Koeltafel kopen? Ontdek hier de Voordelen, Nadelen & Tips!

Last updated by Kaz on

Koeltafel

Een avondje relaxen met vrienden en lekker drankjes doen. Is dat voor jou de ideale avond? Als je zo’n avond in je eigen huis of tuin doorbrengt, is de aanschaf van een koeltafel een goed idee.

Als je een lekker koud drankje wilt pakken, hoef je dankzij zo’n koeltafel niet eens meer op te staan!

Wat is een koeltafel en hoe werkt het?

Bij het inrichten van een zitje is het gebruikelijk dat je voor een tafel kiest. Dit kan in de tuin bijvoorbeeld een eettafel of salontafel zijn. Als je je woonkamer inricht, is het gebruikelijk om voor een salontafel te kiezen.

Zo’n salontafel brengt eigenlijk maar één functie met zich mee: je kunt hier bijvoorbeeld je glas drinken opzitten. Een koeltafel doet hier nog een schepje bovenop.

In deze tafel kun je drankjes opbergen, waarbij het koelelement ervoor zorgt dat het drankje lekker koel wordt én blijft.

Met een koeltafel vang je dus twee vliegen in één klap:

 • Je geniet van de normale voordelen van een normale tafel. Dit betekent onder meer dat je van een fraai design geniet en dat je zaken, zoals je glas, op de tafel neer kan zetten.
 • Je kunt in de tafel drankjes koelen. Het is hierbij een belangrijk voordeel dat je niet meer op hoeft te staan om een drankje te halen. De tijd dat je naar de koelkast voor een koud drankje moest lopen, ligt dankzij een koeltafel ver achter je!

De werking van een koeltafel is overigens vrij simpel. In het frame van de tafel is een koelelement aangebracht, waardoor de koeltafel eigenlijk hetzelfde functioneert als een koelkast.

Om van deze werking gebruik te kunnen maken, moet je je de koeltafel wel in het stopcontact pluggen.

Wat voor soorten koeltafels zijn er?

Jaren geleden bestond het begrip ‘koeltafel’ nog niet eens. Als je toen een koud drankje wilde pakken, moest je hiervoor echt naar de koelkast toe lopen. Op dit moment is het een ander verhaal; er worden namelijk meer en meer koeltafels op de markt gebracht.

Dit blijkt uit het aanbod én uit de verschillende soorten koeltafels. Op dit moment kun je voor onder meer onderstaande vier soorten koeltafels kiezen.

Koeltafel voor binnen

Ben je bezig met het (opnieuw) inrichten van je woonkamer? En gebruik je je woonkamer voornamelijk om gezellig tijd met vrienden of familie door te brengen?

Door een koeltafel voor binnen aan te schaffen, maak je de tijd met je vrienden/familie nog leuker en aangenamer.

Overigens komt een koeltafel voor binnen niet alleen in een woonkamer van pas. Heb je bijvoorbeeld je eigen mancave gecreëerd? Hoe tof is het dan om in je mancave een koeltafel neer te zetten?

Belangrijk voordeel: de koeltafels voor binnen worden in veel kleuren en designs aangeboden. Zo kun je kiezen voor een variant in het wit, zwart of een opvallendere kleur.

Verder heb je de keuze uit meerdere afmetingen. In een grote woonkamer kies je bijvoorbeeld het beste voor een grote koeltafel. Heb je niet al te veel ruimte in je woonkamer of mancave? Kies dan voor een kleiner koeltafeltje.

Koeltafels voor buiten

Tijd in je tuin doorbrengen, gezellig gezelschap om je heen en koude drankjes binnen handbereik. Dat klinkt als een ideale zomerdag en -avond, niet waar? Zo’n setting creëer je in ieder geval met een koeltafel voor buiten.

Een koeltafel voor in de tuin is onder meer tegen alle weersomstandigheden bestand. Toch zien we dat zo’n koeltafel voornamelijk onder een overkapping neergezet wordt. Een logische keuze, aangezien dat een leuke en gezellige plek is om veel tijd door te brengen.

Bijzettafel met koelfunctie

Hoef je geen volwaardige tafel in je tuin of woonkamer te hebben? Dan zou je eens naar een bijzettafel met koelfunctie moeten kijken.

Zo’n tafeltje brengt talloze voordelen met zich mee:

 • Een bijzettafel met koeler is compact, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je tuin of huis kunt geven.
 • Je kunt ‘m prima combineren met een ‘normale’ tafel. Op de normale tafel zet je bijvoorbeeld de lekkere hapjes neer, terwijl je uit de bijzettafel met koeler de koude drankjes haalt.

Het leuke is dat deze bijzettafels met koelfunctie van veel handige extra’s voorzien worden. Zo kun je kiezen voor deze bijzettafel met koelfunctie én party verlichting.

Heb je wel oren naar de aanschaf van een bijzettafel met koelfunctie? Ga dan op voorhand goed na waar je de tafel neer wilt zetten.

Wil je ‘m bijvoorbeeld binnen of buiten neerzetten? En waar wil je ‘m dan precies neerzetten? Gezien het diverse aanbod heb je op dit gebied in ieder geval voldoende keuze.

Tafel met koelkast

Tot slot kun je ook nog voor een tafel met koelkast kiezen. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met een normale koeltafel in de vorm van een reguliere tafel.

Bij een tafel met koelkast is er veelal sprake van twee onderdelen:

 • Het frame. Het frame is in dezelfde vorm als een normale tafel uitgevoerd. Dit betekent dat je prima glazen en woondecoratie op de tafel neer kunt zetten.
 • De koelkast. Veelal wordt er gekozen voor één of twee lades, waarin de koelkast verwerkt zit. Door in deze lades drankjes neer te leggen, geniet je binnen mum van tijd van heerlijk koude drankjes!

Voordelen van een koeltafel

In meer en meer huizen en tuinen tref je een koeltafel aan.

Dit is onder meer aan de volgende voordelen te danken:

 • Koude drankjes binnen handbereik. Als je aan het relaxen bent, doe je dit vaak in de buurt van een tafel. Ga maar eens na waar je bijvoorbeeld in huis of in je tuin zit. Indien je voor een koeltafel kiest, heb je op die momenten koude drankjes binnen handbereik. Het relaxen en chillen wordt hiermee alleen maar leuker.
 • Veelal ruimte voor veel drankjes. Als je voor één van de reguliere koeltafels kiest, heb je veelal de nodige ruimte tot je beschikking. Dit betekent dat je de nodige drankjes lekker gekoeld kunt bewaren.
 • Voor binnen en buiten geschikt. Uiteraard is het ook een voordeel dat de meeste koeltafels voor binnen en buiten geschikt zijn. Om van een koeltafel gebruik te kunnen maken, heb je eigenlijk alleen een stopcontact nodig.
 • Een koeltafel draagt bij aan de gezelligheid. Breng je gezellige tijd door met je vrienden in je woonkamer of tuin? Hoe ongezellig is het dan als er continu iemand naar de koelkast toe moet lopen om nieuwe drankjes te pakken? Als je een koeltafel hebt, is dit nergens meer voor nodig. Dit betekent dan ook dat een koeltafel bijdraagt aan de gezondheid.
 • Een koeltafel ziet er tof uit. Het is ook een feit dat een gemiddelde koeltafel een prachtig design heeft. De koeltafel ziet er strak uit en lijkt eigenlijk op een normale tafel. Mensen die bij je op bezoek komen, hebben wellicht niet eens door dat het om een heuse koeltafel gaat.

Nadelen van een koeltafel

Spreken bovenstaande voordelen je aan?

Voordat je op zoek naar de beste koeltafel gaat, zou je je ook even moeten verdiepen in de minpunten:

 • Je hebt altijd stroom nodig. Om van een koeltafel gebruik te kunnen maken, heb je stroom nodig. Dit betekent dat je de koeltafel niet overal neer kunt zetten, aangezien een stopcontact wel binnen handbereik zou moeten zijn. Ook betekent dit dat de kosten voor een koeltafel hoog oplopen; zo’n tafel verbruikt immers de nodige stroom.
 • Geen goedkoop product. Een koeltafel is een relatief nieuwe gadget. Doordat dit product nog relatief nieuw is, liggen de prijzen vrij hoog. Dit komt ook doordat de meeste koeltafels nog met de hand gemaakt (moeten) worden. Bereid je daarom voor op een vrij forse investering. Geef je het liefste zo min mogelijk geld uit? Houd dan goed de aanbiedingen van bijvoorbeeld Lidl in de gaten.
 • Een koeltafel is niet super flexibel. Een koeltafel staat altijd op een vaste plek, net zoals een koelwerkbank. Mocht je aan meer flexibiliteit behoefte hebben, kies je beter voor een koelbox.

Voor wie is een koeltafel geschikt?

Een koeltafel is wat ons betreft voor veel mensen geschikt. Zeker als je veel tijd met vrienden/familie doorbrengt én van een lekker drankje houdt, is een koeltafel voor je op het lijf geschreven.

Dit is ook het geval als je graag een uniek interieur wilt hebben. Ben je bijvoorbeeld een mancave of een tuinhuis met overkapping aan het inrichten? Als je net voor dat beetje extra wilt gaan, is de keuze voor een koeltafel een logische keuze.

Waar koop je een koeltafel?

Een koeltafel is een geweldig product. Het werkt sfeerverhogend, je hebt altijd een koud drankje binnen handbereik en de tafel ziet er ook nog strak uit. Spreekt dit je aan? Bij onderstaande winkels/aanbieders vind je de beste koeltafels van dit moment:


Misschien ook interessant:


Categorieën: Keuken