Smartwatch met camera kopen? Dit moet je weten

Last updated by Simon on

foto maken met smartwatch

Jouw hartslag meten, sportieve prestaties inzichtelijk maken en de tijd aflezen. Het zijn stuk voor stuk zaken waar je een smartwatch voor kunt gebruiken.

De eerste smartwatch kwam in 1984 al op de markt. Met name in de afgelopen jaren is de ontwikkeling van smartwatches echter hard gegaan.

Zo kwamen meerdere merken plots met een nieuwe variant op de proppen: een smartwatch met camera.

Wat is een smartwatch met camera precies?

Een smartwatch met camera is gewoonweg een ‘normale’ smartwatch, inclusief een camera. Dankzij deze camera ben je in staat om bijvoorbeeld foto’s of video’s te maken.

Hier heb je niet langer jouw smartphone voor nodig. Nee, als je jouw smartwatch om jouw pols draagt, kun je alle gebeurtenissen direct vastleggen.

Welke merken bieden een smartwatch met camera aan?

Klinkt het principe van een dergelijke smartwatch jou als muziek in de oren? En zou je graag een dergelijke smartwatch aan willen schaffen?

Dan hebben wij helaas slechts nieuws voor je. In het verleden hebben meerdere merken zo’n smartwatch gelanceerd, maar hedendaags verkoopt geen enkel merk meer een smartwatch inclusief camera.

Matig functioneren

De eerste modellen van de smartwatches met camera vielen absoluut niet in de smaak. Het idee op zich was prima, maar de uitvoering was belabberd te noemen. Zo was het lastig om een foto te maken en/of waren de foto’s erg onscherp.

Door dit matige functioneren is eigenlijk de stekker uit dit project getrokken. Het is echter wel goed mogelijk dat merken op de achtergrond alsnog met dit project bezig zijn.

Iets wat op zich goed voor te stellen is, aangezien een smartwatch met camera veel voordelen met zich mee brengt.

Wil jij per sé een smartwatch met camera aanschaffen? Dan doe je er verstandig aan om heel kritisch naar het aanbod te kijken.

Je kunt vast wel dergelijke smartwatches op de tweedehandsmarkt vinden, maar daar word je waarschijnlijk niet blij van. Díe smartwatches voldoen immers niet aan de kwaliteitseisen. 

Wat is het toekomstbeeld?

smartwatch met camera

Op dit moment kun je dus géén smartwatch met camera aanschaffen. Is het de verwachting dat dit in de toekomst wel mogelijk gaat worden?

Ja, dat is inderdaad de verwachting. Wij verwachten persoonlijk dat enkele merken bezig zijn met het ontwikkelen van dergelijke smartwatches.

Wat we hier precies van kunnen verwachten, is vooralsnog onbekend. Wel is het een feit dat de nieuwe varianten een stuk beter moeten zijn.

De eerste serie van de smartwatches met camera was – op z’n zachts gezegd – geen succes.

Voor welk alternatief kun je kiezen?

Wil jij per sé een smartwatch met camera hebben? Dan kun je het beste op zoek gaan naar een alternatief. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een smartwatch aan jouw smartphone te koppelen.

Via jouw smartwatch kun je bijvoorbeeld berichten en oproepen binnenkrijgen. Mocht je vervolgens een foto willen maken, dien je hiervoor wel jouw smartphone erbij te pakken.

Dat is eigenlijk het ‘enige’ alternatief dat je op dit moment hebt. Het feit dat er zo weinig alternatieven bestaan, is eigenlijk veelzeggend.

Dit geeft namelijk aan dat het idee van de smartwatch inclusief camera prima was.

De uitwerking is alleen mislukt, waardoor het momenteel wachten is op een écht alternatief. Of op een betere uitwerking van het goede idee.

Voor welke smartwatch kun je het beste kiezen?

Spreekt het principe van een smartwatch jou in principe wel aan? Dan is het sowieso interessant om naar een nieuwe smartwatch uit te gaan kijken.

Met name in de laatste jaren zijn deze apparaten echt een heel stuk beter geworden. En een heel stuk uitgebreider.

Voor de aanschaf hiervan verwijzen wij je graag naar onze artikelen beste Android smartwatches en beste IOS smartwatches.

In deze artikelen laten wij je kennis maken met de beste smartwatches van dit moment.

Neem de reviews in deze artikelen door en schaf direct de gewenste smartwatch aan. Daar ga je absoluut géén spijt van krijgen. Ondanks dat de smartwatch (nog) geen camera heeft.

Meer smartwatch koopgidsen:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *