Beste smartwatch met belfunctie? De TOP 5

Last updated by Simon on

Smartwatch met Belfunctie

Een smartwatch met een goede belfunctie maakt je leven een stuk makkelijker. Je hoeft namelijk niet altijd je telefoon bij de hand te hebben. Met je slimme horloge om je pols zit je altijd goed.

Er zijn veel smartwatches verkrijgbaar, maar ze zijn lang niet allemaal even succesvol. Vooral qua belfunctie kan er veel verschil zitten in de verschillende modellen van de vele merken.

Daarom gaan wij je helpen om de beste smartwatch met belfunctie te vinden.

In deze review behandelen we de allerbeste smartwatch met belfunctie, een iets goedkoper alternatief van Apple, de beste smartwatch voor Android, een iets goedkoper alternatief van Samsung en de beste keuze voor een klein budget.

Lees gauw verder en vind jouw ideale smartwatch om mee te bellen!

1. Allerbeste smartwatch met belfunctie: Apple Watch Series 6

apple_watch_6

Bellen met smartwatch zonder telefoon

De meest geavanceerde smartwatch met belfunctie is zonder twijfel de Apple Watch Series 6. Je kan met je stem opdrachten geven aan Siri, zoals ‘Bel Max’, ‘Bel 06 12345678’, of ‘Bel Peter met FaceTime-audio’.

Via de telefoon-app op je Apple Watch Series 6 kun je ook zonder spraakbediening iemand bellen. Je kunt kiezen uit je contacten of een nieuw nummer invoeren. 

Met deze smartwatch van Apple kun je ook bellen via Wifi in plaats van het mobiele netwerk. Dit kan zelfs wanneer je gekoppelde iPhone niet in de buurt is of is uitgeschakeld.

Je Apple Watch hoeft zich alleen maar binnen het bereik te bevinden van een Wifi-netwerk waarmee je iPhone eerder verbinding heeft gehad. Super makkelijk!

Handsfree bellen

Deze Apple Watch is ook perfect voor handsfree bellen. Bijvoorbeeld in de auto. Zo kun je beter op het verkeer letten en voorkom je boetes.

Naast de geweldige belfunctie heeft deze smartwatch ook tal van andere functies. Je kunt berichten lezen en versturen, mails lezen en versturen, navigeren, sporten met allerlei interessante data en verschillende checks doen voor je gezondheid.

Deze smartwatch heeft een flinke opslagcapaciteit van 32 GB. Met gebruik van GPS gaat de batterij ongeveer 18 uur mee. Als je een iPhone hebt, is Apple Watch Series 6 de perfecte aanvulling. Als je een Android-smartphone hebt, zul je er niet alles uit kunnen halen.

Apple is de concurrentie een stap voor

Apple is natuurlijk beroemd over de hele wereld dankzij hun iPhones, iMacs en iPods. Maar ook met hun smartwatches zijn ze echte pioniers. Ze zijn de concurrentie telkens een stapje voor met stijlvolle ontwerpen en grensverleggende functies. 

Op bol.com krijgt de Apple Watch Series 6 veel lof en waardering. De smartwatch heeft meer dan 140 reviews gekregen en een gemiddelde score van 4,8 op 5. Beter kan eigenlijk niet. Prijs: 457 euro.
2. Goedkoper alternatief van Apple: Apple Watch SE

apple_watch_se_belfunctie

Het broertje van de Apple Watch Series 6

Met een Apple Watch SE heb je alles binnen handbereik, waar je ook bent. Je kunt er makkelijk mee bellen, berichten mee versturen, e-mails mee beantwoorden en navigeren met het kompas of stap voor stap een route volgen.

Als de Apple Watch verbonden is met je iPhone, blijf je overal in contact met alles wat belangrijk voor je is. Qua bellen kan de Apple Watch SE hetzelfde als de Apple Watch Series 6.

Als het je puur om de belfunctie gaat, kun je dus net zo goed voor de Apple Watch SE gaan.

Smartwatch kind met belfunctie

Qua andere functies heeft de Apple Watch SE net wat minder te bieden. De Watch SE heeft bijvoorbeeld geen mogelijkheid om je hartritme te controleren, kan het zuurstofgehalte in je bloed niet meten en heeft een minder snelle processor.

Er zijn behoorlijk wat ouders die de Apple Watch SE aan hun kind geven. Zij vinden het een ideale smartwatch voor een kind.

Dat komt vooral door de goede belfunctie en de iets gunstigere prijs.

Net als de Apple Watch Series 6 heeft de Apple Watch SE een opslagcapaciteit van 32 GB. De batterij is ook net zo krachtig. Met gebruik van de GPS kun je deze smartwatch 18 uur achter elkaar gebruiken.

De helft zo duur en bijna net zo goed

Ten opzichte van de Apple Watch Series 6 is de Apple Watch SE bijna de helft zo duur, maar wel bijna net zo goed. Wat dat betreft heb je hier een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit te pakken.

Op bol.com weten ook veel Nederlanders deze smartwatch met belfunctie te vinden en te waarderen. De Apple Watch SE heeft meer dan 100 positieve reviews gekregen en heeft een gemiddelde beoordeling van 4,8 van de 5 sterren.

Dat is toch zeer indrukwekkend. Adviesprijs: 295 euro.
3. Beste smartwatch voor Android: Samsung Galaxy Watch 3

galaxy-watch-3-samsung

Smartwatch bellen en appen

Bellen gaat heel makkelijk met de Samsung Galaxy Watch 3. Als je iemand wil bellen, kun je naar je contacten-app op de smartwatch gaan.

Ook kun je een nieuw nummer invoeren. Je kunt telefoongesprekken voeren via de interne microfoon, via een luidspreker of via een aangesloten Bluetooth-headset.

Om oproepen te beantwoorden, draai je de ring van de smartwatch met de klok mee of sleep je met je vinger over het scherm. Je kan alles trouwens ook met spraakbediening doen via Bixby, de spraakassistent van Samsung.

Deze werkt helaas wel minder prettig dan Siri bij een smartwatch van Apple.

Veel uitstekende functies

Het scherm van de Samsung Galaxy Watch 3 blijft altijd aan en de smartwatch heeft tal van indrukwekkende functies.

Je kunt er muziek mee afspelen, je kan je hartritme controleren, je bloeddruk meten, je slaap registreren en je stressniveau meten.

Verder kun je berichten ontvangen, mail lezen, navigeren en contactloos betalen.

Bij gemiddeld verbruik gaat de batterij 80 uur mee. Dat is bijna 3,5 dagen. De opslagcapaciteit is 8 GB en daarmee wel een stuk minder dan die van de Apple Watch Series 6.

De Samsung Galaxy Watch 3 werkt het beste in combinatie met een smartphone met het besturingssysteem van Android. 

Samsung is de beste voor Android

Al tientallen jaren is het Zuid-Koreaanse Samsung het meest toonaangevende merk op het gebied van Android. Hun telefoons van de Galaxy-serie zijn geliefd en ook hun smartwatches van deze productielijn krijgen goede recensies.

Op bol.com zijn er meer dan 100 reviews achtergelaten voor de Samsung Galaxy Watch 3. De gemiddelde score is 4,4 van de 5 sterren.

Dat is geruststellend en overtuigend. Prijs: 221 euro.
4. Goedkoper alternatief voor Android: Samsung Galaxy Watch Active 2

samsung_galaxy_watch_active_2

Whatsapp en bellen

De Samsung Galaxy Watch Active belt op dezelfde manier als de Galaxy Watch 3. Daar zit dus geen verschil in.

Je kunt ook je stem gebruiken om via Bixby Voice te bellen of berichten te versturen, ook zonder je telefoon op te pakken.

Verder krijg je veel van dezelfde functies. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om apps te installeren, berichten ontvangen, berichten versturen, mail lezen, je muziek bedienen vanaf je smartwatch, navigeren en dus de volledige belfunctie.

De voorganger van de Galaxy Watch 3

De Galaxy Watch Active 2 is op een paar punten wat minder dan de Galaxy Watch 3.

Zo heeft het oudere model geen mogelijkheid om je zuurstof in je bloed te meten, is de processor van de oudere versie wat minder snel en heb je geen mogelijkheid tot in-app aankopen.

Bij gemiddeld verbruik gaat de batterij 46 uur mee. De opslagcapaciteit is 4 GB, dat is de helft van de Galaxy Watch 3.

Ook voor deze smartwatch geldt dat hij het beste werkt in combinatie met een smartphone met het besturingssysteem van Android. 

Een paar tientjes goedkoper

Ten opzichte van zijn grotere broer is de Samsung Galaxy Watch Active 2 zo’n 40 euro goedkoper. Dat scheelt toch wel aardig in de prijs, terwijl deze smartwatch echt niet heel veel minder is.

Op bol.com heeft de Galaxy Watch Active 2 zelfs een iets betere score. Deze smartwatch met belfunctie heeft zo’n 350 reviews gekregen en een gemiddelde beoordeling van 4,5 op 5 sterren.

Dat is zeker niet mis. Prijs: 182 euro.
5. Verrassende en goedkope keuze: Huawei Watch GT 2

huawei_watch_gt_2

Smartwatch waarmee je kunt bellen

Dankzij de Bluetooth-oproepfunctie van de Huawei Watch GT 2 kun je altijd handsfree bellen. Dat kan zelfs zonder je smartphone in de buurt te hebben.

Je kan bellen met de ingebouwde microfoon en luidspreker op een afstand van maximaal 150 meter van je telefoon.

Net als bij de andere smartwatches kun je een nummer zoeken in je contacten of zelf een nummer invoeren. Als je gebeld wordt, kun je met een tik op het scherm opnemen of er juist voor kiezen op de oproep weg te drukken

Veel functies voor gezondheid en sport

De Huawei Watch GT 2 kan je slaapproblemen opsporen, je hartslag monitoren en het zuurstofgehalte in je bloed meten.

Daarnaast meet deze smartwatch meer dan 100+ sportactiviteiten. Vooral voor zwemmen, fietsen en hardlopen is deze smartwatch ideaal.

Als toevoeging kun je ook je stressniveau meten en is er een ademtraining beschikbaar. Verder heb je een goede GPS aan boord, kun je muziek afspelen, kun je er berichten mee ontvangen en mails lezen.

De Huawei Watch GT 2 heeft een opslagcapaciteit van 4 GB. De batterij gaat zonder gebruik van GPS maar liefst 2 weken mee. Dat is een indrukwekkende score in vergelijking met de concurrentie.

Huawei rukt op met smartwatches

Al een aantal jaar lang veroveren de smartphones van Huawei een steeds groter deel van de Nederlandse markt. Hun hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs valt goed in de smaak.

Ook bij smartwatches hanteren ze deze aanpak.

Een heleboel Nederlanders hebben de Huawei Watch GT 2 al ontdekt. Uit de beoordeling op bol.com blijkt dat ze behoorlijk tevreden zijn.

Op basis van 130 positieve recensies krijgt deze smartwatch een gemiddelde score van 4,5 van de 5 sterren. Prijs: 153 euro.
Conclusie

Al met al zijn er niet heel veel smartwatches waar je goed mee kan bellen. De vijf slimme horloges uit deze top 5 springen er echt bovenuit.

Volgens ons is de:

  1. Apple Watch Series 6 de allerbeste keuze
  2. Apple Watch 2 een prima alternatief van hetzelfde merk
  3. Samsung Galaxy Watch 3 een uitstekende keuze voor Android
  4. Samsung Galaxy Watch Active 2 een mooie tweede keus van Samsung
  5. Huawei Watch GT 2 de beste keuze bij een klein budget

Als het goed is, weet je nu welke smartwatch met belfunctie het beste bij jou past. We wensen je veel succes met het maken van je keuze!


Ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *