Xiaomi step: De beste e-steps van Xiaomi

Last updated by Franziska on

xiaomi_step_koopgids

De aanschaf van een Xiaomi step is altijd aan te raden. Met een Xiaomi elektrische step geniet je van veel gemak, van veel plezier én van een prima kwaliteit.

Maar, voor welke Xiaomi e-step kun je dan het beste kiezen? Het antwoord op die vraag ga je in dít artikel vinden. 

In dit artikel laten wij je namelijk kennismaken met de vier beste steps van dit merk. Deze steps zijn stuk voor stuk van een prima kwaliteit en bieden veel mogelijkheden.

Lees er meer over in onderstaande reviews!

De beste Xiaomi steps

Als je op zoek naar een nieuwe elektrische step bent, moet je een goede vergelijking maken.

Dat is ook het geval als je een vergelijking tussen de verschillende Xiaomi e-steps wilt maken. Wij adviseren je daarbij in ieder geval onderstaande vier varianten.

Waarom uitgerekend deze vier varianten? Omdat uit onze test is gebleken dat dit de beste e-steps van Xiaomi zijn. Neem onderstaande reviews door en schaf direct de gewenste Xiaomi elektrische step aan.

1. Xiaomi Mi Electric Scooter 3

xiaomi_step_elektrisch

De beste step van het merk Xiaomi. Dat is toch wel de manier waarop deze Mi Electric Scooter 3 kunnen omschrijven.

Deze step ziet er stijlvol uit, biedt veel handige functies en is van een prima kwaliteit. Iets wat ons direct opviel, was de maximum snelheid van 25 kilometer per uur.

Ook de maximale hellingshoek van 16% die de step aankan, is volgens ons ideaal. Dit alles is te danken aan een krachtige motor welke de energie efficiënt om weet te zetten.

Tevens hebben wij opgemerkt dat deze elektrische step erg veilig is. Dit is onder meer aan de dual-pad schijfrem aan de achterzijde te danken.

Tevens maakt deze Xiaomi elektrische step gebruik van het KERS systeem. Door te remmen of door de step uit te laten rollen, laadt de batterij zich vanzelf weer op. Dáármee kun je de actieradius verder en verder verlengen.

Overigens kun je bij deze Xiaomi e-step uit drie standen kiezen:

 • Voetgangersmodus: 0 tot 5 kilometer per uur
 • Standaard modus: 0 tot 20 kilometer per uur
 • Sport modus: 0 tot 25 kilometer per uur

Naar welke modus gaat jouw voorkeur uit? Ongeacht voor welke modus je kiest, moet je rekening houden met het feit dat deze step niet legaal is. Dit geldt overigens voor elke e-step in ons land.

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 25 kilometer per uur
 • Erg veilig
 • Makkelijk in te klappen
 • Inclusief KERS systeem
 • Fraai design
 • Aluminium behuizing = licht van gewicht én robuust

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
 • Maximale actieradius van slechts 30 kilometer
2. Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2

xiaomi_e-step

Heb jij liever een elektrische step met een grotere reikwijdte? Dan is de Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 de betere optie voor je.

Deze elektrische step heeft namelijk een reikwijdte van 45 kilometer. Pas na 45 kilometer hoef je de accu opnieuw op te laden.

Met deze step kun je snelheden tot wel 25 kilometer per uur behalen. Je gaat dus behoorlijk hard, maar je verliest eigenlijk nooit het evenwicht.

Xiaomi heeft namelijk voor stevige banden en een laag zwaartepunt gezorgd. Daardoor ligt deze e-step echt als een blok op de weg.

Deze step beschikt zelfs over een heuse bluetooth verbinding. Dankzij deze verbinding kun je de step aan jouw smartphone koppelen.

Nadat je dit gedaan hebt, kun je tal van instellingen via jouw smartphone wijzigen. Hoe mooi is dat? Nou, dit is vooral heel handig wat ons betreft.

Op het gebied van veiligheid scoort deze e-step ook hoge punten. Zo heeft deze step een dubbel remsysteem, een bel, een verlichting en verschillende sensoren.

Veilig, snel en comfortabel van A naar B reizen doe je dus met de Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2.

Tot slot willen wij ook nog het display van deze e-step benoemen. Op dit display vind je de actuele snelheid, de afgelegde afstand en de status van de batterij.

De step is overigens voor kinderen vanaf 14 jaar oud geschikt.

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 25 kilometer per uur
 • Veilig en comfortabel
 • Inclusief bluetooth verbinding
 • Inclusief een handig en duidelijk display
 • Maximale actieradius van 45 kilometer

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
 • Vrij prijzig
3. Xiaomi Mi Electric Scooter Essential

xiaomi scooter

In het aanbod van Xiaomi vind je ook nog relatief voordelige steps. Zo kost deze Mi Electric Scooter Essential slechts 388 euro.

Dit vinden wij een interessant prijskaartje, zéker als we naar alle mogelijkheden van deze Xiaomi e-step kijken.

Met deze e-step kun je snelheden van wel 20 kilometer per uur aantikken. Dit doe je overigens ook over een afstand van 20 kilometer.

De actieradius is slechts 20 kilometer, dus deze step is voornamelijk voor de kortere afstanden geschikt.

Tijdens het afleggen van deze kortere afstanden geniet je van veel gemak. Zo is het display duidelijk, zorgen de banden voor het gewenste comfort en kun je op een fijne manier gas geven.

Ondertussen ben je ook nog van de gewenste veiligheid verzekerd. Dit is te danken aan de bel, het dubbele remsysteem, de reflectoren en de verlichting.

De uitstraling van deze Xiaomi elektrische step vinden we top. Het design oogt simpel, maar oogt juist daardoor erg strak. De combinatie van grijs en zwart maakt de uitstraling volledig naar onze wens.

Net als alle andere Xiaomi elektrische steps is ook deze step niet legaal in ons land. Althans; je mag hier niet mee op de openbare weg mee rijden.

Je kunt met deze e-step echter wel prima op eigen terrein rijden. Dit is geschikt voor kinderen van minimaal 14 jaar oud.

👍 Voordelen:

 • Voordelige variant van Xiaomi
 • Maximale snelheid van 20 kilometer per uur
 • Met een fijn en duidelijk display
 • Erg veilig
 • Fraai design

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
 • Maximale actieradius van slechts 20 kilometer
4. Xiaomi Mi Electric Scooter 1S EU

xiaomi e-scooter

Deze top 4 sluiten we graag af met de 1S variant van Xiaomi. Deze variant heeft een fraaie uitstraling, biedt veel handige extra’s en is behoorlijk snel.

Je kunt met deze elektrische step namelijk een snelheid van maximaal 25 kilometer per uur behalen.

De actieradius van deze elektrische step is 30 kilometer per uur. Dit is niet overdreven veel, maar is wel meer dan bij de hierboven genoemde variant. Ten opzichte van díe variant is de 1S variant echter weer een stukje duurder.

Met deze e-step van Xiaomi geniet je van het nodige gemak. Zo laad je de step makkelijk op, lees je allerlei waarden op het display af en kun je de step ook nog aan jouw smartphone koppelen.

Verder is deze step ook bijzonder veilig. Het dubbele remsysteem werkt geweldig, evenals de aanwezige verlichting.

Heb je de step niet altijd nodig? Op de momenten dat je ‘m niet nodig hebt, klap je ‘m makkelijk in.

Vervolgens kun je de step – bijvoorbeeld in jouw auto – makkelijk meenemen naar de gewenste bestemming. Al met al een prima step van het merk Xiaomi.

👍 Voordelen:

 • Maximale snelheid van 25 kilometer per uur
 • Fraai design
 • Met dubbel remsysteem en verlichting
 • Te koppelen aan jouw smartphone
 • Makkelijk op te vouwen

👎 Nadelen:

 • Niet legaal in Nederland
 • Maximale actieradius van slechts 30 kilometer
Koopgids: Wat is voor jou de beste Xiaomi e-step?

Spreekt het aanbod van de Xiaomi steps jou wel aan? Dat geldt voor ons net zo.

Wij zijn onder de indruk van de diversiteit binnen het aanbod, maar ook van de algehele kwaliteit. Eigenlijk alle elektrische steps van Xiaomi voldoen aan onze kwaliteitseisen.

Maar, wat is nou de beste Xiaomi elektrische step waar je voor kunt kiezen? Om deze vraag te beantwoorden, moet je op meerdere facetten letten.

Om welke facetten dit gaat, bespreken wij graag in onderstaande koopgids.

Maximale snelheid

Hoe hard wil jij op de step kunnen rijden? Bij Xiaomi kun je soms tot wel 25 kilometer per uur op een step rijden.

Bij sommige steps ligt de maximum snelheid echter op 20 kilometer per uur. Ga voor jezelf goed na hoe hard je op de e-step wilt kunnen rijden.

Actieradius

De actieradius is écht één van de belangrijkste punten. Des te groter de actieradius is, des te minder vaak je de batterij op hoeft te laden.

Check dus goed wat de actieradius van de verschillende Xiaomi Mi e-steps is.

Design

Tevens kan het geen kwaad om even naar het design van de elektrische step te kijken. Let hierbij met name op de kleurstelling van de step.

Veiligheid & kwaliteit

Echt alle Xiaomi voldoende aan de kwaliteits- en veiligheidseisen. Op de step val je altijd op, terwijl je ook van een prima kwaliteit uit kunt gaan.

Houd wel rekening met het volgende: de Xiaomi elektrische steps zijn officieel op de openbare wegen in ons land niet toegestaan.

Prijskaartje

Hoeveel geld wil je aan de beste Xiaomi elektrische step uitgeven? Dat is tot slot de laatste vraag waar je goed over na moet denken.

Voor de beste Xiaomi step betaal je tussen de 300 en 500 euro. Aan jou de taak om te bepalen hoeveel geld je uit wilt gaan geven.


Meer steps:

Meer van Xiaomi:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *