Koelrugzak kopen? De 5 best geteste koeltas rugzakken

Last updated by Kaz on

koelrugzak

In een koelrugzak kun je drankjes koud bewaren, waardoor je altijd en overal koude drankjes bij de hand hebt.

Uitermate handig, bijvoorbeeld als je een flinke wandeling maakt. Of als je naar het strand, park of attractiepark gaat.

Maar, wat is nou de beste koelrugzak waar je op dit moment voor kunt kiezen? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een koeltas rugzak?

Op deze twee vragen ontdek je in dit artikel het antwoord. Zo bespreken we wat de vijf beste koelrugzakken zijn én ontdek je de belangrijkste aandachtspunten.

Beste 5 koelrugzakken uit de test

Het aanschaffen van een koelrugtas of een koelrugzakje is geen gemakkelijke opgave. Je doet deze aanschaf niet elke dag en je hebt met een divers aanbod te maken.

Om de zoektocht voor jezelf een stuk makkelijker te maken, hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd. Aan de hand van deze test hebben wij een top 5 samen weten te stellen.

Over deze 5 beste koelrugzakken lees je hieronder meer.

1. Sunflake Koelrugzak Groot

Deze koelrugzak van Sunflake is naar onze mening één van de beste koelrugzakken. Deze koel rugtas heeft een inhoud van maar liefst 28 liter; dit is voldoende voor meer dan 30 blikjes drinken.

Deze 30 blikjes blijven in deze rugzak koeltas maar liefst 16 uur lang onder de 15 graden Celsius.

Deze koel rugzak beschikt ook nog over een handige indeling. Het merk Sunflake heeft voor meerdere opbergvakken gekozen, waardoor je al je spullen op een handige manier opbergt.

De tas zit ook nog comfortabel, beschikt over een fijne ritssluiting en is geheel naar wens te verstellen.

Bijkomend voordeel: de tas zelf weegt niet al te veel.
2. Outwell Cormorant Koeltas

Bij de Outwell Cormorant Koeltas heb je eigenlijk niet het idee dat je met een koelrugzak te maken hebt. Niks is echter minder waar; deze geweldige rugzak houdt het drinken langere tijd koel. De tas zit bovendien heerlijk en beschikt over handige opbergvakken.

Als je deze koel rugzak op je rug draagt, voel je ‘m nagenoeg niet zitten. De tas zelf is namelijk niet overdreven zwaar, terwijl de schouderriemen gevoerd zijn.

Hiermee geniet je van extra comfort. In combinatie met het toffe design én het interessante prijskaartje is dit wat ons betreft een geweldige koelrugzak!
3. Sunflake Koeltas Rugzak

Is de eerder genoemde koeltas rugzak van Sunflake te groot voor je? Dan kun je ook voor z’n kleinere broertje kiezen; deze rugzak heeft een inhoud van net geen 17 liter.

Deze inhoud is goed voor het vervoeren van ongeveer 16 blikjes. Deze blikjes neem je niet alleen op een handige manier mee, maar blijven ook nog eens heerlijk koel.

Dat laatste is te danken aan de isolerende werking en het koelelement. Deze onderdelen zorgen ervoor dat de drankjes tot wel 16 uur koel blijven. Ideaal voor als je naar het strand gaat, naar het park gaat of de natuur ingaat.
4. Bomoe Koeltas rugzak

Bomoe_beste_koelrugzak

Gaat je voorkeur uit naar een koeltas rugzak met een opvallender design? Dan kom je al snel uit bij deze rugzak van Bomoe.

Ten opzichte van andere rugzakken uit deze top 5 is het design van deze rugzak een stuk opvallender. De rugzak heeft een inhoud van 25 liter en biedt tot wel 16 uur lang koelte.

Deze koelrugzak zit onwijs fijn op de rug. Dit is te danken aan de gebruikte materialen en aan de verstelbare schouderriemen. De rugzak is ook nog eens ademend, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een zwetende rug.
5. Needventure Koeltas

Deze top 5 van beste koelrugzakken sluiten we af met deze rugzak van Needventure. Deze koeltas is op een aangename manier op je rug te dragen, heeft een inhoud van 20 liter en beschikt over enkele handige extra’s.

Zo beschikt deze rugzak standaard over een bieropener en een flessenhouder. Ideaal als je alcoholische versnaperingen mee wilt nemen.

Verder is het ideaal dat deze tas volledig waterdicht is, over meerdere vakken beschikt en een tof design heeft. Ook het prijskaartje van deze koelrugzak is interessant.
Koelrugtas kopen: waar moet ik op letten?

Wil je een grote koelrugtas kopen? Of wil je een klein koelrugzakje kopen? Dit zijn slechts twee van de vele vragen waar je op voorhand over na moet denken. Door over dergelijke vragen na te denken, ben je in staat om uiteindelijk de gewenste koeltas rugzak uit te kiezen.

Wij weten als geen ander dat dit geen gemakkelijke zoektocht is. Je bent immers niet dagelijks op zoek naar een nieuwe koelrugtas. En het aanbod van koelrugtassen is ook nog een vrij divers.

Om tot de beste koop te komen, raden wij je aan om op onderstaande punten te letten. Met deze punten trachten wij om de zoektocht voor jou zo makkelijk mogelijk te maken!

Inhoud

Je had het mogelijk al verwacht, maar het is onwijs belangrijk om goed naar de inhoud van de koelrugtas te kijken.

In onze ogen moet je hierbij op twee aspecten letten:

  • De inhoud in liters. Je kunt bijvoorbeeld voor een koelrugtas van 30 liter gaan, maar ook voor een rugzak van 20 liter. Aan jou de taak om te bepalen naar welke inhoud je voorkeur uitgaat.
  • De inhoud in aantal blikken. De hierboven genoemde inhoud van een xx aantal liter zegt je mogelijk niet zoveel. Je doet er daarom ook verstandig aan om te kijken naar de inhoud in aantal blikjes. Bij de meeste koelrugzakken wordt aangegeven hoeveel blikjes er precies in de rugzak passen. Dát geeft een hoop meer duidelijkheid, niet waar?

Om op dit gebied tot de juiste keuze te komen, zou je goed over het gewenste gebruik na moeten denken. Op welke momenten wil je van de koeltas rugzak gebruik maken? En hoeveel blikjes zou je dan mee willen nemen? Denk hier op voorhand goed over na.

Indeling & vakken

Wij raden je ook aan om goed naar de indeling van de tas te kijken. Beschikt de koelrugzak over één groot vak? Of heb je bij de tas de beschikking over meerdere kleinere vakken?

Op dit gebied bestaat volgens ons geen goed of fout. Wat de beste optie is, hangt namelijk volledig van je eigen voorkeuren af. Er valt iets te zeggen voor een tas met één groot vak, maar er valt ook zeker iets te zeggen voor een tas met meerdere vakken.

Design

Wil je een koelrugzak voor je kind kopen? Of wil je de tas voor jezelf kopen? Het antwoord op deze vraag is bepalend voor het design van de koelrugzak.

Wij hebben ons in deze top 5 uitsluitend gericht op koelrugzakken voor volwassenen. En dat zie je ook in het design van deze tassen terug.

De rugzakken die we hierboven besproken hebben, hebben allemaal een vrij basic design. Ze zijn in het grijs of in het zwart uitgevoerd, maar beschikken verder niet overal te veel tierelantijntjes.

Bepaal voor jezelf in hoeverre je daar waarde aan hecht. En welke koelrugzak je het mooiste vindt.

Comfort

Bij een koelrugzak moet je ook goed naar het comfort van de rugzak kijken. Zit de rugzak op een fijne manier op je rug? Beschikt de rugzak over ademend materiaal? En kun je de rugzak geheel naar wens verstellen? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Wij geven zelf de voorkeur aan een koelrugzak die je naar wens kunt verstellen. Hierbij is het ook wenselijk dat de koelrugzak ademend is, zodat de rugzak niet voor een zweet rug zorgt.

En als klap op de vuurpijl zou de rugzak ook nog over gevoerde schouderriemen moeten beschikken.

Kwaliteit

Graag adviseren wij je om kritisch naar de kwaliteit van de rugzak te kijken. Lang niet alle koelrugtassen die wij uitgetest hebben, zijn van de gewenste kwaliteit gebleken. Durf daarom te investeren in de beste koelrugzakken.

Dit begint al bij de aanbieder waar je de rugzak koopt. Doe dit bij voorkeur bij ANWB, Decathlon of Bol.com. Deze firma’s bieden meerdere koelrugzakken van de beste merken aan.

Je kunt ook voor een goedkope koelrugzak van Action of Hema kiezen, maar veelal is dan het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ van toepassing.

Tips voor het gebruiken van een koelrugzak

Heb je het idee om een koelrugzak aan te schaffen? Met bovenstaande aandachtspunten vind je snel de beste koelrugzak.

Om vervolgens optimaal van die rugzak gebruik te maken, doe je er verstandig aan om onderstaande tips op te volgen:

  • Gebruik goede koelelementen. Om de drankjes in de koelrugzak koud te houden, heb je uiteraard koelelementen nodig. Het advies is om in de beste koelelementen te investeren; die elementen doen hun werk goed én langer. Ook is het zo dat goede koelelementen een langere levensduur hebben. Je geniet de komende jaren dus van je investering in betere/duurdere koelelementen.
  • Maak de tas na elk gebruik goed schoon. Elke keer als je de koelrugzak gebruikt hebt, is het advies om deze goed schoon te maken. Bij de beste koelrugzakken doe je dit gemakkelijk met een vochtig doekje. Dit doekje haal je over de koelrugzak heen, waarna de rugzak weer stralend schoon is.
  • Leeg de koelrugzak na elk gebruik. Nadat je de koelrugzak gebruikt hebt, is het advies om ‘m helemaal leeg te halen. Haal het koelelement uit de tas, haal alle blikjes uit de tas en laat de tas eventueel in de zon drogen. Als je de volgende keer weer van de koelrugzak gebruik wilt maken, is dit een fluitje van een cent. Je hebt de koelrugzak immers al voorbereid voor het volgende gebruik.
  • Houd rekening met het gewicht van de rugtas. Vul je een rugtas met bijvoorbeeld 20 of 30 blikjes drinken? Dan voel je dit uiteraard erg goed aan het gewicht van de rugtas. Hang daarom een zware koelrugzak niet om de rug van je kind heen en houd zelf ook rekening met dit forse gewicht. Met name als je al last van je rug hebt, is het verstandig om voorzichtig met de rugtas – en het gewicht – om te gaan.

Tot slot adviseren wij je nog om in de beste koelrugzak te investeren. Je bent hier een paar tientjes voor kwijt, waarna je jarenlang van de rugzak kunt genieten. Dit doe je elke keer weer als je naar het strand of het park gaat.

Vul de koelrugzak met een koelelement, doe de blikjes drinken in de rugzak en geniet met volle teugen. Bij een goede koelrugzak heb je tot wel 16 uur lang de beschikking over koele drankjes. Ideaal!


Meer verkoeling:


Categorieën: Wearables