Xiaomi smartwatch kopen? Het beste aanbod vergeleken

Last updated by Franziska on

xiaomi_smartwatch_koopgids

De Xiaomi smartwatches staan al jarenlang goed aangeschreven. Veel mensen kiezen onder meer vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding voor één van de Xiaomi smartwatches.

Heb jij ook mogelijke interesse om één van de smartwatches van Xiaomi aan te schaffen? Dan raden wij je aan om dit artikel op je gemakje door te nemen.

In dit artikel vind je namelijk de beste Xiaomi smartwatches. Wij hebben recentelijk alle smartwatches van dit merk aan een keuring onderworpen. Aan de hand van deze keuring hebben wij de beste varianten aan kunnen wijzen.

Over die smartwatches lees je hieronder meer!

Dit zijn de beste Xiaomi smartwatches

Het aanbod smartwatches van Xiaomi is hoogwaardig en staat behoorlijk goed aangeschreven. Of een Xiaomi smartwatch ook iets voor jou is? Dat ga je nu ontdekken!

Wij hebben het aanbod getest en de 4 beste varianten geselecteerd. Over deze vier beste Xiaomi smartwatches vertellen wij je hieronder graag meer.

1. Xiaomi GTS – Smartwatch – 44 mm – Zwart

xiaomi_smartwatch_gts

Binnen het aanbod van Xiaomi is GTS-variant de beste variant. Iets wat onder meer aan het design van dit horloge te danken is.

Het merk Xiaomi heeft hierbij overduidelijk voor het motto ‘less is more’ gekozen. Het horloge heeft een strakke uitstraling en kent niet al te veel poespas. Juist dat spreekt ons aan.

Ook heeft Xiaomi dit horloge volledig in het zwart uitgevoerd. Mede door deze kleurstelling is dit horloge volgens ons voor zowel heren als voor dames geschikt.

Overigens is het ook nog mogelijk om het horlogebandje te wisselen, mocht je het horloge liever in een andere kleur hebben.

Wat je met deze smartwatch zoal kunt doen? Nou, in de basis is dit horloge voor drie activiteiten geschikt: wandelen, fietsen en hardlopen.

Tijdens het uitvoeren van één van deze activiteiten zie je tal van waarden op dit horloge naar voren komen. Zo is het ook mogelijk om met dit horloge jouw hartslag op te meten en de hoeveelheid stappen bij te houden.

Verder is het ideaal dat je dit horloge aan jouw smartphone kunt koppelen. Het gaat hierbij om zowel iOS als om Android smartphones.

Nadat je dit hebt gedaan, krijg je op dit horloge onder meer inkomende berichten te zien. Ook krijg je inkomende oproepen binnen, waarna je deze makkelijk kunt accepteren of kunt weigeren.

Bij normaal gebruik geniet je van een batterijduur van 15 dagen. Dat is echt ongekend lang; ideaal.

Wil je gebruik van de ingebouwde GPS functie maken? Dan moet je wel rekening houden met een fors kortere batterijduur. Dit is echter iets wat gebruikelijk is bij een smartwatch.

Tot slot zijn wij ook over de prijs-kwaliteitsverhouding van dit horloge te spreken. Voor dit horloge betaal je nog geen 100 euro, terwijl het wel echt een prima sporthorloge is.

Een prima sporthorloge waar je jarenlang van kunt genieten. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat deze Xiaomi smartwatch aan jouw wensen gaat voldoen!

👍 Voordelen:

 • Fraai design
 • Voor zowel dames als voor heren geschikt
 • Perfecte koppeling met smartphone
 • Duidelijk display
 • Batterijduur van 15 dagen
 • Voor zowel iOS als Android geschikt
 • Bandje is verwisselbaar

👎 Nadelen:

 • Het scherm is soms te gevoelig
2. Xiaomi Haylou RS3 Smartwatch

xiaomi_smartwatch_hartslagmeter

Tijdens onze test hebben wij ook de Haylou RS3 smartwatch van Xiaomi uit mogen proberen. Al snel bleek dat deze smartwatch één van de betere van Xiaomi is.

Iets wat onder meer aan de veelzijdigheid van dit horloge te danken is. Zo heeft Xiaomi in dit horloge 14 sportmodi ingebouwd. Dankzij deze sportmodi kun je dit horloge bij tal van sporten gebruiken.

Hierbij geniet je ook nog eens van een hartslagmeting en van de waterbestendigheid. Tot een diepte van 50 meter kan dit horloge maximaal 10 gebruikt worden.

Verder vinden wij het display van deze smartwatch erg fraai. Xiaomi heeft hierbij gekozen voor een zogeheten AMOLED display. D

it betekent dat het display altijd goed af te lezen is, ongeacht hoe de zon op het display schijnt. Wat je precies op dit display weer laat geven, is overigens volledig aan jou.

Xiaomi heeft dit horloge van een gladde band voorzien. Deze band is 22 mm en is volledig in het zwart uitgevoerd. Dat geldt ook voor de rest van het horloge; het horloge ziet er hierdoor eenvoudig doch stijlvol uit.

Overigens bedien je dit horloge met de twee knoppen aan de zijkant. Werkt prima en snel.

Bij dit horloge geniet je van een batterijduur van maar liefst 21 dagen. Ongeveer één keer in de 2 á 3 weken hoef je het horloge op te laden.

Ideaal in onze ogen; voor het opladen krijg je overigens ook alle benodigdheden standaard meegeleverd.

Tot slot is het mogelijk om dit horloge aan jouw smartphone te koppelen. Voor zowel Android als voor iOS smartphone is de speciale Haylou app beschikbaar.

Dankzij deze app wordt deze smartwatch eigenlijk het verlengstuk van jouw smartphone.

👍 Voordelen:

 • Erg duidelijk AMOLED display
 • Voor zowel Android als voor iOS geschikt
 • Makkelijke bediening
 • Batterijduur van 21 dagen
 • 14 sportmodi
 • Inclusief optische hartslagsensor

👎 Nadelen:

 • Geen Nederlandse taal (wel Engels)
3. Xiaomi IMILAB KW66 Smartwatch

xiaomi_goedkope_sporthorloge

Geef jij liever niet al te veel geld aan een Xiaomi smartwatch uit? Maar, wil je wel van een veelzijdige en hoogwaardige smartwatch verzekerd zijn?

Dan is deze Xiaomi IMILAB KW66 Smartwatch een prima optie voor je. Dit sporthorloge valt onder meer door het gunstige prijskaartje in positieve zin op.

Ideaal is dat dit horloge over een hartslagsensor beschikt. Deze sensor meet 24 uur per dag en 7 dagen per week jouw hartslag op.

Als je naar het display van dit horloge kijkt, zie je direct wat jouw hartslag is. Ook zie je direct hoeveel stappen je op de dag gezet hebt.

Tevens heeft Xiaomi ervoor gekozen om 13 sportmodi in te bouwen. Met dank aan deze modi kun je bijvoorbeeld jouw trainingsprestaties monitoren.

Dit is niet alleen via het horloge mogelijk, maar ook via jouw smartphone. Je kunt dit horloge namelijk koppelen aan zowel Android- als aan iOS smartphones.

Bij dit horloge valt ook de IP68 certificering op. Deze certificering betekent dat het horloge volledig waterdicht is.

En dat het horloge ook nog tegen chemische producten bestand is. Met dank aan deze IP68 certificering draag je deze smartwatch dus ook probleemloos tijdens het zwemmen.

Tot slot vinden wij het design van dit horloge echt heel fraai. Het design is vrij simpel en ingetogen, maar juist daardoor oogt het horloge strak. Met dank aan de knop aan de rechterzijkant bedien je het horloge ook nog gemakkelijk.

Is deze review dan voor 100% positief? Nee, je moet wel rekening houden met het ontbreken van enkele functies. Zo beschikt dit horloge niet over een GPS functie.

👍 Voordelen:

 • Interessant geprijsd
 • Lange batterijduur
 • Voor Android en iOS geschikt
 • Met 13 ingebouwde sportmodi
 • IP68 certificering = volledig waterdicht
 • Fraai design

👎 Nadelen:

 • Geen GPS functie
4. Xiaomi – Mi Watch – Blue

xiaomi_smartwatch_sport

Deze top vier van beste Xiaomi smartwatches sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met dit stijlvolle horloge in het blauw.

Mocht deze kleur je niet helemaal aanstaan, kun je ‘m ook in het beige of in het zwart aanschaffen. Wij vinden zelf de blauwe kleur wel gaaf.

Met dit horloge kun je echt veel kanten op. Dit blijkt onder meer uit de hoeveelheid sportmodi; maar liefst 100 verschillende modi.

Tevens is het ideaal dat deze smartwatch over een GPS functie, over wifi en over een hartslagmeter beschikt. Met dank aan deze functies is dit écht een veelzijdige smartwatch.

Ook is het ideaal dat je alle waarden op het scherm makkelijk af kunt lezen. Het scherm is vrij groot (1,39 inch), is erg duidelijk (AMOLED display) en is volledig in kleur uitgevoerd.

Overigens betreft dit ook nog een touchscreen display. Handig!

Over het design kunnen we ook kort zijn; subliem. Ook bij dit horloge heeft Xiaomi weer gekozen voor het motto ‘less is more’. Het horloge is simpel uitgevoerd, heeft slechts twee knoppen en ziet er strak uit.

Bovendien zorgt dit strakke design voor een laag gewicht; het horloge weegt slechts 32 gram.

Wil jij dit horloge op dagelijkse basis dragen? Dat is zeker mogelijk. Het horloge heeft namelijk een batterijduur van wel 16 dagen.

Indien je het horloge op een normale manier gebruikt, hoef je ‘m dus slechts één keer in de twee weken op te laden. Gemak dient de mens.

👍 Voordelen:

 • Stijlvol, strak en fraai design
 • Batterijduur van 16 dagen
 • Beschikt over een accurate hartslagmeter
 • Biedt meer dan 110 sportmodi aan
 • Kan ook het zuurstofgehalte in jouw bloed meten
 • Zelfs jouw slaap wordt volledig gemeten en gemonitord

👎 Nadelen:

 • Niet alle functies zijn vanaf het begin even duidelijk
Koopgids: wat is voor jou de beste Xiaomi smartwatch?

Zou jij graag een nieuwe Xiaomi smartwatch aan willen schaffen? Dan is ons advies om voor één van bovenstaande varianten te kiezen.

Voor welke variant je het beste kunt kiezen, is afhankelijk van jouw eigen voorkeuren. Geef daarom voor jezelf antwoord op de onderstaande vragen:

 • Over welke functies moet de smartwatch beschikken? Wil je bijvoorbeeld per sé jouw hartslag op kunnen meten? Wil je per sé van een GPS functie gebruik kunnen maken? En wil je dat het horloge ook al tal van sportmodi ingebouwd heeft zitten? Aan jou de keus.
 • Hoe moet het horloge eruitzien? Xiaomi kiest altijd voor een eenvoudig en strak design. Op dit gebied heb je dus niet al te veel te kiezen, maar wel op het gebied van de kleurstelling. Wil je bijvoorbeeld een zwarte smartwatch? Of heb je het liefste een blauw smartwatch?
 • Hoe wil je de smartwatch kunnen bedienen? Bij sommige Xiaomi smartwatches kun je het horloge alleen middels de knoppen bedienen. Bij andere varianten heb je echter de beschikking over een touchscreen display.
 • Hoeveel geld wil je uitgeven? Voor een Xiaomi smartwatch hoef je niet overdreven veel geld te betalen. Nee, de duurste variant uit bovengenoemd rijtje kost slechts 100 euro. Aangezien de goedkoopste variant slechts 30 euro kost, moet je alsnog goed nadenken over jouw budget. De prijskaartjes lopen immers aardig uiteen.
 • Hoe vaak wil je het horloge dragen? Tot slot moet je goed nadenken over het gewenste gebruik van het horloge. Als je het horloge incidenteel wilt gebruiken, hoeft de batterijduur niet al te lang te zijn. Als je het horloge echter elke dag wilt gebruiken, is een lange batterijduur wel erg prettig. Ga dus ook goed na wat de batterijduur per Xiaomi smartwatch is.Meer smartwatches:


Meer van Xiaomi:

Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *