Dit zijn de beste oven merken van 2024

Last updated by Kaz on

beste merk oven

Wil je in je huidige- of nieuwe keuken een nieuwe oven hebben? Kies dan altijd voor een oven van één van de beste oven merken.

De betere merken leveren de gewenste kwaliteit én bieden de juiste service aan. Speciaal voor jou hebben wij een complete top 10 van beste oven merken samengesteld.

1. Siemens

Siemens beste merk oven

Siemens is wat ons betreft het beste oven merk. Dit merk biedt veel soorten ovens aan, levert een geweldige kwaliteit en heeft zijn zaakjes op orde. Dat blijkt ook uit de innovatie waar Siemens continu mee bezig is.

Dit merk heeft simpelweg de middelen om voortdurend te innoveren. Dat zie je duidelijk aan de technologieën van de moderne Siemens ovens terug.

Goed om te weten: Siemens biedt veel soorten ovens aan. Zo kun je bij dit merk aankloppen voor een vrijstaande oven en voor inbouw ovens. Ook is het mogelijk om uit talloze modellen te kiezen.

Siemens stelt je hierdoor in staat om een goede vergelijking te maken.
2. AEG

AEG beste merk oven

Ben je op zoek naar het beste inbouw oven merk? Dan kom je toch al snel bij het merk AEG uit.

Dit merk biedt geweldige inbouw ovens die tot de midden- en topklasse behoren. Dit betekent dat je van een prima kwaliteit en lange levensduur verzekerd bent.

De AEG ovens bieden stuk voor stuk veel bereidingsmogelijkheden aan. Ook geniet je van een fijne bediening, strak design en de nieuwste technologieën.

Ook biedt AEG ovens met meerdere nishoogtes aan. Je vindt hierdoor altijd de perfecte inbouw oven in het aanbod van AEG.

Denk bijvoorbeeld aan de verschillende inbouw ovens van 45 cm of inbouw ovens van 60 cm.
3. Bosch

Bosch oven merk

Wil je voor kwaliteit gaan? Dan kom je al snel bij een oven van een Duits merk uit. Ten opzichte van Italiaanse oven merken hechten de Duitse merken meer waarde aan kwaliteit. Dat geldt bijvoorbeeld voor Bosch.

Wij vinden dit één van de beste oven merken, mede door de focus op kwaliteit.

Bijkomend voordeel is dat Bosch veel soorten ovens aanbiedt. Voor zowel vrijstaande- als voor inbouw ovens kun je bij dit Duitse merk aankloppen.

Ongeacht voor welke Bosch oven je kiest, geniet je van een oven met de nieuwste technologieën. Net zoals Siemens houdt ook Bosch zich voortdurend bezig met innoveren.
4. Samsung

Samsung oven merk

Het merk Samsung ken je mogelijk van tablets en smartphones. Dit merk biedt echter ook geweldige keukenapparaten aan, waaronder talloze ovens.

Met de ovens van Samsung bereid je op een eenvoudige manier de heerlijkste gerechten.

Net zoals bovenstaande merken heeft ook Samsung haar zaakjes op orde. Dit merk biedt veel soorten ovens aan, hanteert relatief scherpe prijen en zorgt voor een prima kwaliteit.

Deze kwaliteit gaat ook nog eens samen met de nieuwste technologieën. Onder aan de streep zit je altijd goed met een oven van Samsung.
5. ETNA

Etna oven brand

Etna is niet alleen de naam van een vulkaan, maar ook van één van de beste oven merken. ETNA is een van origine Nederlands merk dat geweldige ovens op de markt brengt.

Deze ovens beschikken over handige snufjes en zijn van een uitstekende kwaliteit.

Wat ook opvalt, is dat je tussen veel soorten ovens kunt kiezen. ETNA biedt bijvoorbeeld ook speciale combi stoomovens aan. Ook is het opvallend dat je voor een ETNA oven niet altijd de hoofdprijs hoeft te betalen.

Al met al geniet je bij een ETNA oven van een prima prijs-kwaliteitverhouding.
6. Miele

Miele oven brand

In deze top 10 heb je al met meerdere Duitse oven merken kennis kunnen maken. Ook Miele is een Duits merk. Ook dit merk levert een prima kwaliteit en verdient daarom een plekje in deze top 10 van beste oven merken.

Bij Miele ben je dus van een prima kwaliteit verzekerd. Ook heb je bij dit Duitse merk uit opvallend veel ovens de keuze. Deze ovens zijn niet per definitie de goedkoopste ovens, maar voldoen wel aan alle eisen.

Ze zijn van technische snufjes voorzien, doen hun werk prima en zien er ook nog strak uit. Wat wil je nog meer?
7. Inventum

Inventum oven merk

Met een oven van Inventum lijk je ook altijd goed te zitten. Wat bij dit merk opvalt, is dat men zich minder richt op de inbouw ovens. In plaats daarvan biedt Inventum veel vrijstaande ovens aan.

Dit zijn bijvoorbeeld vrijstaande heteluchtovens met een inhoud van 60 liter.

Met dergelijke ovens geniet je van veel gemak. Dat komt ook doordat Inventum voor veel automatische programma’s zorgt, evenals voor een fijne bediening.

De ovens van Inventum zijn bovendien relatief betaalbaar. Leuk detail: Inventum is een 100% Nederlands bedrijf. Je bent hierdoor van een prima kwaliteit verzekerd.
8. Steba

Steba ovenmerk

Gaat je voorkeur naar een vrijstaande oven uit? Geef je liever aan je nieuwe oven niet de hoofdprijs uit, maar verwacht je wel een goede kwaliteit? Dan ben je bij het Duitse merk Steba aan het juiste adres.

Dit Duitse merk biedt meerdere ovens met een prima prijs-kwaliteitverhouding aan.

Je hebt ook nog eens de keuze uit meerdere soorten ovens. Zo kun je voor een vrijstaande mini oven kiezen, maar ook voor grotere ovens met een stoomfunctie.

Ben je op zoek naar een oven met draaispit? Ook dan kun je bij Steba terecht. Ongeacht voor welke Steba oven je kiest, geniet je van de top prijs-kwaliteitsverhouding. Made in Germany!
9. Princess

Princess ovenmerk

Ben je op zoek naar de beste vrijstaande elektrische oven? Of wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe vrijstaande oven uitgeven? In beide gevallen ben je bij Princess aan het juiste adres. Dit merk biedt meerdere geweldige vrijstaande ovens aan.

Deze ovens zijn van de gewenste kwaliteit, terwijl je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen.

Binnen het aanbod van Princess valt ook nog de diversiteit op. Zo kun je voor een vrijstaande grote oven kiezen, maar óók voor een vrijstaande mini oven. Check van te voren niet alleen het aanbod, maar ook de aanbiedingen.

Er zijn bijvoorbeeld regelmatig mini oven aanbiedingen te vinden.

Doordat Princess een van origine Nederlands merk is, geniet je dus van een top kwaliteit. Ook is de verkrijgbaarheid van de ovens in ons land prima.
10. Whirlpool

Whirlpool oven merk

Deze top 10 van beste oven merken sluiten we met het merk Whirlpool af. Dit merk biedt veel soorten ovens aan, variërend van vrijstaande- tot aan inbouw ovens.

Met name in het aanbod van inbouw ovens valt het merk Whirlpool op. De inbouw ovens doen hun werk geweldig én kosten niet de hoofdprijs.

Dit is een van origine Amerikaans merk. Het merk is echter al geruime tijd in Europa actief, waarbij het een flinke naamsbekendheid opgebouwd heeft.

Met een Whirlpool oven ga je in ieder geval voor kwaliteit, veel handige functies en veel automatische bereidingsprogramma’s.
Uiteenlopende oven merken

Bij de actuele oven merken valt één ding nadrukkelijk op: je hebt uit ontzettend veel merken de keuze. Naast bovenstaande merken kun je voor nog eens 10 á 15 andere merken kiezen.

Om binnen dit aanbod tot het beste oven merk te komen, zou je goed naar een paar punten moeten kijken:

  • Land van oorsprong. Wil je voor één van de Italiaanse oven merken gaan? Of gaat je voorkeur toch uit naar een Duits oven merk? Dit lijkt een detail te zijn, maar is dat allerminst. Bij de Italiaanse oven merken ligt de focus bijvoorbeeld meer op design. De Duitse oven merken hechter daarentegen veel aandacht aan de kwaliteit/afwerking.
  • Bouwklasse. Je hebt ook nog met de bouwklasse van de oven te maken. De merken Siemens, AEG en Bosch behoren bijvoorbeeld tot de topklasse qua bouwkwaliteit. Merken als Princess, Beko en Tomado behoren tot de middenklasse. Die ovens zijn hierdoor van een iets mindere kwaliteit, maar zin tegelijkertijd ook een stuk voordeliger.
  • Verkrijgbaarheid. Je hebt ook nog met de verkrijgbaarheid van de verschillende oven merken te maken. Met name de ovens van de grootste merken zijn bij veel aanbieders te verkrijgen. Dát stelt je in staat om een goede prijsvergelijking te maken.


Categorieën: Keuken