Beste trilplaat voor ouderen? De top 3!

Last updated by Kaz on

trilplaat voor ouderen

Met een trilplaat kun je spieren opbouwen en ook nog vet verbranden. Bovendien is een goede trilplaat voor veel mensen geschikt, waaronder senioren.

Ben je als ouder persoon op zoek naar de beste trilplaat? In dit artikel maak je kennis met de 3 beste trilplaten voor ouderen van dit moment.

Is een trilplaat geschikt voor ouderen?

Ja, een trilplaat is geschikt voor ouderen. Uit onderzoek blijkt dat een trilplaat zorgt voor een sterkere botmassa. Dit betekent dat je als ouder persoon met een trilplaat botontkalking tegengaat c.q. voorkomt.

Kun je dan voor elke trilplaat als ouder persoon kiezen? Nee, dat is niet het geval. Kies altijd voor een speciale trilplaat voor ouderen. Net zoals dat je voor een loopband voor ouderen of een hometrainer voor ouderen moet kiezen.

Hou natuurlijk altijd rekening met eventuele (medische) aandoeningen en overleg zo nodig met een arts of je gebruik mag maken van een trilplaat.

De 3 beste trilplaten voor ouderen

Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar de beste trilplaten voor ouderen. Uiteindelijk zijn we in staat geweest om een top 3 op te stellen.

Neem deze 3 korte reviews door en schaf direct de gewenste trilplaat aan.

1. Rockerz Fitness

Rockerz Fitness Trilplaat

De Rockerz Fitness – Trilplaat vinden wij de beste trilplaat voor ouderen. Dit komt onder meer door de stabiliteit van deze trilplaat.

Als ouder persoon heb je mogelijk moeite om je evenwicht te behouden, maar daar heb je op deze trilplaat waarschijnlijk weinig moeite mee.

Bovendien heb je de keuze uit maar liefst 99 trainingsniveaus. Als ouder persoon kun je de trainingen langzaamaan opbouwen, waardoor je optimaal van de mogelijke voordelen van een trilplaat geniet.

Ook levert deze trilplaat optimale trillingen. Dit betekent onder meer dat je pijn in je lichaam hiermee kunt verminderen, dat je cellulitis tegen kunt gaan en dat je van soepelere spieren geniet.
2. Vibro Shaper

vibroshaper-trilplaat-review

Vind je het niet erg om meer geld uit te geven? Kijk dan eens naar de Vibro Shaper. Dit is één van de beste trilplaten in zijn algemeenheid en is ook nog eens geschikt voor senioren. Dit komt onder meer door de technologie van deze trilplaat.

Deze technologie zorgt voor optimale trillingen. Deze trillingen verstevigen de spieren en botten, belasten alle spiergroepen en dragen daarmee bij aan de algehele gezondheid.

Ook is deze trilplaat fijn te bedienen en geniet je van de gewenste stabiliteit. Overigens is het ook nog mogelijk om met deze trilplaat aan je conditie te werken. Ook niet onbelangrijk voor ouderen.
3. Tunturi Cardio Fit V20

Deze top 3 sluiten we in stijl af met de Tunturi Cardio Fit V20. Deze trilplaat biedt maar liefst 3 programma’s en 30 snelheden, waardoor je je trainingen perfect op kunt bouwen.

Ook krijg je een fitnesstoel meegeleverd. Met name die stoel vinden wij een geweldige toevoeging voor ouderen.

Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Tunturi. Concreet betekent dit dat je jarenlang van deze trilplaat gebruik kunt maken.

Tevens staat deze trilplaat zo stevig als een huis, geniet je van een fijne bediening en kun je ‘m eenvoudig opbergen. Ook het verplaatsen van deze trilplaat is een fluitje van een cent.
Waar moet een goede trilplaat voor ouderen aan voldoen?

Als ouder persoon kun je niet zomaar voor elke trilplaat kiezen.

Nee, een goede trilplaat voor ouderen moet aan een paar eisen voldoen:

  • De trilplaat moet stabiel zijn. Veel ouderen hebben moeite om hun evenwicht te bewaren. Als je voor een instabiele trilplaat kiest, heb je hier dan ook nog meer moeite mee. Een goede trilplaat voor ouderen moet daarom altijd stabiel zijn.
  • De trilplaat moet eenvoudig te bedienen zijn. Het is wenselijk dat je bij een trilplaat voor ouderen een afstandsbediening meegeleverd krijgt. Met die afstandsbediening kun je de powerplate op een simpele manier bedienen.
  • De trilplaat moet bepaalde gezondheidsvoordelen bieden. Zo is het wenselijk dat de trilplaat voor sterke spieren en botten zorgt. Om dit voor elkaar te krijgen, moet de trilplaat voor ouderen over meerdere programma’s beschikken. Ook moet de trilplaat over de juiste technologie beschikken.

Hoe kies je de beste trilplaat voor ouderen uit?

Wil je optimaal profiteren van de voordelen van een trilplaat? Als je wat ouder bent, is het zaak om op bepaalde eigenschappen extra goed te letten:

  • Stabiliteit. Zoals hierboven aangegeven, moet de trilplaat erg stabiel zijn. Check daarom goed de vormgeving en ga ook goed na wat andere gebruikers over de stabiliteit zeggen.
  • Trainingsprogramma’s. Ga goed na over hoeveel porgramma’s de trilplaat beschikt. Het is wenselijk dat je uit meerdere programma’s kunt kiezen.
  • Gewicht en afmetingen. Het is ook wenselijk dat je de trilplaat makkelijk kunt verplaatsen. Ga daarom goed na wat het gewicht en de afmetingen zijn.
  • Bediening. Check ook goed op welke manier je de trilplaat moet bedienen. Dit doe je idealiter met grote knoppen of met een duidelijke afstandsbediening.

Waarom als ouder persoon voor een trilplaat kiezen?

De aanschaf van een trilplaat voor ouderen is absoluut aan te raden. Dit komt onder meer doordat de trilplaat voor versteviging van de spieren en botten zorgt.

Ook is het met een trilplaat mogelijk om blessures te voorkomen en om het evenwicht te verbeteren.

Kun je ook afvallen met een trilplaat als ouder persoon? Ja, ook dat is mogelijk.

Maar, daar blijft het niet bij.

Als je regelmatig van een trilplaat gebruik maakt, kun je ook nog je conditie verbeteren. Ook dat is een welkome bijkomstigheid voor ouderen.

Trilplaat voor ouderen: onze conclusie

Wij raden een trilplaat aan ouderen absoluut aan. Je geniet van meerdere gezondheidsvoordelen en de trilplaat kan eigenlijk weinig fout doen.

Bovendien is het vrij laagdrempelig om van een trilplaat gebruik te maken. Dát betekent dat je als ouder op een makkelijke manier in beweging komt en blijft.

Maar, kies wel voor een trilplaat die specifiek voor ouderen geschikt is. Met zo’n trilplaat geniet je optimaal van de mogelijke voordelen.

Wij raden je in ieder geval 3 bovenstaande varianten aan. Deze 3 varianten zijn als beste uit onze test naar voren gekomen; dat is uiteraard niet zonder reden.


Categorieën: Sport & Verzorging