Snelle elektrische step nodig? Bekijk hier het aanbod!

Last updated by Simon on

Snelle elektrische step

Nederland fietsland? Dat is uiteraard waar, maar tel hierbij tegenwoordig ook maar de step op! En dan hebben we niet over de gewone step, maar vooral over de snelle elektrische step.

Deze zie je in de grotere steden steeds vaker voorbij racen en wij snappen dat als geen ander.

Ze zijn handzaam, snel én helemaal van nu. Maar wat de beste snélle step is voor jouw situatie? Dat lichten wij toe in deze koopgids. En uiteraard laten wij ook een aantal van onze favorieten zien.

De beste snelle elektrische steps op een rij

Wij hebben voor jou de beste snelle elektrische steps op een rij gezet. Want als je een elektrische stept koopt, wil je natuurlijk wel een beetje vooruit komen.

Wat is bijvoorbeeld de beste voor een beginner en welke is het beste voor langere afstanden? Je leest het in deze gids.

De beste snelle elektrische step voor de beginner

snelle-e-step-beginner

Nog geen ervaring met een snelle elektrische step maar lijkt het je ideaal? Wij kunnen dan deze snelle elektrische step je zeer aanraden. Ze zijn niet goedkoop maar wanneer je hem eenmaal hebt aangeschaft wil je niet meer anders.

Hij is ideaal voor korte maar ook voor langere afstanden, wanneer je bijvoorbeeld wat verder van je werk afwoont. De Hi-Fying M1Pro is hier zeer geschikt voor aangezien hij inklapbaar is en dus eenvoudig mee te nemen in bijvoorbeeld de trein.

Met zijn maximale bereik van 30 km per uur is hij snel maar niet té snel voor de beginner. Een veilige trip is dus gegarandeerd.

En met de accu kun je hem voor zo’n 35 à 40 km gebruiken, mits hij natuurlijk helemaal is opgeladen. Maar dit opladen doet hij al in 4 uur, dus maak je daar maar geen zorgen over.

Deze snelle elektrische app beschikt over Bluetooth waarmee je verbinding kunt maken met je telefoon. Helemaal leuk om te kijken of jij werkelijk met 30 kilometer per uur door de straten hebt geracet en welke route je precies hebt genomen.
De beste snelle elektrische step voor kinderen

snelle-kinderstep

Een snelle elektrische step is een cadeau wat bij vele kinderen in de smaak valt, maar een snelle elektrische step is vaak niet een goedkoop presentje.

Toch is de Denver SCK-5310 een snelle elektrische step met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding, die speciaal gemaakt is voor kinderen.

Ondanks dat we ons focussen op snelle elektrische steps, is een erg snelle step voor kinderen geen verstandige keuze in verband met de veiligheid.

Daarom gaat deze elektrische step maximaal 6 kilometer per uur. Je kind ervaart dit waarschijnlijk wel als snel, en jij als (groot)ouder/verzorger kunt het nog nét bijhouden met stevig doorlopen. Op deze manier kun je je kind wel gemakkelijk meenemen op een lange wandeling, zonder dat ze moe worden.

De step gaat 6 kilometer per uur en heeft als afstand (bij volle accu) ook 6 kilometer, gemakkelijk te onthouden dus! Doordat de step zover kan, hoef je je afstand nooit aan te passen aan de kleine beentjes van je kind.

De Denver SCK-5310 elektrische step kun je daarnaast kiezen in de favoriete kleur van je kleine, als hij daarmee niet de blits gaat maken op het schoolplein weten wij het ook niet meer!
De beste snelle elektrische step voor een klein budget

snelle-e-step-beginner

Op zoek naar een snelle elektrische step voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer, maar geen zin om er heel veel geld aan uit te geven? Dan is deze snelle elektrische step een goede keuze voor jou.

Met een afstand van 30 kilometer kun je een flink eind rijden voordat de batterij opnieuw opgeladen moet worden. En met een snelheid van 25 kilometer per uur ben je toch nog redelijk snel ter plekke.

De 350W-motor zorgt ervoor dat de step belast kan worden tot 120 kilogram. En op het LCD scherm kun je zien in welke van de drie snelheidsmodi jij je op dat moment bevindt.

Gebruik je de snelle elektrische step om naar je werk te komen? Dan is dit niet alleen een optie die goedkoop is, maar ook eentje die snel weer op volle sterkte is.

In slechts vier uur tijd is deze snelle elektrische weer opgeladen. Kortom, de prijs-kwaliteitverhouding van deze snelle elektrische step is zeer in orde.
De beste snelle elektrische step voor lange afstanden

Zero11X

Wil jij op je snelle elektrische step niet alleen snelheid maken maar ook een flinke afstand maken? Dan is de Z11X+ step wat jij zoekt. Hij is niet goedkoop, maar snel en ver gaat hij wel!

Met een bereik van 150 kilometer en een snelheid van 85 km/uur ben jij binnen no-time op bestemming.

De dubbele stuurstand en een groot dek maken deze snelle elektrische step zeer gebruiksvriendelijk. De snelle elektrische step is voorzien van de nieuwste technische snufjes, alleen al het recent ontwikkelde VSETT Control Throttle Display zit boordevol met de nieuwste technologie.

De step is de snelste in zijn soort, waar de meeste steps 30 of 40 kilometer per uur gaan, ben je met de Z11X+ met zijn 85 kilometer per uur zo op je bestemming. En wil je even van bijvoorbeeld 60 km/u naar 70 km/u? Gebruik dan de DDM-knop om van de Eco- naar de Sport-modus te gaan.

Nog niet snel genoeg? Gebruik dan de Turbo Boost voor een korte impuls met extra vermogen. Het robuuste van deze niet goedkope maar zeer snelle elektrische step is robuust te noemen. Met zijn belastbaarheid tot 150 kilogram moet dat uiteraard ook!
Hoe hard gaat een elektrische step? 

Een elektrische step klinkt misschien nog een beetje suf, maar in het buitenland zijn ze al vaste gast in het straatbeeld.

Zeker in grote steden zijn ze aanwezig, en vaak in de vorm van een deelconcept. Maar er gaat niks boven het aanschaffen van een eigen snelle elektrische step.

Hoeveel kilometers per uur hij aflegt heb je zelf in de hand, evenals het maximaal aantal kilometers. Het aanbod begint vaak goedkoop, met soms maar 20 kilometer per uur.

Maar mocht je echt een meerwaarde van je snelle elektrische step willen ervaren, dan raden wij je aan voor minimaal 30 kilometer per uur te gaan.

Het moet natuurlijk niet gevaarlijk worden. Dus 40 km/u, 50 km/u en 60 km/ u raden wij nog aan, maar bij 70 kilometer per uur moet je toch wel een hele ervaren coureur zijn wil jij veilig door de straten racen.

Waar moet je op letten? 

De aankoop van een snelle elektrische step is vaak niet goedkoop, daarom is het goed een afgewogen beslissing te nemen.

Er zijn een aantal aspecten waarmee het goed is om rekening te houden, deze zetten we hieronder kort op een rijtje;

  • Afstand die je wilt afleggen, let dus op het maximale bereik van de snelle elektrische step.
  • Snelheid van de snelle elektrische step, hoeveel kilometer per uur gaat hij.
  • Oplaadtijd. Hoeveel tijd kost het voordat je weer verder kunt op je step.
  • Veiligheid. Zowel je eigen veiligheid als het risico op diefstal. Veel snelle elektrische steps van goede kwaliteit hebben mogelijkheden om hem van een afstand in de gaten te houden. Daarnaast zijn er ingebouwde functies om ervoor te zorgen dat je snelheid niet te snel oploopt waardoor je er minder snel van af valt.
  • Belastbaarheid. Sommige snelle elektrische steps zijn goedkoop, maar kunnen niet zwaar belast worden. Mocht je vrij groot zijn én bijvoorbeeld een rugtas meenemen, dan zit je al snel aan het maximale qua belasting.
  • Technische eigenschappen. De ene snelle elektrische step is goedkoop maar daardoor technisch heel basis uitgerust, de andere is juist veel uitgebreider. Niet iedereen houdt hiervan, realiseer je vooraf of je bijvoorbeeld wel of geen Bluetooth-verbinding met je step wilt.
  • Budget. Een goede en snelle elektrische step is niet goedkoop. Ga voor een exemplaar wat bij jouw wensen past, maar mocht je budget hierbij niet helemaal bij passen dan adviseren we een step te kiezen met iets minder snelheid. Zo kom je waarschijnlijk snel bij jouw ideale budget in de buurt.

Conclusie

Een snelle e-step is ideaal wanneer je je snel en efficiënt wilt vervoeren. Ze zijn er van 20 kilometer per uur tot snelle varianten van bijvoorbeeld 60 kilometer per uur.

Realiseer je wel dat de wetgeving omtrent snelle elektrische steps per land verschilt. Check dit voordat je de weg op gaat met jouw snelle elektrische step.

De step gebruiken op eigen terrein is daarnaast weer een hele andere kwestie, hier gelden soepelere regels voor.

Een elektrische step is voor kinderen ook ideaal, al gaan versies voor volwassenen natuurlijk veel sneller.

Goedkoop zijn ze niet, maar ideaal in gebruik weer wel. Klaar voor de start? 
Veelgestelde vragen over snelle elektrische steps

Er zijn vragen over snelle e-steps die vaak terugkomen, maar waarvan de informatie vaak niet gemakkelijk is te vinden.

Wij hebben deze veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Hoe hard gaat de snelste step? 

Er zijn steps die wel 85 kilometer per uur gaan. Wij raden aan om tot maximaal 60 km per uur te gaan om het veilig te houden voor jou en je medeweggebruikers.

Een minimum van 30 km per uur raden we ook aan, aangezien het anders weinig meerwaarde biedt ten opzichte van andere vervoermiddelen. En je wil toch waar voor je geld als je een e-step koopt!

Kan ik mijn e-step opvoeren? 

Net zoals brommers en scooters is het technisch mogelijk om een elektrische step op te voeren van bijvoorbeeld 30 km per uur naar 35 km per uur.

Maar wij raden dit (uiteraard) niet aan. Er kleven namelijk een aantal consequenties aan.

Het sneller maken zorgt ervoor dat hij natuurlijk gevaarlijker wordt, en tevens dat de accu minder lang meegaat.

Daarnaast vervalt dan ook vaak automatisch de garantie van de leverancier. Zeker bij de aankoop van een snelle elektrische step -die vaak niet goedkoop is- is dit dus sterk af te raden.

Hoe hard mag je op een e-step? 

Om legaal op de Nederlandse wegen te rijden mag een elektrische step officieel niet harder dan 25 kilometer per uur. Hiermee behoort een e-step tot de bijzondere bromfietsen.

In het buitenland gelden andere regels. Maar er gelden ook andere regels als je de step gebruikt op je eigen terrein -zoals je tuin- maar ook bijvoorbeeld grote bedrijfsterreinen.

Check de actuele (plaatselijke) regels voordat je een elektrische step koopt.


Meer over steps:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *