Motorhelm met bluetooth kopen? Top 6 & Info

Last updated by Kaz on

motorhelm met bluetooth

Een motorhelm moet hedendaags zowel veilig als functioneel zijn. De helmen moeten er bijvoorbeeld strak uitzien en moeten bij voorkeur ook nog over bluetooth beschikken.

Met een motorhelm met bijvoorbeeld bluetooth speakers geniet je onderweg van je favoriete muziek. Dat maakt je motortochten nog leuker.

Of denk aan een communicatiesysteem. Op die manier kan je in contact blijven met mede motorrijders.

Wij zijn op zoek gegaan naar de beste motorhelmen met bluetooth. En welke dat zijn, kom je in dit artikel te weten.

De 6 beste motorhelmen met bluetooth

Het is erg lastig om een keuze te maken door de vele motorhelmen met bluetooth die er op de markt zijn. Bekijk hieronder onze top 6 beste motorhelmen met bluetooth:

  1. Sena Outstar S Bluetooth Jet Helm
  2. LS2 FF805 Thunder Carbon GP Pro FIM
  3. Shoei NXR2 Marquez American Spirit TC-10
  4. Shark Spartan GT Blank
  5. Simpson Venom Carbon
  6. Shoei J-Cruise II Jethelm

Wat is een motorhelm met bluetooth precies?

Een motorhelm lijkt een eenvoudig product te zijn. Het lijkt op het eerste oog immers een helm die je hoofd beschermd, indien je ten val komt met je motor.

Maar, een moderne motorhelm is véél meer dan dat. Met een motorhelm met bluetooth voorbereiding kun je namelijk veel meer.

Het is daarbij wel belangrijk om onderscheid te maken tussen 2 soorten motorhelmen met bluetooth:

  • Motorhelm met bluetooth voorbereiding. Indien je voor een motorhelm met bluetoothverbinding kiest, kun je bijvoorbeeld draadloos telefoneren. Handig als je met een groepje motorrijders rijdt en even met degene die voorop rijdt contact op wilt nemen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld contact te houden met degene die achterop bij je op de motor zit.
  • Motorhelm met bluetooth speakers. Je kunt ook voor een helm met geïntegreerde bluetooth speakers kiezen. Als je daarvoor kiest, ben je in staat om van je favoriete muziek te genieten. Ideaal als je tijdens het rijden liever niet alle herrie van je motor of het windgeruis hoort.

Naar wat voor motorhelm met bluetooth gaat jouw voorkeur uit? Met zo’n helm geniet je in ieder geval van een paar (unieke) voordelen.

👍 Wat zijn de voordelen van een motorhelm met bluetooth?

De keuze voor een motorhelm met bluetooth is een logische keuze. Het belangrijkste voordeel is terug te vinden in de grenzeloze mogelijkheden. Zoals hierboven al besproken, kun je je helm met geïntegreerde bluetooth voor tal van zaken gebruiken.

Door deze zaken maak je het motorrijden nog leuker voor je. Ook maak je het motorrijden een stuk aangenamer voor je.

Het is bijvoorbeeld dé oplossing om met je medepassagier of andere motorrijders te communiceren. Handig in eigen land, maar mogelijk nóg handiger tijdens je komende motorvakantie.

Bovendien is een motorhelm met bluetooth uiteraard uiterst veilig. De helm zelf is niet anders dan een andere motorhelm, behalve de bluetooth verbinding dan. Dit betekent dat je met zo’n helm van de gewenste veiligheid geniet tijdens het rijden.

👎 Wat zijn de nadelen van een motorhelm met bluetooth?

Een motorhelm met bluetooth is prijziger dan een ‘normale’ motorhelm. Dat is logisch te verklaren: het ontwerpen en aanbrengen van een bluetooth voorbereiding kost voor een fabrikant geld.

Je moet daarom relatief diep in de buidel tasten voor een helm met geïntegreerde bluetooth.

Tevens is het advies om voorzichtig/zuinig met zo’n motorhelm om te gaan. Laat je ‘m onverhoopt hard op de grond vallen? Dan bestaat de kans dat de bluetooth voorbereiding kapot raakt.

Het repareren hiervan schijnt geen al te goedkope bedoeling te zijn. Je bent er daarom maar beter voorzichtig mee!

Hoe vind je een geschikte motorhelm met bluetooth?

Wil je graag de beste motorhelm met bluetooth aanschaffen? Dan wijzen wij je graag op onderstaande aandachtspunten.

Door gericht op deze punten te letten, vind je spoedig de beste motorhelm met bluetooth.

Geslacht & hoofdomtrek

Ten eerste moet je goed naar het soort helm kijken. Hiermee doelen we vooral op de doelgroep van de motorhelm met bluetooth.

Ben je een man? Dan is het logisch om voor een motorhelm voor heren met bluetooth te gaan.

Voor een vrouw is dit uiteraard anders. Overigens bestaan er ook unisex motorhelmen met bluetooth.

Verder is het advies om goed naar je hoofdomtrek te kijken. Je hebt bij onder meer bovenstaande motorhelmen met bluetooth de keuze uit meerdere maten. Stem de maat daarom goed op je hoofdomtrek af.

Gewenste gebruik

Ten tweede moet je goed over het gewenste gebruik nadenken. Wil je de bluetooth vooral gebruiken om handsfree te kunnen telefoneren? Wil je met de bluetooth met andere mensen tijdens het rijden kunnen communiceren?

Of wil je tijdens het rijden van je favoriete muziek genieten? De mogelijkheden van een motorhelm met bluetooth zijn vrij divers te noemen. Denk daarom goed over het gewenste gebruik na.

Tip: check even goed om wat voor bluetooth voorbereiding het precies gaat. Het is een nogal technisch verhaal, maar er bestaan meerdere bluetooth technologieën.

Kijk daarom even goed naar de exacte technologie van de betreffende motorhelm met bluetooth voorbereiding.

Tip: kijk ook goed naar je smartphone. Ga goed na of je je smartphone middels de bluetooth voorbereiding aan je motorhelm kunt koppelen. Met name als je een oude smartphone hebt, kan dit mogelijk voor een probleem zorgen.

Soort helm

Ten derde is het verstandig om goed naar het soort helm te kijken. Wil je voor een integraalhelm, systeemhelm, crosshelm of jethelm gaan? Deze keuze is niet alleen afhankelijk van het soort motor, maar ook van je eigen voorkeuren.

Elk soort motorhelm brengt zo zijn eigen voors en tegens met zich mee. Verdiep je daarom even goed in de soorten helmen.

Design

Ten vierde is het verstandig om naar het design van de motorhelm met bluetooth te kijken. Waarom? Omdat je uiteraard wel wilt dat de motorhelm bij je motor past.

Overigens heeft dit niks met de bluetooth zelf te maken. Dit is simpelweg een bijzaak. Maar, wel een belangrijke bijzaak wat ons betreft.

Prijskaartje

Tot slot moet je goed naar het prijskaartje te kijken. De reden hiervoor is duidelijk: voor een motorhelm met bluetooth moet je relatief veel geld betalen.

Dit maakt het des te belangrijker om goed op bovenstaande aandachtspunten te letten. En dit maakt het ook belangrijk om goed over je budget na te denken.

De aanschaf van een motorhelm met bluetooth is hoe dan ook een aanrader. Veel rijplezier gewenst!Meer voor de motor:


Categorieën: Wearables