De beste digitale weegschaal kopen? Onze Top 3!

Last updated by Franziska on

digitale weegschaal - koopgids

Afvallen, afvallen en nog eens afvallen. Met name in de afgelopen jaren houden veel mensen zich bezig met het kwijtraken van de overtollige kilo’s. Om dát te bereiken, zou je een goed dieet moeten volgen.

Daarnaast zou je ook over een goede weegschaal moeten beschikken. Een goede digitale weegschaal welteverstaan, aangezien een digitale variant vele malen duidelijker is dan een analoge weegschaal.

Maar, wat is nou de beste digitale weegschaal waar je voor kunt kiezen? In dit artikel laten wij je graag kennis maken met de drie beste varianten van dit moment.

Deze varianten staan goed aangeschreven en hebben ook hoge punten in onze test gescoord. Je kunt dan ook met een gerust hart één van de onderstaande digitale weegschalen aanschaffen!

Top 3 beste digitale weegschalen

Bekijk de 3 beste digitale weegschalen in het lijstje hieronder. Zo kan jij, met een beetje hulp van ons, de beste digitale weegschaal voor jou uitkiezen!

1. Bodivis VL H1 – Digitale personenweegschaal

Bodivis VL H1 - Digitale personenweegschaal met lichaamsanalyse

Ben je op zoek naar de beste digitale personenweegschaal? En vind je het niet erg om hier relatief veel geld aan uit te geven?

Dan is deze variant van het merk Bodivis echt voor jou op het lijf geschreven. Dit is een onwijs handige, accurate en veelzijdige personenweegschaal.

Zo is het ideaal dat je meerdere waarden op kunt meten. Je meet niet alleen jouw lichaamsgewicht op, maar je kunt een complete lichaamsanalyse uit laten voeren. Hierdoor krijg je ook inzicht in jouw botmassa, in jouw spiermassa en in jouw vochtgehalte. 

De waarden die je opmeet, kun je ook direct door laten sturen naar jouw smartphone. Met dank aan de Bodivis app ben je zodoende in staat om jouw vorderingen goed in de gaten te houden.

In onze ogen is dit véél meer dan alleen de beste digitale personenweegschaal. Je kunt deze weegschaal eigenlijk zien als het verlengstuk van jouw dieet.

Zo geeft deze weegschaal je ook goede tips voor bewegingsoefeningen en voor het volgen van specifiek een dieet.

Al met al de beste digitale personenweegschaal, maar wel met een flink prijskaartje.

Voordelen:

 • Voert een volledige lichaamsanalyse uit
 • Waarden zijn duidelijk af te lezen in de app
 • Deze weegschaal is geschikt voor 20 personen
 • Direct te koppelen aan de Bodivis app
 • De weegschaal geeft je allerlei handige tips

Nadelen:

 • Dit is geen goedkope digitale weegschaal
2. Soehnle Style Sense Safe 300 – Goedkope personenweegschaal

Soehnle digitale weegschaal style sense safe 300

Heb jij het liefste een degelijke en een duidelijke personenweegschaal? En wil je de weegschaal gewoon gebruik waar ‘ie voor bedoeld is; voor het opmeten van jouw lichaamsgewicht?

Dan is deze Soehnle Style Sense Safe 300 – Personenweegschaal een aanrader voor je. Deze weegschaal blinkt met name op het gebied van eenvoud uit.

Zo is de vormgeving van deze weegschaal direct opvallend. Het is namelijk een XL weegschaal, waardoor bijvoorbeeld ook het display lekker groot uitgevoerd is.

Sterker nog; jouw lichaamsgewicht wordt met cijfers weergegeven die 4,5 centimeter hoog zijn. Ook als je ogen niet al te scherp zijn, kun je prima jouw lichaamsgewicht aflezen.

Ook is het prettig dat Soehnle voor RVS als materiaal gekozen heeft. Dit materiaal is robuust, maar is ook makkelijk schoon te maken. Je houdt de weegschaal hierdoor moeiteloos schoon. Overigens beschikt deze weegschaal ook nog over anti slip voetjes.

Tevens hebben wij gemerkt dat deze weegschaal erg nauwkeurig is. De weegschaal kan bovendien een gewicht tot maar liefst 180 kilogram aan. Dat geeft ons de indruk dat dit voor veel mensen gewoonweg de beste digitale personenweegschaal is. Ook als we kijken naar het relatief voordelige prijskaartje.

Voordelen:

 • Van RVS vervaardigd = robuust en makkelijk schoon te maken
 • Inclusief anti slip voetjes
 • Bijzonder accurate/nauwkeurige metingen
 • Je leest het lichaamsgewicht erg duidelijk/makkelijk af
 • Geschikt voor een lichaamsgewicht van max. 180 kilogram
 • Automatische uitschakelfunctie = erg zuinig

Nadelen:

 • Voert geen lichaamsanalyse uit
 • Je kunt niet meerdere gebruiksprofielen opslaan/gebruiken
3. Medisana PS 402 – Personenweegschaal

Medisana PS 402 - Personenweegschaal digitaal

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld uit aan de beste digitale personenweegschaal? Dan is de Medisana PS 402 ideaal voor je. Deze weegschaal kost vrij weinig geld, maar doet wel prima wat ‘ie moet doen.

Zo lees je op het duidelijke display direct jouw lichaamsgewicht af. Uit onze test is bovendien gebleken dat de meting behoorlijk nauwkeurig is.

Daarnaast beschikt deze weegschaal over anti slip voetjes, is de weegschaal stijlvol vormgegeven en schakelt de weegschaal zichzelf automatisch uit.

Je moet qua functies en mogelijkheden niet al te veel verwachten. Dit is eigenlijk puur een digitale weegschaal die op het gebied van eenvoud uitblinkt. De weegschaal geeft nauwkeurig jouw lichaamsgewicht aan, maar meet bijvoorbeeld niet jouw BMI op.

Ook is het niet mogelijk om meerdere gebruiksprofielen in deze weegschaal op te slaan. Dat is echter ook iets wat je niet zou mogen/kunnen verwachten, gezien het gunstige prijskaartje!

Voordelen:

 • Erg nauwkeurige meting
 • Het display is goed af te lezen
 • Stijlvol en strak design
 • Inclusief anti slip voetjes
 • Gunstig geprijsd
 • Prima kwaliteit, zoals we van Medisana gewend zijn

Nadelen:

 • Dit is geen uitgebreide of geavanceerde digitale personenweegschaal
Wat is voor jou de beste digitale personenweegschaal?

Als je jouw pijlen op een digitale weegschaal hebt gericht, moet je vooral jouw wensen op een rijtje zetten. Wil je alleen jouw lichaamsgewicht op kunnen meten?

Of wil je met de personenweegschaal eigenlijk een complete lichaamsanalyse uit kunnen voeren?

Dat zijn de twee belangrijkste vragen waar je op voorhand voer na moet denken.

Daarbij moet je ook goed naar het prijskaartje kijken. Wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Kies dan voor de variant van Medisana, voor een variant van Blokker of voor een variant van Action.

Wil je graag van een meer geavanceerde digitale personenweegschaal genieten? Kies dan voor de Soehnle of de Bodivis variant.

Let tot slot goed op het display en de nauwkeurigheid van de weegschaal. In onze ogen is het bijvoorbeeld erg wenselijk dat het display duidelijk en groot is. Dát maakt het aflezen van jouw lichaamsgewicht immers alleen maar makkelijker.

Tips voor het gebruiken van de beste digitale weegschaal

‘Mijn digitale weegschaal geeft steeds een ander gewicht aan’. ‘De batterijen van mijn digitale weegschaal gaan heel snel leeg’. En ‘ik kan het scherm van de digitale personenweegschaal niet goed aflezen’.

Dit zijn enkele klachten die af en toe voorbij komen over een digitale weegschaal. Als jij deze klachten herkent, raden wij je aan om onderstaande tips op te volgen:

 1. Meet altijd op hetzelfde tijdstip
 2. Zet de weegschaal altijd op een harde ondergrond neer
 3. Kies voor een weegschaal met een automatische uitschakeling
 4. Zet je bril op of doe je lenzen in, voordat je op de weegschaal stapt
 5. Meet altijd jouw lichaamsgewicht zonder kleding aan


Misschien ook interessant:


Categorieën: Sport & Verzorging

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *