Golfhorloge kopen? Dit zijn de beste van 2024

Last updated by Simon on

golfhorloge

Ben jij een fanatiek golfer? Om je prestaties te monitoren en je activiteiten bij te houden is de aanschaf van een golfhorloge ontzettend aan te raden.

Een golf horloge werkt namelijk motiverend, doordat je je vorderingen eenvoudig kunt monitoren. Daarnaast is het behulpzaam om met een golfhorloge de baan op te gaan.

Hij geeft je specifieke informatie om zo goed mogelijk de baan over te gaan. Zo ben jij binnen no-time de beste golfer van de club!

Wil jij weten wat een goede koop is qua golfhorloge? Wij hebben de beste golfhorloges, ook voor de dames, op een rijtje gezet.

Best geteste golfhorloge: Reviews en aanbevelingen

Hieronder ontdek je de beste golfhorloges in 4 verschillende categorieën.

Zo is er bijvoorbeeld het beste horloge voor golf als je een budget-versie zoekt. Maar ook als je zoekt naar de meest luxe versie ben je hier aan het goede adres.

1. Beste budget golfhorloge – Garmin Approach S40

garmin_approach_s40

Golf kan een dure sport zijn, dat zullen we niet ontkennen. Niet alleen de uitrusting zoals clubs en kleding zijn duur. Ook de kosten om éénmaal de baan te betreden (een greenfee voor de kenner) zijn vaak pittig.

Toch speelt het net wat lekkerder een potje golf wanneer je over de juiste spullen beschikt. Een golfhorloge is daar zeker een voorbeeld van. Om ook aan een iets kleinere portemonnee te denken hierbij een optie voor een voordelig sporthorloge.

De Garmin Approach S40 is het kleinere broertje (of zusje) van de Garmin Approach S62. Op deze laatste komen we later terug. Ondanks dat hij over iets minder functies beschikt, is hij nog steeds top.

Zoals andere Garmin golfhorloges beschikt hij over info omtrent 41.000 golfbanen wereldwijd. Daarnaast monitort en meet hij je slaglocaties en afstanden, zodat jij volledig inzicht hebt in je prestaties. Met de zogenaamde Green View-functie kun je handmatig de vlag positioneren. Hiermee bereken je snel de afstand tot het begin, midden en einde van de green.

Dan nog even over het uiterlijk van dit golfhorloge. Het is een stijlvol vormgegeven golf smartwatch. Hij is zeer licht en ook in de felle zon is alles nog goed leesbaar op het 1,2 inch grote scherm. Ook bij dit Garmin golfhorloge is het wisselen van band eenvoudig.

Waar dit horloge zich dan onderscheid van duurdere opties? Net iets minder specifieke data, levensduur en gps tracking. Maar voor een kleiner budget, een zeer goede optie.
2. Beste luxe golf smartwatch – Garmin Approach S60

garmin_approachs60_golfhorloge

Op zoek naar een echte allrounder, een golf horloge wat eigenlijk meer een allround sporthorloge is? Dan is de Garmin Approach S60 een hele goede optie voor jou.

Zoals je misschien al opvalt is Garmin een graag geziene gast op de golfbaan. Dit komt doordat zijn goede smartwatches ontwikkelen specifiek voor sport.

Dit zien we ook terug bij dit golf horloge. Want of je nu diepzee wilt gaan duiken of hardlopen, in alle gevallen is hij jouw sportmaatje.

Zo ook waar het aankomt op golf. De S60 is een topmodel uit de Garmin collectie. Het is voorzien van een S60 touchscreen met prachtige kleuren en voorzien van zeer geavanceerde GPS. 

Bij de aanschaf van een Garmin golfhorloge kun je gratis gebruikmaken van de speciaal ontwikkelde golf app. Hiermee kun je tegen vrienden van over de hele wereld een potje golf spelen, waar ook ter wereld.

Deze software is vervolgens te koppelen aan een Garmin toestel, zo kunnen spelers met elkaar communiceren en resultaten delen.

Over technische snufjes gesproken, ook de speciale swing-training op dit golfhorloge is een aanrader. Hiermee verbeter je eenvoudig je swing en monitor je je vooruitgang.

De zogenaamde Truswing optie maakt het compleet. Hiermee kun je in één oogopslag de gegevens zoals je snelheid, swingtempo en metingen van de club path inzichtelijk maken. Kortom, voor je het weet ga jij nooit meer zonder dit sporthorloge de baan op.
3. Het beste Garmin golfhorloge – Garmin Approach S62

garmin_approach_s62

Met de aanschaf van de Garmin Approach S62 heb je werkelijk de crème de la crème op het gebied van een golfhorloge te pakken. Zowel geschikt voor dames als heren, aangezien hij in twee kleuren verkrijgbaar is. Zwart en stijlvol wit.

Daarnaast heeft dit golfhorloge alles wat je van een golfhorloge, maar ook van een smartwatch mag verwachten. Je kunt ermee betalen, heeft een eigenstandige GPS (tot wel 20 uur!), monitort je slaap en geeft je alle info over de baan. Twijfel je of jouw baan erbij staat? Er staan 41.000 op, dus dit kan bijna niet missen.

Dit golfhorloge heeft bijna te veel functies om op te noemen, zo wordt ook je hartslag gemonitord en is hij zo vormgegeven dat het niet uitmaakt wat voor weer het is. Het scherm is altijd leesbaar.

Als je klaar bent met de look van dit Garmin Sporthorloge dan is hij eenvoudig te wisselen qua look door het gebruikte Quickfit horlogebandje.

En met een gewicht van 67 gram merk jij tijdens de swing niks van het gebruik van je horloge. En zelf je prestaties even vergeten? Dan vind je dit ongetwijfeld terug op het 1 GB geheugen.

Kortom, een golf- en smartwatch in één.
4. Het beste golf horloge voor vrouwen – Garmin Vivoactive 4S

garmin_vivoactive_4s_golfhorloge_dames

Dat golf niet alleen een sport voor mannen is, dat hoeven we hopelijk niet meer uit te leggen. Ook vrouwen betreden (gelukkig!) steeds vaker de baan.

Maar zoals het vrouwen betaamt, dit doen we/ze dit het liefste wel een beetje stijlvol. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar een écht vrouwen golf horloge.

We zijn uitgekomen bij de Garmin Vivoactive 4S Rosé Goud/Wit. Een prachtig stijlvol vormgegeven sport/golf/smart horloge.

Want we kunnen niet ontkennen dat dit horloge speciaal voor golf is ontwikkeld. Het is zeer stijlvol vormgegeven, waarmee het in het dagelijkse leven ook zeker niet misstaat.

Daarentegen is het wel van alle functies voorzien waarmee jij een volledige workout, ook op de golfbaan kunt doen. Dus dames, niet getreurd, jullie kunnen stylish de baan betreden met dezelfde technische snufjes als mannen.

Op de Garmin Vivoactive 4S kun je de software voor héél veel sporten, dus ook voor golf, downloaden. Hiermee heb je inzicht in je prestaties, de baan en je vooruitgang.

Het is eenvoudig te koppelen met andere Garmin software waardoor je een compleet beeld krijgt van jouw golfprestaties.

Met dit Garmin golfhorloge sla jij dus binnen no-time de mannen van de baan.
Waarom een golfhorloge aanschaffen?

Golf een relaxte sport maar je wilt uiteraard wel winnen. De aanschaf van een golfhorloge is hierbij onmisbaar, zeker wanneer je tegenstander die wil heeft en jij niet.

Een golfhorloge geeft je namelijk vooraf al info over de baan, vaak zijn er duizenden verschillende banen te downloaden.

Daarnaast houdt het je persoonlijke data bij. Zo kun jij zien waar je vooruitgang op boekt, maar ook waar nog ontwikkelingen en stappen nodig zijn. Super leuk om niet alleen tegen iemand anders, maar ook tegen jezelf te spelen.

Daarnaast kun je virtueel tegen trainingsmaatjes spelen, wereldwijd. Dit zorgt ervoor dat je ook op een vrije middag alleen naar de green kunt, maar neem dan wel je golfhorloge mee. Zo ben je dus eigenlijk nooit alleen.

Waar let je op bij het kopen van een golf horloge?

Wanneer wij een horloge voor golf aanschaffen willen we er natuurlijk zeker van zijn dat het een golfhorloge van goede kwaliteit is.

Daarnaast zou het fijn zijn, wanneer je hem in de praktijk toch iets minder gebruikt dan dat je vooraf verwacht, dat hij meer kan dan alleen je swings monitoren.

Daarom zijn wij groot fan van de combinatie van een golfhorloge en een smart watch in één. Deze zijn zeer veelzijdig qua effectiviteit.

Zo monitoren ze jouw slaap, dagelijkse stappen en hartslag. Niet zaken die je per se nodig hebt op de green, maar toch laat zo’n golfhorloge je wel inzien hoe je er lichamelijk voorstaat. Dit alles is natuurlijk ook van invloed op je prestaties op de green.

Wij raden dus aan om te gaan voor een duurdere allrounder. Hiermee heb je al je data verzamelt in één device en kun je hem elke dag gebruiken. Dan blijft er nog één taak over; Je moet zelf maar het exemplaar uitzoeken die jij het meest stijlvol vindt.

Voordeel van bijvoorbeeld grote merken als Garmin is, je kunt de bandjes zo vaak wisselen als je wilt. Bij iedere golf outfit -ook voor dames- een mooi golfhorloge dus.

Hoelang gaat de batterij van een golfhorloge mee?

Het verschilt per merk en uitvoering hoelang de batterijduur van een golfhorloge is. De één heeft een batterij die uren en soms zelfs dagen meegaat, terwijl een andere smart golfhorloge vrij snel leeg is.

Het verschil zit hem in een aantal zaken, namelijk de opslagcapaciteit en vooral de intensiteit van het gebruik.

Als je bijvoorbeeld met je golfhorloge een hele dag op pad bent op de baan, dan kan het snel gaan met de batterij. Maar ben je een uurtje aan het afslaan en ga je dan weer verder, dan gaat hij langer mee.

Logischerwijs nemen functies als GPS ook veel batterijcapaciteit, zet dit uit om energie te besparen.

Wat de levensduur van een golfhorloge is? Wanneer je er zuinig op bent kan hij jaren meegaan. Niet voor niks geven gerenommeerde merken als Garmin jarenlange fabrieksgarantie.

Wanneer het bandje gaat slijten is dit ook geen probleem, deze kun je bij vele merken eenvoudig verwisselen. Het is dus even een investering, maar wel eentje voor jarenlang plezier.

Het meest veelzijdige golfhorloge

Er zijn op de markt diverse golfhorloges te krijgen, maar mocht je voor een goede investering willen gaan. Eéntje die meer is dan alleen een horloge voor op de golfbaan, dan is de aanschaf van een golfhorloge van Garmin een goede keuze.

Deze zijn specifiek ontwikkeld voor sporten, zo ook voor de golfsport.

Doordat zij veel verschillende sporten behandelen, hebben ze ook de gelegenheid om veel verschillende designs te ontwikkelen.

De software voor golf is dan eenvoudig te installeren en downloaden op het sporthorloge. Het is dus een smartwatch, golfhorloge en sporthorloge in één.

Conclusie

Wij hebben de test uitvoerig voor je gedaan en zijn fan van een golfhorloge. Zeker wanneer we deze kunnen integreren in ons dagelijks leven.

Eigenlijk ontwikkeld het zich dan als een golf smart horloge. Al je data op een rij, die je vervolgens weer kunt delen met andere apps en devices.

We waren soms verbaasd over de veelzijdigheid van de golf horloges. Ze monitoren niet alleen je golf prestaties, maar ook die van andere sporten en je dagelijkse bezigheden.

Misschien ook interessant:


Categorieën: Wearables

1 reactie

Rory · op

Inmiddels 2 jaar de Garmin S62. Ben ontzettend tevreden over dit golfhorloge!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *