Beste loopband voor thuis kopen? De Top 10 hardloopbanden!

Last updated by Kaz on

beste loopband voor thuis

Om in beweging te komen, hoef je niet langer naar de sportschool toe. Je kunt namelijk prima een loopband voor thuis aanschaffen.

Met de beste loopband voor thuis geniet je vervolgens van onwijs veel trainingsmogelijkheden.

Maar, wat is nou de beste hardloopband voor thuis? En waar moet je op letten bij een loopband kopen voor thuis?

In dit artikel voorzien wij je graag van de antwoorden op deze twee vragen. Voor de eerste vraag hebben wij zelfs een complete top 10 van loopbanden voor je samengesteld.

Wat is de beste loopband voor thuis?

Wil je graag een loopband thuis gebruiken? Voordat je dit kunt doen, moet je een goede vergelijking voor jezelf maken. Dit hoef je gelukkig niet meer helemaal zelf te doen. Wij hebben namelijk al een uitgebreide test achter de rug.

Bij deze test hebben wij gekeken naar talloze hardloopbanden voor thuis. Op basis van deze test hebben wij uiteindelijk een top 10 samen kunnen stellen. Neem van elke loopband hieronder de review door en schaf de beste loopband voor thuis direct aan.

1. Focus Fitness Jet 5

De Focus Fitness Jet 5 vinden wij de beste hardloopband voor thuis. Deze loopband is eenvoudig te bedienen, neemt niet overdreven veel ruimte in beslag en biedt veel trainingsmogelijkheden.

Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit 36 trainingsprogramma’s. Ook is het mogelijk om de helling in 12 verschillende levels in te stellen.

Dankzij de 2-pk krachtige motor is de maximale snelheid maar liefst 16 kilometer per uur. Deze loopband is hierdoor voor alle soorten thuissporters geschikt.

De Focus Fitness Jet 5 is van een groot en breed loopvlak voorzien, van hartslagsensoren en van een duidelijk display.
2. VirtuFit TR-100

De VirtuFit TR-100 is een goede nummer 2 in deze top 10 van beste loopbanden voor thuis. Deze loopband biedt de keuze uit 15 trainingsprogramma’s.

Dankzij het grote loopvlak voer je elk trainingsprogramma op een fijne en duurzame manier uit. Dit loopvlak biedt overigens ook de gewenste demping.

Ook bij deze loopband kun je de hellingshoek zelf instellen. De maximale hellingshoek is maar liefst 12%. Ook de maximale snelheid is met 16 km/u prima te noemen.

De TR-100 loopband is voorzien van een verlicht LCD display, van een ingebouwd geluidssysteem en is ook nog inklapbaar!
3. Flow Fitness DTM400i

Flow-Fitness-DTM400i-stille-loopband

Vind je niet het erg om net iets meer geld uit te geven? En gaat je voorkeur vooral uit naar een loopband die je eenvoudig kunt bedienen? Dan sluit de Flow Fitness DTM400i naadloos op je wensen aan.

Deze loopband beschikt bijvoorbeeld over een ‘no touch’ bedieningssysteem. Ook is de loopband eenvoudig en relatief compact vormgegeven.

Je hebt bovendien keuze uit veel trainingsmogelijkheden. Zo kun je hardlopen op een maximale snelheid van 14 km/u en kun je uit 12 programma’s kiezen.

Je bent bovendien in staat om de hellingshoek tot maximaal 12% in te stellen. Om het nog mooier te maken; deze loopband is inklapbaar en van een prima kwaliteit.
4. Senz Sports M1000

Loopband Senz Sports M1000 met scherm

Geef je bij voorkeur niet al te veel geld uit aan je nieuwe hardloopband? Als je goedkoop een loopband wilt kopen, raden wij je de Senz Sports M1000 aan.

Deze loopband kost nog geen 500 euro, maar biedt veel mogelijkheden. Dit komt onder meer door de 36 trainingsprogramma’s. Het is hierbij ook mogelijk om zelf een trainingsprogramma op te stellen.

De maximale snelheid van de M1000 is 13 km/u. Meer dan prima voor de recreatieve thuissporter. Bijkomend voordeel is dat het loopvlak de gewenste demping biedt.

Bovendien maakt de Senz Sports M1000 amper lawaai. Je bent hierdoor ook in staat om ’s avonds laat thuis nog even te trainen.
5. Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband inklapbaar

Wil je echt van alle mogelijkheden verzekerd zijn? Dan is de Focus Fitness Jet 9 iPlus een geweldige loopband voor thuis. Deze loopband biedt een maximale snelheid van 20 km/u, 15 trainingsprogramma’s en een instelbare hellingshoek.

Het belangrijkste voordeel is toch wel de iPlus module. Dankzij deze module kun je verschillende fitnessapps aan de loopband koppelen.

Dit stelt je in staat om nog leuker, diverser en interactiever te trainen. Deze loopband is verder voorzien van een duidelijk display, hypermoderne trainingscomputer en geïntegreerde hartslagsensoren.
6. Domyos T900C

De Domyos T900C is naar onze mening een hele degelijke loopband voor thuis. Deze loopband biedt een maximale snelheid van 18 km/u en een maximale hellingshoek van 10%. Je bent hierdoor in staat om serieus en intensief te trainen.

Daarbij geniet je van een loopvlak van 50 bij 143 centimeter lang. Dit stelt je in staat om op een veilige manier grote passen te zetten.

Ook is het fijn dat je de Domyos T900C aan verschillende apps kunt koppelen. Heb je met veel plezier hardgelopen? Dan klap je deze hardloopband moeiteloos in.
7. NordicTrack S25

Stel je nogal hoge eisen aan je nieuwe loopband? Kijk dan eens naar de NordicTrack S25. Deze loopband is door een absoluut A-merk ontwikkeld.

Dit zie je aan de algehele samenstelling, maar ook aan het prijskaartje. Het is één van de duurdere varianten uit deze top 10.

Volgens ons heeft deze loopband voor de serieuze thuissporter veel te bieden. Zo kun je maximaal 20 kilometer per uur hardlopen.

De FlexSelect schokdemper zorgt voor de gewenste demping, terwijl je op het grote display alle trainingsgegevens afleest. Deze loopband biedt ook nog 20 trainingsprogramma’s.
8. VirtuFit TR-75

VirtuFit-TR-75-beste-wandelband-met-helling

Gaat je voorkeur uit naar een vrij simpele loopband? En hoef je ook niet op een al te hoge snelheid hard te kunnen lopen? Dan sluit de VirtuFit TR-75 feilloos op je wensen aan.

Deze loopband is compact vormgegeven, biedt 12 trainingsprogramma’s en een maximale snelheid van 10 km/h aan.

Bij deze loopband valt met name de compactheid op. Als je ‘m inklapt, is ‘ie nog vele malen compacter. Dit stelt je in staat om deze loopband thuis makkelijk op te bergen.

Overigens beschikt de TR-75 wel over een hartslagfunctie en een goed dempingsysteem. Het prijskaartje is overigens ook meer dan interessant te noemen.
9. Focus Fitness Jet 2

Focus-Fitness-Jet-2-Inklapbare-Loopband

Focus Fitness is volgens ons één van de beste merken van loopbanden voor thuis. Dit bewijst het merk met de Jet 5 en Jet 9 iPlus, maar ook met de Focus Fitness Jet 2.

Als je op zoek naar de beste goedkope loopband voor thuis bent, is dit één van de absolute kanshebbers.

Deze goedkope loopband voor thuis biedt opvallend veel trainingsmogelijkheden. Zo heb je de keuze uit 36 trainingsprogramma’s. Ook kun je de hellingshoek en snelheid nauwkeurig instellen.

De maximale snelheid is overigens 13 kilometer per uur. Doordat deze loopband 55 kilogram weegt, geniet je tijdens het lopen van de gewenste stabiliteit.
10. D.C. Athletics Loopband

Ben je een grote liefhebber van Hardlopen met Evy? Als je van deze app gebruik wilt maken, is de D.C. Athletics Loopband één van de beste opties.

Deze loopband werkt perfect samen met deze app, maar ook met tal van andere apps. Door de bluetooth verbinding kun je deze loopband ook aan bijvoorbeeld Zwift koppelen.

Met deze loopband kun je sowieso veel kanten op. De maximale snelheid is namelijk 16 km/u en je kunt uit 18 trainingsprogramma’s kiezen.

Ook is deze loopband compact uitgevoerd, voorzien van een goed dempingssysteem en fluisterstil. Al met al is thuis trainen op de D.C. Athletics Loopband een waar feestje.
Hoe koop je de beste loopband voor thuis?

Wil je graag een treadmill kopen? Voordat je de daadwerkelijke koop kunt doen, zijn er tal van zaken waar je goed op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten voorzien we hieronder van duiding, zodat je snel de beste loopband voor thuis uit kunt kiezen.

Je trainingssituatie & wensen

Het is belangrijk om goed naar je trainingssituatie te kijken.

Op dit gebied kunnen we onderscheid maken tussen verschillende ‘niveaus’:

 • Recreatieve hardloper. Ben je een recreatieve hardloper en wil je thuis graag op een aangename manier hard kunnen lopen? Dan ben je prima uit met een eenvoudige loopband. Als je graag wandelt, kun je overigens ook voor een wandelband kiezen.
 • Fanatieke hardloper. Ben je een fanatieke hardloper? Dan stel je ongetwijfeld hogere eisen aan je loopband. Zo wil je van een hogere maximale snelheid uit kunnen gaan, evenals meerdere trainingsprogramma’s. In dat geval is het verstandig om te investeren in de beste loopband voor thuis.

Maximale snelheid & hellingshoek

Bij een loopband voor thuis moet je goed naar de maximale snelheid kijken. Wil je hard kunnen lopen op een snelheid van 16 km/u? Of neem je genoegen met een maximale snelheid van 10 km/u? Dit is één van de belangrijkste zaken waar je goed naar moet kijken.

Verder moet je goed kijken naar de hellingshoek. Als je voor een loopband met helling kiest, ben je in staat om je trainingen nog zwaarder te maken. Ga daarbij goed na wat de maximale hellingshoek is.

Trainingsmogelijkheden

Bij een loopband voor thuis moet je goed naar de trainingsmogelijkheden kijken. Het is vooral van belang om goed naar het aantal trainingsprogramma’s te kijken. Uit des te meer trainingsprogramma’s je kunt kiezen, des te leuker en gevarieerder je kunt trainen.

Ons advies is om de trainingsmogelijkheden goed af te stemmen op je wensen. Wil je op een intensieve manier kunnen trainen? Dan moet de loopband sowieso veel trainingsprogramma’s aanbieden.

Wil je vooral op een eenvoudige en recreatieve manier trainen? Dan is het aantal trainingsprogramma’s minder van belang.

Let dus goed op het aantal trainingsprogramma’s. Maar, kijk ook heel goed naar het soort trainingsprogramma’s. Zo geven wij de voorkeur aan een handmatig programma.

Dit betekent dat je dit programma geheel naar eigen wens samen kunt stellen. Ook bestaan er hartslaggestuurde trainingsprogramma’s; ook dat vinden wij een meer dan prima aanvulling.

Met een speciaal trainingsschema voor de loopband kom je zeker goed uit de voeten.

Afmetingen & gewicht

Bij een loopband voor thuis moet je goed naar de afmetingen kijken.

Het gaat hierbij om twee soorten afmetingen:

 • De totale afmetingen van de loopband. Hoe groot is de loopband precies? Je moet hierbij goed kijken naar de plek waar je de loopband neer wilt zetten. De loopband moet immers niet té groot zijn voor de betreffende plek.
 • De afmetingen van het loopvlak. Het is ook belangrijk om goed naar de afmetingen van het loopvlak te kijken. Als het loopvlak lekker groot is, brengt dit veel gemak met zich mee. Kies je voor een loopband met een klein loopvlak? Dan moet je oppassen dat je niet met je voet op de rand van de band komt.

Verder is het belangrijk om goed naar het gewicht te kijken. Hierbij is het vooral zaak om de juiste balans te vinden. Kies je voor een loopband die te licht is?

Dan kun je ‘m makkelijk verplaatsen, maar je ervaart dan mogelijk wel een gebrek aan stabiliteit. Kies je voor een loopband die te zwaar is? Dan ligt de loopband als een blok op de vloer, maar het is wel lastiger om ‘m te verplaatsen.

Inklapbaarheid

Wil je voor een opvouwbare loopband gaan? Je hebt groot gelijk. Met zo’n loopband geniet je van het nodige gemak. Je kunt de loopband makkelijk inklappen, waarna je ‘m makkelijk op kunt bergen.

Ga goed na wat de afmetingen uitgeklapt en ingeklapt zijn. Spreken deze beide afmetingen je aan? Dan heb je een prima loopband gevonden.

Hecht je niet zo’n waarde aan de inklapbaarheid? Als je voldoende ruimte in je woning hebt, is dat op zich goed te begrijpen. Daarbij raden wij je wel aan om goed op de afmetingen en het gewicht te blijven letten.

Display

Bij een loopband voor thuis moet je goed naar het display kijken. Hoe groot is het display precies? Om wat voor soort display gaat het? Is het display verlicht? En is het display fijn te bedienen? Dit zijn belangrijke vragen waar je goed naar moet kijken.

Wij geven sowieso de voorkeur aan een loopband met scherm. Dankzij het scherm maak je de trainingen nog leuker voor jezelf. Daarbovenop komt dat je op het display duidelijk de trainingsprestaties in de gaten kunt houden.

Je kunt deze prestaties op de lange termijn monitoren en daarmee serieus met je prestaties aan de slag gaan.

Connectiviteit

Het is bij een loopband voor thuis goed om naar de connectiviteit te kijken. Als de loopband over een bluetooth verbinding beschikt, biedt dit veel mogelijkheden. In dit geval kun je gebruik maken van speciale loopband apps.

Dankzij de apps ben je in staat om nog leuker en gevarieerder te trainen. Kies je bijvoorbeeld voor een loopband met Zwift? Dan ben je in staat om een virtuele route op het display van de loopband weer te laten geven. Dit maakt het hardlopen alleen maar leuker.

Dankzij de apps kun je ook een stuk gevarieerder trainen. Je maakt elke training leuker en je kunt veel meer kanten op qua trainingsmogelijkheden. De keuze voor een loopband met bluetooth is dan ook een ware aanrader.

Comfort & ergonomie

Bij een loopband voor thuis moet je goed naar de ergonomie en het comfort kijken.

De ergonomie wordt bijvoorbeeld door onderstaande punten bepaald:

 • Schokdempers. Beschikt de loopband over schokdempers? Of een ander goed dempingssysteem? Dan krijgen je gewrichten met veel minder zware klappen te maken. Dit is zeer wenselijk.
 • Loopvlak. Het is ook belangrijk om goed naar het loopvlak te kijken. Let hierbij dus goed op de afmetingen, maar ook op de algehele kwaliteit. Het loopvlak moet, samen met de schokdemper, het gewenste comfort bieden.
 • Handgrepen. Beschikt de loopband over handgrepen? Dan ben je in staat om op een fijne en veilige manier te wandelen danwel hard te lopen. Het is uiteraard per persoon verschillend om hier gebruik van wordt gemaakt.
 • Hartslagsensoren. Met het oog op het comfort is het ook wenselijk dat de loopband over hartslagsensoren beschikt. Dankzij deze sensoren kun je op een duurzame en ergonomische manier trainen.

Trainingsdoel

Wij raden je ook aan om goed over je trainingsdoel na te denken. Heb je bijvoorbeeld de wens om af te vallen? Dan is het wenselijk dat je de nodige calorieën gaat verbranden. Dit krijg je voor elkaar door intensieve trainingsprogramma’s te volgen.

Heb je de wens om een betere conditie op te bouwen? Dan kies je het beste voor een loopband van een A-merk.

Deze loopbanden zijn uren achter elkaar probleemloos te gebruiken, waardoor je gericht aan je conditie kunt werken. Ook is het wenselijk dat de loopband in dit geval een vermogen van minimaal 2 pk levert.

Heb je de wens om bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag te halen? Dan is de aanschaf van een loopband mogelijk ietwat overdreven. In dit geval is het wellicht beter om voor een wandelband te kiezen.

Waarom een loopband voor in huis kopen?

Twijfel je nog enigszins over het kopen van een loopband voor in huis? Er zijn talloze redenen te bedenken waarom de aanschaf van deze loopband aan te raden is.

Zo ben je in staat om altijd te trainen. Je bent niet langer afhankelijk van het weer. Regent het buiten? Of staat er buiten een harde wind?

Dan is er geen nood aan de man. Doordat je een loopband thuis hebt staan, kun je ook bij dergelijke weersomstandigheden trainen.

Daarnaast heb je geen last van pottenkijkers. Is dit voor jou een reden om niet naar de sportschool te gaan? Of wil je liever niet dat je buurtgenoten je op straat zien hardlopen?

Dan biedt een hardloopband voor thuis ook uitkomst. Doordat deze loopband in jóuw huis staat, ziet in principe niemand je trainen.

Verder geniet je van een veel lagere drempel om te trainen. Je hoeft immers niet naar de sportschool toe. Ook hoef je je niet voor te bereiden op de weersomstandigheden. Het enige dat je moet doen, is de juiste kleding en hardloopschoenen aantrekken.

Tot slot is een loopband voor thuis het gehele jaar door te gebruiken. Vind je het in de zomer bijvoorbeeld fijn om buiten hard te lopen?

Of fiets je in de zomer graag? In de wintermaanden komt de loopband thuis maar al te goed van pas. Je bent bij deze loopband immers niet van het weer afhankelijk.

Wat zijn de voordelen van een loopband thuis?

Met een loopband thuis geniet je van meerdere voordelen:

 • Je hoeft niet meer naar de sportschool toe. Dit betekent dat je je abonnement op de sportschool op kunt zeggen en dat je de nodige tijd weet te besparen. Ook hoef je dus niet bang te zijn voor pottenkijkers. Als je thuis aan het hardlopen bent, is er niemand die met je mee kijkt.
 • Je kunt snel en laagdrempelig trainen. Heb je plots een uurtje over? Trek dan direct je hardloopschoenen aan, stel het gewenste trainingsprogramma in en start je training direct. Als je thuis een loopband hebt staan, kun je snel en laagdrempelig trainen.
 • Je kunt altijd trainen. Met een loopband thuis ben je niet van externe factoren afhankelijk. Je hoeft bijvoorbeeld niet bang te zijn dat andere mensen de loopbanden bezet houden, zoals in een sportschool het geval kan zijn. Ook hoef je niet bang te zijn dat je door slecht weer niet hard kan lopen. Op een loopband thuis kun je simpelweg altijd trainen.
 • Je kunt multitasken. Met een loopband thuis ben je ook in staat om te multitasken. Tijdens het hardlopen kun je bijvoorbeeld je favoriete serie of programma bekijken. Ook is het mogelijk om tijdens het hardlopen een podcast te beluisteren of een belletje te plegen.
 • Je kunt veel calorieën verbranden. Uit onderzoek blijkt dat je op een loopband de nodige calorieën kunt verbranden. Doordat je op een loopband thuis altijd kunt trainen, ben je hiermee in staat om de nodige calorieën te verbranden.
 • Een loopband thuis zorgt voor motivatie. Heb je thuis een loopband staan? Dan vind je het ongetwijfeld zonde om hier geen gebruik van te maken. Mede daardoor zorgt de loopband (onbewust) voor extra motivatie.
 • Beter voor je gewrichten. Wist je dat hardlopen op een loopband ook beter is dan hardlopen op straat? Dit is zeker het geval als je voor een goede loopband met goede schokdempers kiest.

Wat is het beste loopband merk?

Het is niet mogelijk om het beste loopband merk aan te wijzen. Wat het beste merk is, is namelijk van je eigen voorkeuren en situatie afhankelijk.

Gaat je voorkeur uit naar een hoogwaardige loopband? Of wil je juist een zo’n goedkoop mogelijke loopband voor thuis hebben?

De antwoorden op deze vragen zijn van belang op het aanbod van geschikte loopbanden. En daarmee ook op de merken waar je een keuze tussen kunt maken.

De merken die in bovenstaande top 10 te vinden zijn, zijn in ieder geval goed. Deze merken specialiseren zich in het ontwikkelen en fabriceren van loopbanden.

Dit merk je aan de vele trainingsmogelijkheden, maar ook aan de algehele kwaliteit. Check ook wat de beste loopband volgens de Consumentenbond is. De Consumentenbond deelt daarbij ook haar mening over de verschillende merken.

Wat is de beste winkel voor het kopen van een hardloopband?

Als je een hardloopband voor thuis wilt kopen, kan je dit het best bij een specialist doen.

Wij raden je aan om je aankoop bij één van onderstaande aanbieders te doen:


Categorieën: Fitness