Mini loopband kopen? De Top 3 kleine compacte loopbanden

Last updated by Kaz on

mini loopband

Je wilt een mini loopband kopen, maar vraagt je af welke kleine loopband het beste is? In dat geval ben je op de juiste pagina terecht gekomen.

Wij hebben namelijk de top 3 van kleine compacte loopbanden voor je uitgezocht. Naast onze top 3 mini loopbanden lees je hier meer over de voordelen van een kleine loopband.

Wat zijn de belangrijkste verschillen met een gewone loopband? En waar moet je op letten bij de aanschaf van dit product?

Beste mini loopbanden vergeleken

Om tot een goed advies te komen wat de beste mini loopband is, hebben we verschillende modellen vergeleken.

We hebben gekeken naar de opties, het maximale draagvermogen, de prijs en het formaat. Daarnaast hebben we verschillende reviews gelezen om ook de mening van anderen te vergelijken. 

Natuurlijk is het aanwijzen van de beste compacte loopband iets relatiefs. Een zwaarder persoon zal meer de nadruk leggen op draagvermogen.

En waar een ervaren loper weer andere wensen heeft als een beginner. Dat gezegd hebbende is dit onze top 3 mini loopbanden!

1. Compacte loopband – Senz Sports M1000

Op de eerste plaats staat de compacte loopband van Senz Sport, de M1000. Met maar liefst 40 verschillende trainingsprogramma’s, de beste materialen en een prettig loopvlak is de M1000 van Senz Sports een alleskunner.

Of je nu de voorkeur hebt voor conditietraining, interval training of dat je liever cardio doet, de mini loopband van Senz Sport kan het allemaal.

Deze kleine loopband beschikt over een 1,5 pk sterke motor. Hierdoor kan je tot 13 km p/u rennen. De motor is naast sterk ook erg stil

De M1000 heeft een loopoppervlak van 125 bij 42 centimeter. Dit geeft voldoende ruimte om te wandelen of hardlopen.
2. Kleine loopband – VirtuFit Totally Foldable TR-50i

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband is zoals de naam al doet vermoeden, in zijn geheel opvouwbaar. Opgeklapt is de compacte loopband nog maar 18 x 66 x 140 centimeters.

Deze TR-50i mini loopband heeft een veiligheidssleutel om de band direct te stoppen in geval van nood. Alle trainingsinformatie wordt weergegeven op het LCD scherm

Er is keuze uit 12 verschillende trainingsprogramma’s. De snelheid is in te stellen tot een maximum van 12 km p/u. Ben je klaar met je training? Dan kan je dankzij de transportwieltjes het apparaat eenvoudig weer opbergen
3. Mini loopband – Gymform Slim Fold

Gymform heeft met de Slim Fold volgens eigen zeggen de ultieme opvouwbare mini loopband ontworpen. Dit zeer compacte fitnessapparaat is eenvoudig op te bergen

Er zijn drie trainingsprogramma’s beschikbaar voor ieder niveau. De maximale snelheid is 6 km p/u. En dankzij het ingebouwde LCD-scherm kan je de tijd, afstand en verbruikte calorieën steeds bijhouden.

Een reguliere loopband is vaak zwaar en neemt veel plek in beslag. De Slim Fold van Gymford weegt 24,5 kilogram. Dankzij de ingebouwde wielen is de inklapbare loopband na gebruik simpel op te bergen. 

De Gymform Slim Fold wordt geleverd met een trainingsprogramma, instructieboekje en dieetschema.  
De voordelen van een mini loopband

Je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat het grootste voordeel van een mini loopband het kleine formaat is. Lang niet iedereen heeft de ruimte in huis om een groot fitness apparaat te plaatsen.

Wil je toch thuis kunnen sporten? Dan heeft een mini loopband best wat voordelen. 

Compact en stil

De techniek heeft niet stilgestaan wat fitnessapparatuur aan gaat. Zo ook niet bij loopbanden. De motoren zijn kleiner, krachtiger en stiller dan ooit tevoren. 

Door die kleine krachtige motoren is het mogelijk om loopbanden veel compacter te maken. Hierdoor wordt het interessant om zelfs in een klein appartement een mini loopband te hebben. 

Na iedere training vouw je de kleine loopband op en schuif je die onder het bed. Dankzij de stille motor heeft ook niemand in huis last van jouw sportmoment.

Je kan zelfs gewoon lekker de televisie aanzetten en Netflixen tijdens je work-out in het comfort van je eigen huis. 

Goedkoper

Een compacte loopband is vaak ook nog eens stukken voordeliger. Waar een grote loopband al snel in de duizenden euro kost, kan je voor minder dan 400 euro als een mini loopband kopen.

Wil je een betaalbare optie om thuis aan je gezondheid te werken? Een compacte loopband kan de perfecte oplossing zijn. Mini loopbanden worden steeds goedkoper terwijl de kwaliteit alleen maar toeneemt.

Eenvoudig op te bergen

Niet alleen compact in gebruik maar ook makkelijk op te bergen. Wanneer je klaar bent met je training kan je jouw mini loopband inklappen en onder je bed schuiven of in de kast zetten.

Dankzij handige transportwieltjes is zo’n klein apparaat eenvoudig te verplaatsen.

Wat zijn de nadelen van een compacte loopband

Het zou niet eerlijk zijn als we niet ook de nadelen van deze compacte loopbanden met je delen. Wanneer je ervoor kiest een kleiner apparaat aan te schaffen zal je ook moeten inboeten op sommige dingen. Deze nadelen hebben we voor je op een rij gezet.

Kleiner loopvlak

Wanneer je te maken hebt met een mini loopband krijg je vanzelfsprekend een kleiner loopvlak. Om ruimte te besparen is het loopvlak vaak korter en smaller. Dit kan ervoor zorgen dat je jouw looptechniek iets moet aanpassen.

Lagere topsnelheid

Heb jij tijdens het hardlopen een hoge topsnelheid? Dan zal je misschien aan een mini loopband niet voldoende hebben. Door het beperkte formaat en de kleinere motor is het snelheid van een compacte loopband vaak wat lager.

De modellen in onze top drie hebben een topsnelheid tussen de zes en dertien kilometer per uur. Bij een lage snelheid heb je eigenlijk meer van doen met een wandelband.

Beperkt draagvermogen

Ook als het gaat om draagvermogen zal je bij een mini loopband iets moeten toegeven. Al zal het voor de meeste mensen nog steeds voldoende zijn zullen de zwaarlijvige personen rekening moeten houden met een maximaal draagvermogen.

De juiste specificaties voor jouw trainingsdoelen

Wanneer je een mini loopband koopt, is het belangrijk de juiste specificaties te kiezen. We raden je daarom aan eerst goed je trainingsdoelen op een rij te zetten. Denk hierbij ook aan de doelen op de lange termijn.

Misschien begin je met 30 minuten wandelen per dag, maar is je doel uiteindelijk 10 kilometer binnen een uur te rennen. Daar is niet iedere compacte loopband geschikt voor. 

Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze zijn dit belangrijke specificaties om rekening mee te houden.

Snelheid

Bij het vergelijken van verschillende kleine loopbanden viel ons op dat er veel verschil zit in vermogen. De paardenkrachten van de motor hebben een belangrijke invloed op de top snelheid.

Compacte loopbanden die beperkt zijn in hun vermogen hebben een lagere topsnelheid. We hebben verschillende voorbeelden gezien die maximaal zes kilometer per uur kunnen. Dat is prima voor een stevige wandeling, maar niet als jouw trainingsdoel hardlopen is.

Maximaal belastbaar gewicht

Het maximaal belastbaar gewicht of draagvermogen van mini loopbanden is behoorlijk verschillend. Kleine apparaten kunnen minder gewicht aan. 

Is jouw trainingsdoel gewichtsverlies? Dan is een loopband een goede optie. Maar kijk wel goed of jouw actuele gewicht niet het maximaal belastbaar gewicht overschrijdt.

Afmeting en gewicht van de compacte loopband

Je komt niet voor niets uit bij een compacte loopband. Een van de voordelen is de beperkte ruimte die zo een machine gebruikt. Toch is het verstandig de afmetingen en het gewicht te controleren. 

Een opvouwbare mini loopband heeft twee afmetingen. Controleer daarom goed of deze voldoen aan jouw wensen. Past de opgevouwen loopband bijvoorbeeld wel in de kast of onder het bed

Ben je niet heel sterk of heb je misschien een zwakke rug dan wil je een compacte loopband die niet te zwaar is. We zien dat bijna alle modellen wieltjes hebben die helpen bij het verplaatsen.

Echter zit er grote verschillen in het gewicht, wat verplaatsen tot een vervelende opgave kan maken.

Waar te koop?

Je kunt een mini loopband bij verschillende aanbieders verkrijgen, zowel online als in fysieke winkels. Bekijk de onderstaande webshops of bekijk de top 3 in dit artikel om een goed beeld te krijgen van het huidige aanbod.


Meer loopbanden:


Categorieën: Fitness