Koelvest kopen? Bekijk en vergelijk de 7 beste koelvesten

Last updated by Kaz on

koelvest kopen

Het klimaat is behoorlijk aan het veranderen. Dit blijkt uit het extreme weer in de winter, maar voornamelijk uit het extreme weer in de zomer.

In de zomermaanden hebben we vaker en vaker met hittegolven te maken.

Ben je van plan om zomers bijvoorbeeld motor te rijden of te sporten? Of moet je in de zomer fysiek werk verrichten? In dergelijke situaties is het verstandig om een koelvest te dragen.

In dit artikel vertellen we je graag meer over de beste koelvesten van dit moment. We bespreken niet alleen wat de beste varianten zijn, maar ook in welke situaties een koelvest uitkomt brengt.

Net zoals een koelrugzak en een koeltafel dit doen.

De 7 beste koelvesten op een rijtje

Heb je oren naar de aanschaf van een koelvest? Dan doe je er verstandig aan om je wensen op een rijtje te zetten. Wil je het koelvest tijdens werk dragen? Wil je het koelvest op de motor dragen? Of wil je het koelvest tijdens het sporten dragen?

Het gewenste gebruik is bepalend voor het soort koelvest waar je het beste voor kunt kiezen. Neem daarom goed onderstaande review door.

In deze review lees je alles over de beste koelvesten. En in deze review lees je ook voor in welke situaties het koelvest geschikt zijn.

1.  Inuteq Inuteq Compleet BodyCool Hybrid

Dit koelvest van het merk Inuteq is volgens ons de beste koop. Dit koelvest biedt een combinatie van twee koeltechnieken aan, waardoor je lichaam op de perfecte manier gekoeld wordt.

Dit merk je aan de snelheid waarmee dit vest je lichaam koelt, maar ook aan de intensiteit.

Dit zorgt er bovendien voor dat je dit koelvest in tal van situaties kunt dragen. Je kunt ‘m prima tijdens het sporten dragen, maar ook tijdens het verrichten van (fysiek) werk. Dit koelvest zit ook nog eens heerlijk, waardoor je van onwijs veel gemak verzekerd bent.
2. Macna Cooling Vest Dry Evo

Wil je een koelvest op de motor dragen? Kies dan voor het Macna Cooling Vest Dry Evo. Dit is naar onze mening het beste koelvest op de motor, onder meer door de samenstelling. Dit koelvest biedt tijdens het rijden de gewenste verkoeling, maar zit ook nog eens heerlijk.

Bovendien is dit koelvest antibacterieel. Dit betekent dat je geen last van nare geurtjes krijgt of hebt. Met dank aan de vulopening op de rug vul je dit koelvest makkelijk met 600 ml kraanwater.

Dit water wordt door het vest vervolgens gekoeld, waarna je bovenlichaam gekoeld wordt. Op de motor zorgt dit voor de gewenste verkoeling!
3. Bertschat Koelvest met koelelementen

Het Bertschat Koelvest met koelelementen is volgens ons één van de beste koelvesten van dit moment. Dit is onder meer te danken aan de manier waarop dit vest vormgegeven is.

In dit vest zitten meerdere koelelementen verwerkt, waarbij bewust voor tactische plekken gekozen is. Mede daardoor geniet je op je bovenlichaam van de perfecte verkoeling.

Met dit koelvest geniet je tot 8 uur lang van verkoeling. Dit stelt je in staat om bijvoorbeeld langdurig hard te lopen of fysiek werk te verrichten.

Dit koelvest is ook nog eens luchtdoorlatend en heeft een heerlijke pasvorm. Al met al een subliem koelvest voor in veel situaties!
4. Bertschat koelvest met ventilatoren

Heb je liever geen koelelementen in je koelvest zitten? Dan kies je het beste voor dit Bertschat koelvest met ventilatoren. In dit vest zitten twee ventilatoren verwerkt, waarmee je lichaam perfect gekoeld wordt.

Hoe deze ventilatoren werken? Deze ventilatoren worden aangedreven door een powerbank. Deze powerbank is in staat om de ventilatoren zo’n 4 uur achtereen gesloten te laten werken.

Belangrijk voordeel van dit koelvest is het prijskaartje. Ten opzichte van andere koelvesten is dit koelvest significant goedkoper. Bovendien is dit koelvest in meerdere maten te verkrijgen en is de pasvorm prima. De powerbank krijg je overigens meegeleverd!
5. Inuteq koelvest Nilak H2O

Gaat je voorkeur uit naar een lichtgewicht koelvest? Dan kom je al snel bij dit Inuteq koelvest Nilak H2O uit. Doordat dit koelvest licht van gewicht is, is dit koelvest ideaal voor tijdens het sporten.

Als je bijvoorbeeld hardloopt, wil je zo min mogelijk gewicht op je rug hebben. En dat komt met dit koelvest zeker goed.

Dit koelvest biedt een prima verkoeling aan, ook op hogere snelheden. Des te hoger de luchtstroom op je bovenlichaam is, des te beter dit koelvest koelt.

Mede hierdoor is dit koelvest ook geschikt voor op de motor. Ook dit koelvest is opvallend betaalbaar en in meerdere maten te verkrijgen.
6. EZCooldown Compleet Performers PCM Koelvest

Stel je hele hoge eisen aan je nieuwe koelvest? Kijk dan eens naar dit koelvest van EZCooldown. Dit is het duurste koelvest uit deze top 10, maar is met recht een uniek koelvest te noemen.

Dit koelvest beschikt over 4 dikke cell-packs, waarmee je lichaam intensief gekoeld wordt. En deze packs doen dit ook nog eens voor een langere tijd.

Deze packs moet je in de vriezer leggen. Haal ze uit de vriezer en stop ze vervolgens in dit koelvest. Doordat het om PCM packs gaan, warmen deze packs héél traag op.

Dat betekent dat je je lichaam langere tijd kunt verkoelen. Maar, dit gaat dus wel gepaard met een relatief fors prijskaartje.
7. Inuteq BodyCool Xtreme Evaporative PVA Koelvest

Wil je voor sportdoeleinden een koelvest hebben? Of wil je in je vrije tijd een goed koelvest kunnen dragen? In beide situaties sluit dit Inuteq BodyCool Xtreme Evaporative PVA Koelvest prima op je wensen aan. Dit koelvest is licht van gewicht en biedt een prima verkoeling.

Dit koelvest werkt ook nog op een simpele manier. Stop het koelvest in water, knijp het vest uit en trek het vest aan. Het vest zorgt nu voor een intensieve verkoeling en zit ook nog eens heerlijk. Dit vest is in meerdere kleuren en maten te verkrijgen.
Wat is voor jou het beste koelvest?

In dit artikel heb je kennis kunnen maken met 7 prima koelvesten. Deze koelvesten werken allemaal op hun eigen manier. En zijn hierdoor voor specifieke situaties geschikt.

Dit maakt het uitkiezen van een koelvest er niet makkelijker op. Je moet namelijk op veel punten letten en je moet goed over je wensen nadenken.

Om de keuze iets makkelijker te maken, hebben wij deze koopgids opgesteld. In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten voor het uitkiezen van een nieuw koelvest.

Waar wil je het koelvest voor gebruiken?

Dit is de eerste vraag die je aan jezelf moet stellen.

Zoals we eerder in dit artikel al zeiden, komt een koelvest in veel gevallen in ieder geval erg goed van pas:

  • Koelvest op de motor. Als je op de motor een koelvest wilt dragen, moet je voor het beste van het beste gaan. Op de motor kan het zeker in de zomermaanden erg warm worden, waardoor je van een intensieve koeling verzekerd moet zijn. Dat krijg je alleen voor elkaar door voor een speciaal koelvest voor op de motor te kiezen.
  • Koelvest voor op werk. Werk je bijvoorbeeld in de bouw of op straat? Dan is het in de zomer niet altijd een pretje. De temperaturen lopen hoog op, waardoor je het fysiek nog zwaarder kunt krijgen. Draag in dat geval altijd een koelvest dat voor op werk geschikt is. Zo’n koelvest is licht van gewicht en zit heerlijk. Tijdens het werken voel je hierdoor eigenlijk niet dat je een koelvest aan hebt.
  • Koelvest voor tijdens het sporten. Tijdens het sporten is het ook belangrijk om een lichtgewicht koelvest te dragen. Des te lichter het koelvest is, des te minder je doorhebt dat je een koelvest draagt. En dit komt je sportresultaten uiteindelijk ook alleen maar ten goede.
  • Koelvest voor in je vrije tijd. Wil je in je vrije tijd een koelvest dragen? Dan zou je ook voor een lichtgewicht koelvest moeten gaan. Maar, het is nog veel belangrijker dat het koelvest een goede pasvorm heeft. Dat dit dusdanig belangrijk is, bespreken we graag verderop in deze koopgids uitgebreid(er).

Manier van koelen

Bij een koelvest moet je heel goed naar de verkoelingstechniek kijken. Dit is zeker in de afgelopen tijd belangrijker geworden, aangezien er meer en meer technieken op de markt zijn gekomen.

Zo kun je kiezen voor een koelvest dat je onder water moet dompelen. Nadien kun je het koelvest uitknijpen en aantrekken. Doordat het koelvest onder water is gekomen, is dit vest nu in staat om te koelen. De duur van deze verkoeling is niet altijd even lang.

Ook kun je kiezen voor een koelvest met koelelementen. Dankzij deze koelelementen blijft je lichaam voor een langere tijd lekker koel. Maar, je voelt deze koelelementen mogelijk wel in het vest zitten.

Met name als je het vest veel uren op een dag draagt, kan dit voor irritaties zorgen. Maar, deze koelelementen zorgen wel voor een urenlange verkoeling.

Verder is het mogelijk om voor een koelvest met ventilatoren te kiezen. Deze ventilatoren blazen koude lucht op je lichaam, waardoor je het nooit meer (te) warm hoeft te hebben.

Voor deze ventilatoren heb je wel een powerbank nodig. Ga goed na of je deze powerbank bij aanschaf meegeleverd krijgt.

Wat is de beste manier van koelen? Dat hangt af van meerdere aspecten. Die aspecten bespreken we hieronder graag uitgebreid(er).

Intensiteit & duur van koelen

Je moet vooraf goed over het gewenste gebruik nadenken. Weet je bijvoorbeeld al wanneer je het koelvest wilt dragen? Dan kun je gericht kijken naar de intensiteit van koelen.

Wil je bijvoorbeeld dat het koelvest je lichaam in één keer flink afkoelt? Of gaat je voorkeur uit naar een koelvest dat langere tijd je lichaam afkoelt? In dat laatste geval heb je een koelvest nodig met een lange ‘koelduur’.

Een koelvest met een lange koelduur is bijvoorbeeld een koelvest met koelelementen. Zeker als je voor PCM packs kiest, warmen deze elementen zich heel traag op. Het koelvest blijft hierdoor lekker oud en de koelduur is hierdoor (extreem) lang.

Kijk al met al naar de intensiteit en duur van het koelen. En stem dit af op het gewenste gebruik van het nieuwe koelvest.

Pasvorm & comfort

Welk koelvest uit bovenstaande top 7 spreekt je het meeste aan? Om het antwoord op deze vraag te vinden, moet je goed naar de koeling kijken. Maar, je moet minstens net zo goed naar de pasvorm en het comfort kijken.

Zit het koelvest bijvoorbeeld als gegoten om je bovenlichaam heen? En biedt het koelvest het gewenste comfort aan je bovenlichaam?

Om van het gewenste comfort te genieten, raden wij je het volgende aan:

  • Trek je koelvest over je kleding aan. Bij sommige koelvesten is het niet mogelijk om hier nog kleding overheen te dragen. Je zou daarom eerst je kleding aan moeten doen en vervolgens het koelvest.
  • Kijk goed naar de juiste maat. Verder is het belangrijk om goed naar de maat van het koelvest te kijken. Daar komen we verderop in deze koopgids graag nader op terug.
  • Ga voor het beste van het beste. Kies je voor een goedkoop koelvest? Dan merk je dit aan de mate van verkoeling, maar ook aan de pasvorm. De betere koelvesten zitten simpelweg een stuk fijner, irriteren niet en kun je hierdoor langdurig dragen. De goedkopere koelvesten zorgen mogelijk al snel voor irritaties. Of voel je de gehele dag door zitten.
  • Kijk goed naar het soort koelvest. Ook adviseren we je om goed naar het soort koelvest te kijken. Wil je bijvoorbeeld een koelvest voor dames of voor heren aanschaffen? Dit is ook bepalend voor de pasvorm. De meeste koelvesten zijn overigens voor zowel heren als dames geschikt!

Merk & kwaliteit

Wij adviseren je om alleen te kiezen voor een koelvest van een A-merk. De merken Inuteq, Macna, Bertschat en EZCooldown zijn volgens ons ware aanraders. Deze merken leveren namelijk kwaliteit en gebruiken louter de beste verkoelingstechnieken.

Ons advies hierbij is om ook te investeren in het beste koelvest. Voor het beste koelvest ben je iets meer geld kwijt, maar dat is de moeite absoluut waard. Je geniet namelijk van de gewenste verkoeling, van een langere levensduur en van een top kwaliteit.

Koop daarom altijd het koelvest bij een gerenommeerde specialist. Hierbij kun je denken aan Decathlon, Bol.com en vergelijkbare webshops. Ga in ieder geval niet blind voor het goedkoopste koelvest. Daar ga je spijt van krijgen.

Wanneer kun je een koelvest dragen?

In de zomermaanden kun je een koelvest in principe dagelijks dragen. Wel is het belangrijk dat je de koelelementen dan elke avond in de vriezer legt. Of dat je de powerbank voor de ventilatoren op tijd oplaadt.

Wanneer je het koelvest precies gaat dragen, is uiteraard aan jezelf. Dit geldt ook voor het dragen van een verwarmd vest. Als het onder 0 graden is, is het interessant om zo’n vest te dragen. Is het echter 15 graden? Dan zou je geen verwarmd vest dragen.

Deze vlieger gaat ook op voor een koelvest. Als het buiten 15 graden is, heb je waarschijnlijk niet al te veel aan een koelvest. Is het buiten echter 30 graden?

Dan heb je juist erg veel aan een koelvest. Dit is zeker het geval tijdens het werken in de buitenlucht, sporten of een ritje op de motor maken.
Veelgestelde vragen

Hoe hebben wij de beste koelvesten geselecteerd?

Voor de selectie van de 7 beste koelvesten zijn wij erg kritisch geweest. We hebben gekeken naar de samenstelling, naar de verkoelingstechniek en naar de pasvorm. Ook hebben we kritisch gekeken naar de kwaliteit, gebruikte materialen en ervaringen van andere kopers. Aan de hand daarvan zijn we bij deze 7 koelvesten uitgekomen. Uiteraard ook nog rekening houdend met de toepassingsmogelijkheden.

Hoeveel koelvesten hebben wij beoordeeld?

Tijdens onze test hebben wij tientallen koelvesten beoordeeld. Sommige koelvesten vielen al direct af, terwijl we bij andere koelvesten direct enthousiaste raakten. Dat laatste is het geval bij de 7 koelvesten uit onze top 7. Dit zijn simpelweg volgens ons de beste koelvesten. Voor op de motor, voor tijdens het werken en/of voor tijdens het sporten!


Categorieën: Wearables