Motor camera: Dit zijn de Top 3 beste camera’s voor op een motor

Last updated by Franziska on

motor_camera

Maak je graag prachtige tochten op je motor? En wil je deze tochten graag op de gevoelige plaat vast gaan leggen?

Dan is de aanschaf van een motor camera aan te raden. Dankzij een motor camera leg je de weg, je avonturen en de omgeving perfect op de gevoelige plaat vast.

Jaren later kun je – dankzij de motor camera – nogmaals van je tocht genieten.

Wil je graag een motorcamera aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit veel soorten camera’s kunt kiezen:

 • Dashcam op de motor: met een dashcam op de motor wordt de route vanaf een lager standpunt gefilmd. Je bevestigt zo’n dashcam immers bij het stuur van je motor.
 • Camera op je helm: door een camera op je helm te bevestigen, volgt de camera de bewegingen van je hoofd. Draai je met je hoofd om van het uitzicht te genieten? Dan legt de motorhelm camera dit perfect past. Een helm met daarop een camera brengt twee voordelen met zich mee; je hoofd is goed beschermd en de gehele route wordt perfect vastgelegd.

Gaat je voorkeur uit naar een camera voor op je helm? Dan kom je al snel uit bij een GoPro voor op je helm.

Je kunt echter uit meerdere motor camera’s kiezen. Wat volgens ons de beste camera’s zijn, vind je in het restant van dit artikel.

Waarom voor een motor camera kiezen?

Kunnen wij je aanraden om een motor camera aan te schaffen? Ja, absoluut.

Met een motor camera weet je namelijk al je motortochten perfect vast te leggen. Maak je bijvoorbeeld een prachtige bergtocht door de Alpen? Het is dan lastig om de omgeving en dergelijke in woorden te omschrijven.

Als je tijdens zo’n tocht een camera op je helm of stuur hebt, kun je later deze tocht aan iedereen laten zien. Beelden zeggen meer dan woorden.

In onze ogen is een motor camera zelfs onmisbaar tijdens een motortocht. Dit geldt overigens niet alleen voor een camera op de motor, maar ook voor een motornavigatie.

Met beide apparaten maak je elke motortocht onvergetelijk. Ongeacht of je deze tocht nou in eigen land of in het buitenland maakt.

De beste motor camera’s volgens onze test

Zoals je kunt lezen, zijn wij behoorlijk fan van een motor camera.

Geldt dit ook voor jou? En wil jij daarom graag een goede motor camera aan gaan schaffen?

Dan raden wij je in eerste instantie aan om naar een action camera voor op de motor te kijken. Zoals de benaming al doet vermoeden, legt zo’n camera alle actie perfect vast. Juist dát is wat je wilt tijdens een motortocht.

Wij zijn recent op zoek gegaan naar de beste motor camera. Hierbij hebben we meerdere camera’s uit mogen proberen, waardoor wij een top 3 samen hebben kunnen stellen.

Over de drie beste motor camera’s lees je hieronder meer.

1. GoPro HERO9 Black

gopro_motor_camera

Ben je bereid om in de beste motor camera te investeren? En wil je van heel veel gemak en haarscherpe beelden verzekerd zijn?

Dan kun je wat ons betreft het beste voor de GoPro HERO9 kiezen. Deze action camera maak je aan je helm vast, waarna de camera de bewegingen van je hoofd volgt.

Alle opnames die de GoPro HERO9 maakt, zijn haarscherp. Dit is onder andere te danken aan de 4K camera.

Je zou het wellicht niet verwachten, maar in zo’n klein apparaat zit een heuse 4K camera ingebouwd. Voor het maken van foto’s geniet je van een 20 megapixel sensor.

Alle foto’s en video’s die je maakt, zijn hierdoor heel gedetailleerd.

Met deze GoPro kun je zelfs een timelapse opname maken. Met name als je bijvoorbeeld een berg oprijdt, zorgt dit voor hele fraaie opnames.

De opnames die je maakt, zet je overigens direct over op je smartphone. Dankzij de aanwezige wifi verbinding koppel je deze motor camera aan je smartphone.

Dit motor camera systeem is volgens ons ongenaakbaar. Dit komt ook doordat je de camera naar eigen wens aan kunt passen. Zo kun je voor tal van uitbreidbare modulesystemen kiezen.

Heb je de GoPro HERO9 aan je motorhelm bevestigd? Op het moment dat je de camera aan zet, maak je urenlange opnames.

Iets dat te danken is aan de krachtige accu van 1720 mAh. Tijdens een motorrit hoef je ook niet bang voor regen te zijn; de GoPro HERO9 is volledig waterdicht.

👍 Voordelen:

 • Haarscherpe foto’s en video’s
 • Makkelijk op/aan je motorhelm te bevestigen
 • Te koppelen aan je smartphone
 • Naar wens in te stellen en aan te passen
 • Makkelijk te bedienen

👎 Nadelen:

 • Geen voordelige motor camera
2. INNOVV K3 Full HD motor dashcam set

motor_dashcam_set

Wil je liever geen camera op je motorhelm hebben? Dan kun je het beste voor deze INNOV K3 Full HD motor dashcam set kiezen.

In deze set vind je alle benodigdheden die je voor een dashcam op de motor nodig hebt.

Zo vind je in deze set twee camera’s. Dit betekent dat je één camera aan de voorkant van je motor en één camera aan de achterkant van je motor kunt bevestigen.

De opname unit zorgt er vervolgens voor dat de beelden goed verwerkt en opgeslagen worden. Voor de opslag van deze beelden krijg je gratis een 64 GB micro SD-kaart geleverd.

Speciaal voor motorrijders heeft INNOVV deze motor dashcam ontwikkeld.

Dit blijkt onder andere uit de compacte afmetingen, uit de vele mogelijkheden en uit de aanvullende modi. Zo kun je kiezen voor een speciale parkeermodus of voor een looprecording.

Alle opnames die gemaakt worden, zijn behoorlijk scherp te noemen.

De opnames kunnen echter niet tippen aan de opnames van de GoPro HERO9. Die action camera filmt immers in 4K, terwijl de INNOVV K3 het met een Full HD opnameresolutie moet doen.

Uit ervaring weten wij dat de beelden van deze dashcam voor op de motor alsnog behoorlijk duidelijk zijn.

Deze dashcam beschikt over GPS en over een wifi verbinding. Met dank aan de wifi verbinding kun je de beelden direct naar je smartphone overzetten.

Aan het einde van een mooie motor-dag kun je de beelden direct naar je vrienden en/of familie appen. Al met al een prima dashcam voor op de motor.

👍 Voordelen:

 • Twee camera’s (voor en achter)
 • Inclusief 64 GB micro SD kaart
 • Met GPS en wifi
 • Makkelijk te installeren en te bedienen
 • Full HD beelden

👎 Nadelen:

 • Vrij prijzig
3. Gookam – GO2 Action Camera 4K met Microfoon

actioncam_4k

Geef je liever niet al te veel geld aan een motor camera uit? Maar, wil je wel van haarscherp beeld én goed geluid verzekerd zijn?

Dan is deze action camera van Gookam een prima optie voor je. Voor deze action camera betaal je slechts 109,90 euro. Een bedrag waar wij nogal van onder de indruk zijn.

Waarom? Omdat de kwaliteit van deze action camera echt dik in orde is.

De action camera filmt in 4K kwaliteit, beschikt over een prima microfoon en heeft een kijkhoek van 170 graden.

Bovendien monteer je deze camera makkelijk op je helm. Nadat je dit gedaan hebt, hoef je alleen maar je helm op te zetten en gas te geven.

Deze action camera legt de route vervolgens prachtig vast.

Kom je met je motor in een hevige regenbui terecht? Geen probleem; de Gookam action camera is volledig waterdicht. Tot een diepte van 40 meter maar liefst.

Met dank aan het anti-schoksysteem zijn de beelden behoorlijk stabiel. Ook is het fijn dat je beelden nadien naar wens kunt bewerken.

De meest fraaie beelden kun je bijvoorbeeld in slowmotion af gaan spelen. Alle beelden die je maakt, kun je overigens direct overzetten naar je smartphone.

Deze Gookam action camera beschikt daarvoor over een wifi verbinding.

👍 Voordelen:

 • Interessant geprijsd
 • 4K beeldopnames
 • Waterdicht
 • Beeldstabilisatie
 • Aan je smartphone te koppelen

👎 Nadelen:

 • Geen al te lange batterijduur
Een motor camera kopen: Waar moet je op letten?

Wil jij dolgraag je motoravonturen op de gevoelige plaat vastleggen? Dan kun je volgens ons het beste voor één van bovenstaande camera’s kiezen.

Maar, wat is nou voor jou de beste keuze? Wij geven je hieronder enkele handige tips om dit voor jezelf te kunnen bepalen.

Maak een keuze tussen een dashcam en een action camera

Ten eerste is het advies om een keuze tussen een dashcam en een action camera te maken. Wij geven zelf de voorkeur aan een action camera.

Zo’n camera is handiger te bedienen, levert vaak beter beeld op en volgt de bewegingen van je hoofd.

Let goed op de belangrijkste eigenschappen

Ten tweede raden wij je aan om goed naar de belangrijkste eigenschappen te kijken. Het gaat hierbij onder andere om de kwaliteit van de beelden, om beeldstabilisatie, om de microfoon en om de batterijduur.

Mocht je naderhand opmerken dat de beelden niet helemaal naar wens zijn, kun je altijd nog een aanvullende camera slider aanschaffen.

Let goed op het prijskaartje

Tot slot willen wij je op het prijskaartje wijzen. Bovenstaande camera’s laten namelijk duidelijk zien dat de prijzen behoorlijke uiteenlopen.

Wij raden je daarom aan om een maximum budget voor jezelf vast te stellen. Binnen dit budget kun je op zoek gaan naar de beste motor camera.Meer motorhelmen:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *