Koelwerkbank kopen? De Top 5 beste koelwerkbanken (Getest)

Last updated by Kaz on

koelwerkbank

Een koelwerkbank is een perfecte aanvulling voor in een professionele keuken.

Met een werkbank koeling kun je niet alleen perfect koken, maar ook verschillende etenswaren koel houden.

Een chef-kok is hierdoor in staat om nog beter, efficiënter en sneller te koken.

Heb je interesse in een koelwerkbank? Dan is het zaak om je wensen goed op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld voor een 2-deurs variant gaan?

Of sluit een 4-derus variant op je wensen aan? En wil je een variant met saladette of juist zonder? De mogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos.

De beste koelwerkbanken

Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste koelwerkbanken. Aan de hand van onze test hebben wij uiteindelijk de vijf beste koelwerkbanken.

Bij deze vijf varianten vallen twee dingen op:

  • De koelwerkbanken zijn allemaal anders. Je kunt bijvoorbeeld voor een variant met lades kiezen, met meerdere deurtjes of juist met een combinatie van lades en deurtjes.
  • De koelwerkbanken zijn van hetzelfde materiaal vervaardigd. Dit is logisch; bij het vervaardigen van een koelwerkbank kan eigenlijk maar voor één soort materiaal gekozen. RVS om precies te zijn.

Enfin, in onderstaande reviews lees je meer over de beste koelwerkbanken. Neem deze reviews op je gemakje door en schaf de beste koelwerkbank aan.

1. Combisteel koelwerkbank professioneel

Deze Combisteel koelwerkbank professioneel is de beste koelwerkbank 2-deurs. De deurtjes zijn vrij groot, waardoor je makkelijk grote hoeveelheden eten in deze koelwerkbank neer kunt leggen.

Ook ben je hierdoor in staat om bijvoorbeeld een grote schaal in de koelwerkbank te plaatsen.

Deze koelwerkbank produceert slechts 40Db aan geluid en heeft een hoogte van 60 centimeter. Dat stelt je in staat om op een aangename manier gebruik te maken van deze werkbank.

De bediening is ook subliem, dankzij het paneel aan de rechterzijde. Hiermee stel je de koelwerkbank geheel naar wens in.
2. Hendi koelwerkbank Profi Line 280 L

Gaat je voorkeur uit naar een net iets hogere koelwerkbank? Dan sluit de Hendi koelwerkbank Profi Line 280 L mogelijk goed op je wensen aan. Deze koelwerkbank is namelijk 70 centimeter; hij is hiermee 10 centimeter hoger dan bovenstaande variant.

Net zoals bovenstaande variant is deze variant van RVS vervaardigd. Dit zorgt voor een fraai design en uiteraard voor het nodige gebruiksgemak.

Bij deze koelwerkbank moet je wel rekening houden met de relatief kleine deurtjes. De 2 deurtjes zijn bij deze variant in ieder geval een stuk kleiner dan bij bovenstaande variant.
3. Hendi Pizzawerkbank met 3 deuren 380L

Gaat je voorkeur uit naar een pizza koelwerkbank? Dan kies je het beste voor deze koelwerkbank 3-deurs van Hendi. Deze koelwerkbank is speciaal ontworpen voor het maken van heerlijke pizza’s.

Je geniet hierbij van 3 deurtjes, een makkelijke bediening en een handig design. Dit laatste is onder meer te danken aan de doorzichtige doorkijk aan de bovenzijde.

Net zoals bovenstaande variant is deze variant 70 centimeter hoog. Dit stelt je in staat om op een aangename manier de pizza’s te maken. Al met al een handige koelwerkbank, maar deze werkbank is niet voor in alle situaties even geschikt.
4. MINIMAX koelwerkbank

Ben je op zoek naar een compacte koelwerkbank? Kijk dan zeker naar deze MINIMAX koelwerkbank.

Deze koelwerkbank beschikt over slechts 1 deur en is hierdoor erg compact vormgegeven. Dit stelt je makkelijk in staat om deze koelwerkbank een plaatsje in de keuken te geven.

Het vermogen van deze werkbank bedraagt 400Watt. Hiermee is deze koelwerkbank in staat om een temperatuur van minus 10 graden te leveren.

Bovendien maakt deze koelwerkbank weinig geluid; 55 dB om precies te zijn. En door de hoogte van 88 centimeter is dit een uiterst ergonomische koelwerkbank.
5. Polar G-Serie 1-Deurs Vrieswerkbank Saladette 88L

Ben je op zoek naar een koelwerkbank met saladette? Dan is de Polar G-Serie 1-Deurs Vrieswerkbank Saladette 88L de beste optie voor je.

Met deze koelwerkbank geniet je van meerdere voordelen, waaronder de compactheid. Je kunt ‘m hierdoor makkelijk in de keuken kwijt.

Deze koelwerkbank heeft een ideale indeling. Je kunt bijvoorbeeld de vriescapaciteit zelf indelen, waardoor je de ingrediënten altijd (vers) binnen handbereik hebt.

Deze koelwerkbank is met name geschikt om salades, smoothies en vergelijkbare voedingswaren te bereiden. De hoogte van 87 centimeter stelt je in staat om op een fijne manier te werken.
Voor wie is een koelwerkbank geschikt?

Een koelwerkbank is vooral in professionele keukens geschikt. Ben je voor in bijvoorbeeld de bedrijfskantine van je onderneming op zoek naar een handige werkbank?

Dan sluit een koelwerkbank hier perfect op aan. Een koelwerkbank is ook geschikt voor in een professionele keuken, bijvoorbeeld van een restaurant.

Koelwerkbank uitkiezen: Waar moet je op letten?

Heb je oren naar de aanschaf van de koelwerkbank? Net zoals bij een koeltafel moet je in dat geval op veel belangrijke punten letten. De belangrijkste punten bespreken we in deze koopgids graag uitgebreid voor je.

Aantal deuren

Bij een koelwerkbank moet je sowieso goed kijken naar het aantal deuren. Denk je voldoende te hebben aan slechts 1 deurtje? Of wil je een koelwerkbank 2-deurs hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een 3-deurs koelwerkbank?

Over het algemeen geldt het volgende: des te meer deurtjes, des te groter de koelwerkbank is. Zoals we later in dit artikel nog bespreken, zijn de afmetingen erg bepalend.

Indeling

Je moet niet alleen naar de deurtjes kijken, maar ook naar de indeling van de koelwerkbank. Over hoeveel koelvakken beschikt de koelwerkbank precies? En ben je eventueel in staat om deze koelvakken naar wens aan te passen?

Let hierbij ook goed op de aanwezigheid van lades. Op de verschillende lades kun je bijvoorbeeld salades of andere lekkernijen handig neerzetten.

De ervaring leert ons dat je uit veel verschillende aantallen lades kunt kiezen. Je kunt kiezen voor een koelwerkbank met 6 lades, maar ook voor een variant met 3 lades. Aan jou de keus.

Is een koelwerkbank met lades aan te raden? Ja, dat is zeker het geval. Met name als er in de professionele keuken regelmatig drukke shifts zijn, bieden de lades de nodige voordelen.

Afmetingen

Bij een koelwerkbank moet je heel goed naar de afmetingen kijken.

Met name de volgende afmetingen zijn van belang:

  • Hoogte. De hoogte van een koelwerkbank is bepalend voor het gemak dat je ervaart. Des te hoger de koelwerkbank is, des te minder gebukt je hoeft te werken. Dit is alleen maar goed voor je rug, gezondheid en rest van je lichaam.
  • Breedte en diepte. Deze afmetingen zijn bepalend voor de plaatsing van de koelwerkbank. Weet je al waar je in je keuken een koelwerkbank wilt plaatsen? Dan is het zaak om de aanwezige ruimte goed op te meten. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoe groot de koelwerkbank moet worden.

Inhoud

De breedte, diepte en hoogte zijn bepalend voor de inhoud.

Hierbij kunnen verschillende groepen aangehouden worden:

  • Kleine koelwerkbank: inhoud van 0 tot 200 liter.
  • Medium koelwerkbank: inhoud van 200 tot 300 liter.
  • Grote koelwerkbank: inhoud van 300 tot 400 liter.
  • Extra grote koelwerkbank: inhoud van meer dan 400 liter.

Deze inhoud moet je volledig afstemmen op je wensen. Maar, je moet deze inhoud ook afstemmen op de aanwezige ruimte in je keuken. Heb je relatief weinig ruimte in je keuken?

Dan kom je al snel bij een kleinere koelwerkbank uit. Simpelweg omdat je in je keuken geen mogelijkheid hebt om een grotere werkbank te plaatsen.

Vermogen

Uiteraard moet je bij een koelwerkbank goed naar het vermogen kijken.

Het vermogen van zo’n koelwerkbank is namelijk voor meerdere aspecten van cruciaal belang:

  • Het temperatuurbereik. Des te hoger het vermogen is, des te krachtiger de koelwerkbank is. Dat betekent dat het temperatuurbereik groter is.
  • Het energieverbruik. Over het algemeen verbruiken de varianten met een hoog vermogen meer energie. Zeker met de huidige energieprijzen is dit een belangrijk punt om rekening mee te houden.

Bediening

Op welke manier kun je een koelwerkbank bedienen? En op welke manier zou je graag je koelwerkbank willen bedienen? Dit zijn twee vragen waar je goed naar moet kijken.

Let hierbij goed op de manier van bediening, maar ook op het gemak van de bediening. Je wilt uiteraard de koelwerkbank zo makkelijk mogelijk kunnen bedienen.

Met of zonder saladette

Een saladette is een unieke toevoeging aan een koelwerkbank. In zo’n saladette blijven de ingrediënten namelijk langer koel, terwijl je op de koelwerkbank met plezier en gemak de maaltijden bereidt.

Een saladette is daarnaast ook geschikt bij een lopend buffet. Ga al met al goed na of je behoefte hebt aan een saladette. En hoe je in de professionele keuken de saladette en koelwerkbank zo goed mogelijk kunt combineren.

Pizza koelwerkbank

Sta je aan het roer van een pizzeria? Dan kun je niet om een pizza koelwerkbank heen. Zo’n koelwerkbank is speciaal voor pizzamakers ontwikkeld.

Je kunt op een eenvoudige manier de pizza’s bereiden, onder meer doordat je alle verse ingrediënten binnen handbereik hebt.

Bijkomend voordeel: met een pizza koelwerkbank geniet je van een flinke tijdsbesparing. Je kunt de pizza binnen mum van tijd bereiden en vervolgens serveren.

Uiteraard geldt dit voordeel niet alleen bij een pizza koelwerkbank, maar bij elke willekeurige koelwerkbank.

Geluidsniveau

Bij een koelwerkbank zou je ook nog goed naar het geluidsniveau moeten kijken. Onze voorkeur gaat uit naar een geluidsstille koelwerkbank.

Des te minder geluid de koelwerkbank maakt, des te minder je je hieraan hoeft te irriteren. Bovendien is het gewoonweg fijner werken in een geluidsstille keuken.

Energielabel

Tot slot wijzen wij je graag op het energielabel. Hierbij raden wij je aan om altijd voor een koelwerkbank met energielabel A of B te kiezen. Maar, ook bij deze energielabels kan het energieverbruik flink uiteenlopen.

Onze tip: lees de beschrijving van de koelwerkbank goed door. In de beschrijving wordt vaak een bepaald energieverbruik per jaar benoemd. Of de energiekosten per jaar in harde euro’s. 
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste koelwerkbanken geselecteerd?

Allereerst hebben wij naar de wensen van professionele instellingen gekeken. Op basis van die wensen zijn wij op zoek gegaan naar de beste koelwerkbanken. Hierbij hebben we gekeken naar de samenstelling, mogelijkheden, ergonomie en algehele prijs-kwaliteitsverhouding. De vijf koelwerkbanken uit dit artikel scoren op deze gebieden het beste.

Hoeveel koelwerkbanken hebben wij beoordeeld?

Bij onze test hebben tientallen koelwerkbanken de revue gepasseerd. De reden hiervoor is simpel: er bestaan heel veel soorten koelwerkbanken. We hebben daarom veel varianten beoordeeld en zijn uiterst kritisch geweest. Op basis daarvan hebben we de vijf beste koelwerkbanken kunnen selecteren. 

Meer verkoeling:


Categorieën: Keuken