Vrijstaande oven 70 liter kopen? Top 3 & Koopgids

Last updated by Kaz on

vrijstaande oven 70 liter

Ben je op zoek naar een geschikte vrijstaande oven? Gaat je voorkeur hierbij uit naar een vrijstaande oven met een forse inhoud? Dan kun je niet om een vrijstaande oven met een inhoud van 70 liter heen.

Een vrijstaande oven van 70L is voor grotere groepen/huishoudens geschikt, biedt veel bereidingsmogelijkheden én biedt veel gemak.

Kies daarvoor bij voorkeur voor één van onderstaande varianten:

  1. Kumtel XXL Vrijstaande Heteluchtoven
  2. Merkador XXL Vrijstaande Heteluchtoven
  3. Teffo vrijstaande Oven XXL

Top 3 beste vrijstaande ovens 70L uitgelicht

Spreekt een vrijstaande oven van 70L je aan? Graag raden wij je aan om de onderstaande reviews door te nemen. In deze reviews bespreken wij de beste vrijstaande ovens met 70 liter inhoud van dit moment.

Met deze ovens doe je een prima aankoop én kun je veel maaltijden naar wens bereiden.

Neem onderstaande reviews door en schaf direct de beste vrijstaande oven 70L aan.

1. Kumtel XXL Vrijstaande Heteluchtoven

De Kumtel XXL Vrijstaande Heteluchtoven vinden wij de beste vrijstaande oven 70 liter van dit moment. Deze oven heeft een gigantische inhoud, is opvallend krachtig en is van veel handige functies voorzien. Zo heb je de keuze uit maar liefst 5 kookfuncties.

Deze vrijstaande oven 70 liter is ook nog een lust voor het oog. Dit komt onder meer door de stijlvolle knoppen. Met deze draaiknoppen stel je deze oven snel en moeiteloos naar wens in.

Je geniet vervolgens snel van de gewenste bereiding, mede door het vermogen van 2000 Watt. Deze vrijstaande oven 70 liter is ook nog makkelijk schoon te maken, mede dankzij de binnencoating die aangebracht is door Kumtel.
2. Merkador XXL Vrijstaande Heteluchtoven

De Merkador XXL Vrijstaande Heteluchtoven is eveneens een geweldige vrijstaande oven 70 liter. Deze oven heeft niet alleen een forse inhoud, maar is ook van handige extra’s voorzien.

Wat daarbij direct opvalt, is de draaispit. Met deze draaispit is het een fluitje van een cent om een heerlijke kip te bereiden.

Deze heteluchtoven biedt 6 ovenfuncties aan. Door het vermogen van 2000 Watt geniet je bij elke ovenfunctie van een snelle bereiding. Daarbij is het ook nog mogelijk om de temperatuur in te stellen.

De maximale temperatuur van de Merkador XXL Vrijstaande Heteluchtoven is 230 graden. Na gebruik reinig je deze vrijstaande oven 70L moeiteloos.
3. Teffo vrijstaande Oven XXL

Tot slot is ook de Teffo vrijstaande Oven XXL een prima optie. Deze vrijstaande oven heeft dus een inhoud van 70 liter, is niet al te duur en kent een hoge maximale temperatuur.

Je kunt de temperatuur namelijk opschroeven tot maar liefst 300 graden. Hiermee weet ‘ie zich echt te onderscheiden ten opzichte van bovenstaande vrijstaande ovens.

Deze oven biedt 4 verschillende ovenprogramma’s aan. Ook geniet je van een handige timer, een dubbele glazendeur en handige verlichting. Met dank aan deze verlichting heb je perfect zicht op de bereiding van het eten. Al met al een absolute aanrader!
Het beperkte aanbod van vrijstaande ovens met 70 liter inhoud

Wil je graag een vrijstaande oven met een inhoud van 70 liter aanschaffen? Besef dan goed dat het aanbod van deze ovens niet al te uitgebreid is. Dit heeft in onze ogen twee belangrijke redenen:

  • De beste merken richten zich niet op deze ovens. Als je naar het aanbod van vrijstaande ovens 70 liter kijkt, zie je de bekende A-merken eigenlijk niet naar voren komen. Het heeft er alle schijn van dat deze merken zich niet richten op deze ovens. Wat daar de reden van is? Mogelijk heeft dat met onderstaande reden te maken.
  • De vraag naar vrijstaande ovens 70 liter is vrij klein. Niet al te veel mensen zijn op zoek naar een geschikte vrijstaande oven 70 liter. De meeste mensen geven de voorkeur aan een kleinere vrijstaande oven. Of juist aan een inbouw oven met een inhoud van 70 liter. Dit is dan ook dé reden waarom de bekendste merken zich niet op deze vrijstaande ovens richten.

Waarom voor een vrijstaande oven 70 liter kiezen?

De keuze voor een vrijstaande oven met een inhoud van 70 liter kan een logische keuze zijn. Dat is het geval als je graag een vrijstaande oven met voldoende inhoud wilt hebben.

In dat geval kun je eigenlijk twee keuzes maken: een vrijstaande oven van 60 liter of 70 liter. Bij beide ovens geniet je van een forse inhoud, maar het verschil van 10 liter is toch aanzienlijk.

Voor grotere groepen/gezelschappen/huishoudens is een vrijstaande oven 70L veelal de juiste keuze.

Met een vrijstaande oven 70 liter kun je alle kanten op. Je kunt ‘m niet alleen voor grote maaltijden gebruiken, maar ook voor meerdere maaltijden tegelijkertijd.

Houd wel rekening met het gewicht van zo’n oven. Dit gewicht is het gevolg van de forse afmetingen, waardoor je ‘m minder makkelijk kunt verplaatsen.

Bij een elektrische vrijstaande oven of een vrijstaande heteluchtoven met een kleinere inhoud gaat dat vele malen makkelijker in ieder geval.

Vrijstaande oven 70 liter kopen: Hier moet je op letten

Heb je het idee dat een vrijstaande oven 70L perfect op je wensen aansluit? Dan is het zaak om direct op zoek naar de beste vrijstaande oven 70 liter te gaan. Hiervoor raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Aantal ovenprogramma’s

Het is van belang om goed naar het aantal ovenprogramma’s te kijken. Des te meer programma’s, des te beter eigenlijk. Maar, het is vooral van belang dat je de programma’s aan laat sluiten op je persoonlijke voorkeuren.

Van welke programma’s wil je graag gebruik maken? Als je dat weet, weet je ook over welke programma’s de oven sowieso moet beschikken. De verschillen tussen de bovenstaande vrijstaande ovens 70 liter zijn qua ovenprogramma’s aanzienlijk.

Extra’s voor in de oven

Je moet ook goed naar de extra’s voor in de oven kijken. Hiermee doelen we onder meer op een draaispit. Als je thuis een heerlijke kip wilt bereiden, heb je een oven met een draaispit nodig.

Lang niet alle vrijstaande ovens 70 liter beschikken echter over zo’n draaispit. Ga daarom goed na wat de extra’s voor in de oven zijn die je meegeleverd krijgt.

Maximale temperatuur

Het is ook verstandig om goed naar de maximale temperatuur te kijken. Veel vrijstaande ovens 70 liter werken met een maximale temperatuur van 230 graden.

Er zijn echter ook varianten die een maximale temperatuur van 300 graden hebbe. Bepaal voor jezelf waar je behoefte aan hebt.

Het prijskaartje

Bij een vrijstaande oven 70 liter moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. De reden hiervoor is logisch: de prijzen van de vrijstaande ovens 70 liter lopen nogal uiteen. Je moet daarom goed bepalen hoeveel geld je uit wilt geven.

Verlies in ieder geval nooit de kwaliteit uit het oog. Wij vinden het in ieder geval wel spijtig dat de bekendste merken geen vrijstaande ovens 70 liter aanbieden.

Vrijstaande oven van 70 liter: Een aanrader?

Ja, voor in bepaalde situaties is dit zeker een aanrader. Een vrijstaande oven met een inhoud van 70 liter is ideaal voor grote maaltijden óf voor meerdere maaltijden.

Met name als je voor een grote groep mensen eten wilt bereiden, ben je gebaat bij zo’n oven. Wij raden je in ieder geval graag de bovenstaande varianten aan!Meer ovens:


Categorieën: Keuken