liter gekeken. Elke vrijstaande oven die over zo’n inhoud beschikt, is volgens ons een grote oven. Het gaat hierbij wel om de minimale inhoud. Zo kun je ook voor een vrijstaande oven van 70 liter kiezen.
 • Inbouw oven. Bij een inbouw oven zijn we voor een minimale inhoud van 70 liter gegaan. De meeste grote ovens inbouw hebben een inhoud van 71 liter. In sommige gevallen kun je ook voor een inbouw oven van 76 liter kiezen.

Waarom voor een grote oven kiezen?

In een paar situaties is het verstandig om voor een grote oven te kiezen:

 • Als je een groot huishouden of gezin hebt. Moet je voor een groep van 8 of 10 personen een maaltijd op tafel zetten? Met name als je dit regelmatig moet doen, heb je baat bij een grote oven. Je geniet hiermee voor grotere groepen simpelweg van veel gebruiksgemak.
 • Als je grote gerechten wilt bereiden. Heb je aan één schaal lasagne niet voldoende? Heb je wellicht 2 of 3 schalen nodig? Ook dan komt een grote oven goed van pas. Voor de grotere gerechten/bereidingen is een oven groot simpelweg onmisbaar.

Hoe vind je de beste grote oven?

grote-oven-kopen

De aanschaf van een grote oven is in bepaalde situaties een aanrader. Sterker nog; in bepaalde situaties, zie hierboven, kun je niet eens zonder een grote oven.

Om de beste grote oven aan te schaffen, moet je goed naar onderstaande punten kijken:

Soort grote oven

Je hebt allereerst met het soort grote oven te maken. Wil je een grote vrijstaande oven aanschaffen? Of wil je een grote inbouw oven aanschaffen?

Of gaat je voorkeur bijvoorbeeld naar een vrijstaande heteluchtoven of keramiekoven uit? Aan jou de keus.

Exacte inhoud en afmetingen

Wil je een grote oven of grote magnetron aanschaffen? In beide gevallen moet je goed naar de exacte inhoud kijken. Daarvoor kun je sowieso de hierboven aangegeven grenzen aanhouden.

Het is ook van belang om goed naar de afmetingen te kijken. Bij een inbouw oven gaat het met name om de nishoogte. Wil je een inbouw oven van 60 cm? Of heb je een inbouw oven van 45 cm nodig?

De afmetingen en inhoud gaan uiteraard hand in hand met elkaar. Dat is ook bij een vrijstaande oven van essentieel belang.

Des te groter de inhoud is, des te meer ruimte je voor de vrijstaande oven in je keuken nodig hebt.

Energieklasse

Bij een grote oven zou je denken dat je met een flink energieverbruik te maken krijgt. Kies je echter voor één van de beste ovens groot? Dan is hier juist geen sprake van.

Wij hebben opgemerkt dat veel grote ovens opvallend energiezuinig zijn. Kies idealiter voor een grote oven met energieklasse A+ of A.

Bij welke merken moet ik zoeken?

oven groot

Wil je de beste grote oven aanschaffen? Kies dan altijd voor een oven van een A-merk. Het is niet voor niets dat wij in onze top 10 alleen voor varianten van de beste merken gekozen hebben.

Onder meer AEG, Bosch, Siemens en Miele bieden simpelweg kwalitatief hoogwaardige grote ovens aan.

Wat kost een grote oven?

Dit hangt volledig af van het soort grote oven. Een vrijstaande grote oven is in de praktijk altijd goedkoper dan een vrijstaande inbouw oven.

Maar, de prijsverschillen tussen de vrijstaande- en inbouw ovens onderling zijn ook groot.

Het is hierom voor ons niet mogelijk om één vast bedrag te benoemen. Nee, de prijs is van talloze factoren afhankelijk. Dit maakt het des te belangrijker voor jou om een goede vergelijking te maken.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen kan een grote oven in veel situaties zeer geschikt zijn. Ben je van plan om een grote oven aan te schaffen? Kijk dan ook nog heel goed naar het aantal plateaus in de oven.

Als je bijvoorbeeld meerdere ovenschalen in de oven kwijt wilt kunnen, moet de oven wel over voldoende plateaus beschikken. Ga dit daarom nog goed na en beslis daarna welke oven jouw beste match is.


Categorieën: Keuken