De 3 beste sporthorloges met hartslagmeter (2024)

Last updated by Simon on

Sporthorloge met hartslagmeter

Hou jij tijdens jouw sportieve inspanningen graag jouw hartslag bij? Dan is een sporthorloge met hartslagmeter wellicht de beste keuze voor je.

Als jouw hartslag wilt bekijken, hoef je hiervoor alleen maar naar jouw pols te kijken. Bovendien kun je op jouw horloge ook nog andere waarden aflezen; zo is het ook mogelijk om voor een sporthorloge met gps én hartslagmeter én muziek te kiezen.

Maar, wat is nou het beste sporthorloge met hartslagmeter? En waar moet je op letten bij het uitkiezen van een sporthorloge met hartslagmeter?

Op deze twee vragen geven wij in dit artikel een uitgebreid antwoord. Zo hebben wij een top 3 samengesteld én een uitgebreide koopgids.

In deze koopgids – zie het einde van dit artikel – vind je handige tips voor het uitkiezen van een nieuw sporthorloge.

Dit zijn de 3 beste sporthorloges met ingebouwde hartslagmeter

Wij hebben het beste aanbod hartslagmeter horloges met elkaar vergeleken. Op basis van onze test komen de 3 onderstaande producten als beste naar voren:

1. Polar Ignite 2 Sporthorloge

polar_ignite_2_hartslagmeter

Wil jij gewoonweg voor het beste sporthorloge met hartslagmeter gaan? En vind je het prijskaartje daarbij eigenlijk van ondergeschikt belang? Dan is het deze Polar Ignite 2 de beste keuze voor je. Dit is geen goedkoop sporthorloge, maar het is wel de beste in zijn soort.

Zo beschikt dit horloge over een nauwkeurige hartslagmeter. Met dank aan deze meter heb je continu inzicht in jouw actuele hartslag.

Verder kun je via dit sporthorloge jouw muziek bedienen en heb je ook beschikking over een GPS. Tevens beschikt dit sporthorloge over een caloriemeter; een onwijs handig én uitgebreid sporthorloge dus.

Daarbij is het ook nog mogelijk om jouw slaap te monitoren. Als je dit sporthorloge tijdens het slapen draagt, krijg je hier in de ochtend een analyse van. Aan de hand van deze analyse kun je zo snel mogelijk iets aan jouw slaapritme doen.

Draag je dit beste sporthorloge met hartslagmeter overdag? Dan krijg je op het grote display allerlei meldingen, bijvoorbeeld van inkomende oproepen en berichten.

Voordelen:

 • Dit sporthorloge heeft een lekker groot display
 • Met GPS en caloriemeter
 • Een zeer nauwkeurige hartslagmeter
 • Geweldige kwaliteit
 • Slaap monitoren en daarmee jouw nachtrust verbeteren

Nadelen:

 • Dit is geen goedkoop sporthorloge met hartslagmeter
2. Garmin Forerunner 45 Sporthorloge

garmin_forerunner_45_hartslagmeting

Wandel of hardloop jij graag? Dan komt de Garmin Forerunner 45 geweldig van pas. Dit handige sporthorloge is eigenlijk speciaal voor het wandelen en het hardlopen ontwikkeld.

Als je met een dergelijke sportieve inspanning bezig bent, heb je in ieder geval altijd zicht op jouw actuele hartslag. Deze hartslag wordt op een fraaie en duidelijke manier weergegeven op het grote display van dit horloge.

Verder kun je dit sporthorloge aan jouw smartphone koppelen. Daardoor krijg je inkomende berichten/oproepen binnen. Tijdens het hardlopen kun je bovendien allerlei waarden op dit sporthorloge inzien; onder meer de gelopen afstand en het tempo.

Wel moet je bij dit sporthorloge met de bediening rekening houden. Dit horloge heeft namelijk alléén drukknoppen en geen touchscreen scherm.

Bovendien is dit horloge in twee kleuren en in twee maten verkrijgbaar. Ga je voor een diameter van 39 mm of voor een diameter van 42 centimeter? De keuze is aan jou. Het is wat ons betreft in ieder geval een prima horloge met hartslagmeter!

Voordelen:

 • Geweldig cardio horloge (vooral hardlopen en wandelen)
 • Fraai en duidelijk display (ook nog in 2 maten verkrijgbaar)
 • Zeer nauwkeurige meting van de hartslag
 • Inclusief GPS en caloriemeter
 • Koppelbaar aan Android en Apple smartphones

Nadelen:

 • Geen touchscreen bediening
3. Polar Vantage M2 Multisporthorloge

polar_vantage_m2

Heb jij het liefste een vrij groot horloge? En wil je ook een horloge met de nodige functies hebben? Dan is de Polar Vantage M2 voor jou de beste keuze.

Dit sporthorloge heeft een diameter van maar liefst 46 mm en biedt veel handige functies. Zo is de nauwkeurige meting van de hartslag een absoluut pluspunt.

Daar blijft het echter niet bij. Nee, dit sporthorloge beschikt ook over een caloriemeter, een ingebouwde GPS functie en tal van instelmogelijkheden.

Zo kun je via dit horloge ook allerlei data verkrijgen, waarmee je bijvoorbeeld jouw trainingen kunt verbeteren. Ook is het mogelijk om de kwaliteit van jouw slaap te meten met dit horloge.

Iets wat wij ook fijn vinden, is de toffe uitstraling. Het klopt dat dit horloge met hartslagmeter groot is, maar het design is dan ook wel echt heel gaaf te noemen.

Dit geldt voor de band van het horloge, maar ook voor het display zelf. Doordat het display zo groot is, lees je bovendien alle data en metingen makkelijk af. Al met al echt een geweldig sporthorloge inclusief hartslagmeter!

Voordelen:

 • Scherm van maar liefst 46 mm groot
 • Inclusief ingebouwde GPS functie
 • Met zowel een hartslagmeter als een caloriemeter
 • Van de gekende Polar kwaliteit
 • Biedt allerlei handige tools en data aan

Nadelen:

 • Niet het goedkoopste sporthorloge met hartslagmeter
Hoe kies ik het beste hartslagmeter horloge?

Wil jij graag profiteren van de voordelen van het beste sporthorloge met hartslagmeter? Dan is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten.

Aan de hand van jouw wensen kun je vervolgens het beste sporthorloge met hartslagmeter uitkiezen. Maar, op welke criteria moet je nou echt goed letten? Wij zetten de belangrijkste criteria voor je op een rijtje:

 • Hartslagmeting: hoe nauwkeurig is de hartslagmeting? Als je voor een sporthorloge van een A-merk kiest, weet je op voorhand al dat deze meting nauwkeurig is.
 • Overige functies: ga ook goed na of het sporthorloge ook nog andere functies aanbiedt. Je kunt hierbij denken aan een horloge met bloeddrukmeter, een GPS functie en een caloriemeter. Gaat jouw voorkeur uit naar een horloge met hartslagmeter en bloeddruk? Dan moet je goed zoeken; het aanbod hiervan is helaas niet al te uitgebreid.
 • Design: kijk ook goed naar het algehele design van het horloge. Hoe groot is het horloge? In welke kleur is het horloge uitgevoerd? En over wat voor knoppen beschikt het horloge?
 • Prijs-kwaliteitsverhouding: let ook heel goed op de algehele kwaliteit van het sporthorloge. Als je voor een horloge van bijvoorbeeld Polar of Garmin kiest, weet je dat het met de kwaliteit gewoonweg goed zit. Durf daarnaast ook te investeren in het beste sporthorloge met hartslagmeter. Deze horloges zijn niet goedkoop, maar je gaat zéker geen spijt van jouw investering hebben!


Ook interessant:


Categorieën: Wearables

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *