Grote scooter kopen? De Top 5 scooters van groot formaat

Last updated by Kaz on

grote scooter kopen

Wil je graag een nieuwe scooter kopen? En lijkt je voorkeur uit te gaan naar een grote scooter? Dan zit je in dit artikel goed.

In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de 5 beste grote scooters.

Het gaat hierbij eigenlijk om twee soorten scooters: om scooters van een groot formaat en om scooters met grote wielen.

Zo hebben wij kritisch gekeken naar de beste elektrische scooter met grote wielen. Onze bevindingen vind je hieronder!

Top 5 grote scooters uitgelicht

Met een grote scooter geniet je absoluut van meerdere voordelen. Om welke voordelen dit gaat, bespreken we graag verderop in dit artikel.

Eerst willen we je kennis laten maken met de 5 beste grote scooters van dit moment. Neem daarvoor onderstaande 5 reviews door.

1. IVA NCE

De IVA NCE vinden wij de beste grote scooter van dit moment. Dit is een elektrische scooter waarmee je van een maximale actieradius van 160 kilometer verzekerd bent.

Doordat IVA bij deze scooter voor 14 inch wielen gekozen heeft, geniet je bovendien van het nodige comfort.

Sowieso is dit een comfortabele elektrische scooter. Dit is te danken aan de uitneembare accu, onderhoudsvrije motor en handige extra’s.

Zo kun je op deze scooter met 2 personen plaatsnemen. Ook kun je tijdens het rijden je telefoon opladen en geniet je van onwijs veel beenruimte.
2. Sym Jet14

Heb je het liefste een grote scooter op benzine? Dan raden wij je graag de Sym Jet14 aan. Zoals je op de foto’s al kunt zien, is dit een forse scooter.

Dit betekent dat je op een comfortabele manier van plek A naar plek B kunt rijden. Ook dankzij de grote 14 inch wielen. De scooter biedt ook nog eens veel beenruimte aan.

Bijkomend voordeel: ook de tank is groot. Door de tankinhoud van 7 liter hoef je niet al te vaak te tanken. Verder zijn wij over de opbergruimte van de Sym Jet14 te spreken. Je kunt simpelweg behoorlijk veel spullen meenemen tijdens je scootertochten.
3. Segway E110SE ‘Launch Edition’

Segway E110SE Launch Edition Elektrische scooter

Ook de Segway E110SE ‘Launch Edition’ is volgens ons een prima grote scooter. Dit betreft een elektrische scooter met voldoende beenruimte, veel opbergruimte en grote wielen. Je kunt hierdoor veel spullen meenemen en je geniet van veel comfort.

Bovendien is de actieradius van maximaal 97 kilometer prima te noemen. Het is overigens ook nog mogelijk om deze Segway scooter via een app te bedienen.

Dit biedt onwijs veel gebruiksgemak. Als klap op de vuurpijl ziet deze scooter er ook nog gaaf uit, mede dankzij de matte afwerking.
4. IVA E-GO S5

IVA-E-GO-S5-elektrische-scooter

Vind je bovenstaande scooters eigenlijk net iets te groot? Dan kun je eens naar de IVA E-GO S5 kijken. Deze elektrische scooter heeft 11 inch wielen, waardoor je iets lager zit. Dit vergemakkelijkt de instap, maar biedt wel iets minder rijcomfort.

Gelukkig is de scooter zelf wel vrij fors uitgevoerd. Zo ben je van veel beenruimte verzekerd en heb je ook de nodige opbergruimte tot je beschikking.

Deze e-scooter is ondertussen ook nog van de gekende kwaliteit van IVA. Dit betekent dat je jarenlang geniet van deze grote scooter.
5. IVA E-GO S8

Spreekt de IVA E-GO S5 je grotendeels aan? Wil je alleen een scooter hebben met een iets grotere actieradius? Dan raden wij je graag de IVA E-GO S8 aan.

Dit kun je zien als de grotere broer van de bovenstaande variant. De actieradius is groter, terwijl deze scooter ook iets anders vormgegeven is.

Wat bij deze scooter direct opvalt, is de kleurstelling. Deze scooter is in meerdere kleuren verkrijgbaar, waarbij elke kleur uniek te noemen is. Dit model is overigens voorzien van een EBS remsysteem, keyless driving en een alarmsysteem. Ideaal!
Hoe kies je de beste grote scooter uit?

Weet je zeker dat je een scooter met grote wielen wilt hebben? Of gaat je voorkeur uit naar een grote scooter met veel opberg- en beenruimte? In beide gevallen raden wij je graag bovenstaande vijf scooters aan.

Om tot de juiste keuze te komen, moet je wel op bepaalde punten letten. Om welke punten dit gaat, bespreken we graag in deze koopgids.

Soort scooter

Ten eerste moet je goed naar het soort scooter kijken. Wil je voor een elektrische scooter gaan? Of geef je de voorkeur aan een scooter op benzine?

Wij adviseren je om voor een elektrische scooter te gaan. Dit heeft puur met het milieu te maken, maar ook met de actieradius. Door de forse elektrische scooter actieradius van tegenwoordig hoef je de accu niet meer al te vaak op te laden.

Gewenste gebruik

Ten tweede moet je goed naar het gewenste gebruik kijken. Wil je vooral lange stukken rijden? Dan is het aan te raden om voor een grote scooter met grote wielen te kiezen.

Wil je vooral in een drukke stad rijden? Dan is het beter om voor een scooter met iets kleinere wielen te kiezen.

En met hoeveel personen wil je op de scooter rond kunnen rijden? Mogelijk sluit een elektrische scooter voor 2 personen geweldig op je wensen aan.

Vormgeving

Ten derde moet je goed naar de algehele vormgeving kijken.

Hierbij doelen we onder meer op onderstaande punten:

  • Kleurstelling. In welke kleur is de scooter uitgevoerd? En vind je die kleurstelling fraai? De meeste van bovenstaande varianten worden in meerdere kleurstellingen aangeboden.
  • Design. Als je voor een scooter met minimalistisch design gaat, geniet je van veel extra ruimte.
  • Been- en opbergruimte. Kijk ook goed naar de aanwezige been- en opbergruimte. Als je voor een grote scooter gaat, wil je uiteraard zoveel mogelijk ruimte tot je beschikking hebben.

Comfort

Tot slot is het belangrijk om naar het comfort te kijken. Het comfort wordt onder meer door de grootte van de wielen bepaald. Check daarom goed per grote scooter wat voor wielen er onder liggen.

Verder is het zaak om goed naar de rijeigenschappen en extra’s te kijken. Ook deze punten zijn van grote invloed op het uiteindelijke comfort.Meer scooters:


Categorieën: Outdoor