Analoge weegschaal kopen? 6x beste analoge personenweegschaal

Last updated by Kaz on

analoge weegschaal kopen

Ben je met een afslankproces bezig? Dan wil je ongetwijfeld je vorderingen in de gaten houden.

Daar heb je een goede weegschaal voor nodig, waarbij je voor een analoge weegschaal kunt kiezen.

Een weegschaal analoog geeft met een wijzer je gewicht aan, net zoals een klok dit doet.

Kun je beter voor een analoge weegschaal of een digitale weegschaal kiezen? Dat is volledig van je eigen voorkeuren afhankelijk.

Wij laten je in dit artikel in ieder geval kennismaken met de 6 beste analoge personenweegschalen.

De 6 beste analoge weegschalen uitgelicht

Een analoge weegschaal is een authentiek product. Bij zo’n weegschaal geniet je namelijk van moderne technologie, maar dan wel met de authentieke weergave van je gewicht.

Meer en meer mensen kiezen tegenwoordig in ieder geval voor een digitale weegschaal.

Wil jij desondanks voor een analoge personenweegschaal gaan? Dan raden wij je aan om onderstaande 6 reviews even op je gemakje door te nemen. In deze reviews maak je namelijk kennis met de 6 beste analoge weegschalen van dit moment.

1. Medisana PSD

De Medisana PSD vinden wij de beste analoge personenweegschaal van dit moment. Deze weegschaal is eenvoudig te gebruiken is bijzonder robuust.

Dit is te danken aan de metalen behuizing. Het eenvoudige gebruik is onder meer aan het antislip weegoppervlak te danken.

Voor deze weegschaal analoog heb je verder niks nodig. Je hebt dus géén batterij of iets dergelijks nodig. Hierdoor kun je altijd en overal gebruik maken van dit apparaat.

Op het grote display zie je duidelijk wat je lichaamsgewicht is. Doordat dit display dusdanig groot is, is de wijzer vrij makkelijk en nauwkeurig af te lezen.
2. Soehnle personenweegschaal analoog Tempo

Ga je graag voor een goedkopere analoge weegschaal? Kijk dan eens naar de Soehnle personenweegschaal analoog Tempo.

Deze analoge weegschaal kost ongeveer de helft van bovenstaande variant, maar doet zijn werk net zo goed. Wel moet je rekening houden met een maximaal gebruikersgewicht van 130 kilogram.

Ook de kwaliteit van deze weegschaal is prima te noemen. Hij is van een metalen behuizing voorzien en staat stabiel op de grond.

Op de grote schaal lees je vrij nauwkeurig je gewicht af; dit doe je per 1 kilogram nauwkeurig. Wel geven sommige gebruikers aan dat er een kleine afwijking is.
3. Medisana PS 100

De Medisana PS 100 vinden wij de mooiste analoge weegschaal van dit moment. Deze mechanische weegschaal is stijlvol vormgegeven, waardoor ‘ie een stuk minder ruimte in beslag neemt. Voor in een kleinere badkamer is dit dan ook de beste keuze.

De werking van deze weegschaal is prima te noemen. Dit komt onder meer door het meetbereik tot 150 kilogram, de schaalverdeling per 500 gram en het grote display.

Doordat dit display een diameter van 17 centimeter heeft, is je gewicht goed en makkelijk af te lezen. De bodem met antislip laag zorgt voor de gewenste veiligheid.
4. Ardes AR2PP2M

De Ardes AR2PP2M is ook een prima mechanische personenweegschaal. Deze weegschaal biedt een meetbereik tot 136 kilogram, werkt op 1 kilogram nauwkeurig en is van een fijne oppervlakte voorzien.

Doordat dit oppervlakte geribbeld is, kun je hier in principe niet op uitglijden.

Verder is het ronde display van deze weegschaal erg goed af te lezen. Je ziet hierdoor vrij snel wat je huidige gewicht is.

Bovendien is gebleken dat deze weegschaal vrij nauwkeurig je huidige gewicht aangeeft. Al met al een prima weegschaal voor tijdens je afslankproces.
5. Medisana PS 412

De Medisana PS 412 is een uitmuntende analoge personenweegschaal. Deze weegschaal is nauwkeurig, beschikt over een groot display en is van een bodem met antislip laag voorzien.

Zelfs als deze weegschaal in een vochtige ruimte gebruikt wordt, kun je op een veilige manier je gewicht aflezen.

Dit doe je veilig, maar ook nog eens snel en nauwkeurig. Zoals je op de foto al kunt zien, is het display opvallend groot uitgevoerd.

Ook loopt het meetbereik tot maar liefst 160 kilogram. Waarom deze weegschaal niet hoger in onze top 6 geëindigd is? Dat heeft met het relatief forse prijskaartje te maken.
6. Salter Personenweegschaal

Ook over de Salter Personenweegschaal zijn wij enthousiast. Deze weegschaal analoog meet nauwkeurig je lichaamsgewicht op, waarna je dit makkelijk van het display af kunt lezen.

Het meetbereik loopt tot 140 kilogram, waardoor deze weegschaal voor veel mensen geschikt is.

De algehele samenstelling spreekt ons ook aan. Deze weegschaal is bijvoorbeeld compact uitgevoerd en van een bodem met antislip laag voorzien. Wel moet je voor deze analoge personenweegschaal vrij diep in de buidel tasten.
Is een analoge weegschaal betrouwbaar?

Over de betrouwbaarheid van een analoge weegschaal kun je twijfelen. Zo’n weegschaal doet zijn werk op zich prima, maar kan niet tippen aan een digitale weegschaal. Met een digitale weegschaal ben je van een betere betrouwbaarheid verzekerd.

Dit heeft meerdere redenen:

  • De werking van een digitale weegschaal is verfijnder. Een digitale weegschaal is door de digitale meetmethodieken beter in staat om het lichaamsgewicht nauwkeurig op te meten.
  • Het gewicht wordt nauwkeuriger weergegeven. Als je op een digitale weegschaal staat, lees je bijvoorbeeld af dat je 80,9 kilogram weegt. Op een analoge weegschaal kun je alleen maar aflezen dat je 80 kilogram weegt. Of je nou 80,1 of 80,9 kilogram weegt, wordt op een analoge weegschaal niet duidelijk.

Wil je voor het beste van het beste gaan? Dan lijkt een digitale weegschaal de betere keuze te zijn. Een doktersweegschaal is op zich goed, maar een digitale weegschaal is beter. Dat lijkt ons een prima conclusie.

Hoe vind je de juiste analoge weegschaal?

Heb je oren naar de aanschaf van een analoge weegschaal?

Dan raden wij je aan om goed op onderstaande aandachtspunten te letten:

  • Merk: kies altijd voor een analoge wegschaal van een A-merk. Zoals je aan bovenstaande top 6 kunt zien, geven wij in ieder geval de voorkeur aan Medisana. Dat merk biedt meerdere interessante analoge weegschalen.
  • Meetbereik: bij een analoge weegschaal moet je goed naar het meetbereik kijken. Dat is het maximale gewicht dat door de weegschaal gemeten kan worden.
  • Schaalverdeling: je moet ook goed naar de schaalverdeling kijken. De meeste analoge weegschalen hebben een schaalverdeling van 1 kilogram, maar er bestaan ook varianten met een schaalverdeling van 500 gram.
  • Display: bij een analoge weegschaal moet je heel goed naar het display kijken. Des te groter dit display is, des te makkelijker je je lichaamsgewicht af kunt lezen.
  • Veiligheid: een analoge weegschaal moet 100% veilig te gebruiken zijn. Kies daarom altijd voor een analoge weegschaal met anti slip bodem.
  • Nauwkeurigheid: uiteraard moet je ook naar de nauwkeurigheid van de weegschaal analoog kijken. Dit is soms lastig te bepalen, dus kijk in ieder geval naar de ervaringen van andere kopers. Die ervaringen geven je vaak de gewenste duidelijkheid.

Is een analoge weegschaal aan te raden?

Als je op zoek naar een nieuwe weegschaal bent, kun je het beste voor een digitale weegschaal kiezen. Zo’n weegschaal is nu eenmaal betrouwbaarder, makkelijker in gebruik en nauwkeuriger.

Wil je echter per sé een analoge weegschaal hebben? Dan is dat ook maar al te goed te begrijpen. Zo’n weegschaal is ook makkelijk in gebruik én je bent bovendien niet van een batterij afhankelijk.

Wel raden wij je aan om voor één van bovenstaande varianten te kiezen. Het is niet voor niets dat dit volgens ons de 6 beste analoge weegschalen van dit moment zijn.


Categorieën: Sport & Verzorging