Magnetron zonder draaiplateau kopen
Veel merken kiezen ervoor om in hun magnetrons een draaiplateau te verwerken. Door het draaiplateau kan het eten beter opgewarmd worden, maar een draaiplateau brengt ook nadelen met zich mee.
Vanwege deze nadelen geven meer en meer mensen de voorkeur aan een magnetron zonder draaiplateau.
Geldt dit ook voor jou? En wil je meer weten over het verschil tussen een magnetron met of zonder draaiplateau? Of wil je mogelijk direct de beste magnetron zonder draaiplateau aanschaffen?
In beide gevallen ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij je namelijk alles over de beste magnetrons met draaiplateau!
Wat zijn de beste magnetrons zonder draaiplateau?
Laten we maar direct met de deur in huis vallen: je kunt uit meerdere interessante magnetrons zonder draaiplateau kiezen.
Wat de beste variant voor jou is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande magnetron of een inbouw magnetron? En wil je een combimagnetron of een solo magnetron?
Om je met deze vragen te helpen, zijn wij op zoek gegaan naar de vier beste magnetrons zonder draaiplateau. Onze bevindingen delen we graag met je in onderstaande reviews.
1. Beste combi magnetron zonder draaiplateau – Samsung MC32K7055CK/EN
Wil je van de voordelen van een magnetron én oven genieten? Dan raden wij aan om voor deze Samsung MC32K7055CK/EN combi magnetron te kiezen. Uit onze test is namelijk gebleken dat dit de beste combimagnetron zonder draaiplateau is.
Daar moeten we wel een belangrijke kanttekening bij plaatsen: deze magnetron heeft een draaiplateau, maar deze is gelukkig uit te schakelen.
Als je een grote schaal in de magnetron wilt doen, is dat dus probleemloos mogelijk. Schakel in dat geval het draaiplateau uit en je hoeft niet bang te zijn dat de schaal tegen de randen aanbotst.
Verder biedt deze magnetron alles waar je naar op zoek kunt zijn. De magnetron heeft 49 automatische programma’s, een vermogen van 900 Watt, een inhoud van 32 liter en beschikt over een HotBlast functie. Met dank aan deze functie zijn je gerechten tot 50% sneller klaar.
Wat bij deze magnetron vooral opvalt, is de veelzijdigheid. Zo is het zelfs mogelijk om yoghurt of deeg te maken. Ook kun je kiezen voor de Healthy Cooking stand, waarmee je gezonde maaltijden bereidt.
Dat dit zó’n goede magnetron is, is wel terug te zien aan het prijskaartje. Voor deze combi magnetron betaal je een bedrag van 260 euro. Dit is vrij prijzig, maar je krijgt wél een prima magnetron tot je beschikking.
Wat ons betreft is het veelzeggend dat dit ‘de keuze voor de hobbykok’ van Coolblue is.
👍 Voordelen:
- Inhoud van 32 liter
- Keuze uit 49 automatische programma’s
- Gerechten zijn tot 50% sneller klaar
- Draaiplateau is makkelijk uit te schakelen
- Prima kwaliteit
- Vermogen van 900 Watt
👎Nadelen:
- Geen automatische uitschakeling
- Vrij groot uitgevoerd
2. Beste vrijstaande magnetron zonder draaiplateau – Sharp YC-GC52FE-B Flatbed
Gaat je voorkeur uit naar een magnetron die vrijstaand is? Dat is goed voor te stellen; met een vrijstaande magnetron geniet je van het nodige gemak.
Indien je voor de allerbeste magnetron zonder draaiplateau wilt gaan, raden wij je aan om voor bovenstaande magnetron te gaan. Vind je die variant echter te prijzig? Dan raden wij je deze magnetron van Sharp aan.
Naar onze mening is dit de beste vrijstaande magnetron zonder draaiplateau. Je geniet bijvoorbeeld van een vermogen van 900 Watt, van veel functies, van een inhoud van 25 liter en van een interessant prijskaartje.
Dat de inhoud ‘slechts’ 25 liter is, brengt een belangrijk voordeel mee. Ten opzichte van de hierboven besproken magnetron is déze variant een stuk compacter.
Bij deze magnetron geniet je van 14 automatische programma’s. Dit betreft onder meer een hetelucht-, ontdooi- en grillfunctie. Met dank aan de stiltemodus, het kinderslot, de timerfunctie en de klok is deze magnetron eigenlijk helemaal ‘af’.
Wat wij ook erg fijn vinden, is de handige bediening. Sharp heeft voor een digitale bediening gekozen, waarmee je moeiteloos de optimale controle houdt. Zelfs als je voor de eerste keer van deze magnetron gebruik maakt, spreekt de magnetron direct voor zich.
En mocht je het nog niet opgemerkt hebben; dit is een heuse combimagnetron zonder draaiplateau. Een combimagnetron die je dus óók als oven in kunt zetten.
👍 Voordelen:
- Neemt niet al te veel ruimte in beslag
- Oven én magnetron in één
- Ideaal te bediening
- Vermogen van 900 Watt (magnetronvermogen)
- Met veel handige functies
👎Nadelen:
- Minder automatische programma’s
3. Beste inbouw magnetron zonder draaiplateau – Siemens CF634AGS1 – iQ700
Gaat je voorkeur uit naar een inbouw magnetron zonder draaiplateau? Dan raden wij je deze solo magnetron van het merk Siemens van harte in. Deze magnetron moet in je keuken ingebouwd worden, waarna je van tal van mogelijkheden geniet.
Doordat deze inbouw magnetron geen draaiplateau heeft, biedt de magnetron veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een grote schaal in de magnetron zetten, zonder dat de magnetron tegen de rand aan botst.
De vele mogelijkheden zijn ook te danken aan de vijf magnetronstanden en de inverter techniek. Bij deze inbouw magnetron zonder draaiplateau kun je kiezen uit de volgende magnetronstanden:
- 90 Watt
- 180 Watt
- 360 Watt
- 600 Watt
- 900 Watt
Is dit een hele grote magnetron? Ja, op zich wel. De magnetron heeft namelijk een inhoud van 36 liter. Zeker als je een groter gezin hebt, is dit zodoende een ideale magnetron.
Hierbij is het ook ideaal dat deze magnetron over LED verlichting, handige draaiknoppen en een automatische uitschakeling beschikt.
👍 Voordelen:
- Prachtig design voor in een keuken
- Keuze uit vijf magnetronstanden
- Inhoud van 36 liter
- Beschikt over een inverter techniek
- Energiezuinig opwarmen, ontdooien en bereiden van gerechten
👎Nadelen:
- Knoppen zijn gevoelig voor vingerafdrukken
- Moet maar net in je keuken passen
4. Beste solo magnetron zonder draaiplateau – Sharp R-260S
Ben je op zoek naar een relatief simpele solo magnetron? Maar, heb je wel het liefste een solo magnetron zonder draaiplateau? Dan raden wij je deze Sharp R-260S van harte aan. Dit is volgens ons de beste solo magnetron zonder draaiplateau.
Bij deze magnetron valt de eenvoud direct op. Je kunt de magnetron bijvoorbeeld alleen voor het opwarmen van gerechten gebruiken.
Je hebt niks van doen met bijvoorbeeld een ontdooi- of een grillfunctie. Dit zorgt ervoor dat de magnetron energiezuinig is én dat je de magnetron makkelijk kunt bedienen.
Verder is het ideaal dat Sharp voor een gelakte wand heeft gekozen. Doordat de wand gelakt is, kun je de wand makkelijk schoonmaken. Een bijkomend voordeel is dat de magnetron vrij compact is; je maakt ‘m hierdoor snel schoon, terwijl ‘ie ook weinig ruimte in je keuken vraagt.
Is dit nou een magnetron waar je heel veel kanten mee op kunt? Nee, dat is niet het geval. Je kunt ‘m immers alleen als magnetron gebruiken en niet als oven.
Daarentegen is het wel opvallend dat de magnetron 8 automatische programma’s heeft. En dat de inhoud 20 liter is; voor een vrijstaande solo magnetron is dat meer dan voldoende.
👍 Voordelen:
- Compacte solo magnetron
- Makkelijk te bedienen en energiezuinig
- Keuze uit 8 automatische programma’s
- Makkelijk schoon te maken
- Voordelig geprijsd
👎Nadelen:
- Geen al te krachtige magnetron
Magnetron zonder draaiplateau: Belangrijke aandachtspunten
Gaat je voorkeur uit naar een magnetron zonder draaiplateau? Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, loopt het aanbod nogal uiteen. Wij raden je daarom aan om echt een goede vergelijking te maken.
Bij het maken van deze vergelijking zou je op onderstaande aandachtspunten moeten letten.
Inbouw of vrijstaand
Ten eerste moet je de keuze maken tussen een inbouw- of een vrijstaande magnetron. Een vrijstaande oven is perfect voor degene die ruimte op het aanrechtblad hebben. En voor degene die in hun keuken geen ruimte hebben om een magnetron in te bouwen.
Heb jij deze ruimte in je keuken wel? Dan kun je prima voor een inbouw magnetron kiezen. Met zo’n inbouw magnetron geniet je van een fraai design. Bovendien heb je geen last van een magnetron die enigszins rommelig op je aanrechtblad staat.
Combi- of solo magnetron
Ten tweede moet je goed naar het soort magnetron kijken. Wil je een magnetron die je óók als oven kunt gebruiken? Kies dan voor een combi magnetron. Wil je vooral een zo’n simpel mogelijke magnetron? Dan raden wij je van harte een solo magnetron aan.
Geen draaiplateau of uit te schakelen
Ten derde moet je goed naar het draaiplateau kijken. Zit er helemaal geen draaiplateau in de magnetron? Of heb je de mogelijkheid om het draaiplateau uit te schakelen?
Als je voor dat laatste kiest, geniet je eigenlijk van een dubbelvoordeel. Je kunt in dat geval het draaiplateau makkelijk uitschakelen, maar je geniet ook van de voordelen van een draaiplateau.
Inhoud, vermogen en programma’s
Ten vierde wijzen wij je graag op de belangrijkste eigenschappen:
- Inhoud: hoe groot is de inhoud van de magnetron precies? Zorg ervoor dat je deze inhoud afstemt op de grootte van je gezin/huishouden.
- Vermogen: hoe krachtig is de magnetron precies? Des te krachtiger de magnetron is, des te sneller de maaltijden opgewarmd worden.
- Programma’s: ga ook goed na over hoeveel automatische programma’s de magnetron beschikt. In een ideale wereld zijn dit uiteraard zoveel mogelijk programma’s.
Bediening
Ten vijfde zou je goed naar de bediening van de magnetron moeten kijken. Wij merken op dat dit een nogal onderschat item is, maar wij hechten hier juist veel waarde aan.
Op welke manier kun je de magnetron bedienen? En vind je dat zelf handig?
Misschien zoek je wel een magnetron voor ouderen, die zo eenvoudig mogelijk is. Het is aan jou!
Prijs-kwaliteitsverhouding
Tot slot willen wij je wijzen op de prijs-kwaliteitsverhouding van een magnetron zonder draaiplateau. Durf te investeren in de beste variant en kies altijd voor één van de betere merken.
Wat de beste merken zijn, bespreken we graag hieronder in het kort.
Wat zijn de beste merken?
De beste merken in het huidige aanbod zijn Siemens en Bosch. Dit kun je zien als de A+ merken.
Vind je het niet erg om voor net iets minder te gaan? Dan zijn onder meer Panasonic, Sharp en Samsung prima opties!
Misschien ook interessant:
0 reacties