Beste hometrainer voor thuis – Top 7 uit de test
Met een hometrainer voor thuis geniet je van de gewenste setting. Je bent thuis in staat om in beweging te komen, om je conditie te verbeteren en om calorieën te verbranden.
Om dit voor jezelf mogelijk te maken, heb je wel een goede hometrainer voor thuis nodig. In dit artikel ontdek je direct wat de beste hometrainers voor thuis zijn. Lees snel verder!
- 7 beste hometrainers voor thuis uitgelicht
- Waarom voor een hometrainer voor thuis kiezen?
- Is een hometrainer voor thuis voor iedereen geschikt?
- Hoe hebben wij de beste hometrainer test aankoop geselecteerd?
- Wat betaal je voor een goede hometrainer voor thuis?
- Wat zijn de beste hometrainer merken?
- Hoe beoordeel je de kwaliteit van een hometrainer voor thuis?
- Wat is de beste hometrainer volgens de Consumentenbond?
- Is een hometrainer voor thuis aan te raden?
7 beste hometrainers voor thuis uitgelicht
Heb je de wens om een nieuwe hometrainer voor thuis aan te schaffen? Maak dan je borst maar alvast nat. Het aanbod van hometrainers voor thuis is namelijk ontzettend divers.
Dit komt onder meer doordat meerdere merken meerdere varianten op de markt hebben gebracht.
Speciaal voor jou zijn wij op zoek gegaan naar de beste hometrainer voor thuis. Aan de hand van onze hometrainer test hebben wij een complete top 7 voor je samengesteld.
Neem onderstaande 7 reviews door en bepaal wat voor jóu de beste hometrainer voor thuis is.
1. VirtuFit Low Entry Bike 1.2i
De VirtuFit Low Entry Bike 1.2i is volgens ons de best geteste hometrainer voor thuis. Deze hometrainer is betaalbaar, is lekker compact en is van een lage instap voorzien. Door deze lage instap is deze hometrainer ook voor oudere mensen geschikt.
Deze hometrainer biedt de nodige trainingsmogelijkheden. Dit komt onder meer door de roterende massa van 19 kilogram. Ook is het ideaal dat je uit maar liefst 21 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s kunt kiezen.
Als klap op de vuurpijl stel je de weerstand ook nog op 16 niveaus in. Deze VirtuFit hometrainer is van een prima kwaliteit, vrij eenvoudig te monteren en van een groot LCD display voorzien.
2. FitBike Ride 5
De FitBike Ride 5 is een uiterst geschikte hometrainer voor thuisgebruik. Deze hometrainer is opvallend compact uitgevoerd, waardoor je ‘m makkelijk een plekje in je woning geeft.
De hometrainer is belastbaar tot een gewicht van 150 kilogram en is fluisterstil te gebruiken. Dit is te danken aan de V-snaar aandrijving.
Deze hometrainer beschikt over 18 verschillende trainingsprogramma’s. Ook kun je de weerstand zelf instellen, waardoor je de training zo zwaar maakt als je zelf maar wilt.
In totaal heb je uit 24 weerstandsniveaus de keuze. Deze hometrainer is voor thuis is ook nog betaalbaar en van een prima kwaliteit.
3. FitBike Ride 6 iPlus
Ben je op zoek naar een net iets uitgebreidere hometrainer? Dan raden wij je graag de FitBike Ride 6 iPlus aan. Deze hometrainer beschikt over de iPlus module van FitBike, waardoor je ‘m aan je smartphone kunt koppelen.
Dit stelt je in staat om gebruik te maken van de interactieve fitness/fietsapps. Dit maakt het trainen op deze hometrainer leuker en interactiever.
De samenstelling van de FitBike Ride 6 iPlus is sowieso prima te noemen. Hij staat zo stevig als een huis, is relatief compact, is ergonomisch te verstellen en biedt dus heel veel trainingsmogelijkheden.
Ten opzichte van bovenstaande varianten is ‘ie wel net iets duurder.
4. VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer
De VirtuFit HTR 2.0 Ergometer Hometrainer is een geweldige hometrainer voor recreatieve sporters. Deze hometrainer beschikt over een fijne instap, een groot LCD display, verstelbaar stuur & zadel en de nodige trainingsmogelijkheden.
Dit is onder meer aan de aanwezigheid van de ergometer te danken. Dankzij deze ergometer stel je nauwkeurig het gewenste weerstandsniveau in.
Deze hometrainer is belastbaar tot 150 kilogram. Door de ergonomische vorm train je altijd op een aangename manier. Daarbij geniet je ook van een laag geluidsniveau. Dat komt door de V-snaar.
Deze snaar drijft de massa van 19 kilogram perfect aan. Je bent door deze forse massa ook in staat om zwaarder te trainen.
5. Flow Fitness Turner DHT2000i Hometrainer
Vind je het niet erg om net iets meer geld uit te geven? Zou je op je nieuwe hometrainers ook op een interactieve manier willen trainen? Als je op deze vragen ‘ja’ kunt beantwoorden, raden wij je de Flow Fitness Turner DHT2000i Hometrainer aan.
Deze hometrainer beschikt over een bluetooth ontvanger. Dat stelt je in staat om van verschillende apps gebruik te maken, zoals Kinomap en Zwift.
De hometrainer beschikt ook nog over 24 trainingsprogramma’s en 32 weerstandsniveaus. De fiets is ook nog ergonomisch te verstellen, waardoor je altijd op de gewenste manier traint.
6. FitBike Ride 2
Gaat je voor uit naar een zo’n eenvoudig mogelijke hometrainer? Geef je idealiter ook niet al teveel geld aan je nieuwe hometrainer uit? In beide gevallen raden wij je de FitBike Ride 2 aan. Deze hometrainer valt vooral door zijn eenvoud en voordelige prijskaartje op.
Bij deze hometrainer geniet je onder meer van de compacte afmetingen. Doordat deze hometrainer zo compact is, kun je ‘m overal in je woning gebruiken. Daarbij heb je ook nog de keuze uit voldoende trainingsmogelijkheden.
Bij de FitBike Ride 2 kun je uit 16 weerstandsniveaus en 12 trainingsprogramma’s kiezen. Wat wil je nog meer als recreatieve thuissporter?
7. Toorx BRX-Compact Multifit Inklapbare Hometrainer
Heb je niet al te veel ruimte in je woning over? Dan is het interessant om voor een inklapbare hometrainer te kiezen.
Binnen het huidige aanbod valt onze keuze op de Toorx BRX-Compact Multifit Inklapbare Hometrainer. Deze hometrainer is van zichzelf al compact en is nog vele malen compacter op te bergen.
Met deze trainingsfiets voor thuis train je op een fijne manier. Dit is te danken aan de compactheid, inklapbaarheid en weerstandsniveaus. Je kunt uit 8 weerstandsniveaus kiezen, waardoor je altijd op de gewenste manier traint.
Uiteraard is deze hometrainer niet volledig te vergelijken met de bovenstaande hometrainers.
Waarom voor een hometrainer voor thuis kiezen?
Heb je bovenstaande reviews doorgenomen? Dan heb je waarschijnlijk opgemerkt dat je uit meerdere soorten hometrainers voor thuis kunt kiezen. Dat is uiteraard een voordeel.
Maar, wat is nou dé reden om specifiek voor een hometrainer voor thuis te kiezen? Hier zijn eigenlijk meerdere redenen voor:
Op een hometrainer train je thuis op de gewenste manier
Op een hometrainer kun je gericht aan je conditie werken, calorieën verbruiken of ‘gewoon’ in beweging komen. Je bent altijd in staat om op de gewenste manier te trainen, mede door de vele trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.
Afvallen op een hometrainer is zeker mogelijk, zolang je gedisciplineerd traint.
Trainen op een hometrainer thuis is erg laagdrempelig
Heb je thuis een goede hometrainer staan? Dan kun je in principe altijd trainen.
Je kunt dit ’s ochtends vroeg doen, overdag of in de late avonduren. Dit kun je ook nog eens 7 dagen in de week doen. Doordat je altijd kunt trainen, is het vrij laagdrempelig om daadwerkelijk te gaan trainen.
Je hebt geen last van pottenkijkers
Heb je het idee dat je in een sportschool voortdurend aangekeken wordt? Dan is een hometrainer voor thuis de ideale oplossing.
Aangezien je thuis in je eentje traint, heb je geen last van pottenkijkers. Je kunt je dus heerlijk en ongegeneerd thuis in het zweet werken.
Je traint op een ergonomische en comfortabele manier
Momenteel heb je de keuze uit meerdere fitnessapparaten voor thuis. Feit is dat je op een hometrainer super ergonomisch en comfortabel kunt trainen.
Dit is te danken aan de instelmogelijkheden, het relatief grote zadel en de comfortabele houding. De houding is bijvoorbeeld vele malen aangenamer dan op een spinningfiets.
Een hometrainer voor thuis is goed voor je lichaam
Wist je dat een hometrainer voor thuis ook goed voor je lichaam is? Dit komt onder meer doordat je lichaam niet met een flinke belasting te maken krijgt, zoals bij een loopband bijvoorbeeld wel het geval is.
Een hometrainer is hierdoor ook geschikt voor revalidatiedoeleinden en voor ouderen. Kies als ouder persoon wel voor een speciale hometrainer voor ouderen.
Een goede hometrainer voor thuis kost niet de hoofdprijs
Als je specifiek een goedkope hometrainer voor thuis wilt kopen, kun je alle kanten op. Alle hierboven besproken hometrainers voor thuis zijn prima betaalbaar. Voor een relatief zacht prijsje ben je dus in staat om van bovengenoemde voordelen te genieten.
Met andere woorden: de aanschaf van een hometrainer voor thuis is aan te raden. Je geniet van talloze voordelen, zonder dat je de hoofdprijs hoeft te betalen.
En kom je er uiteindelijk achter dat een hometrainer toch niks voor jou is? Dan slijt je hem probleemloos, bijvoorbeeld via Marktplaats.
Is een hometrainer voor thuis voor iedereen geschikt?
Ja, een hometrainer voor thuis is in principe voor iedereen geschikt. Dit komt onder meer doordat je op een hometrainer met een schokbelasting te maken krijgt.
Je benen draaien rustig in het rond, zonder dat er een belasting op je gewrichten komt. Dat is bij bijvoorbeeld een loopband een ander verhaal.
Mede hierdoor is een hometrainer ook voor oudere mensen geschikt. Of wil je thuis revalideren? Dan is een hometrainer voor thuis eveneens het ideale apparaat.
Verder maakt je trainingservaring niet al te veel uit. Ben je een recreatieve sporter? Dan kies je voor één van de simpelere hometrainers voor thuis.
Ben je een intensieve sporter? Dan kies je voor één van de uitgebreidere hometrainers voor thuis. Een hometrainer voor thuis is simpelweg voor elk individu geschikt.
Heb je niet al te veel ruimte in je woning over? Ook dan kun je prima voor een hometrainer voor thuis kiezen. Kies in dat geval voor een inklapbare hometrainer.
Nadat je getraind hebt, klap je het apparaat feilloos in. Dit maakt het opbergen van het apparaat een fluitje van een cent.
Hoe hebben wij de beste hometrainer test aankoop geselecteerd?
Voor de selectie van de beste hometrainer test aankoop hebben wij ons op meerdere criteria gericht. Deze criteria bespreken we graag hieronder en voorzien we ook van een extra toelichting.
Om voor jezelf de beste hometrainer uit te kiezen, moet je namelijk zelf ook goed op deze criteria letten.
Trainingsmogelijkheden
Het is allereerst belangrijk om goed naar de trainingsmogelijkheden te kijken.
Uit hoeveel trainingsprogramma’s kun je kiezen? Uit hoeveel weerstandsniveaus kun je kiezen? En wat is het gewicht van de roterende massa? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen om naar te kijken.
Let ook goed op je eigen voorkeuren en het gewenste gebruik. Ben je van plan om de hometrainers intensief te gebruiken? Dan is het beter om voor een hometrainer met meerdere trainingsmogelijkheden en weerstandsniveaus te kiezen.
Ben je van plan om de hometrainer recreatief te gebruiken? Dan kun je prima voor een ‘beperkte’ hometrainer kiezen.
Je kunt ook even kijken naar de aanwezigheid van een bluetooth ontvanger. Beschikt de hometrainer over een bluetooth ontvanger? Dan betekent dit dat je een app aan de hometrainer kunt koppelen, zoals Zwift. Met zo’n app train je gevarieerder, interactiever en leuker.
Geschiktheid & eigen situatie
Bij het uitkiezen van een hometrainer moet je goed naar je eigen situatie kijken. Op basis van die situatie kun je goed naar de geschiktheid van de hometrainers kijken.
Let onder meer op de volgende punten:
- Ruimte in je woning. Als je weinig ruimte hebt, heb je een compacte hometrainer nodig. Idealiter kies je voor een opvouwbare hometrainer, aangezien je die een stuk makkelijker op kunt bergen.
- Leeftijd. Ben je al een ouder persoon? Dan heb je baat bij een hometrainer met lage instap. Door de lagere instap stap je veel makkelijker op de hometrainer. Ook het afstappen gaat uiteraard een stuk eenvoudiger. Ook een hometrainer met rugleuning kan het trainen comfortabeler maken.
- Ergometer. Ben je op dit moment aan een revalidatietraject bezig? Dan kies je het beste voor een hometrainer met ergometer. Door de ergometer stel je de weerstand zeer nauwkeurig in, waardoor je je trainingen beetje bij beetje op kunt bouwen. Dat heb je absoluut nodig bij een revalidatie.
Ergonomie
Een hometrainer is één van de meest ergonomische fitnessapparaten. Dit komt onder andere door het zadel. Het zadel van een hometrainer is vrij groot en zacht. Dit betekent dat het zadel het nodige comfort biedt.
Ook is het bij veel hometrainers mogelijk om het stuur en zadel te verstellen. Idealiter kies je voor een hometrainer waarbij je het stuur en zadel op meerdere manieren kunt verstellen. Daardoor ben je in staat om een 100% juiste zithouding aan te nemen.
Gewicht
Het is ook belangrijk om bij een hometrainer naar het gewicht te kijken. Eigenlijk spelen twee soorten gewichten een belangrijke rol:
- Gewicht van de roterende massa. Dit is iets dat je op het gewenste gebruik af moet stemmen. Als je heel intensief wilt kunnen trainen, moet de roterende massa vrij zwaar zijn.
- Gewicht van de fiets. Ook dit is iets dat je op je gewenste gebruik af moet stemmen. Als je heel intensief wilt trainen, moet de hometrainer als een huis zo stevig staan. Kijk daarom goed naar het eigen gewicht van de hometrainer.
Display
Het is wenselijk dat een hometrainer voor thuis over een duidelijk display beschikt. Op dit display lees je tijdens het trainen bijvoorbeeld je trainingsprestaties af.
Ook lees je op dit display je hartslag af, indien de hometrainer over een hartslagsensor beschikt.
Wat betaal je voor een goede hometrainer voor thuis?
Wil je graag thuis op een ergonomische, leuke en aangename manier in beweging komen? Dan lijkt de aanschaf van een hometrainer voor thuis een prima optie te zijn.
Het is echter wel zaak om een geschikte hometrainer aan te schaffen. Hiervoor moet je de bovenstaande punten letten, maar uiteraard ook op je budget. Feit is dat de prijzen voor hometrainers voor thuis flink uiteenlopen.
Voor een bedrag van 200 á 300 euro kun je al een basis hometrainer voor thuis aanschaffen. Zo’n hometrainer is vooral geschikt voor het recreatieve gebruik. Je moet bij zo’n hometrainer bovendien niet al te hoge verwachtingen hebben.
Ben je op zoek naar net dat beetje meer?
Dan is het aan te raden om een bedrag van 300 tot 600 euro te reserveren voor je nieuwe hometrainer. Binnen deze brede prijsrange kun je uit meerdere prima hometrainers voor thuis kiezen.
Wat zijn de beste hometrainer merken?
Bij het uitkiezen van een nieuwe hometrainer moet je ook even goed naar het merk kijken. Het is echter wel lastig om aan te geven wat het beste merk hometrainer is. Dit komt onder meer doordat elke hometrainer op zijn eigen manier uniek is.
De onderstaande hometrainer merken bieden in ieder geval prima hometrainers aan:
- VirtuFit
- FitBike
- Flow Fitness
- Toorx
- Schwinn
- Sole Fitness
- Nautilus
- Tunturi
- DC Athletics
Hoe beoordeel je de kwaliteit van een hometrainer voor thuis?
Heb je meerdere hometrainers voor thuis op je verlanglijstje staan? Om binnen het huidige aanbod tot de beste koop te komen, moet je onder meer naar de kwaliteit kijken. Dat doe je, volgens ons, door op meerdere zaken te letten:
- De gebruikte onderdelen. Ga bijvoorbeeld na of de hometrainer over een V-snaar beschikt. Indien dit het geval is, gaat de snaar lang mee. Ook zorgt deze snaar voor een lager geluidsniveau.
- Het merk. Uiteraard speelt het merk ook een bepalende rol. Kies je voor één van bovenstaande merken? Dan ben je van een goede kwaliteit verzekerd.
- Beoordelingen van andere kopers. Het is ook aan te raden om goed naar de beoordelingen van andere kopers te kijken. Zijn veel van deze beoordelingen positief? Dan weet je dat de hometrainer voldoende te bieden heeft. Bij veel negatieve beoordelingen zoek je beter nog even verder.
Wat is de beste hometrainer volgens de Consumentenbond?
Ben je van plan om een geschikte hometrainer voor thuis aan te schaffen? Check dan ook nog even de hometrainer test van de Consumentenbond. Althans; dat zouden wij je graag aan willen raden.
Het spijtige is alleen dat de Consumentenbond geen recent onderzoek naar de beste hometrainers uitgevoerd heeft.
Hoe dit komt? Hier hebben wij geen verklaring voor. De Consumentenbond heeft simpelweg ervoor gekozen om geen test naar de beste hometrainers uit te voeren. Gaat dit in de toekomst wel het geval zijn? Wij kunnen jammer genoeg niet in de toekomst kijken.
Als de Consumentenbond hier onderzoek naar zou doen, zou dat in ieder geval veel nuttige informatie opleveren.
Is een hometrainer voor thuis aan te raden?
Ja, een hometrainer voor thuis is zeker aan te raden. Je bent in staat om op een leuke, laagdrempelige en ergonomische manier te trainen.
Bovendien kun je een hometrainer voor meerdere trainingsdoeleinden inzetten. Denk hierbij aan het opbouwen van je conditie of het kwijtraken van overtollige kilo’s.
Uiteraard is het wel van belang dat je uitsluitend voor de beste hometrainer kiest. Neem daarvoor vooral bovenstaande reviews door. Per review bespreken wij een hometrainer die uiterst geschikt is voor thuisgebruik.
Denk ondertussen ook over het gewenste gebruik na. Het maakt nogal wat uit of je recreatief of intensief thuis wilt trainen.
Durf bovendien te investeren in de beste hometrainer voor thuis. Je geniet in dat geval van een hometrainer van één van de beste merken. Niet alleen in de komende maanden, maar in de komende jaren.
De betere hometrainers voor thuis gaan simpelweg jarenlang mee. Veel trainingsplezier gewenst in ieder geval!