Elektrische retro scooter kopen? Dit zijn de Top 3 beste!

Last updated by Kaz on

elektrische retro scooter kopen

Een elektrische scooter is uiteraard volledig van deze tijd. De scooter produceert geen lawaai, stoot geen uitlaatgassen uit en past daarmee bij de huidige maatschappij.

Het is dan ook goed om te zien dat steeds meer fabrikanten zich op elektrische scooters richten.

Dit stelt jou in staat om een goede vergelijking tussen de verschillende e-scooters te maken. Wil je graag de beste e-scooter voor jezelf aanschaffen?

Dan heb je uiteraard met je wensen te maken. Is je wens daarbij dat je graag een elektrische retro scooter wilt hebben? Dan raden wij je één van onderstaande varianten aan.

De 3 beste elektrische retro scooters uitgelicht

Het uitkiezen van een elektrische scooter is niet makkelijk. Je moet op veel aandachtspunten letten, zoals de actieradius en de algehele prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast heb je dus ook met het design van de scooter te maken.

Weet je zeker dat je een retro snorscooter wilt hebben? Dan wijzen wij je graag op de onderstaande 3 retro scooters. Deze scooters zijn in een retro stijl uitgevoerd, maar zijn wel volledig van deze tijd.

Dat is te danken aan de krachtige accu(‘s) waar deze elektrische scooters over beschikken.

1. Retelli Vecchio Classico

Als we het over een elektrische retro scooter hebben, hebben we het absoluut over de Retelli Vecchio Classico. Kijk maar eens naar de foto’s van deze scooter.

Je hebt het idee alsof je naar een oude Vespa zit te kijken. In werkelijkheid kijk je naar een hypermoderne e-scooter met hypermoderne technologieën.

Deze retro snorscooter is een lust voor het oog. Ook is de scooter van een prima kwaliteit en geniet je van een flinke actieradius.

Deze scooter is ook nog eens van handige extra’s voorzien, waaronder een USB aansluiting. De twee lithium-ion accu’s zijn ook nog eens uitneembaar.
2. Retelli Stretto

Decennia geleden kwam de eerste Vespa op de markt. Die eerste variant lijkt op bovengenoemde variant, maar hierna zouden nog veel meer varianten volgen.

Ook andere merken gingen het voorbeeld van Vespa volgen, waardoor er een nieuwe soort stijl ontstond. Deze stijl is bij de Retelli Stretto omgetoverd tot een moderne scooter met moderne stijl.

Bij deze scooter valt vooral de strakke vormgeving op. Dit is precies de manier waarop scooters aan het einde van de vorige eeuw uitgevoerd werden.

Deze scooter is luxe uitgevoerd, beschikt over een 3000 Watt krachtige accu en is van veel technische snufjes voorzien.
3. IVA E-GO S2

EVO-IVA-E-GO-S2-scooter-elektrisch

In het verleden werden scooters veelal simpel en compact uitgevoerd. Met de IVA E-GO S2 slaat het merk IVA een brug naar dit verleden. Ook deze elektrische retro scooter is namelijk compact uitgevoerd.

Dit blijkt uit de body van deze scooter, maar blijkt al helemaal uit de wielen. De wielen zijn smal uitgevoerd, waardoor deze scooter uit eerdere tijden lijkt te komen.

Dankzij dit design geniet je echter met de E-GO S2 van zwaarwegende voordelen. Zo is deze scooter licht uitgevoerd en kun je hier perfect mee manoeuvreren.

De scooter heeft een uitneembare lithium accu; deze accu levert een actieradius van ongeveer 50 kilometer.
Wat kenmerkt een retro scooter?

Het is eigenlijk niet mogelijk om een retro scooter in één zin te omschrijven. Dit heeft simpelweg te maken met het feit dat er eigenlijk niet één vaste definitie voor het woord ‘retro’ bestaat.

In onze ogen voldoet een retro scooter wel aan een paar eisen:

  • De vormgeving slaat terug op een vormgeving uit het verleden. Dit kan bijvoorbeeld de vormgeving van de eerste Vespa zijn, maar kan ook de vormgeving zijn waar veel fabrikanten pakweg 30 jaar geleden voor kozen. Door de jaren heen hebben de verschillende scooter merken veel nieuwe dingen uitgeprobeerd, waardoor de huidige merken op veel vormgevingen terug kunnen vallen.
  • De kleurstelling is vaak ook retroachtig. Dit blijkt het beste bij de Retelli Vecchio Classico. Deze prachtige elektrische scooter is in meerdere kleuren uitgevoerd, waarbij meerdere kleuren absoluut uit oudere tijden komen.
  • Retro design met hypermoderne technologie. Wil je een nieuwe elektrische scooter aanschaffen? Dan ben je uiteraard van hypermoderne technologie verzekerd. Bij een retro scooter wordt deze technologie op een fraaie manier gecombineerd met het ietwat ouderwetse design. Op die manier ontstaat een fraai geheel waarbij meerdere eeuwen lijken te zijn betrokken.

Tussen welke soorten elektrische retro scooters kun je kiezen?

Heb je de wens om een elektrische brommer in retro stijl aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten kunt kiezen.

Ten eerste moet je een keuze maken tussen een tweewiel- en driewiel scooter. Een driewiel scooter ligt nog steviger op de weg, maar is wel minder makkelijk te manoeuvreren.

Ten tweede moet je goed naar het kenteken kijken. Wil je voor een variant met een blauw- of met een geel kenteken gaan?

Door de nieuwe wetgevingen, ingegaan per 1-1-2023, is het aan te raden om voor een geel kenteken te gaan. Met een geel kenteken mag je 45 kilometer per uur rijden.

Ten derde moet je goed naar de samenstelling van de retro e-scooter kijken. Let niet alleen op het fraaie design, maar kijk ook bijvoorbeeld naar de actieradius. Ook is het wenselijk dat de retro scooter van de nodige handige, technische snufjes voorzien is.

Tot slot heb je nog met het prijskaartje te maken. Wil je liever een goedkope elektrische scooter aanschaffen? Dan ben je beter uit met een ‘normale’ scooter.

Over het algemeen moet je voor de retro scooters iets meer betalen dan voor de normaal vormgegeven scooters.

Waarom zou je voor een elektrische retro scooter kiezen?

Er zijn meerdere redenen waarom je voor zo’n scooter zou kiezen. Dit heeft mogelijk te maken met een scooter waar je vroeger op hebt gereden. Reed je vroeger bijvoorbeeld op een oude Vespa?

Dan is het ontzettend leuk om nu voor de Retelli Vecchio Classico te kiezen. Je gaat dan jaren terug de tijd in, maar je geniet wel van de hypermoderne technologie.

Ook als je veel waarde aan het design van je scooter hebt, is een retro scooter de beste optie. Door de retro stijl oogt de scooter fraai én valt je scooter ook goed op.

Als je enige waarde aan status hecht, is het dus ook aan te raden om voor een retro elektrische scooter te kiezen.

Tot slot kan het ook gewoon een leuk hebbedingetje zijn. Een retro elektrische scooter is zowel praktisch als fraai, waardoor zo’n scooter absoluut een aanrader is.

Wel is het goed om te weten dat je voor zo’n scooter vaak net iets meer geld moet betalen. Maar goed, elke keer als je naar je retro scooter kijkt, ben je blij met je gedane investering. Dat is ook wat waard!Meer over scooters:


Categorieën: Outdoor