Grote magnetron kopen? Bekijk de Top 7

Last updated by Kaz on

grote magnetron

Een magnetron is een ideaal keukenapparaat. Het is vrij eenvoudig in gebruik en biedt een snelle bereidingswijze.

Het is echter niet altijd mogelijk om voor een ‘normale’ magnetron te kiezen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een groot gezin of huishouden hebt. In dat geval heb je een grotere magnetron nodig.

Heb je juist zo’n magnetron nodig? Hieronder vind je direct een top 7 van de beste grote magnetrons:

  1. Samsung MC457TGRCSR
  2. Samsung magnetron (inbouw) NQ5B5713GBK/U1
  3. Bosch combimagnetron (inbouw) CMA583MS0
  4. Sharp R971INW
  5. Samsung MC455TERCSR
  6. Sharp R971STW
  7. Miele combimagnetron (inbouw) H 7140 BM

De Top 7 uitgelicht

Met één van bovenstaande magnetrons geniet je van veel gemak. Maar, wat is nou voor jóu de beste grote magnetron? Om dat te bepalen, is het verstandig om onderstaande reviews door te nemen.

In deze reviews vind je alle informatie over de 7 beste grote magnetrons van dit moment.

Goed om te weten: een grote magnetron heeft een inhoud van minimaal 40 liter.

1. Samsung MC457TGRCSR

Samsung MC457TGRCSR grote combimagnetron

De Samsung MC457TGRCSR is volgens ons onderzoek de beste grote magnetron. Deze magnetron heeft een inhoud van maar liefst 45 liter. Je kunt hierdoor moeiteloos een grote schaal of groot bord in deze magnetron kwijt.

Samsung geeft zelf aan dat deze magnetron zelfs voor een grote ovenschaal geschikt is.

Met het automatische programma geniet je bovendien van veel gemak. Dit gebruiksgemak is ook te danken aan de keramische wand aan de binnenzijde. Deze wand kun je namelijk met een vochtige doek probleemloos schoonmaken.

Door het vermogen van 900 Watt werkt deze grote magnetron ook nog eens snel.
2. Samsung magnetron (inbouw) NQ5B5713GBK/U1

Samsung grote magnetron inbouw NQ5B5713GBK:U1

Heb je het liefste een grote inbouw magnetron in je keuken? Kies dan voor de Samsung magnetron (inbouw) NQ5B5713GBK/U1. Deze inbouw magnetron is om meerdere redenen uniek te noemen.

Ten eerste door de inhoud van maar liefst 50 liter. Door deze inhoud is deze grote magnetron voor elk gezin geschikt.

Ten tweede is de bediening uniek. Je kunt ‘m met de fysieke drukknoppen bedienen, maar ook via de SmartThing app. Een grote magnetron die je op afstand kunt bedienen; geweldig!

Ook heb je dankzij de stoom reinigingsfunctie geen omkijken naar het reinigen van deze grote magnetron inbouw.
3. Bosch combimagnetron (inbouw) CMA583MS0

Bosch combimagnetron inbouw CMA583MS0 grote combimagnetron inbouw

Ook over de Bosch combimagnetron (inbouw) CMA583MS0 zijn wij erg te spreken. Deze grote inbouw combimagnetron is veelzijdig inzetbaar.

Dat komt onder meer door de combifunctie en de inhoud van 44 liter. Dit maakt deze grote magnetron voor elk gezin geschikt.

Met deze combimagnetron kun je bovendien alle kanten op. De magnetron biedt in totaal 8 programma’s aan, waarmee je van des te meer gemak geniet.

Deze grote magnetron is ook nog van een groot draaiplateau geschikt. Dit stelt je in staat om zelfs een grote ovenschaal in deze combimagnetron te zetten.
4. Sharp R971INW

Sharp R971INW grote combimagnetron

Sluit een grote vrijstaande magnetron op je wensen aan? Overweeg dan de Sharp R971INW. Uit onze test is gebleken dat dit één van de beste grote magnetrons is.

Dat komt onder meer door de inhoud van 40 liter, de fijne drukknoppen en de indeling van deze magnetron.

De Sharp R971INW beschikt over twee vierkante bakplaten, een hoog rek en een laag rek. Door deze indeling aan te passen, maak je deze magnetron voor elke bereiding geschikt.

Je hebt bovendien de keuze uit 4 automatische programma’s. Met dank aan de Inverter-technologie geniet je sowieso van een perfecte bereiding.
5. Samsung MC455TERCSR

Samsung MC455TERCSR grote oven met magnetronfunctie

De Samsung MC455TERCSR is ook een geweldige vrijstaande grote magnetron. Deze magnetron heeft een inhoud van maar liefst 45 liter. Voor de allergrootste gezinnen en huishoudens is dit dus een geschikte magnetron.

Dankzij het vermogen van 900 Watt doet deze grote magnetron ook nog zijn werk erg snel.

Je geniet bovendien van veel bijkomende functies. Dit betreft namelijk een combimagnetron, waardoor je onder meer van een ontdooi functie gebruik kunt maken.

Het is mogelijk om uit maar liefst 27 verschillende kookprogramma’s te kiezen. De kwaliteit is ook geweldig, zoals je van het merk Samsung mag verwachten.
6. Sharp R971STW

Sharp R971STW grote magnetron

Vind je het niet erg om veel geld aan je nieuwe vrijstaande grote magnetron uit te geven? Kijk dan eens naar de Sharp R971STW.

Wij vinden dit eigenlijk één van de beste grote magnetrons, maar hij is net iets te prijzig. Met een voordeliger prijskaartje had ‘ie beter gescoord in onze top 7.

Dit is echt een geweldige magnetron. Met dank aan de combifunctie, de inhoud van 40 liter, het vermogen van 1500 Watt en de 24 automatische kookprogramma’s.

Dit stelt je in staat om elk gerecht geheel naar wens te bereiden. De uitkomst is altijd perfect, mede dankzij de Inverter-technologie.
7. Miele combimagnetron (inbouw) H 7140 BM

Miele grote combimagnetron inbouw H 7140 BM

Je hebt altijd baas boven de baas. Dat bewijst de Miele combimagnetron (inbouw) H 7140 BM in ieder geval. Deze inbouw magnetron heeft een inhoud van maar liefst 43 liter.

Deze Miele magnetron ziet er ook nog geweldig uit en is geheel naar wens te bedienen.

Hiervoor vind je aan de voorzijde allerlei touchscreen knoppen. Deze knoppen stralen veel luxe uit en dragen bij aan het gebruiksgemak.

Dat dit een luxe grote magnetron is, zie je wel aan het prijskaartje terug. Dit is zo’n beetje de duurste grote magnetron van dit moment.
Voor wie is een grote magnetron geschikt?

Een grote magnetron is voor grote gezinnen geschikt. Moet je elke avond een maaltijd voor bijvoorbeeld 6 personen bereiden? Dan heb je echt baat bij een grote magnetron. Net zoals je in zo’n situatie ook baat bij een grote oven hebt.

Of vind je het leuk om meerdere bereidingen te maken? Ook dan komt een grote magnetron goed van pas. Dat is ook het geval als je jezelf als een hobby kok ziet.

In een grote magnetron past een grote ovenschaal, waardoor je als hobby kok elke gewenste bereiding kunt maken.

Heb je een kleine keuken? Of woon je alleen of samen met je partner? Dan is een grote magnetron niet altijd even praktisch of verstandig.

Hoe vind je de beste grote magnetron?

magnetron groot

Heb je oren naar de aanschaf van een grote magnetron? Let dan heel goed op onderstaande aandachtspunten.

Soort grote magnetron

Je hebt allereerst met het soort grote magnetron te maken. Gaat je voorkeur uit naar een grote vrijstaande- of grote inbouw magnetron? Dit is eigenlijk de belangrijkste keuze die je moet maken.

Ook moet je goed naar de functies van de magnetron kijken. Wil je een grote combimagnetron? Of heb je voldoende aan een grote solomagnetron?

Exacte inhoud en afmetingen

Weet je welk soort grote magnetron je wilt hebben? Kijk dan goed naar de inhoud van de magnetron. Het maakt hierbij uiteraard uit of je voor een vrijstaande- of inbouw variant gaat.

Wij raden je vooral aan om de inhoud op het gewenste gebruik af te stemmen. In het verlengde daarvan moet je ook goed naar de afmetingen kijken.

Als je een grote magnetron wilt hebben, heb je hier simpelweg ruimte in je keuken voor nodig.

Bereidingsmogelijkheden & indeling

Bij een grote magnetron moet je goed naar de bereidingsmogelijkheden kijken. Kun je bijvoorbeeld uit (veel) automatische bereidingsprogramma’s kiezen? Dat is erg wenselijk.

Ook moet je even naar de indeling kijken. Idealiter kun je de indeling van de grote magnetron geheel naar wens aanpassen. Als dat het geval is, maak je de grote magnetron bijvoorbeeld voor elke ovenschaal geschikt.

Wat kost een goede grote magnetron?

Het is niet mogelijk om een vast bedrag aan te geven. Dit komt vooral doordat je uit veel soorten grote magnetrons kunt kiezen.

Het maakt bijvoorbeeld nogal veel uit of je voor een inbouw- of vrijstaande grote magnetron kiest.

Welke merken bieden grote magnetrons aan?

Over het algemeen bieden veel merken goede grote magnetrons aan. Dit geldt onder meer voor de merken die we in dit artikel benoemd hebben. Al deze merken leveren grote magnetrons van de gewenste kwaliteit.

Handig om te weten

Ga je een grote magnetron gebruiken? Dan moet je rekening houden met een hoger energieverbruik. Dit komt vooral door het vermogen bij een grotere magnetron relatief hoog is.

Wij raden je daarom aan om goed naar de energieklasse te kijken. Kies idealiter voor een energiezuinige grote magnetron!

Wil je onze top 7 nog een keer bekijken? Klik dan op de knop hieronder:Meer magnetrons:


Categorieën: Keuken