Driewiel scooter kopen? De beste scooters met 3 wielen!

Last updated by Kaz on

driewiel scooter

Wil je je snel van plek A naar plek B verplaatsen? Dan is de aanschaf van een driewiel scooter een prima optie.

Met name als je voor een e-scooter met 3 wielen kiest, geniet je van de nodige voordelen.

Wat te denken van de duurzaamheid, stabiliteit op het vervoermiddel en snelheid? Met een scooter met 3 wielen doe je zeer zeker een goede aankoop.

De beste driewiel scooters

Is een driewieler scooter het vervoermiddel waar je naar op zoek bent? Heb je op een normale scooter bijvoorbeeld moeite om je evenwicht te bewaren?

Of vind je het gewoon prettiger rijden dan een scooter met twee wielen? Als je een 3 wieler scooter aan gaat schaffen, is ons advies om vooral kritisch te zijn.

Lang niet alle driewieler scooters voldoen namelijk aan de eisen. Sommige 3 wiel scooters zijn van een belabberde kwaliteit of hebben een lage maximale snelheid. Daarmee worden de mogelijke voordelen van een dergelijke scooter direct teniet gedaan.

Ons advies is daarom om voor één van onderstaande 3 wiel scooters te kiezen. Volgens onze test zijn dit namelijk de beste scooters met drie wielen!

1. IVA E1000

De IVA E1000 is wat ons betreft de beste scooter met 3 wielen. Deze scooter heeft één voorwiel, twee achterwielen, een comfortabele stoel en prima specificaties.

Zo kun je met deze elektrische scooter met 3 wielen een afstand van 35 km op één acculading afleggen. En daarbij behaal je een maximale snelheid van 20 kilometer per uur.

Doordat deze elektrische 3 wiel scooter twee wielen aan de achterzijde heeft, geniet je van een prima wendbaarheid. Daarnaast spreekt de ruime en comfortabele zit ons aan.

Je voelt je op de IVA E1000 echt een koning. En je komt snel, duurzaam en voordelig op de gewenste bestemming aan!
2. IVA T3

Heb je liever een elektrische driewiel scooter die er iets flitsender uitziet? Dan is de IVA T3 voor je op het lijf geschreven.

Deze elektrische scooter ziet er stoer uit, heeft een actieradius van maximaal 50 kilometer en rijdt maximaal 30 kilometer per uur. Belangrijk voordeel: je kunt op deze scooter rijden zonder rijbewijs!

De IVA T3 beschikt over enkele handige extra’s. Zo heeft deze e-scooter een achteruitrijfunctie, een goed werkend remsysteem, een ingebouwd alarm en een duurzame lithium accu.

Met name deze accu is een belangrijk voordeel; hiermee geniet je van een flinke actieradius én van een lange levensduur
3. IVA Z1000

Ook over de IVA Z1000 zijn wij te spreken. Deze elektrische driewiel scooter ziet er tof uit, is volledig in het zwart uitgevoerd en heeft een maximale actieradius van 50 kilometer.

Mocht je flinke afstanden op een aangename manier af willen leggen, is dit één van de beste opties voor je.

Deze driewieler scooter heeft een modern design, een handige opbergruimte onder de stoel en verstelbare armleuningen. Dat laatste komt het comfort uiteraard alleen maar ten goede. Verder is het op deze scooter ook nog mogelijk om je smartphone op te laden. Ideaal!
Welke soorten scooters met 3 wielen zijn er?

In deze top 3 hebben wij ons beperkt tot elektrische driewiel scooters. Een bewuste keuze met het oog op het huidige aanbod en de duurzaamheid.

Dit betekent echter niet dat je alleen voor deze variant kunt kiezen. Nee, er bestaan meerdere soorten scooters met 3 wielen. De meest voorkomende soorten bespreken we hieronder één voor één.

Elektrische driewiel scooter

Belangrijk voordeel van een elektrische driewiel scooter is de duurzaamheid. Zo’n scooter laad je aan het stopcontact op, waarna je hier bijvoorbeeld 50 kilometer op één accu lading mee kunt rijden.

Je hebt hier géén fossiele brandstoffen voor nodig, waardoor dit de meest duurzame optie is. Daarnaast is het een voordeel dat je uit veel elektrische driewiel scooters kunt kiezen. Dit komt puur doordat meerdere merken zich richten op deze elektrische vervoermiddelen.

Wat ook fijn is, is dat je voor zo’n scooter veelal geen rijbewijs nodig hebt. En je hebt ook niet met een vervelende herrie op de scooter te maken. Als je voor bijvoorbeeld een benzine scooter kiest, heb je hier wel last van.

Overigens is een elektrische driewiel scooter te vergelijken met een elektrische driewieler en een elektrische step met 3 wielen.

Driewieler scooter op benzine

Moet je niks hebben van een elektrisch vervoermiddel? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een driewieler scooter op benzine.

In deze scooter moet je ‘gewoon’ benzine tanken, waarna je een flinke afstand af kunt leggen. Met het oog op de huidige brandstofprijzen is dit zeker niet de goedkoopste optie.

Ook richt je met zo’n scooter schade aan het milieu aan. Mocht je hier veel waarde aan hechten, kies je beter voor de elektrische variant. Maar, met een driewieler scooter op benzine geniet je zeker ook van voordelen.

Zo geniet je van een langer bereik, een hogere maximale snelheid en van meer gemak. Je hoeft immers niet de scooter naast een stopcontact te zetten om deze op te laden. Nee, het enige dat je hoeft te doen, is naar een tankstation rijden.

Overdekte driewieler scooter

Zoals je ongetwijfeld weet, hebben we in ons land regelmatig met regen te maken. Wil je je graag wapenen tegen deze regen? Dan kies je het beste voor een overdekte driewieler scooter.

Dit is een normale driewieler scooter, maar dan met een dak. Dankzij dit dak zit je heerlijk droog en hoef je het ook niet zo snel koud te hebben.

Door dit dak heeft de scooter overigens wel met veel meer weerstand te maken. Dit merk je aan de actieradius van de scooter.

Driewieler scooter met 2 achterwielen

Bij een driewieler scooter is het gebruikelijk om voor een variant met 2 achterwielen te kiezen. Deze wielen sturen veelal mee, waardoor je alsnog goed kunt manoeuvreren.

En doordat het om twee wielen aan de achterzijde gaat, is de driewieler scooter super stabiel. Ook geniet je van het nodige comfort.

Driewieler scooter met 2 voorwielen

Een andere optie is een driewieler scooter met 2 voorwielen. Dit zie je eigenlijk niet super veel, aangezien zo’n scooter andere rijeigenschappen met zich mee brengt.

Zo kun je met een dergelijke scooter harder door bochten heen en ervaar je in de bochten veel meer grip. Eigenlijk kunnen we stellen dat het rijgedrag op een driewieler scooter met 2 voorwielen dynamischer is.

Waar op letten bij een driewieler scooter?

Twijfel je tussen een motor met drie wielen, een driewieler scooter of een 4 wieler scooter? De juiste keuze voor veel mensen is de driewieler scooter.

Met zo’n scooter geniet je van veel voordelen:

  • Je geniet van fijne rijeigenschappen. De scooter ligt stabiel en goed op de weg, waardoor je relatief hard kunt rijden. Op een veilige manier.
  • De scooter is prima te manoeuvreren. Dankzij de drie wielen is de scooter goed te manoeuvreren, maar hij is niet direct zo groot als een 4 wieler scooter.
  • Je geniet van veel comfort. Door het extra wiel ten opzichte van een 2 wieler scooter geniet je van veel meer comfort. Je hebt soms het idee dat je over het asfalt heen zweeft.

Maar, hoe kun je nou van deze voordelen genieten? Dat doe je pas nadat je de beste driewieler scooter gevonden hebt. Om deze scooter te vinden, zijn er tal van punten waar je goed op moet letten. De belangrijkste punten bespreken we graag hieronder.

Kijk goed naar de aandrijving

Ten eerste moet je goed naar de aandrijving van de scooter kijken. Wij raden je aan om voor een elektrische variant te gaan. Een elektrische variant is volledig van deze tijd, is duurzaam en brengt nagenoeg geen lawaai met zich mee.

Ook met het oog op de toekomst is dit de beste keuze. Het zou ons namelijk niet verbazen als binnenkort scooters op benzine niet meer grote steden in mogen. Tegen een dergelijke mogelijke wetwijziging dek je je dus al prima in met een elektrische driewieler scooter.

Kijk goed naar de samenstelling

Uiteraard is het ook van belang om goed naar de samenstelling van de scooter te kijken. Wil je de twee wielen aan de voor- of achterzijde hebben? En wil je graag een dak boven je hoofd?

Ook raden wij je om goed naar het zitje te kijken. Met welk materiaal is dit zitje bedekt? Hoe groot/ruim is het zitje? Beschikt het zitje ook nog over armleuningen? En hoe comfortabel is het zitje precies?

Specificaties

Je zou ook goed naar de specificaties van de driewieler scooter moeten kijken. Wat is bijvoorbeeld de maximale snelheid van de scooter? En wat is de maximale actieradius? Zowel bij een elektrische variant als bij een variant op benzine is de actieradius van essentieel belang.

Veiligheid

Op een elektrische driewieler scooter kun je vrij hard rijden. Ook kun je relatief hard door de bochten, waardoor je heel goed op je veiligheid moet letten. Pas sowieso altijd je snelheid op de omstandigheden aan.

Kijk ook goed naar het remsysteem, de verlichting en andere veiligheidsfeatures van de driewieler scooter. Als je voor één van de beste driewieler scooters kiest, ben je hoe dan ook van de gewenste veiligheid verzekerd.

Zolang je zelf uiteraard op een veilige manier van de driewieler scooter gebruik maakt.

Handige extra’s

Tijdens onze test hebben wij opgemerkt dat veel driewieler scooters over handige extra’s beschikken. Je kunt hierbij denken aan extra opbergruimte, aan een USB poort om je smartphone mee op te laden en aan een wheeliebar aan de achterzijde.

Ook is het wenselijk dat de driewieler scooter een duidelijk display heeft. Op dit display lees je niet alleen je snelheid af, maar ook de resterende actieradius. Bij beide varianten – elektrisch en op benzine – is dat van belang.

Het prijskaartje

Wil je graag een 3 wieler scooter aanschaffen? Ongeacht voor welke variant je kiest, moet je het nodige geld betalen. Uiteraard bestaan hier gradaties in, maar een driewieler scooter kan niet als goedkoop getypeerd worden.

Mede daarom kun je ook eens naar een tweedehands variant kijken. Zo’n variant doet het nog prima, maar kost wel een heel stuk minder.

Mocht je hier interesse in hebben, moet je uiteraard wel heel kritisch zijn. Jammer genoeg wordt er ook regelmatig ‘troep’ aangeboden.

Tot slot kun je de prijzen bij onze partners in de gaten houden. De kans dat één van onze partners met een aanbieding op een driewieler scooter stunt, is namelijk heel groot. Dankzij zo’n aanbieding geniet je van een simpele en leuke besparing.


Meer e-scooters:


Categorieën: Outdoor