Elektrische step met 3 wielen: De driewieler e-steps

Last updated by Joni on

e-steps driewielers

Elektrische voertuigen kunnen op meer en meer populariteit rekenen. Dit geldt voor elektrische auto’s, voor elektrische fietsen én voor elektrische steps.

Dat de e-steps steeds populairder worden, is ook terug te zien in het actuele aanbod. Meer en meer merken komen namelijk met nieuwe soorten elektrische steps op de markt.

Een typerend voorbeeld hiervan is de driewieler e-step. Dit is een step met 3 wielen, waarmee je van het nodige gemak geniet. In dit artikel vertellen wij je graag meer over een e-step met 3 wielen.

Waarom een elektrische step met drie wielen?

Elektrische driewieler steps

Dat meer en meer mensen voor een elektrische step kiezen, heeft met meerdere redenen te maken. Zo is het een ideaal vervoermiddel voor in bijvoorbeeld een stad; je kunt op een e-step perfect manoeuvreren. Daarnaast hoef je niet in de file te staan en kun je zo’n step overal parkeren.

Gelden deze voordelen ook voor een driewieler step? Ja, zonder enige twijfel. Maar, met zo’n step geniet je van nóg meer voordelen:

  • Veel comfort: doordat een dergelijke step 3 wielen heeft, geniet je van een stuk meer comfort. Dit merk je vooral tijdens het rijden; de oneffenheden in het wegdek worden bijvoorbeeld een stuk beter opgevangen.
  • Leuker rijden: veel mensen zijn het er ook over eens dat het leuker rijden is op een elektrische step met 3 wielen. Het derde wiel geeft een extra dimensie aan het rijden, maar dit zou je eigenlijk zelf eens moeten ondervinden. Je merkt dan direct wat we precies met dit voordeel bedoelen.
  • Veiliger: op een normale elektrische step ben je vrij kwetsbaar. Je behaalt flinke snelheden, terwijl je op een plankje met daaronder slechts twee wielen staat. Als je voor een elektrische driewieler step kiest, geniet je van meer veiligheid. Het derde wiel zorgt voor extra stevigheid, voor extra stabiliteit en voor een extra ‘buffer’. Mocht je onverhoopt over een steentje rijden, kom je op een driewieler step niet direct ten val.
  • In meerdere varianten aangeboden: wij zijn ook van mening dat het een voordeel is dat zo’n step in meerdere varianten aangeboden wordt. Zo kun je voor een ‘normale’ driewieler e-step kiezen, maar je kunt ook voor een elektrische driewieler step met zadel kiezen. Over die variant vertellen we je verderop in dit artikel graag iets meer.

Zijn 3 wielen veiliger dan 2 wielen?

e-step met drie wielen

Ja, 3 wielen zijn absoluut een stuk veiliger dan 2 wielen. Het derde wiel zorgt voor extra stabiliteit, waardoor je een stuk minder kwetsbaar bent. Bovendien zorgt het derde wiel voor een ander zwaartepunt op de step.

Het zwaartepunt ligt bij een step met 3 wielen absoluut op de vooras. Dit betekent dat je de optimale controle over zo’n step behoudt. Meer dan bij een step met slechts 2 wielen in ieder geval.

Moet je af en toe over paden rijden die niet al te vlak zijn? Met drie wielen geniet je op dergelijke paden ook van de gewenste veiligheid. De drie wielen vangen de oneffenheden een stuk beter op, waardoor het rijden comfortabeler én veiliger is.

Elektrische driewieler step met zitje

Driewieler e-step met zadel

Zoals we eerder al aangaven, is de markt van elektrische steps volop in ontwikkeling.

Meer en meer soorten steps worden bedacht én geproduceerd, waaronder een e-step met zadel en 3 wielen. Het gaat hierbij om een elektrische driewieler step met zadel.

Als je op zo’n step zit, word je wellicht een beetje raar aangekeken. Zo’n step is namelijk geen echte step, maar het is ook weer geen echte elektrische driewiel scooter. Het zit tussen een elektrische scooter en een elektrische step in, waardoor het enigszins een gek gezicht is.

Neemt niet weg dat wij veel verwachten van een dergelijke elektrische zit step met 3 wielen. Met zo’n step geniet je namelijk van ongekend veel comfort.

Je kunt snel van plek A naar plek B reizen, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.

Weet je wat de enige twee dingen zijn die je moet doen? Rustig op het zadel zitten en de step besturen. Je reist hierdoor dus zowel snel als comfortabel.

Een unieke combinatie die we bij vrij weinig andere elektrische voertuigen op deze manier zien.

Tevens zijn wij van mening dat zo’n step bijzonder handig is. Je kunt de step immers overal parkeren, je kunt perfect manoeuvreren en je kunt de step thuis makkelijk opbergen.

Dat is zéker het geval als je kiest voor een e-step met een inklapbaar zadel. Mocht je voor zo’n step kiezen, is het nog simpeler om de step op te bergen.

Met name in de komende jaren verwachten wij veel van dergelijke steps. Dat heeft vooral met het volgende te maken:

  • Toenemende populariteit: meer en meer mensen kijken naar mogelijkheden om zich op een betere en duurzame manier te kunnen verplaatsen. Eén van de beste opties daarvoor is wat ons betreft zo’n elektrische step/scooter met drie wielen en een zadel.
  • Geschikt voor jong en oud: wij zijn ook van mening dat zo’n step geschikt is voor volwassenen, maar ook voor een kind. Uiteraard moet een dergelijke step voor een kind wel een stuk trager rijden.
  • Toenemend aanbod: het ligt ook in de lijn der verwachtingen dat deze steps méér aangeboden gaan worden. Des te meer keuze je hebt, des te meer mogelijkheden je hebt om de perfecte e-step met drie wielen en zadel uit te kiezen.

Conclusie over de elektrische driewieler step

De elektrische driewieler step staat op dit moment nog in de kinderschoenen. Iets wat nu nog het geval is, maar over een korte tijd waarschijnlijk niet meer. Wij verwachten namelijk echt veel van de elektrische driewieler steps.

Waarom? Omdat deze steps onderscheidend zijn en de nodige voordelen met zich mee brengen.

Dit geldt voor de varianten zonder zadel, maar ook zéker voor de varianten met zadel. Houd daarom het aanbod van deze elektrische steps met drie wielen goed in de gaten.Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *