Xiaomi Mi Electric Scooter 3 – Review

Last updated by Franziska on

review xiaomi-mi-electric-scooter-3

In de wereld van elektrische steps is Xiaomi één van de pioniers. Dit merk brengt hoogwaardige steps op de markt, steps met een flinke actieradius en steps met tal van handige functies.

Geldt dit ook voor de Xiaomi Mi Electric Scooter 3? Je gaat het in deze uitgebreide review lezen.

In deze review vertellen wij je alles over de specs, de voordelen, de nadelen en het prijskaartje van deze e-step.

Wij hebben deze review op basis van onze eigen bevindingen geschreven. Recent kregen wij namelijk twee weken lang de beschikking over de Xiaomi Mi 3.

Tijdens deze periode hebben wij de e-step goed uit kunnen proberen; de step kent hierdoor voor ons geen geheimen meer. Wij weten hierdoor ook als geen ander wat de voor- en nadelen van deze elektrische step zijn.

In deze review vertellen wij je daar graag alles over.

De belangrijkste specs van de Xiaomi Mi 3

e-step-xiaomi-mi-electric-scooter-3

Heb je interesse om een nieuwe elektrische step aan te schaffen?

Als je naar het huidige aanbod kijkt, weet je niet wat je ziet. Je kunt namelijk uit tientallen soorten elektrische steps kiezen.

Om uiteindelijk de juiste keuze te maken, zou je de steps één voor één met elkaar moeten vergelijken. Daarbij is ons advies om je op de specs van de elektrische steps te richten.

Van de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 hebben we de specs alvast op een rijtje gezet:

  • Maximale actieradius: 30 kilometer
  • Maximale snelheid: 25 kilometer per uur
  • Motorvermogen: 600 Watt
  • Gewicht: 13 kilogram
  • Aantal rijstanden: 3 standen

Wat uit deze specs blijkt? Onder andere dat je deze step altijd naar wens in kunt stellen.

Dit is te danken aan de drie rijstanden, waarover we je hieronder van alles vertellen.


De belangrijkste voordelen van de Xiaomi Mi Electric Scooter 3

xiaomi-mi-electric-scooter-3 kleuren

Toen wij de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 uit mochten proberen, waren wij heel nieuwsgierig. We wisten al dat Xiaomi prima steps levert, maar we waren toch benieuwd naar onze bevindingen over deze e-step.

Al snel kwamen we erachter dat deze step grotendeels naar onze wens was. Iets wat onder andere aan de onderstaande voordelen te danken is.

Keuze uit drie rijstanden

Wil je op je gemakje door de stad heen steppen? Wil je snel van plek A naar plek B toe kunnen gaan?

Of heb je echt heel veel haast? Het mooie bij de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 is dat je uit drie rijstanden kunt kiezen:

  • Stand 1: snelheid van 5 kilometer per uur. Dit kun je vergelijken met de snelheid van een wandelaar. Als je in bijvoorbeeld een drukke stad bent, komt deze stand maar al te goed van pas.
  • Stand 2: snelheid van 20 kilometer per uur. Dit kun je eigenlijk zien als de middelste stand. Je behaalt een acceptabele snelheid van 20 kilometer per uur, terwijl je de batterij niet al te snel leeg trekt. Dat is wel het geval als je voor stand 3 kiest.
  • Stand 3: snelheid van 25 kilometer per uur. In de derde stand haal je de topsnelheid van 25 kilometer per uur. Dit is niet overdreven hard, maar is in veel situaties meer dan voldoende.

Wat het voordeel van deze rijstand is? Dat je deze step altijd aanpast op de situatie op de weg.

Als het bijvoorbeeld druk is, komt stand 1 goed van pas. Als je een lang en recht eind af moet leggen, komt stand 3 goed van pas.

Wekt bruikbare energie op

Bij deze step heeft Xiaomi voor een uniek remsysteem gekozen. Dit remsysteem heeft de afkorting KERS gekregen; kinetische energieterugwinningssysteem.

Ken je de naam KERS toevallig al uit de motorsport? Dat is goed mogelijk; in bijvoorbeeld de Formule 1 wordt dit systeem ook al een paar jaar gebruikt.

Op het moment dat je remt, wordt hiervoor energie verbruikt. Deze energie wordt door de step echter direct weer in nieuwe, bruikbare energie omgezet.

Dat is ook het geval als je de step rustig uit laat rollen, zonder hierbij gas te geven. Door het uit laten rollen van de step activeer je het KERS systeem.

Ook hierdoor wordt nieuwe, bruikbare energie opgewerkt. Het gevolg hiervan is dat je met één acculading een afstand van wel 30 kilometer af kunt leggen.

Slaapstand

Iets wat ook uniek is, is de slaapstand van de Xiaomi Mi Electric Scooter 3.

Is het batterijniveau lager dan 30%? En wordt de step 10 dagen achter elkaar niet aangezet?

Dan gaat de step automatisch in slaapstand, waardoor de levensduur van de batterij significant verlengd wordt.

Fijn display

display-xiaomi-mi-electric-scooter-3

Wil je tijdens het steppen het batterijniveau inzien? Dit doe je moeiteloos op het fijne display van de Xiaomi Mi Electric Scooter 3.

Op dit display zie je ook de huidige snelheid en de afstand die je afgelegd hebt. Volgens ons is dit display volledig naar wens; het is vrij groot en het is goed af te lezen.

Makkelijk op te vouwen

opvouwbare elektrische step xiaomi 3

De Xiaomi Mi Electric Scooter 3 beschikt over een uniek 3-staps vouwsysteem. Met dank aan dit vouwsysteem geniet je van twee voordelen:

  • Je kunt de step makkelijk opvouwen. Binnen een paar seconde heb je de step volledig opgevouwen.
  • Je kunt de step makkelijk opbergen. Door het 3-staps vouwsysteem neemt de step heel weinig ruimte in beslag. Je kunt ‘m hierdoor makkelijk opbergen of ergens mee naar toe nemen.

Veilig

Tot slot willen we benoemen dat deze elektrische step veilig is. Dit is te danken aan het voorlicht, het achterlicht en het prima remsysteem.

Overigens beschikt de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ook nog over reflectoren aan de zijkant. Dáárdoor val je in het donker nog beter op.

De belangrijkste nadelen van de Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Zijn we voor de volle 100% overtuigd van de Xiaomi Mi Electric Scooter 3? Nee, dat is niet het geval.

Tijdens onze twee wekenlange proefrit zijn we namelijk ook op enkele nadelen gestuit.

Actieradius valt relatief gezien tegen

De actieradius van 30 kilometer klinkt op papier interessant, maar valt toch ietwat tegen.

Dat is zeker het geval als we deze step met de Mi Pro 2 step vergelijken. Daarover vind je aan het einde van deze review iets meer informatie.

Fors geprijsd

Tevens zijn we van mening dat de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 vrij duur is. Ook over het prijskaartje vertellen we je hieronder graag iets meer.

Wat kost de Xiaomi Mi Electric Scooter 3?

xiaomi-mi e-step

De adviesprijs van Xiaomi is maar liefst 474,95 euro. In onze ogen is dit behoorlijk prijzig, zeker als je het met andere elektrische steps vergelijkt.

Mocht dit voor jou geen probleem zijn, is de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 zeker één van de betere steps uit het huidige aanbod.

Onze eindconclusie over de Xiaomi Mi Electric Scooter 3

xiaomi-mi-electric-scooter-3

Onder aan de streep zijn wij heel enthousiast over de Xiaomi Mi Electric Scooter 3. Deze step doet wat het moet doen, beschikt over drie rijstanden en is erg veilig.

Ook het duurzame remsysteem en het handige vouwsysteem zijn volledig naar onze wens.

Wij zitten wel enigszins met het prijskaartje in onze maag. We kunnen het in ieder geval goed voorstellen dat je geen 474 euro aan een elektrische step uit wilt geven.

Wil je dit wel? Dan raden wij je de Xiaomi Mi Electric Scooter 3 van harte aan.

Xiaomi Scooter 3 vs. Pro 2

Vind je het niet erg om nóg iets meer geld uit te geven? Dan kun je ook naar de Xiaomi Pro 2 elektrische step kijken.

Die step is nog krachtiger, biedt nog meer mogelijkheden en is daardoor volgens ons nóg beter. Wel moet je rekening houden met een nog forser prijskaartje.

Wat voor jou de beste optie?

Als je kosten wilt besparen, kies je het beste voor de Xiaomi Scooter 3. Als je voor echt de beste elektrische step van Xiaomi wilt gaan, kies je voor de Xiaomi Pro 2.


Meer e-steps:


Categorieën: Outdoor

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *