Fitness stepper kopen? Dit zijn de 9 beste mini steppers

Last updated by Kaz on

fitness stepper

De mini stepper is een fitnessapparaat dat uitermate geschikt om heerlijk vanuit huis te trainen. Doordat het apparaat klein is, plaats je het gemakkelijk in je woon- of slaapkamer.

Ideaal voor als je de deur niet uit kunt of wilt. Wat is een mini stepper precies? In de sportschool heb je vast wel eens op de crosstrainer gestaan.

De mini stepper is eigenlijk een kleinere uitvoering van de crosstrainer. Je zet je voeten op twee plateaus en je maakt een lopende beweging.

Het is natuurlijk mogelijk om weerstand op het apparaat in te stellen, hierdoor zul je meer kracht moeten zetten tijdens het trainen.

In dit artikel lees je alles over de verschillende stepmachines. We vertellen je wat het precies zijn en we helpen je met het maken van een keuze bij het aanschaffen van een stepper.

De beste fitness mini steppers en stepmachines

Als je op zoek gaat naar een geschikte mini stepper, krijg je natuurlijk heel wat resultaten te zien. Op de markt zijn ontzettend veel mini steppers te vinden en daarom kan het lastig zijn om een geschikte keuze te maken.

Om deze reden hebben we de beste mini steppers voor je op een rij gezet.

1. Beste mini stepper om te kopen – Sportstech STX300

Als we je een stepper aanraden om te kopen, dan is het wel de Sportstech STX300. Dit model is zeer uitgebreid en is helemaal niet duur voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt.

Je kunt ervoor kiezen om rechte of draaiende bewegingen te maken. Daarnaast kun je de grootte van je pas instellen en worden er weerstandkabels bijgeleverd.

Daarbij is de stepper eenvoudig in te stellen op jouw eigen niveau. Ook is het apparaat geschikt voor een hoger lichaamsgewicht en dit geldt niet voor alle mini steppers.
2. Best beoordeelde step machine – Tunturi Stepper

Dit kleine lichtgewicht apparaat is uitermate geschikt om heerlijk thuis te kunnen trainen. Deze swing stepper weegt maar liefst 9 kilo en staat toch zeer stevig. Het apparaat is heel eenvoudig in te stellen.

Je kunt aangeven dat je de hoeveelheid weerstand wilt aanpassen en daarnaast kun je ook de grootte van de passen verstellen. Op deze manier kun je het apparaat eenvoudig personaliseren naar jouw ideale wensen.

Je kunt het apparaat aanschaffen met of zonder computer. Als je kiest voor een Tunturi met computer, krijg je een kleine display erbij.

Hierop kun je bijhouden hoeveel calorieën je verbrand en hoeveel stappen je al hebt gezet. Dit is handig als je bijvoorbeeld een dagelijks doel hebt dat je wilt bereiken.
3. Swing stepper op budget – Relaxdays

Ben jij geïnteresseerd in de swing stepper? Bij een Swing stepper maak je vooral draaiende bewegingen tijdens het maken van de stappen. Dit zorgt ervoor dat ook de schuine buikspieren worden getraind.

Net als de andere verschillende steppers, is de swing stepper erg compact en makkelijk te plaatsen in huis. Als je op zoek bent naar een swing stepper die low budget is, kies dan voor een swing stepper van Relaxdays.

Bij Relaxdays kun je swing steppers krijgen in verschillende kleuren voor een zeer lage prijs.
4. Beste stair stepper – Proform Cardio HIIT Trainer

Naast de gebruikelijke steppers heb je ook nog stair steppers. Stair steppers zijn een combinatie tussen crosstrainers en een stairclimber. Op de stair stepper maak je kleine bewegingen en lijkt het alsof je traploopt.

De Proform Cardio Stepper is de beste stair stepper die in Nederland verkrijgbaar is. Dit cardio apparaat heeft maar liefst 32 professionele trainingsprogramma’s waar jij gebruik van kunt maken.

Daarnaast beschikt het apparaat over extra grote voetpedalen, een verlicht scherm dat jouw verbruikte calorien telt en je hartslag meet. Daarnaast beschikt het apparaat zelfs over een ventilator. Ideaal te gebruiken op een hete zomerdag.
5. Goed step apparaat voor thuis – Brightwise Stepper

Als je thuis wilt gaan trainen, ben je natuurlijk op zoek naar een apparaat dat zo compact mogelijk is. De Brightwise Stepper is een zeer compact apparaat dat weinig ruimte inneemt.

Deze stepper is echter heel uitgebreid en beschikt over vele functies. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk je spieren kunt trainen en calorieën kunt verbranden terwijl je tegelijkertijd televisie aan het kijken bent. Is dat niet ideaal?
6. Luxari fitness stepper

Met een Luxari fitness stepper haal je een stepper in huis die beschikt over 2 weerstandskabels. Op deze manier is het mogelijk om ook je benen, dijen, billen en buikspieren te trainen.

De stepper wordt geleverd met een matje, om slijtage aan de vloer te voorkomen. Ook is het mogelijk om op dit apparaat de weerstand te wijzigen en je vorderingen zijn zichtbaar op het display.
7. Virtufit – ST10 Side Stepper

De Virtufit ST10 is een echte Side Stepper. Met deze Side Stepper train je naast je bil, dij-, been en buikspieren ook nog eens je beenspieren. Doordat je zijwaartse bewegingen maakt, worden deze spieren extra hard getraind.

De Virtufit ST10 beschikt ook over geïntegreerde weerstandkabels en een computer. Dit zorgt ervoor dat jij zo optimaal mogelijk kunt trainen.
8. Marbo Stepper met weerstandsbanden

De Marbo stepper is van zeer hoge kwaliteit en wordt vaak gebruikt door mensen met al wat meer ervaring. Het is belastbaar tot maar liefst 130 kg.

Dit apparaat is een stepper met weerstandskabels. Dit betekent dat je niet alleen je billen, dijen, benen en buik traint, maar ook je armen. De stepper beschikt over een display, een stappenteller en een timer.
9. Domyos – Stepper MS500

De laatste stepper die zeker niet mag ontbreken, is de Domyos MS500. Een stepper met weerstandsbanden, display en antislippedalen.

Je kunt gemakkelijk je voortgang bijhouden. Het display geeft namelijk aan hoe lang je al aan het trainen bent, hoeveel herhalingen je hebt gemaakt, je tempo en het aantal verbrande calorieën tijdens de training.
Wat train je met een step apparaat?

Naast het trainen van je conditie, train je met een step apparaat verschillende spieren. Natuurlijk hangt dit ook een beetje af van het soort apparaat waar je op traint.

Met een swing apparaat train je bijvoorbeeld ook de zijkant van je buikspieren en als het apparaat over stevige handvaten beschikt, is dit natuurlijk ook goed voor je armspieren. Het is in ieder geval zo dat er een aantal spieren zijn die je met iedere stepper traint.

Dit zijn de volgende spieren:

  • Hamstrings
  • Rugspieren
  • Bilspieren
  • Buikspieren
  • Quadriceps
  • Kuitspieren

Hoeveel calorieën verbrand ik op een fitness stepper?

Op een fitness stepper is het eenvoudig om in een korte tijd veel calorieën te verbranden. Natuurlijk ligt het aan verschillende factoren hoeveel calorieën je verbrandt.

Bij het verbranden van calorieën wordt er gekeken naar je lichaamsgewicht en hoelang je aan het trainen bent. Gemiddeld gezien verbrand je op de fitness stepper ongeveer 400 calorieën per uur.

Grootste voordelen van fitness steppen

Als je erover nadenkt om een fitness stepper aan te schaffen, wil je natuurlijk weten wat de grootste voordelen hiervan zijn. Om je hiervan een overzicht te geven, hebben we de voordelen voor je op een rijtje gezet.

  • De steppers zijn eenvoudig thuis te gebruiken en je hoeft niet naar de sportschool
  • De steppers zijn vaak compact en daardoor eenvoudig te plaatsen waar je maar wilt
  • Je traint er veel spieren mee
  • Het is uitermate geschikt om voor cardio

Vergelijking met andere fitnesstoestellen

Vergeleken met andere fitnesstoestellen is de stepper natuurlijk een stuk kleiner. Wanneer je een hometrainer aanschaft en deze in je woonkamer wilt plaatsen, neemt dit veel ruimte in beslag.

Een stepper kun je eenvoudig kwijt in de kast en kun je tevoorschijn toveren wanneer jij maar wilt.

Voor wie is een stepper geschikt?

De stepper is geschikt voor iedereen die graag thuis wil werken aan zijn of haar conditie. Als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt om naar de sportschool te gaan, dan kan dit een ideale uitkomst voor je zijn.

Daarbij wordt de stepper aangeschaft door mensen van allerlei soorten leeftijden. De meeste steppers kun je namelijk personaliseren en daardoor haal jij het beste uit de training.

Conclusie

Nu je alles weet over de fitness stepper, ben je natuurlijk benieuwd welke het beste bij je past. Uiteraard verschilt dit per persoon. Iedereen heeft andere wensen en een ander budget om te besteden.

Het is goed om na te gaan waar je precies naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een stair stepper, swing stepper of de reguliere mini stepper? Daarin zitten namelijk al heel wat verschillen.

Daarnaast is het natuurlijk ook goed om te kijken naar kwaliteit. Als je wilt gaan voor een kwalitatieve mini stepper, ga dan voor de Brightwise Stepper of de Sportstech STX300. Ook de Tunturi is een zeer goede optie om aan te schaffen.


Misschien ook interessant:


Categorieën: Fitness