Koelvriescombinatie tafelmodel kopen? Dit zijn de 4 beste

Last updated by Simon on

Tafelmodel koelvriescombinatie

Wil jij graag een koelvriescombinatie op een tafel neer kunnen zetten? Of heb je in jouw woning al te veel ruimte voor een grote koelkast en/of vriezer?

Dan is het aan te raden om voor een tafelmodel koelvriescombinatie te kiezen. Een belangrijk kenmerk van deze combinatie zijn de compacte afmetingen. Erg handig wat ons betreft.

Zo komt een koelvriescombinatie bijvoorbeeld bij veel studenten prima van pas.

De meeste studenten hebben niet al te veel ruimte in hun studentenkamer, waardoor een koelvriescombinatie tafelmodel eigenlijk de enige keuze is.

Ook als je kleiner woont of niet al te veel koelruimte nodig hebt, is een koelvriescombinatie tafelmodel ideaal.

De beste koelkast met vriesvak als tafelmodel

In dit artikel vind je meer informatie over de beste koelkasten met vriesvak in de vorm van een tafelmodel. Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar de beste koop.

Aan de hand van onze bevindingen hebben wij vervolgens een top 4 samen kunnen stellen. Over deze vier beste koelvriescombinaties lees je hieronder meer!

1. AEG RTS9143XAW

AEG RTS9143XAW - tafelmodel koelkast

De beste koelkast als tafelmodel met vriesvak. Dat is volgens ons deze AEG RTS9143XAW. Deze koelakst heeft een inhoud van 117 liter en het vriesvak is 18 liter groot.

Over zowel deze afmetingen als over de plaatsing zijn wij te spreken. Het vriesvak bevindt zich namelijk aan de bovenzijde van deze kleine koelkast.

Ook over andere aspecten van deze koelvriescombinatie zijn wij enthousiast. Zo maakt dit apparaat namelijk maximaal 38 decibel aan geluid. Dit betekent dat je de koelvriescombinatie eigenlijk nooit hoort. Handig voor als je bijvoorbeeld in een kleine studentenkamer woont.

Opvallend is ook dat deze koelvriescombinatie energieklasse D heeft. Ten opzichte van veel vergelijkbare varianten is dat echt energiezuinig. Coolblue heeft deze koelkast dan ook uitgeroepen tot de beste energiezuinige tafelmodel koelkast.

Is dit de goedkoopste koelkast met apart vriesvak? Nee, dat is niet het geval. Toch vinden wij de prijs-kwaliteitsverhouding dik in orde. Voor deze koelvriescombinatie betaal je namelijk 419 euro. een prima bedrag, zeker omdat deze koelvriescombinatie van de gekende AEG kwaliteit is. 

Overigens moet je wel even goed rekening met de hoogte houden. Deze koelkast is namelijk 85 centimeter hoog; vrij groot voor een tafelmodel koelkast. De koelkast is bovendien 60 centimeter breed. Al met al is het dus een relatief grote koelvriescombinatie als tafelmodel.

👍 Voordelen:

 • Energieklasse D
 • Bijzonder stil (max. 38 decibel aan geluid)
 • Vriesvak van 18 liter
 • Koelkastinhoud van 117 liter
 • Plateaus zijn naar eigen wens aan te passen

👎 Nadelen:

 • Is vrij groot en breed voor een tafelmodel
 • Is niet de goedkoopste variant
2. Veripart VPKV701

Veripart VPKV701

Heb je in jouw woning ruimte voor een koelvriescombinatie van 55 centimeter breed? En geef je idealiter niet al te veel geld aan een koelvriescombinatie uit?

Dan is de Veripart VPKV701 voor jou op het lijf geschreven. Met dank aan de breedte van 55 centimeter kun je ongetwijfeld een mooi plekje in jouw woning voor dit apparaat vinden.

Tevens hoef je niet de hoofdprijs voor dit apparaat te betalen. Je kunt rekening mee houden met een bedrag van 339 euro. Dat is toch fors goedkoper dan de beste koop (zie hierboven).

Over de inhoud van deze koelvriescombinatie zijn wij ook enthousiast. De koelkast zelf heeft namelijk een inhoud van 107 liter. Het vriesvak heeft een inhoud van 13 liter; dit is voldoende voor bijvoorbeeld ijsjes of een half brood.

Iets wat ook ideaal is, is dat deze koelvriescombinatie energieklasse D. Volgens het merk Veripart betaal je hierdoor slechts 25 euro aan energiekosten voor deze koelvriescombinatie. Prijstechnisch is dit dus een hele interessante keuze.

Verder beschikt deze koelvriescombinatie ook nog over handige extra’s. Zo beschikt dit apparaat over handige luchtcirculatie, over LED verlichting en over verstelbare plateaus. Met dank aan deze plateaus maak je deze koelvriescombinatie volledig naar jouw zin.

👍 Voordelen:

 • Energieklasse D
 • Maakt slechts 39 decibel aan geluid
 • Verstelbare plateaus
 • Netto inhoud van 120 liter: 107 liter koelvak en 13 liter vriesvak
 • Gunstig geprijsd

👎 Nadelen:

 • Moet 6 keer per jaar ontdooid worden
3. Liebherr TP 1724-22

Liebherr TP 1724-22

Tijdens onze test werden wij ook enthousiast over de Liebherr TP 1724-22. Deze koelvriescombinatie als tafelmodel ziet er gelikt uit, heeft een handige samenstelling en doet zijn werk meer dan prima.

Het enige waar je goed rekening mee moet houden, is dat dit energieklasse E betreft. Deze koelvriescombinatie is dus iets minder energiezuinig dan de twee hierboven besproken varianten.

Wat wel fijn is, is dat het vriesvak vrij groot is. Het vriesvak is namelijk 18 liter groot; dat is fors groter dan bij de hierboven besproken variant van Veripart. Het koelgedeelte is ook vrij groot met een inhoud van 126 liter.

Deze tafelmodel koelvriescombinatie maakt produceert 38 decibel aan geluid. Dit betekent dat je deze koelvriescombinatie eigenlijk niet hoort.

Handig als je bijvoorbeeld vlak naast dit apparaat moet slapen. Tevens is het fijn dat je het bovenblad van de koelkast af kunt halen. Door dat te doen, kun je ‘m nog makkelijker onder jouw keuken schuiven.

👍 Voordelen:

 • Maakt slechts 38 decibel aan geluid
 • Koelgedeelte van 126 liter
 • Vriesgedeelte van 18 liter
 • Makkelijk in de keuken te plaatsen

👎 Nadelen:

 • Moet 6 keer per jaar ontdooid worden
4. AEG RTS411E1AW

AEG RTS411E1AW

Ook plek nummer 4 in deze top 4 is ingeruimd voor een AEG combinatie. Deze AEG combinatie heeft een koelgedeelte van 107 liter en een vriesvak 13 liter. Dit is niet super groot te noemen, maar de koelvriescombinatie is hierdoor wel vrij compact.

Tevens is het ideaal dat dit apparaat nagenoeg geen geluid maakt. Een maximaal geluidsniveau van 38 decibel vinden wij méér dan acceptabel.

AEG heeft ervoor gekozen om de condensor aan de achterkant van de koelkast af te dekken. Je hoeft hierdoor niet meer bang te zijn dat stof zich in het apparaat gaat nestelen. Met dank aan deze afdekking geniet je van een relatief lange levensduur.

Een relatief lange levensduur waarbij je ook geniet van de binnenverlichting. Als je ’s avonds laat nog iets uit de koelkast wilt pakken, gaat dit dus probleemloos. Dankzij de verlichting zie je in ieder geval wat zich zoal in jouw koelkast bevindt.

Overigens is dit geen hele goedkope koelvriescombinatie. Je betaalt hier ongeveer 420 euro voor, maar dit apparaat wordt regelmatig in de aanbieding aangeboden.

Dat betekent dat je bijvoorbeeld van 50 euro korting kunt genieten. Mooi meegenomen, niet waar?  Zeker omdat je weet dat deze koelvriescombinatie van de gekende AEG kwaliteit is.

👍 Voordelen:

 • Maakt slechts 38 decibel aan geluid
 • Condensor is afgedekt aan de achterzijde
 • Inclusief binnenverlichting
 • De RVS deur is lekker robuust
 • Koelgedeelte van 107 liter

👎 Nadelen:

 • Moet 6 keer per jaar ontdooid worden
 • Vriesgedeelte van slechts 13 liter
Hoe vind je de beste koelvriescombinatie tafelmodel?

Weet je zeker dat een koelvriescombinatie als tafelmodel de beste optie voor je is? Heb je simpelweg niet al te veel vriesruimte nodig? Of heb je in jouw woning geen ruimte voor een grote koelkast met vriezer? Dan is dit inderdaad de beste optie voor je.

Om hier optimaal van te profiteren, moet je wel de juiste variant gaan kopen. Daar helpen wij je graag een handje bij.

In deze koopgids bespreken wij daarvoor op welke criteria je (extra) goed moet letten.

Afmetingen van de koelvriescombinatie

Ten eerste moet je goed naar de afmetingen van de koelvriescombinatie kijken. Let hierbij niet alleen op de breedte, maar ook goed op de hoogte.

Uiteindelijk moet je deze afmetingen af gaan stemmen op de aanwezige ruimte in jouw keuken. Meet dus op hoeveel ruimte je in jouw keuken hebt en ga vervolgens op zoek.

Inhoud koelgedeelte

Ten tweede moet je goed kijken naar de inhoud van het koelgedeelte. Des te groter dit koelgedeelte is, des te meer spullen je in de koelkast kunt koelen.

Dit betekent echter ook dat de koelkast hierdoor groter wordt. Of dat dit mogelijk ten koste van de grootte van het vriesvak gaat. Probeer hier dus de gulden middenweg in te vinden.

Mocht je dit toch niet ideaal vinden, dan is de optie er ook nog om voor een tafelmodel koelkast zonder vriesvak te kiezen.

Inhoud vriesvak

Ten derde is het ook zaak om goed naar de inhoud van het vriesvak te kijken. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, gaat dit vaak hand in hand met de afmetingen van het koelgedeelte.

Energieklasse & geluidsniveau

Ten vierde moet je goed op de energieklasse en het geluidsniveau letten. Op deze vlakken kunnen wij je eigenlijk maar twee tips geven:

 • Kies voor een koelvriescombinatie met energieklasse D (of nog beter)
 • Kies voor een koelvriescombinatie met een maximaal geluidsniveau van 40 decibel

Wil je helemaal voor een zuinig model gaan? Kies dan voor een vriezer met energielabel A.

Handige extra’s

Ten vijfde doe je er ook verstandig aan om naar handige extra’s te kijken. Een afdekking van de condensor, binnenverlichting en verstelbare plateaus zijn hier enkele voorbeelden van.

Kies voor kwaliteit

Tot slot adviseren wij je om goed naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Ga altijd voor kwaliteit en durf daarom ook te investeren in de beste koelkast als tafelmodel met vriesvak.

Op termijn heb je daar alleen maar profijt van. Kies daarom altijd voor een variant van bijvoorbeeld AEG, Liebherr of Veripart.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *