Rock N Fit trilplaat – Ervaringen & Review (getest)

Last updated by Kaz on

rock n fit trilplaat review

Heb je de Rock N Fit misschien langs zien komen op Tommy Teleshopping? Of ben je gewoon op zoek naar een goede trilplaat? Dan heb ik goed nieuws voor je.

Ik heb de Rock N Fit namelijk voor je getest. Ik gebruik al jaren trilplaten, en weet daarom precies waar ik het over heb.

Als je zeker wilt weten dat dit apparaat het geld waard is, lees dan even door. Hier deel ik namelijk mijn ervaringen met de Rock N Fit trilplaat.

In deze review vind je het antwoord op al je vragen!

Waarom de Rock N Fit van Wondercore?

De Rock N Fit is een trilplaat die je thuis kunt gebruiken. Hij onderscheid zich echter op meerdere vlakken van andere trilplaten.

Er wordt namelijk gezegd dat je met de Rock n Fit wel 500 keer per minuut je spieren aanspant! Dit is dan ook de grootste reden dat ik dit apparaat moest proberen.

Er is nog een reden dat de Rock N Fit er aantrekkelijk uitziet. Het komt namelijk met een krukje die je op de plaat kunt zetten. Door hierop te zitten, train je direct je buikspieren.

De vibraties zorgen ervoor dat je buikspieren zich aan- en ontspannen op een rap tempo.

Wondercore (het bedrijf achter de Rock N Fit) geeft dan ook aan dat je met maar 10 minuten per dag een strakke buik kunt krijgen. Laat mijn buik nou toevallig mijn grootste onzekerheid zijn.

Verder zijn er nog andere aspecten van de Rock N Fit die mijn aandacht grepen. Het apparaat heeft namelijk 20 vibratieniveaus. Je kunt dus zelf instellen hoeveel vibratie je wilt hebben.

Ik vind dit persoonlijk heel fijn, omdat je op die manier de vibratie kunt opbouwen. Ik heb andere trilplaten gehad die óf heel zacht, óf heel hard trilden. Er was geen tussenoptie, dus je kon niet toewerken naar een sterkere vibratie.

Ook heeft de Rock N Fit 5 voorgeprogrammeerde trainingen. Een daarvan is een intervaltraining. Ik ben dol op deze trainingen, omdat je constant moet wisselen van rustig naar intensief. Je spieren herstellen dus even, en moeten daarna weer hard aan de slag.

Al deze redenen overtuigden mij dat ik de Rock N Fit moest proberen. Ik gebruik al jaren een trilplaat, maar wilde kijken of deze echt beter was.


Hoe werkt de Rock N Fit?

Toen ik de Rock N Fit thuis afgeleverd kreeg, heb ik deze meteen uitgeprobeerd.

In de doos zat het volgende:

 • Het apparaat zelf
 • Het krukje
 • Een afstandsbediening (inclusief batterijen)
 • Een stekker
 • 2 weerstandsbanden
 • Een trainingsgids
 • De handleiding

De installatie was belachelijk makkelijk. Ik heb de handleiding geen seconde hoeven te gebruiken. Ik stak de stekker in het stopcontact, en kon meteen beginnen. Met de afstandsbediening kon ik het gewenste niveau invoeren.

Een pluspunt van de Rock N Fit is dat de pootjes zuignappen hebben. Mensen die wel eens een trilplaat hebben gebruikt, snappen waarom dit handig is.

Zodra je even afstapt, trilt de plaat namelijk zomaar weg. Met de zuignappen blijft de Rock N Fit echter keurig op zijn plek. Het nadeel is natuurlijk dat dit niet op tapijt werkt.

Eerst heb ik staand een paar oefeningen gedaan. Ik merkte meteen dat de Rock N Fit een veel sterkere motor had dan de meeste trilplaten. Op de hoogste stand moest ik me echt inspannen om mijn balans te houden. Het werd dan ook meteen een goede workout!

Hoe wijder je gaat staan, hoe meer je het in je spieren voelt. Dit is niet uniek aan de Rock N Fit, maar wel een handige tip. Het antislip platform zorgt ervoor dat je genoeg grip hebt.

Vervolgens heb ik natuurlijk het krukje erbij gepakt. Daar had ik namelijk nog geen ervaring mee. Ik moet zeggen dat het even wennen was om de trillingen in mijn buik te voelen.

Ik geef dan ook meteen een tip: Ga niet meteen op de Rock N Fit zitten na het eten. Aan het krukje zitten handvatten. Je kunt jezelf dus neerdrukken op het krukje. Hierdoor voel je de vibraties nog intenser!

Welke oefeningen kun je doen met de Rock N Fit?

In het bijgeleverde trainingsboekje staan allemaal oefeningen die je met het apparaat kunt doen. Je kunt je benen en billen bijvoorbeeld trainen met squats of lunges. De trillingen zorgen voor een extra grote uitdaging. Je bouwt dus veel sneller spieren op.

Ook voor de armen en schouders is dit apparaat geschikt. Heb je wel eens shoulder presses geprobeerd te doen op een trilplaat? Het is dubbel zo zwaar.

Vooral met de kracht van de Rock N Fit is dit een goede work-out. Ik ben hier meteen fan van, omdat je in een korte tijd een supergoede krachttraining kunt doen.

Door de bijgeleverde weerstandsbanden kun je je onder- en bovenlichaam tegelijk trainen. Deze bevestig je gemakkelijk aan het apparaat. Vervolgens rek je met je armen de banden uit.

De weerstand en de trilling zorgen samen voor een dodelijke combinatie (op een goede manier!). Nogmaals, de intense vibratie van de Rock N Fit bracht mijn training echt naar een nieuw niveau.

Ook met het krukje merkte ik dat je veel variatie in je work-out kunt brengen. Door verschillende houdingen aan te nemen, train je namelijk steeds andere delen van je buikspieren. In het trainingsboekje vond ik handige tips over het trainen van mijn buikspieren.

Waar is de Rock N Fit goed voor?

De Rock N Fit zegt 3 dingen te kunnen doen:

 • Helpen bij gewichtsverlies
 • Spieropbouw
 • Bevorderen bloedcirculatie

Ik zal even kort vertellen wat mijn ervaringen hiermee zijn. Ik ben altijd sceptisch over gewichtsverlies. Het klopt dat je een paar calorieën verbrandt tijdens de training. Omdat je spieren kweekt, verbrand je ook meer energie.

Het is echter niet zo dat de Rock N Fit direct vet verbrandt. Ik vind het daarom altijd een beetje flauw als producten dit soort beloftes maken.

Je zult nog steeds op je voeding moeten letten en meer moeten bewegen om af te vallen. Zo’n apparaat helpt wel bij het afvallen, maar het is zeker geen wondermiddel.

Qua spieropbouw merk ik wel echt een verschil. De intense vibraties van de Rock N Fit dragen daar ook zeker aan bij. Ik vind het geweldig dat je een krukje kunt gebruiken bij dit apparaat. Je traint op die manier namelijk een spiergroep die je anders overslaat op een trilplaat. Geniaal!

Ook merk ik dat het mijn bloedsomloop verbetert. Ik heb een kantoorbaan, dus ik zit dagelijks 8 uur stil. Dat voel je wel in je lichaam na een poosje. Na 10 minuten op de Rock N Fit heb ik echter nergens meer last van. Ook mijn opgezwollen enkels zijn weg!

Voordelen en nadelen Rock N Fit

👍 Voordelen

 • Krachtige motor, met wel 500 spiercontracties per minuut
 • Handig krukje om je buikspieren mee te trainen
 • Zuignappen, zodat het apparaat niet beweegt door de trillingen
 • Verschillende vibratieniveaus en trainingsprogramma’s (waaronder intervaltraining)
 • Antislip platform voor goede grip

👎 Nadelen

 • Draagcapaciteit van maar 100 kg
 • Niet het meest goedkope model op de markt

Conclusie: Mijn ervaringen met de Rock N Fit

Ik denk dat de Rock N Fit officieel mijn favoriete trilplaat op de markt is. De intensiteit van de vibraties is in mijn ogen echt een enorm pluspunt. Hiermee kan ik met 10 minuten per dag een goede training doen. Ook het krukje is een pluspunt.

Ik voel dat mijn buikspieren hard aan het werk zijn, en ik heb zelfs het idee dat mijn buikje er al wat strakker uitziet!

Verder heeft de Rock N Fit de kenmerken van vele andere trilplaten: weerstandsbanden, verschillende trainingsprogramma’s, een afstandsbediening, etc. Ook deze aspecten voegen waarde toe aan het apparaat, ook al zijn ze niet uniek.

Ik kan dan ook alleen maar concluderen dat de Rock N Fit het geld dubbel en dwars waard is. Het apparaat is trouwens ook vaak in de aanbieding. Met wat geluk betaal je dus ook nog minder. Succes!


Meer over trilplaten:


Categorieën: Sport & Verzorging