Goedkope elektrische step kopen? TOP 4 met klein budget

Last updated by Franziska on

Goedkope Elektrische Step Koopgids

Zou jij graag een elektrische step aan willen schaffen? Maar, zie je het niet zitten om hier veel geld aan uit te geven? Of heb je hier überhaupt niet de financiële middelen voor?

Dan hebben we goed nieuws voor je: je kunt ook voor een goedkope elektrische step kiezen.

Wat wij onder een goedkope elektrische step verstaan? Wij gaan in dit artikel uit van een maximumbedrag van 300 euro.

Feit is dat je in veel gevallen ook al voor 100 euro of voor 200 euro een prima step kan kopen. Een step die goedkoop is, maar tegelijkertijd ook aan alle wensen voldoet.

De beste goedkope elektrische steps

De aanschaf van een goedkope elektrische step is dus zeker aan te raden. Zolang je maar kritisch blijft en voor kwaliteit gaat. Daar helpen wij je graag een handje bij.

Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de vier beste goedkope elektrische steps. Over deze vier steps vertellen wij je hieronder graag meer.

1. BluMill Elektrische Step – E-Step

blumill_elektrische_step_met_zadel

De meest gave en goedkope elektrische step. Dat is volgens ons toch wel deze step van het merk BluMill. Deze step is voor zowel kinderen als voor volwassenen geschikt en is van een prima kwaliteit.

De vormgeving van deze elektrische step valt eigenlijk direct op. Zoals je op de foto kunt zien, beschikt deze step namelijk over een zadel. Dit betekent dat je – tijdens het steppen – heerlijk en comfortabel kunt zitten. Mocht je liever op de step blijven staan, is dat uiteraard ook goed mogelijk.

Deze step is geschikt voor een gebruikersgewicht van maximaal 70 kilogram. Niet alle volwassenen kunnen hier dus gebruik van maken, maar wel alle kinderen.

Daarbij is het ook goed om te weten dat de maximale snelheid 12 kilometer per uur is. Dit is niet overdreven hard, maar is juist daardoor ideaal voor (kleinere) kinderen.

Wil je met meerdere personen van deze elektrische step gebruik maken? Geen probleem. Je kunt zowel het stuur als het zadel naar wens verstellen. Zodoende zit/sta je altijd op een aangename manier op deze step.

Nadat je ‘m gebruik hebt, kun je ‘m overigens ook makkelijk opklappen. De step neemt vervolgens een stuk minder ruimte in. Wil je de step ergens even parkeren? Dat is mogelijk dankzij het stevige standaard aan de rechterzijde van de step.

De bediening van deze elektrische step is ook vrij simpel te noemen. Aan de rechterkant bij het stuur zit namelijk een gaspedaal. Dit gaspedaal dien je met vier vingers in te drukken of los te laten. Mocht je hard moeten remmen, komen de duurzame remmen prima van pas.

Met deze elektrische step kun je overigens 15 kilometer afleggen. Dat is niet overdreven lang, maar gelukkig kun je de step wel snel opladen. Dit doe je bovendien met een lader die je direct meegeleverd krijgt.

Wat je voor deze elektrische stap moet betalen? Normaal gesproken een bedrag van 129 euro. Als je echter tot de outlet wacht, kun je ‘m voor nóg minder geld aanschaffen. 

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor volwassenen en kinderen
 • Veilig, onder meer dankzij de prima remmen
 • Makkelijk op te klappen
 • Maximale snelheid van 12 kilometer per uur
 • Simpele bediening
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
 • Actieradius van slechts 15 kilometer
2. Denver SEL-80130 – Elektrische step

denver_elektrische_step

Wil je maximaal 200 euro aan een elektrische step uitgeven? Dan raden wij je aan om jouw budget toch nog met 9 euro te verhogen. Voor deze Denver SEL-80130 step betaal je namelijk een bedrag van 209 euro. Een bedrag waar wij érg enthousiast over zijn.

Waarom? Omdat dit echt een prima step is. De step is geschikt voor kinderen en voor volwassenen, is veilig en ziet er ook nog tof uit.

Bovendien kun je uit vier verschillende kleuren kiezen. Dit maakt de keuze niet makkelijk, maar je geniet hoe dan ook van een fraaie en handige step.

Bij deze step heeft Denver voor 8 inch wielen gekozen. De step ligt hierdoor als een blok op de weg, terwijl de step hierdoor ook voor minder oneffen wegdekken geschikt is.

Met deze step kun je een snelheid tot wel 20 kilometer per uur behalen. Dat is vrij hard, waardoor deze step niet voor jonge kinderen geschikt is. Indien je een volwassene bent, moet je rekening houden met het maximaal belastbare gewicht van 100 kilogram

In onze ogen is dit een vrij innovatieve step. Dit komt onder meer doordat deze step meerdere versnellingen heeft. Daarnaast heeft deze step ook nog eens verlichting aan de voor- en achterzijde. Met dank aan deze verlichting val je ook in het donker erg goed op.

Wel moet je rekening houden met de actieradius. Deze step kan namelijk slechts 12 kilometer afleggen op één acculading. Als de accu leeg is, laadt deze zich binnen 3 uur overigens weer volledig op. Wat het exacte batterijniveau is, zie je overigens op het display van de step. Op dit display zie je ook in welke versnelling je rijdt, hoe hard je rijdt en welke afstand je al afgelegd hebt.

👍 Voordelen:

 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar oud
 • Maximale snelheid van 20 kilometer per uur
 • Beschikt over meerdere versnellingen en verlichting
 • Stevige 8 inch wielen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
 • Actieradius van slechts 12 kilometer
3. Razor – Power Core E90 Glow Scooter

razor-power_core_elektrische_step

Gaat jouw voorkeur uit naar een opvallende step? En wil je de step vooral voor jouw kind(eren) aanschaffen? Dan is deze elektrische step van Razor een prima optie. Deze step is alleen voor kinderen met een maximum gewicht van 54 kilogram geschikt. Juist voor hen is deze step echter onwijs leuk.

Dat is met name te danken aan het design van de step. Zo heeft de step een opvallend achterwiel, 6 LED lampjes onder de step en een opvallende kleurstelling. Met name dankzij de LED lampjes weet jouw kind overal de show te stelen.

Bovendien maakt jouw kind op een veilige manier gebruik van deze step. Dat is te danken aan de prima remmen, over het stalen frame en over de fijne motor. Deze motor is niet alleen onderhoudsvrij, maar levert zijn kracht ook lineair af. Dit betekent dat jouw kind de snelheid perfect kan doseren en op kan bouwen. Wel zo veilig.

Iets wat ons ook aanspreekt, is de maximale actieradius. Met één acculading kan jouw kind ongeveer 60 minuten rondrijden. Vervolgens laad je de step weer snel op.

Overigens is de maximumsnelheid van deze goedkope elektrische step 16 kilometer per uur. Dat is vrij hard, wat ons betreft.

Voor deze step betaal je slechts 167 euro. In onze ogen is dat echt een koopje; de step ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook van duurzame materialen vervaardigd. Grote kans dus dat jouw kind de komende jaren van deze step kan gaan genieten.

👍 Voordelen:

 • Tof design met LED lampjes aan de onderzijde
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Krachtige motor die perfect te doseren is
 • Maximum snelheid van 16 kilometer per uur
 • Van duurzame materialen vervaardigd

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
4. Denver SCK-5310 – Elektrische step

denver_goedkope_elektrische_step_voor_kinderen

Ben je op zoek naar een goedkope elektrische step voor jouw jonge kind? Dan raden wij deze Denver SCK-5310 van harte aan? Deze elektrische step is speciaal voor jonge kinderen ontwikkeld. Dit blijkt onder meer uit de maximale snelheid van 6 kilometer per uur.

Ook is deze step vrij compact vormgegeven. Zo zijn de banden bijvoorbeeld slechts 5 inch groot. Nadat jouw kind gebruik van deze step heeft gemaakt, klap je ‘m moeiteloos in. Nadat je dat gedaan hebt, kun je de step bijvoorbeeld in jouw auto meenemen. Erg handig.

Overigens is het maximale belastbare gewicht 50 kilogram. Ook als jouw kind ouder begint te worden, kan jouw kind blijvend gebruik maken van de step. Hierbij geniet jouw kind onder meer van de prettige bediening, het fraaie design en de gewenste veiligheid.

Eigenlijk is deze goedkope elektrische step niet met de steps hierboven te vergelijken. Zo is de actieradius van deze step slechts 6 kilometer. Jouw kind kan hier dan ook geen lange tochten mee maken, maar kan wel heerlijk in jouw straat heen en weer rijden.

Voor deze step betaal je overigens slechts 116 euro. Dat spreekt ons erg aan, ook omdat deze step door Denver vervaardigd is. Dit merk staat bekend vanwege de prima kwaliteit en lange levensduur. Al met al dus een aanrader voor de jongere kinderen!

👍 Voordelen:

 • Speciaal voor jonge kinderen ontwikkeld
 • Fraai design
 • Veilig en praktisch in gebruik
 • Volledig inklapbaar
 • Binnen 2 uur volledig opgeladen

👎 Nadelen:

 • Actieradius van slechts 6 kilometer
Is een goedkope elektrische step aan te raden?

Op zich is er helemaal niks mis met een elektrische step. Maar, je moet wel ontzettend scherp zijn. Er bestaan namelijk ook meerdere elektrische steps die níet aan de verwachtingen voldoen. Die steps zijn goedkoop, maar zijn bijvoorbeeld helemaal niet veilig.

Ons advies is daarom als volgt: zorg dat je heel kritisch bent. Zorg dat je heel kritisch bent met het uitkiezen van een goedkope elektrische step. Voorkom op die manier dat je een onveilige step koopt. Of dat je een step van een belabberde kwaliteit koopt.

Overigens moet je vooraf goed bepalen voor wie je de e-step precies. Wil je de step voor jouw kind aanschaffen? Of wil je een step voor volwassenen aanschaffen, zodat je hier zelf ook gebruik van kunt maken? De keuze is aan jou.

Koopgids: wat is voor jou de beste goedkope elektrische step?

Ben je van plan om een e-step aan te schaffen? Dan raden wij je aan om een goede vergelijking te maken. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, verschillen elektrische steps immers op vrij veel punten van elkaar.

Om de beste step uit te kunnen kiezen, moet je dus een goede vergelijking maken.

Daar helpen wij je graag een handje bij. In deze koopgids bespreken wij namelijk op welke facetten je (extra) goed moet letten.

Voor wie is de step bedoeld?

Allereerst moet je bepalen voor wie je de step wilt kopen. Wil je de step voor jezelf kopen? Of wil je de step voor bijvoorbeeld jouw kind kopen?

Indien je een step voor jouw kind wilt kopen, moet je echt voor een kinderstep gaan. Indien je een ‘normale’ step voor jouw kind koopt, gaat dit voor onveilige situaties zorgen.

Maximum snelheid

Als je zelf van een step gebruik wilt maken, wil je uiteraard zo hard mogelijk kunnen rijden. Dat komt zeker goed; sommige elektrische steps behalen een snelheid van wel 25 km per uur.  

Als je een step voor jouw kind wilt kopen, mag de maximum snelheid niet la te hoog liggen. Een maximum snelheid van bijvoorbeeld 15 kilometer per uur is voor een kind meer dan voldoende.

Mocht jouw kind nog relatief jong zijn, is een maximum snelheid van bijvoorbeeld 6 kilometer per uur al prima.

Actieradius

Kijk niet alleen naar de maximum snelheid, maar ook naar de actieradius. Hoeveel kilometer kun je afleggen met één acculading? In een ideale wereld is dit uiteraard zo lang mogelijk.

Design van de step

Ook raden wij je aan om goed naar het design van de step te kijken. Let daarbij op de volgende twee punten:

 • Vormgeving van de step: heeft de step bijvoorbeeld een zadel? Of heeft de step bijzonder vormgegeven wielen?
 • Kleur van de step: ga ook goed na wat de kleur is van de step. En of jij deze kleur mooi vindt.

Veiligheid

Uiteraard moet je ook goed naar de veiligheid van een elektrische step kijken. Kies sowieso altijd voor een step van een gerenommeerd merk. Check daarnaast goed hoe de remmen werken en of de step verlichting heeft.

Aanbiedingen / sale / outlet

Tot slot moet je nog goed naar het prijskaartje kijken. Wil je echt zo min mogelijk geld uitgeven? Kijk dan eens naar een elektrische step van Action of Lidl. Een e-step voor slechts 50 euro ga je hier niet vinden, maar de aanbiedingen zijn zeker interessant.

Je kunt echter nog beter wachten op een aanbieding op één van bovenstaande elektrische steps. Dit zijn immers de beste e-steps van dit moment mét een interessant prijskaartje.Meer artikelen:

Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *