Tommy Teleshopping: Review, Ervaringen & Aanbod

Last updated by Kaz on

tommy teleshopping review

Tommy Teleshopping is één van de meest besproken firma’s ter wereld. Dit komt onder andere doordat deze firma inmiddels op grote schaal in ons land actief is.

Ook komt dit door het aanbod en door de manier waarop dit aanbod aangeboden wordt. De Tommy Teleshopping reclames zijn inmiddels bij veel mensen bekend.

Maar, wat heeft dit merk nou precies te bieden? Wat kun je van het huidige aanbod verwachten? En wat zijn de ervaringen met Tommy Teleshopping?

In deze Tommy Teleshopping review delen wij alle mogelijke informatie met je.

We laten je compleet kennismaken met dit merk, waardoor je voor jezelf een goed beeld van dit merk kunt vormen.

Wat is Tommy Teleshopping?

Tommy Teleshopping omschrijft zichzelf als de marktleider op het gebied van shoppen via TV. Dit lijkt ons inderdaad een prima beschrijving van dit unieke merk.

Zodra je ’s ochtends of ’s nachts op je tv aan het zappen bent, kom je al snel een Tommy Teleshopping reclame tegen.

Op een ietwat Amerikaanse wijze worden door dit merk tal van producten aangeboden. Het gaat hierbij, naar eigen zeggen, voornamelijk om originele innovatieve artikelen.

Door de jaren heen heeft Tommy Teleshopping de manier van reclame doen flink uitgebreid. Men heeft bijvoorbeeld haar eigen digitale kanaal geopend; Tommy TV. Verder zijn de spullen van dit merk 7 dagen per week te zien op RTL, SBS en NET5.

De groei van Tommy Teleshopping is niet tot ons land beperkt gebleven. De firma is inmiddels ook in België actief. De reclames van dit merk worden in dat land uitgezonden op de commerciële zenders, Vier, Vijf en Zes.

Niet alleen met de manier van reclame doen is Tommy Teleshopping uniek. Nee, ook de manier waarop je de producten kunt bestellen, is uniek.

Je kunt bij dit merk namelijk óók producten via de telefoon kopen. Dit doe je dan niet via het internet, maar doe je echt bellend. Dat is toch wel vrij uniek, niet waar?

Nog een belangrijk detail: de producten van Tommy Teleshopping zijn naar eigen zeggen exclusief. Als je op televisie een interessant product van dit merk ziet, kun je ’t product alleen bij Tommy Teleshopping kiezen.

Hier moeten we wel een kanttekening bij plaatsen: sommige producten van Tommy Teleshopping zijn tegenwoordig ook via Bol.com verkrijgbaar. Daar komen we graag verderop nog even nader op terug.

Het aanbod van Tommy Teleshopping

Door de jaren heen is Tommy Teleshopping onwijs hard gegroeid. Dit is te danken aan de manier van zaken doen, maar ook aan het diverse aanbod. Door het diverse aanbod is dit merk hard gegroeid, waardoor het aanbod steeds verder uitgebreid is.

Dat blijkt overduidelijk als je nu naar de webshop van Tommy Teleshopping gaat. In deze webshop kun je uit een achttal categorieën kiezen.

Deze categorieën voorzien we hieronder graag van een toelichting. Hiermee krijg je een duidelijke indruk van het complete aanbod van Tommy Teleshopping.

Afslanken & Fitness

Heb je interesse om een nieuwe loopband of trilplaat te kopen? Voor dergelijke producten kun je prima bij Tommy Teleshopping terecht. Deze firma heeft immers een complete ‘Afslanken & Fitness’ productlijn opgezet.

Deze productlijn is onderverdeeld in vier verschillende productcategorieën:

 • Trilplaten. Bij Tommy Teleshopping kun je onder meer de VibroFit trilplaat en Gymform Vibromax kopen. Met dergelijke trilplaten speelt Tommy Teleshopping in op mensen die in beweging willen komen zonder daadwerkelijk zelf te bewegen.
 • Loopbanden. Je kunt bij Tommy Teleshopping ook uit meerdere loopbanden kiezen. Het gaat hierbij niet om de meest uitgebreide varianten, maar wél om goedkope loopbanden.
 • Buiktrainers. Heb je de wens om een sixpack te creëren? Dan kun je hiervoor de producten uit de categorie ‘Buiktrainers’ van Tommy Teleshopping voor gebruiken.
 • Bodytrainers. Als je je gehele lichaam wilt trainen, bieden de bodytrainers uitkomst. Met deze trainers kun je talloze spiergroepen op een duurzame manier trainen.

Tuin, Klussen & Hobby

Ook voor allerlei lifestyleproducten kun je bij Tommy Teleshopping aankloppen.

Al deze producten vind je in de categorie ‘Tuin, Klussen & Hobby’:

 • Auto accessoires. Tommy Teleshopping biedt een divers aanbod van auto accessoires aan. Het gaat hierbij onder meer om producten waarmee je je auto op de juiste manier kunt wassen, reinigen en polijsten.
 • Gereedschappen. Ook voor allerlei gereedschappen kun je inmiddels bij Tommy Teleshopping terecht. Het gaat hierbij niet zozeer om gangbare gereedschappen, maar juist om unieke producten.
 • Speelgoed. In het aanbod van Tommy Teleshopping is tegenwoordig ook speelgoed te vinden. Ook hierbij moet gesteld worden dat het niet om dertien-in-een-dozijn speelgoed gaat.
 • Zonnebrillen. Als je een nieuwe zonnebril aan wilt kopen, is dat ook mogelijk bij dit merk. Je kunt uit meerdere zonnebrillen kiezen, maar ook uit een complete beschermkit voor je zonnebril.

Huishouden

Je ontkomt er niet aan; het doen van het huishouden. Je moet je huis netjes houden met het oog op de hygiëne. Bovendien is het een stuk fijner om te leven in een netjes, schoon en opgeruimd huis.

Om het huishouden zo makkelijk mogelijk te maken, biedt Tommy Teleshopping tal van producten aan.

Ook hierbij hanteert dit merk weer verschillende productcategorieën:

 • Ramenwissers. Om je ramen snel te zemen, komen de ramenwissers van dit merk goed van pas.
 • Schoonmaken. Ongeacht welk oppervlakte je in je woning wilt schoonmaken, is dat met de schoonmaakproducten van dit merk mogelijk.
 • Stofzuigers. Ook voor het kopen van stofzuigers kun je tegenwoordig bij Tommy Teleshopping aankloppen.
 • Stoomreinigers. Dat wat voor stofzuigers geldt, geldt ook voor stoomreinigers. Met deze reinigers kun je bijvoorbeeld tapijt schoonmaken.

Wonen & Slapen

tommy tele shopping review

Het aanbod van woonproducten van Tommy Teleshopping is steeds uitgebreider geworden.

Zo kun je op dit moment kiezen voor producten uit de volgende productcategorieën:

 • Verkoeling. In het aanbod van verkoelingsproducten vind je bijvoorbeeld een airco en een luchtkoeler.
 • Jacuzzi’s en zwembaden. Als je een jacuzzi of zwembad in je tuin wilt hebben, kun je hiervoor ook terecht bij Tommy Teleshopping.
 • Verwarming. Je huis verkoelen doe je met de producten van dit merk, maar je kunt met andere producten van dit merk je woning ook verwarmen.
 • Kussens & matrassen. Met het oog op je nachtrust is het aan te raden om te investeren in de juiste kussens en matrassen. Mogelijk vind je deze in het aanbod van Tommy Teleshopping.
 • Verlichting. Als je je huis of tuin op een fraaie manier wilt verlichten, kun je hiervoor ook terecht bij dit merk.
 • Ongediertebestrijding. Op het gebied van ongediertebestrijding biedt dit merk inmiddels ook meerdere producten aan.

Keuken

Dat het aanbod van Tommy Teleshopping uitgebreid is, mag duidelijk zijn. Dit merk biedt talloze producten aan, waarvan veel producten voor in de keuken.

Het uitgebreide aanbod onder de categorie ‘Keuken’ is onderverdeeld in vier categorieën:

 • Blenders. Als je bijvoorbeeld een smoothie wilt maken, is dat met één van de blenders goed mogelijk.
 • Keukenapparatuur & accessoires. In deze categorie worden door Tommy Teleshopping allerlei keukenapparaten en aanverwante accessoires aangeboden.
 • Pannen. Voor koken, bakken en grillen vind je bij dit merk talloze soorten pannen.
 • Snijmachines. Snel groente snijden doe je met één van de snijmachines van Tommy Teleshopping.

Mooi & Gezond

De laatste categorie die we willen bespreken, heeft de naam ‘Mooi & Gezond’.

Zoals deze naam al doet vermoeden, vind je hier allerlei beauty- en verzorgingsproducten:

 • Kleding & schoenen. In het aanbod van Tommy Teleshopping vind je niet zozeer allerlei soorten kleding en schoenen, maar wel bijvoorbeeld een legging en een wandelstok.
 • Massage apparaten. Als je jezelf heerlijk wilt masseren, is dat met één van de apparaten van dit merk mogelijk.
 • Pijnbestrijding. Om de pijn in je lichaam tegen te gaan, zit je in deze categorie goed.
 • Haarverzorging. Het op de juiste manier verzorgen van je haar doe je met de producten uit deze categorie.
 • Voetverzorging. Wil je je voeten goed verzorgen? Dat doe je met de producten uit deze categorie.
 • Gezichtsverzorging. Met deze producten ben je in staat om je gezicht(huid) goed te verzorgen.

Hoe is de kwaliteit van de producten?

Het aanbod van Tommy Teleshopping is zeker interessant te noemen. Dit heeft met de diversiteit te maken, maar ook met de kwaliteit. Om meerdere redenen zijn wij over de kwaliteit te spreken.

Ten eerste is dit te danken aan de samenwerkingsverbanden. De producten die deze firma aanbiedt, zijn niet zelf ontwikkeld. Nee, voor het uitgebreide aanbod werkt Tommy Teleshopping met tal van andere merken samen.

Juist door deze samenwerkingsverbanden kan men het uitgebreide aanbod aanbieden. Uiteraard is Tommy Teleshopping kritisch, zodat men alleen met de beste merken samenwerkt.

Ten tweede is het niet voor niets dat Tommy Teleshopping zo hard gegroeid is. Als deze firma alleen maar inferieure producten zou leveren, zou men niet zo groot geworden zijn.

Ten derde hebben wij opgemerkt dat veel ervaringen positief zijn. Daar komen we verderop in deze review graag nader op terug, maar wilden we toch alvast benoemd hebben.

Ten vierde is de selectie van nieuwe producten uniek. Tommy Teleshopping richt zich namelijk alleen op producten die zich in landen als Amerika en Engeland al bewezen hebben.

Pas als producten in die landen hun meerwaarde hebben geboden, worden de producten ook in ons land aangeboden.

Is Tommy Teleshopping betrouwbaar?

Ja, je kunt er zeker van zijn dat Tommy Teleshopping betrouwbaar is. Ook dit heeft weer te maken met de positie die deze firma inmiddels ingenomen heeft. Als dit een onbetrouwbaar bedrijf zou zijn, zou men nooit zo hard gegroeid zijn.

Daarnaast heeft Tommy Teleshopping haar zaakjes op veel vlakken goed op orde. Zeker niet op alle vlakken, maar op de meeste vlakken wel. Dit komt de betrouwbaarheid uiteraard ook ten goede.

Twijfel je nog enigszins over de betrouwbaarheid, maar wil je wel een product uitproberen? Dan is het fijn dat je uit meerdere betaalmethoden kunt kiezen. Met bijvoorbeeld AfterPay/Riverty kun je op een veilige manier een product uitproberen.

Tommy Teleshopping reclames

Wij weten niet wat typerender is; het aanbod van dit merk of de reclames van dit merk. Elke reclame van dit merk is op afstand al te herkennen.

De reclames van Tommy Teleshopping herken je aan onder meer de volgende punten:

 • De producten worden altijd overdreven aangeprezen. De producten die in de reclames worden besproken, zijn nooit ‘goed’. Nee, deze producten zijn altijd ‘perfect’, ‘superieur’ of ‘waanzinnig’. Voor de reclames worden in ieder geval alle mogelijke lovende woorden uit de kast getrokken.
 • De producten worden enigszins Amerikaans aangeprezen. De reclames van deze firma hebben een behoorlijk Amerikaans sausje. Dit blijkt uit bovengenoemd punt, maar ook uit de algehele settings in de reclames. Je herkent de bekende en beruchte Tommy Teleshopping reclames in ieder geval direct.
 • De reclames zijn over de top. Al met al kunnen we concluderen dat de reclames vaak ietwat over de top zijn. Dit moet maar net je stijl zijn, maar voor deze firma blijkt het duidelijk te werken.

Ervaringen van klanten

Bij Trustpilot zijn ruim 4500 reviews achtergelaten over dit bedrijf. Van deze reviews is de gemiddelde score vrij hoog; een 4,0 op een schaal van 1 tot 5. Veel van deze positieve reviews hebben betrekking op de producten en de prijsstelling.

Her en der zijn wij echter ook de nodige klachten tegengekomen. Deze klachten hebben bijvoorbeeld betrekking op de klantenservice.

Veel mensen geven aan dat de klantenservice slecht bereikbaar is. Als je dan eenmaal iemand te spreken krijgt, is de service ook niet altijd van het gewenste niveau.

Verder gaan veel klachten over de verzending. Producten worden te laat verzonden, producten worden soms niet verzonden of producten komen beschadigd aan. Dit zijn enkele van de klachten die wij tegengekomen zijn met betrekking tot de verzending.

Moraal van het verhaal: de ervaringen van klanten lopen nogal uiteen. Sommige mensen lopen weg met deze firma, terwijl andere mensen toch wel heel kritisch zijn.

Wij raden je vooral aan om de reviews bij Trustpilot even door te nemen. Je krijgt daarmee een duidelijke indruk van de ervaringen van klanten.

Outlet, Aanbiedingen & Kortingscode

Wil je zo goedkoop mogelijk shoppen bij Tommy Teleshopping? Dan kun je wachten tot de outlet of je profiteert nu van één van de aanbiedingen. De aanbiedingen van deze firma zijn altijd te vinden onder de categorie ‘Outlet OP=OP’.

Bij Tommy Teleshopping kun je ook van een kortingscode profiteren. Deze kortingscodes vind je online, maar kun je ook verkrijgen door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

Als je je voor de nieuwsbrief aanmeldt, krijg je direct een interessante korting op je eerstvolgende bestelling.

Conclusie: Wel of niet bij Tommy Teleshopping bestellen?

Wij raden je aan om hier niet te bestellen. Het aanbod is zeker interessant, maar de service is niet zoals je zou willen. Dit blijkt uit de service die door de klantenservice verleend wordt, maar blijkt ook duidelijk uit ervaringen van klanten.

De nodige mensen geven aan dat de verzending niet naar wens is. Alleen dat is voor ons al veelzeggend voor het reilen en zeilen van dit merk. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat Tommy Teleshopping veel te druk is met haar reclames.

Wil je wel graag één van de Tommy Teleshopping producten hebben? Dan kun je deze producten het beste via Bol.com bestellen.

Check even of het product bij Bol.com verkrijgbaar is en bestel het dan daar. Bij Bol.com is de service & verzending in ieder geval een heel stuk beter geregeld.


Categorieën: Sport & Verzorging