Offroad elektrische step kopen

Last updated by Simon on

Offroad elektrische step kopen

Je ziet ze meer en meer in het straatbeeld; de elektrische steps. Ondanks dat de steps in ons land niet legaal zijn, kiezen vrij veel mensen voor een e-step als vervoermiddel.

Spreekt jou dat ook wel aan? Wil jij alleen een step hebben waarmee je ook offroad kunt rijden? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een elektrische step die voor offroad gebruik geschikt is.

Een offroad elektrische step is uniek, biedt veel mogelijkheden en is handig in gebruik. Maar, voor welke offroad step kun je nou het beste kiezen? En hoe kies je de beste elektrische step voor ruw terrein uit?

Op die vragen geven wij je in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Waar moet een goede offroad step aan voldoen?

Als je op zoek naar een elektrische step gaat, kijk je al snel naar de snelheid en actieradius. Zijn dergelijke punten ook bij een elektrische step voor offroad gebruik van belang?

Ja, maar toch minder. Een goede offroad step moet namelijk aan net iets andere eigenschappen voldoen.

Robuust

Een offroad step krijgt op ruw terrein het nodige te verduren. Zo’n step moet daarom robuust zijn en tegen een stootje kunnen.

Zo is het wenselijk dat de onderkant van de step niet kan gaan scheuren. Een all terrain step moet al met al erg sterk en robuust zijn.

Brede banden

Een elektrische offroad step moet over brede banden beschikken. De brede banden vangen de klappen op, maar zorgen ook voor de gewenste grip.

Als je op ruw terrein rijdt, zit een ongeluk namelijk in een klein hoekje. Door voor een step met brede banden en grote wielen te kiezen, minimaliseer je de kans op een ongeluk.

Fijne handvatten

Tijdens het steppen moet je altijd je beide handen op het stuur houden. Waarom? Omdat je daarmee de optimale controle over de step weet te behouden.

Zeker als je een offroad elektrische step hebt, is het erg belangrijk om dit consequent te doen.

Daardoor is het wenselijk dat de handvatten een fijne grip hebben. Je moet je handen op een fijne manier om de handvatten heen kunnen sluiten; dit mag absoluut geen irritaties opleveren aan je hand(palm)en.

Zeker als je met je elektrische step op echt ruw terrein rijdt, ben je erg blij met de fijne handvatten.

Goede vering

Als je op onverharde paden rondrijdt, heb je absoluut behoefte aan goede vering. Een elektrische step met goede vering vangt de klappen op, waardoor bijvoorbeeld je gewrichten een stuk minder belast worden.

Tevens is het rijden op een elektrische step met goede vering een stuk comfortabeler. Je staat een stuk stiller en hebt ook minder last van trillingen.

Krachtig

Tot slot moet de motor van de elektrische step krachtig zijn. Op het moment dat de motor niet het benodigde vermogen kan leveren, kom je op ruw terrein lastig vooruit.

Als de off road elektrische step wél een krachtige motor heeft, maakt het ruwe terrein voor de snelheid niet uit.

Overigens is de kans groot dat de offroad paden nooit helemaal recht zijn. Als je met je e-step moet klimmen, komt de krachtige motor ook maar al te goed van pas.

Al met al zijn wij van mening dat elke elektrische step voor offroad gebruik over een krachtige motor moet beschikken.

Waar moet je op letten bij een offroad e-step kopen?

Off road e-step kopen

Wil jij met je e-step ook op offroad paden kunnen rijden? Dan moet je absoluut een goede vergelijking gaan maken.

Het aanbod van offroad e-steps is nog niet heel uitgebreid, maar er bestaan wel nodige verschillen tussen de verschillende offroad e-steps. Let daarom heel goed op onderstaande punten bij het maken van een vergelijking.

Snelheid

Ga goed na wat de maximale snelheid van de e-step is. Wil je zo hard mogelijk kunnen? Of wil je de e-step wellicht voor je kinderen kopen?

Als je de step voor je kinderen gaat kopen, is een hoge maximale snelheid niet nodig. Het is zelfs veiliger om in dit geval voor een lagere maximale snelheid te kiezen.

Actieradius

Niet alleen de snelheid is van belang, maar ook de actieradius. De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je op één acculading kunt rijden.

In een ideale situatie is dit zo lang mogelijk, maar nog niet alle accusystemen zijn dusdanig goed. Veel elektrische steps moet je daarom met enige regelmaat opladen.

Wat een goede actieradius is? Eigenlijk zou een e-step een actieradius van minimaal 20 kilometer moeten hebben, wat ons betreft. Kom je een e-step tegen met een nóg grotere actieradius?

Dan is het uiteraard ook prima om hier voor te kiezen. Des te groter de actieradius is, des te aangenamer.

Motorvermogen

Zoals we eerder in dit artikel al aangegeven hebben, is het motorvermogen ook cruciaal. Des te meer vermogen de motor kan leveren, des te harder je op de step kunt rijden.

Als je op offroad paden wilt rijden, komt dit hogere motorvermogen ook goed van pas. Ga daarom goed na wat het exacte vermogen van de motor van de e-step is.

Tip: je kunt ook kijken naar een elektrische step met trapondersteuning. Zo’n step versnelt alleen als je zelf aan het steppen bent. Door deze unieke werking is een dergelijke e-step wél legaal in ons land.

Inklapbaar of niet?

Inklapbaar e-step

Op welke manier wil je van een e-step gebruik gaan maken? Wil je vooral in je eigen buurt op de e-step rondrijden? Of wil je juist in het buitenland met je elektrische step op offroad paden rijden?

Als je die laatste wens hebt, is het erg wenselijk dat je de elektrische step-in kunt klappen. Door deze step-in te klappen, neem je ‘m een stuk makkelijker overal mee naar toe.

Kwaliteit van de step

In onze ogen moet je ook heel goed naar de kwaliteit van de step kijken. Deze kwaliteit kun je op meerdere manieren beoordelen/nagaan:

  • Kijk goed naar de gebruikte materialen: als je een elektrische step op offroad paden wilt gebruiken, is het belangrijk dat de step van robuuste materialen vervaardigd is.
  • Check online beoordelingen: als je mogelijke interesse in een e-step hebt, kun je even goed de online beoordelingen checken. Aan de hand van deze beoordelingen krijg je een duidelijke indruk van de kwaliteit.
  • Kijk goed naar het merk van de e-step: in onze ogen moet je altijd voor een elektrische step van een A-merk kiezen. Zeker als je de e-step op offroad paden wilt gebruiken, is een goede bouwkwaliteit onwijs belangrijk.

Design

Wil je een hele opvallende elektrische step hebben? Of geef je de voorkeur aan een ‘normale’ zwarte elektrische step?

De keuze is aan jou. Je komt in ieder geval steeds meer opvallende kleurtjes, designs en patroontjes tegen.

Bij dit punt moet je overigens ook goed naar de samenstelling van de e-step kijken. Betreft het een normale e-step? Of is het een elektrische step met zadel?

Aan jou de taak om te bepalen waar je voorkeur precies naar uit gaat.

Prijskaartjes

Let tot slot goed op het prijskaartje van de offroad step. Als je naar het huidige aanbod kijkt, zie je direct dat de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

Bepaal daarom goed voor jezelf wat je maximale budget is. Binnen je budget kun je altijd wel een geschikte offroad elektrische step vinden!

All terrain step: Voor ruw terrein en op de weg

Wil je op een veelzijdige manier van je step gebruik kunnen maken? Dan kun je het beste voor een all terrain step kiezen.

Zo’n step is perfect voor op ruw terrein, maar is ook perfect voor op de weg. 

Op dit moment is het aanbod van dergelijke steps wel behoorlijk beperkt. Mocht je per sé een all terrain step willen hebben, zou je wellicht beter nog even kunnen wachten met de koop hiervan.

Is off road steppen legaal in Nederland?

Nee, offroad steppen is niet legaal in Nederland. Dit komt puur doordat zo’n e-step door de Nederlandse wet niet als een voertuig aangemerkt wordt.

Daarbij maakt het niet uit of je nou op offroad paden of op normale paden rijdt.

Krijg je met je offroad elektrische step een ongeluk? Dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Doordat zo’n step illegaal in Nederland is, hoeft de verzekeringsmaatschappij in principe niks uit te keren.

Erg onhandig als je bijvoorbeeld met je e-step op een auto gebotst bent.

Waar koop je een elektrische step voor onverhard terrein?

Een elektrische step voor offroad gebruik kun je nog niet op al te veel plekken kopen. Dit komt puur doordat het aanbod van dergelijke e-steps nog vrij beperkt is.

In enkele fysieke winkels kun je zo’n step wel vinden, maar een grotere kans maak je op het internet.

Wij hebben hieronder alvast enkele webshops voor je op een rijtje gezet waarbij je een elektrische step voor onverhard terrein kunt kopen.

Wil je de beste offroad elektrische step kopen? Let dan goed op alle punten die we in dit artikel benoemd hebben. Veel plezier met je elektrische step voor offroad gebruik!


Misschien ook interessant:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *