Kun je afvallen met een trilplaat? Ervaringen & Resultaten

Last updated by Kaz on

Kun je afvallen met een trilplaat

Afvallen met de trilplaat, is dit mogelijk? De trilplaat is een zeer compact fitnessapparaat dat je eenvoudig in de huiskamer kunt plaatsen. Ideaal om de beste work-outs op uit te voeren.

Er zijn veel wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de combinatie tussen afvallen en de trilplaat.

Zorgen de trillingen er daadwerkelijk voor dat je sneller afvalt? En is de trilplaat dan echt zo effectief?

In dit artikel lees je of je daadwerkelijk kunt afvallen door het gebruik van de trilplaat.

Daarnaast lees je hoe de trilplaat werkt, wat het effect is van de trilplaat en welke resultaten je kunt verwachten.

Kun je afvallen met de trilplaat?

De grote vraag is natuurlijk of fitness op de trilplaat werkt om af te kunnen vallen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het eerst belangrijk om te weten hoe spieren precies werken.

Als je veel krachttraining doet, zorgt dit voor meer spiermassa. Spieren zijn eigenlijk actieve weefsels die de hele dag door energie verbruiken. Dit betekent: hoe meer spierweefsel je hebt, des te meer energie je zult verbruiken.

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het afvallen met de trilplaat. Uit deze onderzoeken komt geen duidelijk resultaat.

De antwoorden lopen nogal uiteen en hierdoor is het lastig te bepalen of je nu echt kunt vermageren door het gebruik met de trilplaat. Er kan echter wel worden gesteld dat de trilplaat ervoor kan zorgen dat jouw spiermassa kan groeien.

Door de juiste oefeningen te verrichten op de trilplaat, kweek je uiteindelijk meer spiermassa. En zoals je net hebt kunnen lezen: als je veel spiermassa bevat, verbrand je uiteindelijk ook calorieën.

Wat voor resultaten kun je verwachten?

Je hebt kunnen lezen dat het verbranden van calorieën zeker mogelijk is op de trilplaat. Door de juiste trilplaat oefeningen te verrichten, zul je uiteindelijk een beter resultaat kunnen verwachten. Het meeste effect haal je uiteindelijk uit het doen van krachtoefeningen.

Wil je weten hoeveel calorieën je uiteindelijk verbrand met de trilplaat? Hieronder vind je een schema voor het gemiddelde aantal calorieën dat je kunt verbranden. De tabel is gebaseerd op een gewicht van 70 kilogram.

  • 5 minuten op de trilplaat: 50 calorieën
  • 10 minuten op de trilplaat: 100 calorieën
  • 15 minuten op de trilplaat: 150 calorieën

Het bovenstaande is uiteraard een gemiddelde. Hoeveel calorieën je exact verbrand, hangt ook weer af van verschillende factoren. Factoren kunnen zijn: het soort oefeningen dat je verricht, je gewicht en de intensiteit van het trainen.

Effectieve manieren om af te vallen

Wil je het beste uit je training halen? Er zijn een aantal factoren die ervoor kunnen zorgen dat je veel calorieën zult verbranden.

Combineer de trilplaat met een trainingsprogramma

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met overgewicht baat hebben bij het combineren van een intensief trainingsprogramma en het gebruiken van de trilplaat. Het onderzoek bestond uit twee groepen vrouwen.

Vrouwen die trainden mét trilplaat en vrouwen die zonder trilplaat trainden. De groep vrouwen die naast hun trainingsprogramma gebruikmaakten van de trilplaat, verloren uiteindelijk veel meer buikvet.

Combineer de trilplaat met een dieet

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar het is niets meer dan waar. Door een gezond voedingspatroon aan te houden of je te houden aan een bepaald dieet, zul je gewicht verliezen. Hierbij zorgt de combinatie met de trilplaat voor een extra resultaat.

Wat zijn ervaringen van anderen?

Ervaringen kunnen zeer waardevol zijn. Door reviews van andere mensen te lezen, weet je namelijk pas echt of het product werkt of niet.

De ervaringen van anderen lopen nogal uiteen. Waar de één weinig merkt van de trilplaat, ziet de ander toch wel duidelijk resultaten.

Zo ook een personal trainer: ‘Ik was zelfs aangenaam verrast! Je verbrandt veel calorieën zonder zware inspanning, je bouwt spiermassa op én profiteert óók nog eens van meerdere gezondheidsvoordelen.’

Op een forum wordt gezegd: ‘Afvallen doe je niet echt, spiermassa kweken zeker wel. Vooral in revalidaties is het een erg goed middel.’

Conclusie

De trilplaat kent vele voordelen. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, het zorgt ervoor dat je spieren versterken en je kunt er zelfs calorieën mee verbranden.

De hoeveelheid calorieën die je verbrand, hangt af van verschillende factoren. Een van de belangrijkste factoren is welke oefeningen je verricht op de trilplaat.

Het doen van krachtoefeningen werkt zeer goed op de trilplaat. Door krachtoefeningen te verrichten, bouw je meer spiermassa op. Wie veel spiermassa heeft, gebruikt ook meer energie. En door energie te verbranden, zul je weer calorieën verbranden.

Afvallen met de trilplaat gaat niet zomaar. Het is belangrijk dat je zorgt voor een gezond voedingspatroon en dat je naast de trilplaat ook nog een ander trainingsprogramma volgt. Juist door de combinatie met de trilplaat, zorg je ervoor dat je zult afvallen.

Nu is de grote vraag natuurlijk: kun je afvallen door een trilplaat te gebruiken? Het antwoord is complex, doordat onderzoeksresultaten nogal verschillend kunnen zijn.

Er kan in ieder geval worden gesteld dat je wel degelijk calorieën kunt verbranden. Het is echter zo dat andere fitnessapparaten er sneller voor kunnen zorgen dat je vet verliest.
Veelgestelde vragen

Hoe werkt de trilplaat?

De trilplaat is, zoals de naam het eigenlijk al aangeeft, een plaat die vibreert. Je staat als het ware op de plaat en doet verschillende oefeningen terwijl de plaat in beweging blijft. De werking van de trilplaat hangt af van het soort plaat. Er bestaan namelijk platen die op een horizontale manier bewegen, maar ook platen die een meer verticale beweging maken. Bij de platen die een verticale en lineaire beweging maken, kun je de zwaartekracht als zwaarder ervaren. Je maakt namelijk continu een soort kleine sprongetjes en hierdoor zullen je spieren uiteindelijk harder moeten werken.

Wat is het effect van de trilplaat?

Het gebruiken van een goede trilplaat kan zorgen voor veel positieve effecten. Ten eerste stimuleert de trilplaat je bloedsomloop. Ook zorgt de plaat ervoor dat je spieren versterken. Op de trilplaat staan en tegelijkertijd oefeningen doen, zorgt er namelijk voor dat het sporten je meer moeite zal kosten. Je spant je spieren meer aan als je op de trilplaat staat en dit zorgt ervoor dat je spieren zullen versterken.


Meer over trilplaten:


Categorieën: Sport & Verzorging