Loopband met helling kopen? Bekijk de Top 5 beste!

Last updated by Kaz on

loopband met helling

Een loopband met hellingfunctie maakt het lekker uitdagend om thuis te trainen. Of je nou snel wilt wandelen of wilt joggen, bergopwaarts bewegen is een stuk intensiever.

Je haalt dus meer uit een sessie op de loopband in minder tijd! Bekijk hier onze 5 favoriete loopbanden met helling, en leer meer over de functie.

5x goede loopband met elektrische hellingfunctie

1. Beste wandelband met helling – VirtuFit TR-75

Snelheid hoeft niet centraal te staan in een goede work-out. Dit model van VirtuFit is daar het ultieme bewijs voor. Met een maximale snelheid van 10 km per uur hoef je namelijk niet hard te rennen.

Wandelen of snelwandelen is echter een geweldige manier om aan je conditie te werken. Het is bovendien prettiger voor de gewrichten. Deze worden namelijk minder belast.

De VirtuFit wandelband heeft een maximale hellingshoek van 3%. Hierdoor train je ook je bovenbenen en bilspieren tijdens het lopen. De gebruiksvriendelijke loopband is ideaal voor ouderen.

Het scherm en de knoppen zijn overzichtelijk. De veiligheidsknop zorgt ervoor dat de band direct tot stilstand kan komen.

👍 Voordelen:

 • Ideaal voor niet-intensieve trainingen
 • Geschikt voor ouderen en mensen met minder mobiliteit
 • Gebruiksvriendelijk
2. Beste loopband met trainingsapps – Schwinn 510T

Schwinn-510T-Loopband-Inklapbaar

Met deze loopband van Schwinn kun je virtuele routes joggen over de hele wereld. Het apparaat is namelijk compatibel met trainingsapps als Zwift en Explore the World.

Door de hellingshoek van maximaal 10 graden kun je ook nog eens heuvels oprennen! Dat maakt de virtuele ervaring nog realistischer.

De loopband heeft een maximumsnelheid van 16 kilometer per uur. Het SoftTrack dempingssysteem zorgt ervoor dat je gewrichten niet teveel belast worden.

Dit beperkt bovendien het geluid van de motor en de trillingen. De Schwinn heeft ingebouwde speakers met Bluetooth verbinding. Ook kun je kiezen uit 18 trainingsprogramma’s.

👍 Voordelen:

 • Compatibel met trainingsapps
 • Dempingssysteem
 • Ingebouwde speakers
3. Beste stille loopband met helling – Focus Fitness Jet 9 iPlus

Focus Fitness Jet 9 iPlus Loopband inklapbaar

Loopbanden kunnen helaas voor geluidsoverlast zorgen. Dit kan lastig zijn als je huisgenoten hebt of in een appartement woont. De Focus Fitness Jet 9 iPlus is echter nauwelijks te horen.

Dit komt door de fluisterstille motor en het achtvoudige dempingssysteem. Je kunt dus intensief trainen zonder anderen hier mee lastig te vallen.

De loopband heeft een maximale hellingshoek van 15%. De maximumsnelheid is 20 km per uur. Je kunt met de Focus Fitness dus goed aan je conditie werken.

Zelfs als je traint voor een marathon of race, is dit model geschikt. Ook kun je kiezen uit 15 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

👍 Voordelen:

 • Stille motor
 • Dempingssysteem
 • Geschikt voor intensieve trainingen
4. Beste loopband met groot loopoppervlak – Gymost Turbo X1

De Gymost heeft een loopvlak van 164 x 60 cm. Het grotere oppervlak maakt dit de ideale loopband voor lange mensen. Je kunt namelijk grote stappen zetten zonder probleem.

Het maximaal belastbare gewicht is 160 kg. Het apparaat is dus zeer stevig en stabiel. De Gymost is dan ook geschikt voor zowel beginners als gevorderde renners.

Deze loopband heeft een hellingshoek van 15%. De maximale snelheid is maar liefst 25 km per uur. Het dempingssysteem zorgt voor een prettige landing van je voeten. Het apparaat zelf weegt 210 kg, en is dus zeer robuust.

👍 Voordelen:

 • Loopvlak van 165 x 60 cm
 • Geschikt voor revalidatie, beginners en gevorderden
 • Zeer robuust
5. Beste inklapbare loopband met helling – Flow Fitness Runner DTM2000i

Niet iedereen heeft genoeg ruimte in huis om een loopband neer te zetten. Een inklapbaar model kan daar echter de oplossing voor zijn.

De Flow Fitness kan na de training namelijk makkelijk in een hoek geplaatst worden. Met de wieltjes is het verplaatsen ook nog eens zo gedaan.

De Flow Fitness heeft een helling van 12%. De maximale snelheid die je kunt rennen is 18 km per uur. De stalen constructie zorgt voor een stabiel oppervlak tijdens je training.

De Shokx dempers beschermen je gewrichten tegen overbelasting. Door de ingebouwde speakers kun je motiverende muziek luisteren tijdens het rennen.

👍 Voordelen:

 • Inklapbaar
 • Makkelijk te verplaatsen
 • Ingebouwde speakers
Waar op letten bij een hardloopband met helling?

Hellingshoek

De meeste loopbanden hebben een hellingshoek van maximaal 10% of 15%. Een hellingshoek van 3% kan echter al flink wat intensiteit toevoegen aan je training.

Ga dus niet meteen voor een loopband met de grootste hellingshoek, maar denk na over wat jij nodig hebt.

Ben je nog niet gewend aan lopen op een helling? Dan is het handig als je de hoek met 0,5% per keer kunt verhogen. Op die manier kun je makkelijk opbouwen, zonder grote verschillen te voelen.

Een inklapbare loopband heeft vaak een minder grote maximale helling. Dit komt doordat het vouwbare frame deze functie niet kan dragen.

Voor een grote hellingshoek zul je dus naar robuuste fitnessapparaten moeten zoeken.

Trainingsprogramma’s

Sommige loopbanden hebben voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Deze kunnen de hellingshoek inzetten om je training intensiever te maken.

Denk bijvoorbeeld aan een programma dat de hellingshoek om de paar minuten aanpast. Op die manier kan je lichaam nooit gewend raken aan de helling. Je spieren worden dus voortdurend uitgedaagd.

Trainingsapps

Wil je je loopband of wandelband gebruiken om virtueel mee te joggen? Dan moet je erop letten dat deze compatibel is met trainingsapps. De app maakt verbinding met de computer in je apparaat.

Op die manier kan de helling automatisch worden aangepast. Loop je in de virtuele wereld een heuveltje op? Dan wordt een bepaalde hellingshoek ingesteld via de app.

Wat zijn de voordelen van hardlopen met hellingshoek?

Intensiteit

Rennen op een loopband is makkelijker dan joggen in de buitenlucht. Dit komt doordat je geen weerstand krijgt van wind.

De demping van de loopband zorgt er bovendien voor dat je minder inspanning levert. Buiten moeten je spieren voor een natuurlijke demping zorgen.

Een loopband met hellingfunctie kan die weerstand die je buiten krijgt, vervangen. Hierdoor wordt je training namelijk net iets intensiever.

Je bouwt daarom meer spiermassa op en verbrandt meer calorieën. Een helling van 1% heeft al evenveel weerstand als hardlopen in de buitenlucht.

Afvallen

Wil je een loopband kopen om je te helpen vet te verbranden? Dan is een loopband met hellingfunctie een goed idee. Omdat trainen met een hellingshoek intensiever is, zul je meer calorieën verbranden.

Een goede manier om je vetverbranding te bevorderen, is tussen 70% en 80% van de maximale hartslag te blijven. Zo verbrand je de meeste calorieën.

Een lagere intensiteit van de training zal je hartslag niet voldoende omhoog helpen. Je verbrand daardoor dus ook minder energie, en valt minder snel af.

Een hellingshoek is een geweldige manier om de hartslag omhoog te krijgen. De extra weerstand zorgt voor een grotere inspanning van het lichaam.

Met de hartslagmeter kun je je hartslag in de gaten houden. Let er op dat je hartslag niet hoger dan 90% is. Dit kan op den duur slecht zijn voor je hart.

Verminderde kans op blessures

Een hellingshoek op de loopband vergroot de intensiteit van je training, maar vermindert de druk op je gewrichten. Vergeleken met hardlopen in de buitenlucht is het dus een verantwoorde keuze als je last hebt van je knieën of heupen.

Ook is een hellingsfunctie beter voor de gewrichten dan een platte loopband. Je hoeft je knieën namelijk minder te buigen als je een helling oploopt. Uit onderzoek is gebleken dat een hellingshoek van 3% de druk op je gewrichten al met 24% vermindert!

Heb je last van pijn in de onderrug? Bouw de hellingshoek dan langzaam op. Het is belangrijk dat je eerst voldoende spieren in de rug opbouwt. Hoe groter de hoek, hoe meer je deze spieren inspant.


Meer loopbanden:


Categorieën: Fitness