Stoere scooter kopen? Bekijk de belangrijkste eigenschappen

Last updated by Kaz on

stoere scooter

Welke eisen stel jij aan je nieuwe scooter? Wil je vooral dat je met je scooter volle zaken trekt? Dan zou je voor een stoere scooter moeten kiezen.

Een stoere scooter is niet alleen stoer, maar ook nog eens een uniek. Hoe dat precies zit? Check hieronder direct wat de belangrijkste eigenschappen van een stoere scooter zijn.

Is elke scooter stoer?

coole scooter

Nee, absoluut niet elke scooter is stoer. Kies je voor een oude, kleine en ietwat aftandse scooter? Dan kun je niet stellen dat dit een stoere scooter is.

Een stoere scooter is bovendien niet alleen stoer. In veel gevallen gaat het ook nog om een kwalitatief hoogwaardige scooter.

Juist de beste scooter merken zijn in staat om stoere scooters aan te bieden. Dit houdt in dat je voor een stoere scooter in de buidel moet tasten. Dat is dan ook direct de eerste eigenschap van een stoere scooter.

Twee soorten stoere scooters

Ook goed om te weten: er bestaan twee soorten stoere scooters. Ten eerste heb je een stoere scooter op benzine. Zo’n scooter maakt een stoer geluid en ziet er stoer uit.

Ten tweede bestaat er een stoere elektrische scooter. Dit kun je vergelijken met een stoere elektrische fiets. Deze vervoermiddelen maken geen geluid, maar ogen juist wel erg stoer. Bovendien zijn deze vervoermiddelen meer van deze tijd.

Wat zijn de eigenschappen van een stoere scooter?

gave scooter kopen

Heb je interesse om een nieuwe scooter aan te schaffen? Mocht je voorkeur hierbij naar een stoere scooter uitgaan, moet je goed op onderstaande eigenschappen letten.

Afmetingen

Als je een stoere scooter wilt hebben, moet je voor een grote scooter gaan. Je kunt dit eigenlijk vergelijken met auto’s. Een grote SUV ziet er een stuk stoerder uit dan een heel kleine stadsautootje.

Het is hierbij ook leuk om eens naar het verleden te kijken.

Kies je voor bijvoorbeeld een oude scooter van één van de Italiaanse scooter merken? Dan zie je direct dat deze scooters bijzonder compact uitgevoerd zijn. Deze scooters ogen hierdoor meer schattig dan stoer.

Kies je echter nú voor bijvoorbeeld een nieuwe elektrische scooter? Dan zie je dat deze scooter behoorlijk groot is.

Dat fenomeen zie je dus ook bij auto’s; auto’s zijn ook door de jaren heen steeds groter geworden. Dit heeft met de wetgeving en regelgeving te maken, maar ook zeker met de designvoorkeuren van veel mensen.

Veel mensen geven nu simpelweg de voorkeur aan een grote scooter.

Kleurstelling

stoere elektrische scooters

Als je een stoere scooter wilt hebben, moet je ook goed naar de kleurstelling kijken. Je kunt nou niet echt stellen dat een roze scooter stoer is.

Welke kleuren dan wel stoer zijn? Het gaat in veel gevallen vooral om een combinatie van kleuren. Kies je voor een scooter met een ‘two tone kleurstelling’? Dan oogt dit vaak erg stoer. Uiteraard is dit aan smaak gebonden.

Lange tijd waren de matte kleuren in de mode. Dit was bij auto’s het geval, maar ook zeker bij scooters. Over de matte kleuren bestaat momenteel enige discussie.

Sommige mensen vinden de matte kleuren namelijk erg stoer. Andere mensen vinden de matte kleuren daarentegen ietwat ordinair.

Accessoires

Een scooter met een hip opbergmandje is niet stoer. Een scooter met een grote uitlaat wordt wel als stoer gezien.

De accessoires van de scooter zijn simpelweg van grote invloed op het ‘gehalte stoerheid’ van een scooter.

Dit gaat uiteraard hand in hand met het design van de scooter. Kies je voor een scooter met een stoer design? Dan beschikt de scooter hoogstwaarschijnlijk ook over stoerdere accessoires.

Overigens kun je een stoere scooter zelf nog stoerder maken. Dit doe je bijvoorbeeld door een stoer windscherm op de scooter te monteren. Of door een stoere helm op de scooter te dragen.

Want ja, ook jij bent uiteindelijk van invloed op het stoerheid gehalte van een scooter. Draag je een felroze helm? Dan kun je je vraagtekens bij de stoerheid zetten.

Draag je echter een stoere helm met bijvoorbeeld de Italiaanse vlag hierop? Dan staat dat wel erg stoer.

Specificaties

stoere elektrische scooter

Van een afstandje zie je vaak al of een scooter stoer is. Dit merk je echter ook aan de rijeigenschappen. Of beter gezegd: aan de specificaties.

Een stoere scooter moet idealiter vrij snel zijn. Word je door een oud vrouwtje op een elektrische fiets ingehaald terwijl jij op je scooter rijdt? Dan is dat alles behalve stoer. Je zou daarom idealiter voor een snellere scooter moeten kiezen.

Ook heb je nog met de actieradius te maken. Als je een stoere scooter hebt, wil je niet elke dag bij het tankstation staan. Of regelmatig met een lege accu komen te zitten. Ga daarom goed wat na de maximale snelheid en maximale actieradius is.

Grote wielen

Een stoere scooter heeft grote wielen. Dit gaat hand in hand met de forsere afmetingen van een stoere scooter. Door de grotere wielen geniet je van meerdere voordelen.

Ten eerste oogt de scooter dus een stuk stoerder. Ook dit kun je vergelijken met een auto. Een auto met 20 inch wielen toont een stuk bruter dan een auto met 16 inch wielen. Precies dat is ook het geval bij een stoere scooter.

Ten tweede geniet je met de grotere wielen van meer grip. Op een stoere scooter wil je lekker doorrijden; dankzij de grotere wielen is dit mogelijk.

Hoe vind je de beste stoere scooter?

stoere scooters

Als alle eigenschappen van een stoere scooter je aanspreken, zou je in actie moeten komen. Je zou direct op zoek moeten gaan naar de beste stoere scooter.

Tijdens deze zoektocht zou je een paar vragen voor jezelf moeten beantwoorden:

  • Wil je een elektrische scooter of een scooter op benzine? Denk hierbij niet alleen aan de hedendaagse tijd, maar vooral aan de toekomst.
  • In welke kleur moet je scooter uitgevoerd zijn? Wat jij een stoere kleur vindt, vindt een ander mogelijk minder stoer. Bepaal daarom goed wat jij stoer vindt wat betreft de kleur.
  • Wat vind je precies een stoere scooter? Je moet ook goed bepalen wat jij nou precies een stoere scooter vindt. Dit heeft niet alleen betrekking op de kleur, maar ook op het design, de grootte van de wielen en de accessoires.
  • Hoeveel geld wil je uitgeven? Wil je voor de beste stoere scooter gaan? Zoals al gesteld, zijn deze scooters veelal van de beste scooter merken. Dit houdt in dat je hier het nodige geld aan uit moet geven. Kijk op voorhand in ieder geval goed naar je beschikbare budget.

Al met al is een stoere scooter zeker een aanrader. Focus je niet alleen op het design, maar kijk ook goed naar de eigenschappen. Je wilt immers niet op je stoere scooter door een elektrische fiets ingehaald worden!

Bij onderstaande winkel zijn er voldoende stoere scooters in het aanbod:Meer over scooters:


Categorieën: Outdoor