Elektrische golfkar kopen? Zo vind je de beste golfkar!
Ben je op zoek naar een handig vervoermiddel? Dan is het aan te raden om een elektrisch voertuig te kiezen.
De elektrische voertuigen passen simpelweg het beste in de huidige maatschappij.
Eén van de voertuigen die uitermate interessant is, is een elektrische golfkar. Met name de veelzijdigheid van zo’n golfkar valt op.
Eén van de mogelijkheden van een golfkar is dat je ‘m op de golfbaan gebruikt. Met zo’n golfkar rijd je van hole naar hole, waardoor je zelf niet al te veel moeite hoeft te doen.
Maar, je kunt een golfkar elektrisch ook prima op straat gebruiken.
Maar, is de aanschaf van zo’n golfwagen nou aan te raden? En waar moet je op letten bij de aanschaf van zo’n golfkar? Op dergelijke vragen vind je in dit artikel een uitgebreid antwoord.
- Wat zijn de voordelen van een elektrische golfkar?
- Wat zijn de nadelen van een elektrische golfkar?
- Een elektrische golfkar kopen: waar moet je op letten?
- Wat kost een elektrische golfkar?
- Is tweedehands kopen een aanrader?
- Zijn er niet-elektrische modellen?
- Hoe hard gaat een elektrische golfkar?
- Elektrische golfkar onderhouden: hoe zit dit precies?
Wat zijn de voordelen van een elektrische golfkar?
Met een golfkar geniet je dus van een fijne veelzijdigheid. Je kunt deze karren prima op de golfbaan gebruiken, maar ook in het normale dagelijkse leven.
Daarbij komt onder meer de opbergmogelijkheid goed van pas. In de laadbak van de golfkar kun je je golfspullen neerleggen, maar ook bijvoorbeeld je boodschappen.
Verder is het ideaal dat deze golfkar niks uitstoot. Dit is een belangrijk voordeel op straat, maar al helemaal op de golfbaan.
De elektrische golfkar produceert geen geluid én stoot geen uitlaatgassen uit. Die combinatie past uiteraard perfect bij een rustgevende en fraaie golfbaan.
Wat zijn de nadelen van een elektrische golfkar?
Het is ook zaak om met een paar nadelen rekening te houden. Zo moet je voor een elektrische golfkar vrij diep in de buidel tasten. Van welke prijs je ongeveer uit kunt gaan, vertellen we je graag verderop in dit artikel.
Tevens heb je te maken met het opladen van de golfkar. Doe je dit niet op tijd? Dan heb je uiteraard niks aan de golfkar. Voor het opladen moet je mogelijk diep in de buidel tasten; deze golfkarren hebben de nodige energie nodig.
En tot slot mag je hier niet zomaar mee op straat rijden. Dat is alleen mogelijk met een getekende elektrische golfkar.
Een elektrische golfkar kopen: waar moet je op letten?
Spreken de vele voordelen van een elektrische golfkar je wel aan? Dan is het aan te raden om op zoek naar een geschikte variant te gaan. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.
Een elektrische golfkar kopen, doe je niet iedere dag. Net zoals dat je niet ieder dag een golfhorloge of elektrische golftrolley koopt.
Mocht je een dergelijke aankoop doen, is het daarom belangrijk om je goed in te lezen. Het uitkiezen van een nieuwe elektrische golfkar vraagt simpelweg om enige voorbereiding.
Vervolgens is het zaak om op meerdere punten te letten. De belangrijkste aandachtspunten bespreken we graag hieronder.
Met of zonder kenteken
Ten eerste moet je nadenken over het gewenste gebruik. Wil je de elektrische golfkar uitsluitend op de golfbaan gebruiken? Dan hoeft deze niet gekentekend te zijn. Wil je ‘m op straat gebruiken? Dan moet de golfkar elektrisch wel over een kenteken beschikken.
Samenstelling
Ten tweede moet je goed naar de samenstelling van een elektrische golfkar kijken.
Op dit gebied zijn er meerdere punten waar je goed naar moet kijken:
- De wielbasis. De wielbasis is bepalend voor de rijeigenschappen van de golfkar. Als het om een golfkar met een behoorlijk lange wielbasis gaat, kun je bijvoorbeeld minder makkelijk manoeuvreren. Dit is dan ook iets dat je goed af moet stemmen op het gewenste gebruik.
- Aantal zitplekken. De meeste golfkarren beschikken over twee rijen met stoelen. Maar, dat is niet altijd de beste optie. Als je bijvoorbeeld voor slechts 2 personen een elektrische golfkar nodig hebt, kun je ook voor een kleiner exemplaar kiezen.
- Opbergruimte. Ga ook goed na hoeveel opbergruimte je nodig hebt. Moet de elektrische golfkar achterop een grote opbergbak hebben? Of hoeft dit allemaal niet zo groot te zijn van jou? De keuze is aan jou.
Accu & snelheid
Ten derde moet je goed naar de accu kijken. Hoe krachtig is de accu? Wat is de maximale accuduur? En hoe lang duurt het opladen van de accu vervolgens?
Je moet uiteraard ook goed naar de oplaadmogelijkheden kijken. Als je ‘m thuis op wilt laden, heb je hier thuis een laadpaal voor nodig.
Tevens moet je goed naar de snelheid van de golfkar kijken. Gaat het om een gekentekende variant? Dan rijdt deze maximaal 45 kilometer per uur.
De niet-gekentekende varianten mogen volgens de wet maximaal 25 kilometer per uur. Ook dit is een belangrijk punt waar je op voorhand over na moet denken.
Wat kost een elektrische golfkar?
Heb je het idee dat een elektrische golfkar de beste optie voor je is? En wil je dit elektrische vervoermiddel graag aanschaffen? Dan moet je fors de knip trekken.
Voor een elektrische golfkar betaal je gemiddeld tussen de 10.000 en 15.000 euro. Dit is uiteraard een hoop geld, maar je krijgt wel een geweldig vervoermiddel tot je beschikking.
Een vervoermiddel waarmee je tal van kanten op kunt. En een vervoermiddel waarmee je je duurzaam van plek A naar plek B verplaatst.
Let wel op: er bestaan grote prijsverschillen. Dit komt onder meer doordat op bovenstaande punten grote verschillen in het aanbod bestaan.
Je moet daarom heel goed bepalen naar wat je precies op zoek bent. Als je dat weet, kun je op zoek naar de beste elektrische golfkar zijn.
Is tweedehands kopen een aanrader?
Vind je een investering van 10.000 tot 15.000 euro teveel van het goede? Dan kun je altijd nog kiezen voor een tweedehands exemplaar. Bij deze exemplaren is het zaak om heel kritisch te zijn.
Achterhaal bijvoorbeeld het typenummer van een tweedehands golfkar. Type dit typenummer in Google in en achterhaal wat de specificaties en dergelijke zijn. Stel ook al je vragen aan de verkoper, zodat je een duidelijk beeld krijgt.
Het kan ook geen kwaad om een kort proefritje te maken. Als de golfkar hort en stoot, is dat een duidelijk teken aan de wand. Vraag in ieder geval zoveel mogelijk informatie op bij de verkopen.
Zijn er niet-elektrische modellen?
Ja, er bestaan benzine golfkarren. Deze golfkarren kun je met een auto met verbrandingsmotor vergelijken.
Ze verbruiken veel benzine, ze stoten schadelijke gassen uit en ze zijn alles behalve duurzaam. Voor op een golfbaan is het daarom sowieso beter om voor een elektrische variant te kiezen.
Hoe hard gaat een elektrische golfkar?
Bij een elektrische golfkar moet je goed naar de snelheid kijken.
Op dit gebied bestaan twee verschillen:
- Golfkar met kenteken. De golfkarren die over een kenteken beschikken, gaan 45 kilometer per uur. Dit betekent dat je prima mee kunt komen met de rest van het verkeer.
- Golfkar zonder kenteken. Het is ook mogelijk om voor een golfkar zonder kenteken te kiezen, waarmee je maximaal 25 kilometer per uur kunt én mag rijden.
Rijd je met je elektrische golfkar op de golfbaan? Grote kans dat de golfbaan zelf een maximale snelheid ingesteld heeft. Houd je hier dan uiteraard netjes aan.
Elektrische golfkar onderhouden: hoe zit dit precies?
Heb je een elektrische golfkar gekocht? Dan hoef je voor niet al te veel onderhoud bang te zijn. Net zoals bij een elektrische auto behoeft zo’n kar niet al te veel onderhoud.
Dit komt onder meer doordat er weinig bewegende onderdelen zijn. Waar je wel goed naar moet kijken, is naar de banden.
Als de banden niet meer genoeg profiel hebben, gaat dit ten koste van de rijeigenschappen. Op gladde ondergronden kun je hierdoor zelfs de controle over het stuur kwijtraken.
Heeft de elektrische golfkar onderhoud nodig? Grote kans dat je dit kunt regelen via de partij waarbij je de golfkar gekocht hebt.