Auto koelbox kopen? De 7 beste koelboxen voor in de auto

Last updated by Kaz on

auto_koelbox kopen

Ga je een dagje naar het strand toe? Of heb je een lange autorit voor de boeg? In beide gevallen biedt een auto koelbox uitkomst.

Met een koelbox in de auto kun je het eten en drinken lekker koelen, waardoor je reis een stuk aangenamer wordt.

Voldoende reden dus om een autokoelbox te kopen. Maar, kies niet zomaar voor de eerste de beste auto koelbox die je tegenkomt.

Wij hebben namelijk opgemerkt dat veel auto koelboxen niet van de gewenste kwaliteit zijn. Voor welke elektrische koelboxen voor in de auto je wel kunt kiezen, lees je hieronder.

De 7 beste koelboxen voor in de auto uitgelicht

Heb je oren naar de aanschaf van een koelbox voor in je auto? Zorg er dan voor dat je kritisch bent.

Je moet goed naar je wensen en voorkeuren kijken, maar ook naar de kwaliteit per auto koelbox.

Wij raden je in ieder geval de 7 onderstaande varianten aan. Dit zijn volgens ons de beste auto koelboxen van dit moment.

1. Tristar KB-7540

De Tristar KB-7540 is absoluut de beste auto koelbox. Dit betreft een auto koelbox 12v, waardoor je ‘m op de sigarettenaansteker van je auto aan kunt sluiten.

Deze koelbox beschikt echter ook over een 230v stekker, waardoor je ‘m óók in het stopcontact kunt pluggen.

Dit komt de veelzijdigheid van deze auto koelbox uiteraard ten goede. Wat wij ook subliem vinden, is de inhoud van maar liefst 40 liter.

Je bent hierdoor in staat om het nodige eten en drinken in deze koelbox te koelen. Door de handgreep en de wieltjes kun je de koelbox ook nog makkelijk verplaatsen. Overigens is deze auto koelbox ook nog in staat om te verwarmen.
2. Mobicool MV27

Gaat je voorkeur uit naar een iets kleinere koelbox voor in je auto? Dan raden wij je graag de Mobicool MV27 koelbox aan.

Deze 12v auto koelbox heeft een inhoud van 26 liter, waardoor ‘ie een stuk compacter is. Zeker als je een kleinere auto hebt, is deze koelbox hierdoor een stuk makkelijker mee te nemen.

Ook is deze koelbox een stuk goedkoper dan bovengenoemde variant. Dat merk je echter nergens aan terug, mede doordat dit een thermo-elektrische koelbox is.

Dit betekent dat de koelbox zowel kan koelen als kan verwarmen. Door de extra dikke isolatie laag doet de Mobicool MV27 zijn werk in ieder geval prima.
3. Travellife TL26

Wil je een nog kleinere auto koelbox hebben? Dan is de Travellife TL26 een interessante optie voor je.

Deze auto koelbox heeft een inhoud van 19 liter, wordt met een 12v aansluiting geleverd en beschikt ook over een 230v aansluiting. Dit betekent dat je deze koelbox op elke gewenste plek kunt gebruiken.

De Travellife TL26 is van een handige handgreep voorzien. Dit stelt je in staat om ‘m makkelijk te verplaatsen, bijvoorbeeld als je van je auto toe naar het strand toeloopt.

In deze koelbox kun je zowel drankjes als hapjes warm houden. Wil je juist de inhoud verwarmen? Dat is mogelijk tot een temperatuur van 65 graden.
4. Mobicool MT48

Heb je baat bij een echt grote auto koelbox? Dan kun je niet om de Mobicool MT48 heen. Zoals de naam van deze auto koelbox al aangeeft, heeft ‘ie een inhoud van 48 liter. Dit stelt je in staat om heel veel hapjes en drankjes in deze koelbox te koelen.

Het meenemen van deze koelbox kan wel een uitdaging zijn. Hij is namelijk behoorlijk groot, terwijl ‘ie ook nog eens bijna 8 kilogram weegt.

Vul je ‘m met allerlei lekkers? Dan weegt ‘ie uiteraard nog veel meer. Door de twee stevige wielen en de uittrekbare handgreep neem je ‘m gelukkig relatief makkelijk mee.
5. Bo-Camp Elektrische Autokoelbox Arctic

Wil je een zo’n klein mogelijke auto koelbox hebben? Dan sluit de Bo-Camp Elektrische Autokoelbox Arctic het beste op je wensen aan. Deze auto koelbox 12v heeft namelijk een inhoud van 12 liter.

Dit betekent dat je niet super veel etens- en drinkwaren mee kunt nemen. Maar, dit betekent ook dat je deze koelbox makkelijk in je (kleine) auto kunt vervoeren.

Deze auto koelbox is ook nog relatief voordelig geprijsd. Als je niet zeker weet of een auto koelbox wel iets voor jou is, is dit absoluut de beste koop.

De koelbox is van een handig handvat voorzien. Dankzij dit handvat til je ‘m makkelijk op, terwijl dit handvat ook als een goede afsluiting van de koelbox fungeert.
6. Campart Koelbox XXL CB-8695

Heb je het liefste een zo’n luxe mogelijke auto koelbox? Kies dan voor de Campart Koelbox XXL CB-8695. Deze koelbox kost ruim 300 euro, maar daarvoor krijg je wel een luxe koelbox tot je beschikking.

Zo is deze koelbox van een LED display met digitale temperatuurweergave voorzien.

Deze koelbox heeft overigens een inhoud van 35 liter. Dat stelt je in staat om voldoende etens- en drinkwaren mee te nemen.

De koelbox is van een 12v aansluiting voorzien, evenals van en 230v aansluiting. Door de kleurstelling, volledig zwart, oogt deze koelbox ook nog eens erg luxe.
7. Niceey Thermo Elektrische Koelbox

Tot slot raden wij je ook nog de Niceey Thermo Elektrische Koelbox aan. Doordat deze koelbox over de thermo-elektrische werking beschikt, is ‘ie in staat om zowel te koelen als te verwarmen.

Ook beschikt ‘ie over zowel een 12v als een 230v aansluiting. Je kunt deze koelbox hierdoor in de auto én thuis gebruiken.

Deze koelbox heeft een inhoud van 24 liter. De koelbox is hierdoor vrij compact, waardoor je ‘m makkelijk in je auto meeneemt.

Gelukkig biedt deze inhoud voldoende mogelijkheden om alsnog voldoende etens- en drinkwaren mee te nemen. Deze koelbox voor in de auto is ook nog voordelig geprijsd.
Waarom voor een auto koelbox kiezen?

  • Je geniet altijd van koel eten en drinken. Overal waar je met je auto naar toe gaat, geniet je dankzij de koelbox van koel eten en drinken. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld met je auto op vakantie gaat, maar ook als je met je auto naar het strand gaat.
  • In elke auto te gebruiken. Ongeacht voor welke auto je kiest, is de auto van een 12V aansluiting voorzien. Dit betekent dat je de auto koelbox in elke auto kunt gebruiken.
  • Een auto koelbox bespaart kosten. Wist je dat je met een auto koelbox ook nog geld kunt besparen? Door je eigen eten en drinken mee op vakantie te nemen, hoef je niet bij een duur tankstation eten en drinken te kopen. Dit scheelt oprecht veel geld, zeker als je vaker op vakantie gaat.
  • Een auto koelbox is veelzijdig inzetbaar. Kies je voor één van bovenstaande auto koelboxen? Dan heb je ook nog de beschikking over een 12V aansluiting. Dit betekent dat je de auto koelbox veelzijdig in kunt zetten.

Hoe kies je de beste auto koelbox?

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe auto koelbox? Zoals duidelijk mag zijn, raden wij je één van bovenstaande varianten aan. Dit zijn volgens onze test de beste auto koelboxen van dit moment.

Maar, voor welke van deze varianten kun je nou het beste kiezen? Om het antwoord op die vraag te vinden, zijn er meerdere punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten voorzien we hieronder graag van een korte toelichting.

Inhoud

Bij een auto koelbox moet je heel goed naar de inhoud kijken. Je kunt voor een koelbox van 12 liter kiezen, maar ook voor een koelbox van 48 liter. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de soorten inhoud waar je voor kunt kiezen.

Net zoals bij een koelrugzak en koeltafel is dit het belangrijkste aandachtspunt. Wat is voor jou de juiste inhoud? Om dat te bepalen, moet je goed over het gewenste gebruik nadenken.

Wanneer wil je je auto koelbox precies gebruiken? En hoeveel eten en drinken zou je dan ongeveer nodig hebben?

Stekker

Elke auto koelbox is van een 12v stekker voorzien. Alleen met die aansluiting kun je de auto koelbox in je auto laten koelen. Maar, de kans is groot dat de koelbox van nog meer aansluitingen voorzien is. Ga dat even goed na.

Ook kan het geen kwaad om even goed naar je auto te kijken. Waar bevindt precies de 12v aansluiting in je auto? En betreft dit een dubbele 12v aansluiting?

Als je ook nog van een bluetooth speaker in je auto gebruik wilt maken, heb je zo’n dubbele 12v aansluiting nodig. Daarvoor bestaan gelukkig ook speciale adapters.

Afmetingen & gewicht

Bij een auto koelbox is de inhoud dus het belangrijke aandachtspunt. De inhoud moet je afstemmen op het gewenste gebruik, maar ook op je auto. Rijd je bijvoorbeeld in een Fiat 500?

Dan heb je waarschijnlijk niet de ruimte in de auto om een 48 liter grote koelbox neer te zetten.

Je moet daarom goed naar de afmetingen van de koelbox kijken. Die afmetingen moet je afstemmen op de aanwezige ruimte in je auto.

Daarbij is het ook aan te raden om goed naar het gewicht te kijken. Als je voor een extreem zware koelbox kiest, kun je die lastiger verplaatsen.

Verplaatsen van de koelbox

Het verplaatsen van de koelbox is sowieso een belangrijk aandachtspunt. Beschikt de koelbox over een handige handgreep? Is deze handgreep van een softgrip laag voorzien?

En kun je de handgreep ook nog uitschuiven? Dit zijn slechts enkele vragen waar je bij een handgreep naar kunt kijken.

Daarnaast is het aan te raden om goed op de aanwezigheid van wieltjes te letten. Als de koelbox over wieltjes beschikt, rijd je ‘m makkelijk naar je auto toe. Gemak dient de mens.

Koeltechniek

Waar je ook nog even naar kunt kijken, is naar de koeltechniek. Onze voorkeur gaat in ieder geval uit naar een thermo-elektrische werking.

Als een auto koelbox over deze techniek beschikt, kan de koelbox zowel koelen als verwarmen. Dat levert dus dubbel zoveel gemak op. Ga ook goed na wat de koelkracht van de koelbox is.

Vormgeving & design

Wij raden je ook aan om even goed naar de vormgeving te kijken. Wil je bijvoorbeeld een vierkante koelbox voor in je auto hebben?

Of gaat je voorkeur uit naar een rechthoekige koelbox? Dit is iets waarvoor je goed naar de aanwezige ruimte in je auto moet kijken.

Daarbij is het ook aan te raden om naar het design van de koelbox te kijken. Let bijvoorbeeld even goed op de kleur van de auto koelbox.

Wat kost een goede auto koelbox?

Voor een goede auto koelbox betaal je al meer dan 60 á 70 euro. Wil je echter voor het beste van het beste gaan? Dan kun je moeiteloos meer dan 300 euro aan de auto koelbox uitgeven.

Kies je voor één van bovenstaande varianten? Dan ben je in ieder geval van de gewenste werking en kwaliteit verzekerd.

Conclusie: is een auto koelbox een aanrader?

Ja, een auto koelbox is volgens ons zeker een aanrader. Je geniet van veel gemak, van koel eten en drinken onderweg en van een flinke kostenbesparing. Ook zijn de meeste auto koelboxen veelzijdig inzetbaar.

Met zo’n koelbox heb je ook direct de beschikking over een goede koelbox voor thuis. Bijkomend voordeel: je kunt uit meerdere varianten kiezen.

Zet je wensen op een rijtje en bekijk bovenstaande varianten (nogmaals) goed. Alvast veel plezier met je nieuwe auto koelbox!


Categorieën: Outdoor