Stairclimber kopen? De top 3 fitness traploop machines

Last updated by Joni on

Stairclimber kopen voor thuis

Heb je al gehoord van de stairclimber? Dit fitnessapparaat kun je ook wel omschrijven als een traploop machine. Het is een robuust apparaat waar je de traptreden op en af kunt lopen.

Met stairclimbers kun je traplopen in de sportschool, maar ook kun je het fitness apparaat gebruiken voor thuis.

In Nederland is de stairclimber nog een relatief nieuw fitness apparaat, maar op internationaal niveau is dit product al niet meer weg te denken.

Een stairclimber is een apparaat waar ontzettend veel voordelen aan kleven. Zo train je er verschillende spiergroepen mee en is het een perfecte manier om calorieën mee te kunnen verbranden.

Wil jij weten wat de beste stairclimbers zijn om te kopen? In dit artikel lees je wat de top 3 beste fitness traploop machines zijn en waar je op kunt letten tijdens het kopen van een stairclimber. 

De beste stairclimbers om te kopen

Een stairclimber is een investering die je niet zomaar doet. Het is een product waar je, als je de juiste keuze maakt, jaren plezier van kunt hebben.

Het is daarom belangrijk om je goed te verdiepen in de beste stairclimbers. Wil je weten wat de beste stairclimbers zijn om te kopen? Bekijk hier de top 3 beste fitness traploop machines. 

1. Life Fitness Powermill Stairclimber Integrity

Life Fitness Powermill stairclimber integrity

Op zoek naar een professioneel fitness apparaat om mee trap te kunnen lopen? De Life Fitness Powermill Stairclimber Integrity is een apparaat dat geschikt is voor de sportschool.

Traplopen in de sportschool is namelijk nog nooit zo uitdagend geweest als met dit veelzijdige fitness apparaat.

De stairclimber is van zeer hoogwaardige kwaliteit en een lange levensduur is zeker gegarandeerd. Het apparaat is namelijk voorzien van een sterke motor, waarbij schokken niet voorkomen. 

De Powermill Stairclimber Integrity kan worden ingesteld op verschillende snelheidsniveaus. De minimumsnelheid komt neer op 12 stappen per minuut en bij de maximumsnelheid kom je al gauw uit op 120 stappen per minuut. Dit maakt deze stairclimber dan ook zeer geschikt voor intervaltrainingen. 

Veilig is deze traploop machine zeker. Het apparaat beschikt over grote traptreden waardoor je niet snel mis zult stappen. Ook is de stairclimber voorzien van een zogeheten Maxblox systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat je voeten nooit bekneld kunnen raken.

Ook beschikt de stairclimber over 19 gevarieerde trainingsprogramma’s, waaronder ook hartslag programma’s. Aan je conditie werken wordt met deze stairclimber daarom ook zeer eenvoudig.

Het apparaat heeft een draaggewicht van 182 kg.

Voordelen

 • Verschillende snelheidsniveaus 
 • Veilig Maxblox systeem 
 • 19 verschillende trainingsprogramma’s 
 • Professioneel fitnessapparaat 

Nadelen 

 • De prijs 
2. Spirit Fitness Pro CS900 Stair Climber

Spirit Fitness Pro CSC900 Stair Climber

De Spirit Fitness Pro CS900 Stair Climber is een robuuste, betrouwbare en veilige traploop machine die zeker tot de top behoort.

Deze stairclimber heeft een enorm groot trapoppervlak dat zorgt voor meerdere trainingsmogelijkheden. Zo kun je ook zijdelings de trap oplopen en voor misstappen hoef je ook niet bang te zijn. 

Met maximaal 168 stappen per minuut kun je heel wat vaart maken tijdens het trainen. Kies uit 10 verschillende trainingsprogramma’s en 20 weerstandsniveaus.

Dit maakt de trainingen uitdagender en het behalen van je persoonlijke doel komt steeds meer dichterbij. De handgrepen zijn voorzien van hartslagsensoren en dit zorgt ervoor dat je blijft trainen in de juiste zone. 

Benieuwd naar je trainingsresultaten? Deze worden overzichtelijk weergegeven op het display met meerdere vensters.

Ook is de stairclimber voorzien van een tablethouder én train je eenvoudig met behulp van de Spirit Fitness applicatie.

Het apparaat heeft een draaggewicht van 180 kg.

Voordelen

 • Veilige grote traptreden
 • Maximaal 168 stappen per minuut 
 • Trainen met applicatie mogelijk 

Nadelen 

 • Zwaar fitnessapparaat (232,3 kg) 
3. Max Trainer Bowflex M8i

Bowflex Max Trainer M8i

De Max Trainer Bowflex M8i is uitermate geschikt voor thuisgebruik. Deze veelzijdige traploop machine zorgt ervoor dat je het meeste uit de training haalt.

Je hebt namelijk keuze uit maar liefst 20 verschillende weerstandsniveaus en 6 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Ook kun je kiezen voor een interactieve training door het fitnessapparaat te koppelen aan apps. Wist je dat deze stairclimber zelfs voorzien is van een radio? 

De traploopmachine is voorzien van Max Intelligence. Wat het precies inhoudt? Max Intelligence is een intelligente software dat zich aanpast op je persoonlijke niveau en de doelen die je wilt behalen.

Het apparaat verzamelt je gegevens en stuurt je iedere dag een nieuw trainingsprogramma dat speciaal op jou gericht is. 

Wil je graag HIIT-trainingen volgen? Daar is deze traploop machine uitermate geschikt voor. Op het Lcd-scherm krijg je dan ook alle gegevens te zien die je nodig hebt.

Het aantal verbruikte calorieën, hartslag, de afstand en de snelheid; zijn aspecten die je terug ziet op het scherm.

Wil jij graag een veelzijdige stairclimber aanschaffen voor thuisgebruik? Dan is de Max Trainer Bowflex M8i het perfecte product voor je.

Het apparaat heeft een draaggewicht van 135 kg.

Voordelen

 • Voorzien van Max Intelligence 
 • 20 verschillende weerstandsniveaus 
 • Geschikt voor HIIT-trainingen 

Nadelen 

 • Max Intelligence kun je niet gratis gebruiken  
 • Draaggewicht van 135 kg 
Waarom een stairclimber kopen?

De stairclimber is een fitness machine waarbij je de trap op- en af kunt lopen. Op het moment dat je de machine aanzet, begint de trap te bewegen.

Traploop machines kunnen nogal van elkaar variëren. Waar de ene stairclimber een draaggewicht heeft van 180 kilogram, heeft de ander een draaggewicht van maximaal 120 kilogram.

Ook het minimum en het maximum aantal stappen dat je per minuut kunt zetten, verschilt per machine waarop je kunt traplopen.

Kort gezegd is de stairclimber een uniek fitnessapparaat met verschillende mogelijkheden.

Voordelen van een stairclimber

Stairclimber thuis trainen

Op de stairclimber kun je heel wat verschillende intensieve work-outs verrichten. Traplopen op zichzelf is al een perfecte optie om spieren te kweken en calorieën te verbranden, maar met de stairclimber kun je ook nog eens verschillende HIIT-trainingen verrichten.

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. Hierbij verandert de intensiteit van de training continu.

Een voorbeeld is dat je twee minuten traint met een lage intensiteit en vervolgens 1 minuut met hoge intensiteit. Dit zorgt ervoor dat je conditie en uithoudingsvermogen verbetert, maar ook dat je vet verbrandt. 

Daarnaast zorgt de stairclimber ervoor dat je verschillende spieren in je lichaam versterkt. Zo train je voornamelijk je bilspieren, de hamstrings en je kuitspieren.

Een training van 20 minuten per dag is daarbij al genoeg om resultaten te zien. Zorg er wel voor dat je je lichaam voldoende rust gunt. Een rustdag inplannen is daarom geen verkeerde keuze, want op deze manier zul je je spieren zo min mogelijk overbelasten. 

Traploop machine kopen? Hier moet je op letten

Stairclimber ruimte gewicht

Wil je een stairclimber aanschaffen? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden.

We zullen deze factoren voor je op een rij zetten, zodat jij straks met een gerust hart je perfecte fitness traploop machine kunt kopen. 

Draaggewicht

Kijk bij het kopen van een traploop machine altijd goed naar het draaggewicht. Het draaggewicht geeft aan hoeveel gewicht de machine maximaal kan houden.

Zorg er daarbij voor dat je altijd onder het draaggewicht zit. Stel je voor dat je 120 kilogram weegt, kies dan niet voor een stairclimber met een draaggewicht van 120 kilogram.

Dit zorgt er namelijk voor dat je minder comfortabel traint en het apparaat minder stabiel aanvoelt. 

Ruimte

Traploopmachine voor thuis

Als je niet wilt traplopen in de sportschool, maar een stairclimber zoekt voor thuis, dan is het goed om te kijken hoeveel ruimte de stairclimber in beslag neemt.

Bepaalde modellen zijn groot van formaat en kunnen ook nog weleens veel wegen. Bedenk goed of je hier de ruimte voor hebt in huis.

Bedenk ook van tevoren waar je de stairclimber wilt plaatsen. Dit voorkomt dat je de stairclimber opnieuw moet verplaatsen. 

Stabiliteit 

Hoe stabiel is de stairclimber? Belangrijk is dat het apparaat niet trilt of schokt tijdens het traplopen. Maak daarom de keuze voor een apparaat dat gemaakt is van de beste materialen.

Dit zorgt niet alleen voor stabiliteit, ook gaat een traploop machine van goede kwaliteit vele jaren langer mee. 

Trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus 

Traploopmachine niveaus

Kijk goed naar de trainingsprogramma’s waar de stairclimber over beschikt. Hoeveel zijn dit er en uit welke soorten trainingsprogramma’s kun je allemaal kiezen?

Dit zijn vragen die je kunt stellen als je een traploop machine op het oog hebt. Kijk daarnaast ook naar de verschillende weerstandsniveaus. 

Comfort en veiligheid

Kun je met een gerust hart de treden op- en aflopen of heb je het gevoel snel mis te kunnen stappen? Belangrijk is dat de treden groot genoeg zijn om goede stappen te kunnen zetten.

Ook zorgt dit ervoor dat je je tenen niet snel zult stoten of klem komt te zitten.
Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een stairclimber?

De prijzen voor een traploop machine lopen nogal uiteen. Over het algemeen is de stairclimber geen goedkoop fitness apparaat. Je betaalt vaak een bedrag tussen de 1000 en 12.000 euro voor een goede traploop machine.

Wat zijn alternatieven voor de stairclimber?

Als je een alternatief zoekt voor de stairclimber, dan is de loopband met helling een perfecte optie. Je loopt hierbij een helling op en dit geeft ongeveer hetzelfde effect als de stairclimber. Ook het mini stepapparaat en de crosstrainer worden gezien als goede alternatieven voor de traploop machine. 


Categorieën: Fitness