Kleine combimagnetron kopen? Dit zijn de allerkleinste

Last updated by Kaz on

kleine combimagnetron

Ben jij voor in jouw woning of caravan op zoek naar een combimagnetron? Met name als je niet veel ruimte hebt, is de keuze voor een kleine combimagnetron logisch.

Zo’n combimagnetron is voor niet al te grote borden geschikt, maar is wel erg compact. Je geeft ‘m hierdoor makkelijk een plekje.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over een kleine combimagnetron. Wij richten onze pijlen niet alleen op een kleine combimagnetron die vrijstaand is, maar óók op de allerkleinste combimagnetrons van dit moment.

Wat is klein voor een combimagnetron?

Het aanbod van magnetrons is op dit moment erg divers. Je kunt kiezen voor een magnetron zonder draaiplateau, voor een ultraluxe magnetron én voor een kleine combimagnetron.

Wat precies klein voor een magnetron is, kan aan de hand van meerdere criteria bepaald worden:

 • Inhoud: een combimagnetron met een inhoud van minder dan 20 liter is klein te noemen.
 • Interne diameter: een combimagnetron met een interne diameter van minder dan 30 centimeter is klein te noemen.
 • Geschikt voor: een kleine combimagnetron is geschikt voor maximaal een kom soep op een klein dinerbord. In zo’n magnetron past bijvoorbeeld geen pizzaplaat of grote schaal.

Wij houden zelf vooral de inhoud aan. Des te kleiner de inhoud is, des te kleiner de interne diameter is. En een kleinere diameter betekent dat de oven compacte afmetingen heeft, zowel in de diepte als in de breedte en hoogte.

Beste kleine magnetron om te kopen? De TOP 3!

Wil je dolgraag een kleine combimagnetron aanschaffen? Graag raden wij je aan om voor één van onderstaande drie combimagnetrons te kiezen.

Deze magnetrons zijn compact uitgevoerd, hebben een eenvoudige werking, zijn betaalbaar én voldoen aan onze andere eisen.

Uiteraard zijn wij niet zomaar bij deze magnetrons uitgekomen. Nee, deze magnetrons zijn als beste uit onze test gekomen. Neem direct onze korte reviews door en schaf de gewenste kleine combimagnetron direct aan.

1. Beste kleine combimagnetron vrijstaand – Cecotec ProClean 4010

 • Afmetingen: 30 x 50 x 29 cm
 • Inhoud: 23 liter
 • Vermogen: 700 Watt

De Cecotec ProClean 4010 is wat ons betreft de beste kleine combimagnetron vrijstaand. Als je naar bovenstaande specificaties kijkt, snap je direct waarom.

De combimagnetron is echt heel compact, maar heeft wel een behoorlijke inhoud. Dankzij de inhoud van 23 liter kun je alsnog de nodige gerechten in deze magnetron opwarmen danwel bereiden.

Deze combimagnetron ziet er wat ons betreft ook nog strak uit. Met alle dank aan het strakke en design en de kleurstelling. Ook is het ideaal dat deze combimagnetron over een timer en roterende plaat beschikt.
2. Kleine combimagnetron voor caravan – Whirlpool MAX 38 SL

 • Afmetingen: 36 x 39 x 35 cm
 • Inhoud: 13 liter
 • Vermogen: 700 Watt

Als je de kleinste combimagnetron voor in je caravan wilt hebben, raden wij je de Whirlpool MAX 38 SL aan.

Als je naar het design van deze combimagnetron kijkt, zie je direct dat je met iets bijzonders te maken hebt. Dat klopt; deze magnetron is ruim van binnen en compact van buiten.

Dit is hoofzakelijk te danken aan de slimme vormgeving. Deze vormgeving zorgt voor een prima inhoud (13 liter) en compacte afmetingen.

Je geeft deze combimagnetron in ieder geval makkelijk een plekje in je caravan. Houd alleen wel rekening met een forse investering.
3. De allerkleinste goede combimagnetron – Tristar MW-2705

Tristar MW-2705_ kleine combimagnetron
 • Afmetingen: 24 x 34 x 29 cm
 • Inhoud: 20 liter
 • Vermogen: 1270 Watt

Ben je op zoek naar de allerkleinste goede combimagnetron? Dan raden wij je graag de Tristar MW-2705 aan. Qua afmetingen zijn er ongetwijfeld kleinere varianten te vinden, maar wij vinden de afmetingen én de kwaliteit echt geweldig.

Dit is ook te danken aan de inhoud van 20 liter en het vermogen van 1270 Watt. Je maakt met deze combimagnetron snel een lekkere maaltijd klaar, waarvoor je de keuze uit meerdere functies hebt.

Ook is het opvallend dat deze beste kleine combimagnetron behoorlijk betaalbaar is.
Hoe vind je de beste kleine combimagnetron?

Ga je graag op zoek naar de beste kleine combimagnetron voor in je keuken of caravan? Ons advies is dan om heel kritisch naar het huidige aanbod te kijken.

Tijdens onze test hebben wij namelijk twee dingen opgemerkt:

 • De meeste kleine combimagnetrons zijn niet van de gewenste kwaliteit. Deze magnetrons zijn door mindere merken vervaardigd, waardoor de kwaliteit niet is zoals je bij voorkeur zou willen.
 • De specificaties kloppen veelal niet. Ga je via onze partner Bol.com op zoek naar een kleine combimagnetron? Houd er dan rekening mee dat veel productspecificaties niet kloppend zijn. Bij sommige magnetrons staat bijvoorbeeld dat ze 15 centimeter breed zijn, maar dit is praktisch onmogelijk. Doe daarom altijd goed onderzoek naar de correcte specificaties en afmetingen.

Verder is het zaak om goed je wensen op een rijtje te zetten. Bepaal voor jezelf op welke momenten je de combimagnetron wilt gebruiken. En bepaal ook voor jezelf met welke frequentie je de magnetron denkt te gaan gebruiken.

Mocht je de combimagnetron van klein formaat niet al te vaak gebruiken, heeft het geen zin om ‘m een prominente plek in je keuken te geven.

Je kunt er in dat geval mogelijk beter voor kiezen om de magnetron op een andere plek op te bergen. Alleen op het moment dat je de magnetron nodig hebt, kun je ‘m naar je keuken halen.

Tijdens je zoektocht zou je op nog veel meer punten moeten letten. De belangrijkste punten zetten we hieronder graag voor je op een rijtje.

Afmetingen & inhoud

Tijdens je zoektocht naar een combimagnetron die klein is, moet je uiteraard goed naar de afmetingen kijken.

Zoals we hierboven al gesteld hebben, kloppen veelal de benoemde afmetingen niet bij magnetrons die aangeboden worden. Doe hier dus echt goed onderzoek naar en geloof niet alles klakkeloos.

Daarbij is het ook zaak om goed naar de inhoud te kijken. Deze inhoud moet je afstemmen op de manier waarop je de combimagnetron denkt te gaan gebruiken. Als je dat eenmaal weet, weet je ook wat ongeveer de gewenste inhoud is.

Functies

Graag raden wij je ook aan om goed naar de aanwezige functies te kijken.

Over welke functies beschikt de kleine combimagnetron precies? En aan welke functies heb je behoefte? Dit moet je uiteraard zo goed mogelijk op elkaar af zien te stemmen.

Onze voorkeur gaat uit naar een magnetron met zoveel mogelijk functies. De functies waarvan je denkt dat je ze niet gaat gebruiken, ga je uiteindelijk namelijk wél gebruiken.

Dit komt puur doordat de functies dan ‘toch op de magnetron aanwezig zijn’.

Tenslotte is de bediening van deze functies uiteraard ook belangrijk. Zoek je een magnetron voor ouderen? Dan is een eenvoudige magnetron aangeraden.

Draaiplateau

Ga ook goed na of de combimagnetron over een draaiplateau beschikt. Zo ja, is het eventueel ook mogelijk om dit draaiplateau uit te nemen? Voor sommige gerechten is het namelijk niet mogelijk dat het plateau draait.

Vrijstaand of inbouw

Bij een kleine combimagnetron denk je direct aan een vrijstaande variant. Dit is logisch en is ook de reden waarom wij in dit artikel alleen vrijstaande magnetrons hebben besproken.

Uiteraard is het ook mogelijk om voor een inbouwvariant te kiezen. Een inbouwvariant is echter per definitie groter dan een vrijstaande variant.

Vermogen

Wij adviseren je ook om goed naar het vermogen te kijken. Des te hoger het vermogen van de combimagnetron is, des te sneller het apparaat zijn werk doet. Binnen de kortste keren geniet je hierdoor van een lekkere maaltijd.

Merk

Tot slot wijzen wij je ook nog graag op het merk van de kleine combimagnetron. Wij hebben namelijk opgemerkt dat lang niet alle merken de gewenste kwaliteiten leveren.

Ga daarom altijd voor een combimagnetron van een A-merk. De A-merken leveren de gewenste kwaliteit én bieden vaak meerdere kleine combimagnetrons aan. Je bent daardoor in staat om een goede vergelijking tussen de verschillende varianten te maken.Meer magnetrons:

Categorieën: Keuken