Kleine elektrische scooter: Info, Voordelen & Nadelen

Last updated by Kaz on

kleine elektrische scooter

Een kleine elektrische scooter is een vrij unieke scooter. De scooter is qua afmetingen compact, waardoor de scooter specifieke voor- en nadelen biedt.

In dit artikel vertellen wij je graag alles over deze kleine scooters. Lees snel verder!

Wat is een kleine elektrische scooter precies?

Elektrische scooters worden momenteel in veel varianten uitgevoerd. Zo kun je voor een grote scooter kiezen, waarmee je prima lange afstanden af kunt leggen.

Een grote elektrische scooter is comfortabel, beschikt over grote wielen en beschikt ook over een groot zitje.

Dit is bij een kleine elektrische scooter het tegenovergestelde. Zo’n scooter beschikt juist over kleine wielen; 10 inch maximaal. Doordat de wielen zo klein zijn, geniet je met een kleine scooter van andere voordelen.

Is een elektrische scooter in het klein hetzelfde als een elektrische mini scooter? Nee, een elektrische mini scooter is een kleine e-step met zadel. Dat is iets compleet anders dan een kleine elektrische scooter.

Voor wie is een kleine elektrische scooter geschikt?

In veel gevallen is een kleine elektrische scooter voor kleine mensen geschikt. Ook is zo’n scooter geschikt voor mensen die zich duurzaam willen verplaatsen.

Een benzine scooter past niet meer echt bij deze tijd. Dat geldt gelukkig wel voor de elektrische scooters met accu.

Is een kleine scooter alleen voor kleine mensen geschikt? Ja, daar komt het in veel gevallen wel op neer. Als je bijvoorbeeld 2 meter bent, kun je veelal niet lekker op een kleine scooter zitten. Dit heeft eigenlijk twee redenen:

  • Je zit niet al te ver boven de grond vandaan. Een kleine scooter is vrij laag, waardoor je dicht tegen de grond aan zit. Met name als je lang bent, heb je hierdoor geen ruimte om je benen ergens neer te zetten.
  • Een kleine scooter heeft een kleinere zit. Dit heeft niet alleen op het kleinere zadel betrekking, maar ook op het onderstel waar je je voeten op neer kunt zetten. Dit zit simpelweg niet lekker voor langere mensen.

Waarom voor een kleine elektrische scooter kiezen?

Ben je op zoek naar de beste elektrische scooter van dit moment? Eén van de zaken waar je dan goed naar moet kijken, is naar de afmetingen van een scooter. In bepaalde situaties is een kleine elektrische scooter absoluut de beste keuze.

Wil je bijvoorbeeld alleen korte afstanden afleggen? Dan is een kleine elektrische scooter ideaal. De elektrische scooter actieradius is bij een kleinere variant sowieso al beperkter, doordat er geen ruimte is voor grote accupakketten.

Dat is niet de enige reden waarom een kleine elektrische scooter voor de korte afstanden geschikt is. Nee, de andere reden is terug te vinden in de manoeuvreerbaarheid.

Doordat de wielbasis van een kleine scooter kort is, kun je makkelijk bochten maken. Ideaal als je regelmatig in een drukke stad rijdt.

Een andere reden is in de prijsstelling te vinden. Een kleine elektrische scooter is vaak een voorbeeld van een goedkope elektrische scooter.

Dit heeft met de afmetingen te maken, maar ook met bepaalde aandachtspunten. Daar lees je verderop in dit artikel meer over.

Ben je zelf niet al te groot? Of heb je weinig tot geen kracht in je armen? Ook dit zijn 2 prima redenen om voor een kleine elektrische scooter te kiezen. Zo’n scooter is in veel gevallen namelijk een lichtgewicht scooter.

Je kunt de scooter hierdoor moeiteloos onder controle houden, ook als je klein bent of weinig tot geen kracht in je armen hebt.

👍 Wat zijn de voordelen van een kleine scooter?

Als je een nieuwe elektrische scooter wilt kopen, heb je meer dan voldoende mogelijkheden. Om meerdere redenen doe je er verstandig aan om naar een kleine elektrische scooter te kijken:

  • Je kunt met zo’n scooter perfect manoeuvreren. Door de korte wielbasis en kleine wielen is het een feestje om met een kleine elektrische scooter te manoeuvreren. Dit is ideaal als je veel bochten moet maken of als je regelmatig door drukke gebieden heen moet rijden.
  • Ideaal voor kleinere mensen. Zoals al in dit artikel besproken, zijn de kleinere elektrische scooters ideaal voor kleinere mensen. Dit is dus ook het geval als je weinig kracht in je armen hebt. Of als je nog niet eerder op een scooter hebt gereden. Doordat een kleine elektrische scooter licht van gewicht is, is ‘ie vrij makkelijk te besturen. En onder controle te houden.
  • Je geniet van een voordeligere aanschafprijs. Wil je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe elektrische scooter uitgeven? Kies dan ook zeker voor een kleine elektrische scooter. Doordat deze scooters veelal eenvoudig uitgevoerd zijn, geniet je van een voordelig prijskaartje.
  • Veelal snel op te laden. Kies je bewust voor een kleine elektrische scooter? Dan is de kans groot dat je de scooter alleen voor de kortere afstanden wilt gebruiken. Voor de langere afstanden is de actieradius in ieder geval niet voldoende. Dit heeft alles met de kleinere accu’s te maken. Doordat de accu’s kleiner zijn, laad je deze wel snel op. Dat is dan weer een voordeel!

👎 Wat zijn de nadelen van een kleine elektrische scooter?

Een kleine elektrische scooter is voor bepaalde mensen absoluut een aanrader. Tegelijkertijd moet je ook met een paar nadelen voor kleine elektrische scooters houden. Deze nadelen gaan soms hand in hand met de normale nadelen van een elektrische scooter:

  • De actieradius is beperkt. In een kleine elektrische scooter is weinig ruimte voor (grote) accu’s. Doordat de accu’s vrij klein uitgevoerd moeten zijn, heb je met een beperkte actieradius te maken. Je kunt bijvoorbeeld niet op één acculading een afstand van 100 kilometer rijden. Op een grotere elektrische scooter behoort dit wel tot de mogelijkheden.
  • Niet voor iedereen geschikt. Het is goed om te beseffen dat een kleine scooter niet voor iedereen geschikt is. Heb je lange benen? Dan heb je sowieso niks aan een kleine elektrische scooter. Of moet/wil je vooral langere afstanden overbruggen? Ook dan heb je niks aan een kleinere elektrische scooter.
  • Het rijden is minder comfortabel. Houd er ook rekening mee dat het rijden op een kleine elektrische scooter minder comfortabel is. Dit komt simpelweg doordat de wielen kleiner zijn. Elke oneffenheid in het wegdek is hierdoor veel beter te voelen. Ga maar eens na hoe comfortabel een auto met grote wielen is ten opzichte van een auto met kleine wielen. Dat werkt precies hetzelfde bij elektrische scooters.

Waar kun je een kleine scooter kopen?

Een kleine elektrische scooter koop je bij Bol.com, Voordeelscooters.nl of een andere scooterwinkel. Zolang het om een specialist gaat, is de kans groot dat je uit meerdere kleine elektrische scooters kunt kiezen.

Is de aanschaf van een kleine elektrische scooter aan te raden?

Ja, in specifieke situaties is een kleine elektrische scooter een verstandige aankoop. Dit is het geval als je vooral kleine afstanden overbrugt en als je klein bent. Voor kleine mensen zijn de compacte afmetingen van een kleine elektrische scooter ideaal.

Hieruit blijkt ook dat deze scooters lang niet voor iedereen geschikt zijn. Houd goed rekening met de beperkte actieradius en de beperkte ruimte.

Voor langere mensen is er simpelweg onvoldoende ruimte op zo’n scooter. Maak daarom voor jezelf een goede afweging tussen een kleine- en grote elektrische scooter. Let vervolgens per e-scooter goed op de wielmaat.Meer over scooters:


Categorieën: Outdoor