Kantoor loopband met bureau? Bekijk de Top 3 beste!

Last updated by Kaz on

loopband bureau

Heb jij op je kantoor nog geen loopband bureau? Dan word het tijd om je te verdiepen in een eigen loopband kantoor.

Want met een loopband onder je bureau kan je tijdens het werk bewegen. We weten allemaal allang dat die wandeling van 20 minuten in de pauze niets doet voor je gezondheid.

Zitten is het nieuwe roken en het is tijd om in actie te komen. Met een bureau loopband maak je op je werkplek die flinke wandeling. 

Minimaal 10.000 stappen per dag? Dat is met kantoor loopband geen enkel probleem! We hebben de beste bureau loopbanden voor je geselecteerd.

Top 3 bureau loopbanden voor op de werkplek

Ben je benieuwd naar een loopband die onder je bureau past? We hebben een TOP 3 voor je samengesteld. Nu kan jij ook al die uren achter je computer gebruiken om te werken aan je gezondheid. 

1. Beste kantoor loopband uit de test – Senz Sports M500

De Senz Sports M500 is een bureau loopband van de nieuwste generatie. Deze platte loopband heeft een motorvermogen van 1,0 pk en een maximale snelheid van 5,0 km per uur. Hierdoor is de loopband zeer geschikt om onder (sta)bureaus te plaatsen. 

Als je klaar bent met trainen kan de wandelband met behulp van de transportwielen eenvoudig worden opgeborgen. Dankzij het gewicht van 28 kg is de loopband makkelijk te verplaatsen. 

Dankzij stevige materialen en de 8-voudige demping is belasten maximaal 100 kg geen probleem. De Senz Sports M500 bureau loopband is dé perfecte loopband voor iedereen die tijdens het werk wil bewegen. 
2. Beste opvouwbare bureau loopband – Xiaomi WalkingPad A1 Pro

WalkingPad A1 Pro bureau loopband is geweldig om te bewegen en vervelende pijn door zitten te voorkomen terwijl je aan het werk bent.

Met een uniek opvouwbaar design, een digitale monitor voor statistieken, extra stil technologie en snelheid besturing met je voeten.

De A1 Pro loopband voor onder het bureau heeft een gepatenteerde “double fold”-technologie. Door de “double fold”-technologie heeft de A1 Pro van Xiaomi een loopband die 180 graden kan worden opgevouwen.

Hierdoor is de opslagruimte aanzienlijk verminderd. Deze neemt nauwelijks opslagruimte in beslag (minder dan 0,5 m²). 

WalkingPad A1 pro is volgens onze test de beste opvouwbare loopband voor een kleine ruimte.
3. Meest complete bureau loopband – Flow Fitness Runner DTM100i 

De DTM100i bureau loopband van Flow Fitness is hun jongste en voordeligste model. Deze compacte loopband voor onder het bureau is speciaal ontworpen voor mensen die op kantoor aan hun gezond willen werken. 

Verbind de walking pad app via Bluetooth voor mooie wandelingen of pittige trainingen. Zo sport je zonder last te hebben van wind en regen gewoon tijdens het werk.

Met de afstandsbediening pas je eenvoudig de snelheid aan tot maximaal 6 km/u. Het automatisch programma versnelt of vertraagt de machine afhankelijk van je positie op de band.

Dankzij het duidelijke display kan je al je statistieken zien van je training. De DTM100i is volgens onze test de meest complete bureau loopband.
Waar moet je op letten bij het kopen van een bureau loopband?

Heb jij besloten om een bureau loopband aan te schaffen? Dan is het belangrijk om eerst uit te zoeken welke specificaties jij belangrijk vindt. Er zijn een aantal aandachtspunten die je goed moet afwegen.

Om te beginnen kijk je naar het maximale draagvermogen. Er is een behoorlijk verschil per loopband als het gaat om maximaal gewicht. Zeker wanneer je zelf iets zwaarder bent is dit een belangrijk punt.

Wanneer je een loopband op kantoor gebruikt waar ook andere mensen aan het werk zijn is geluid een volgende afweging. Een stille kantoor loopband is prettiger voor je omgeving.

Werk je thuis of alleen op kantoor, dan kan je kiezen om een koptelefoon op te zetten. Het geluidsniveau is dan minder van belang.

Dan is de maximale snelheid de volgende overweging. Wil je alleen wandelen of soms ook rennen? In dat geval is een wandelband niet voldoende en kan het zijn dat een loopband zonder steun niet de beste keuze is voor jou. 

Wandelband combineren met een bureau

Een werkplek is natuurlijk niet compleet zonder bureau. Je moet immers ergens je laptop kwijt. Wil je kunnen wandelen en werken tegelijkertijd? Dan is een sta bureau de beste optie. 

Omdat een gezonde werkplek steeds belangrijker is heeft de ontwikkeling van ergonomische stoelen en bureaus flinke stappen gemaakt. Er zijn steeds meer producten waar je als consument uit kunt kiezen. Daarbij is ook de kwaliteit steeds beter.

Er zijn enorm veel verschillende opties als het gaat om een loopband bureau. Het voordeligste is een sta bureau. Ben je bereid om meer te investeren? Kijk dan eens naar een verstelbaar zit- sta bureau

Hoe kies je het beste bureau?

Er zijn enkele factoren om rekening mee te houden bij het selecteren van je loopband bureau. Het kan een negatief effect hebben wanneer je de verkeerde keuze maakt. We hebben enkele tips voor je.

Begin met de juiste hoogte! Zeker wanneer het bureau niet verstelbaar is wil je er zeker van zijn dat de hoogte klopt. Het is heel vervelend als je tijdens het lopen met je knieën tegen de onderkant van het bureau aan komt.

Kijk vervolgens ook naar de breedte van de poten. Het beste is wanneer deze net wat breder is dan de wandelband. Er mag niets zijn dat de werking van de kantoor loopband verstoort.

Waarom een werkplek met loopband een goed idee is

Twijfel je nog of een werkplek met loopband wel een goed idee is? We hebben een aantal van de voordelen voor je uitgezocht. Het zal je misschien niet verbazen dat het gezonder is dan de hele dag zitten.

Lichamelijk klachten door zitten 

Er zijn behoorlijk wat mensen die lichamelijke klachten ervaren door de hele dag te zitten. Deze klachten variëren van stijve hamstrings tot nek en schouder klachten

Wanneer je lang zit heeft dit een negatief effect op het lichaam. De druk op je hamstrings zorgt ervoor dat de doorbloeding verslechtert. Zitten bekneld slagaders in je benen met alle gevolgen van dien.

Ook je nek en schouders zijn niet gebaat bij te lang zitten. Mensen die veel tijd zittend doorbrengen achter een computer klagen over een stijve nek of gespannen schouders.

Door regelmatig op te staan en te bewegen worden deze klachten voorkomen. Een sta bureau met loopband is de ideale oplossing. Zo blijf je in beweging op je werkplek. 

Gewichtsverlies dankzij een wandelband

Wanneer je puur kijkt naar de cijfers verlies je gewicht door een loopband op kantoor te gebruiken. Een uur op een wandelband is al snel goed voor 100 extra calorieën verbranden. In theorie verlies je dus gewicht met een wandelband.

In theorie zou dat ook betekenen dat men 20 tot 30 kilo per jaar verliest. Dit is natuurlijk niet realistisch en zijn er nog veel meer factoren die een rol spelen.

Uit een studie blijkt dat in de praktijk men wel degelijk gewicht verliest door een bureau loopband te gebruiken. 36 proefpersonen zijn gevolgd. Ieder van hen liep gemiddeld een uur per dag op een wandelband.

Met als resultaat dat ze gemiddeld 1,4 kilogram kwijt zijn geraakt. De zwaarlijvige proefpersonen verloren zelfs nog meer, gemiddeld 3,4 kilogram.

Hoe moeilijk is lopen en typen?

Zelf hadden we vooral twijfels over hoe moeilijk het is om te typen tijdens het lopen. Het ziet er op filmpjes misschien makkelijk uit, maar is dat het ook? We hebben de proef op de som genomen en deze tekst geschreven lopend op onze nieuwe kantoor loopband.

In het begin was het natuurlijk even wennen. Echter al vrij snel werd het makkelijker. Zeker bij een rustig tempo is het prima te doen en merk je weinig tot geen verschil. 

Vanuit de gedachte ´meten is weten´ hebben we enkele test gedaan. En ja de productiviteit bleek iets minder, ongeveer 5% minder snel typen. Toch merkten we vooral op de lange termijn voordelen.

Zoals een fitter gevoel en veel minder lichamelijke irritaties. Wij zijn in ieder geval overtuigd en werken voortaan aan een bureau met loopband. 

Misschien ook interessant:

Categorieën: Fitness