Goedkope hometrainer? Deze 5 zijn jouw geld waard!

Last updated by Kaz on

goedkope hometrainer

Heb je interesse om een hometrainer voor thuis aan te schaffen? En gaat je voorkeur hierbij uit naar een goedkope hometrainer?

Dan heb je op het moment van schrijven vrij veel keuze. Maar, lang niet alle goedkope hometrainers voldoen aan de eisen.

Kies bij voorkeur voor één van de goedkope hometrainers die we in dit artikel bespreken.

De top 5 beste goedkope hometrainers

Met een hometrainer die goedkoop is, kun je een prima apparaat in huis halen. De focus ligt hierbij wel op het woordje ‘kun’. Het is namelijk niet zo dat elke goedkope hometrainer per definitie goed is.

Wij raden je aan om heel kritisch te zijn en om voor één van onderstaande hometrainers te kiezen.

Onderstaande hometrainers zijn nier per sé de goedkoopste, maar zijn wel de beste goedkope hometrainers. Het prijskaartje is interessant, evenals de samenstelling en mogelijkheden van het cardioapparaat.

1. Tunturi Cardio Fit B15

Wil je graag de beste goedkope hometrainer aanschaffen? Kies dan voor de Tunturi Cardio Fit B15. Deze hometrainer kost slechts 150 euro, is vrij compact uitgevoerd en biedt opvallend veel trainingsmogelijkheden.

Ook is de hometrainer geheel naar wens te verstellen, waardoor je op een ergonomische manier kunt trainen.

Deze hometrainer beschikt over een vliegwiel van 4,5 kilogram. Dankzij dit vliegwiel ben je in staat om enige weerstand te creëren. Je hebt overigens de keuze uit 8 verschillende weerstandsniveaus.

De Tunturi Cardio Fit B15 werkt bovendien geheel stroomonafhankelijk; je kunt ‘m hierdoor overal in je woning gebruiken.
2. D.C. Athletics Golf A.C.C.

De D.C. Athletics Golf A.C.C. is volgens ons één van de beste goedkope hometrainers. De adviesprijs van deze hometrainer ligt rond de 350 euro, waardoor deze wel iets duurder is dan bovenstaande variant.

Neemt niet weg dat je met dit apparaat een geweldige hometrainer in huis haalt.

Deze hometrainer is van een duidelijk display voorzien, heeft een elektromagnetisch weerstandsysteem en biedt daardoor veel trainingsopties. Je kunt bijvoorbeeld uit 8 weerstandsniveaus kiezen.

Ook is deze hometrainer opvallend licht uitgevoerd; 22,5 kilogram. Dit maakt het makkelijk voor je om deze hometrainer te verplaatsen in je woning.
3. Tunturi Cardio Fit D20

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan je nieuwe hometrainer uit? Maar, wil je wel per sé een handig apparaat van een A-merk hebben? Dan raden wij je de Tunturi Cardio Fit D20 aan.

De adviesprijs van deze hometrainer ligt rond de 180 euro. Voor dit bedrag krijg je een unieke hometrainer tot je beschikking.

Dit komt onder meer door de vormgeving. Deze hometrainer heeft geen stuur en daarmee ook geen display. Hij is hierdoor erg compact, waardoor je ‘m ook als bureaufiets voor op kantoor kunt gebruiken.

De hometrainer is ook nog eens opvouwbaar, waardoor je ‘m moeiteloos opbergt in je woning.
4. Capital Sports Azura X1

Spreekt de hierboven besproken variant van Tunturi je wel aan? Vind je die variant alleen net iets te prijzig? Dan raden wij je de CAPITAL SPORTS Azura X1 aan.

Deze hometrainer kost zo’n 105 euro en is op een geweldige manier samengesteld. Zo beschikt deze hometrainer over een ergometer, 8 weerstandsniveaus en een vliegwiel van 4 kilogram zwaar.

Met deze hometrainer geniet je bovendien van veel gebruiksgemak. Dit is aan het comfortabele zadel te danken, maar ook aan het stuur, de pedalen en de inklapbaarheid. Na de training klap je ‘m moeiteloos en snel in.
5. VirtuFit Low Entry Bike 1.0

Gaat je voorkeur meer uit naar een ‘echte’ hometrainer? Dan raden wij je de VirtuFit Low Entry Bike 1.0 aan. Deze hometrainer is als een normale hometrainer opgebouwd en kost slechts 300 euro.

Dankzij dit prijskaartje is het één van de goedkoopste hometrainers om serieus mee te trainen.

Daarbij valt ook de vormgeving van dit apparaat op. Deze hometrainer heeft bijvoorbeeld een hele lage instap, waardoor het apparaat uiterst geschikt is voor oudere mensen.

Ook geniet je van een magneetremsysteem, 8 weerstandsniveaus en de nodige handige extra’s. Hierbij kun je denken aan een console, tablethouder en hartslagmeter.
Welke merken bieden goede goedkope hometrainers aan?

Wil je een goedkope loopband of goedkope hometrainer aanschaffen? In beide gevallen kom je al snel bij dezelfde merken aan. Op dit gebied valt onderscheid te maken tussen A-merken en budgetmerken.

Onder de budgetmerken verstaan we merken als Capital Sports, Blu Mill en aanverwante merken. Deze merken richten zich specifieke op het aanbieden van goedkope hometrainers.

Dat de apparaten van deze merken goedkoop zijn, blijkt wel uit de samenstelling van de apparaten. Het zijn veelal vrij simpele hometrainers.

Onder de A-merken verstaan we merken als Tunturi en VirtuFit. Deze merken richten zich op de thuissporter en bieden voor hen heel veel soorten hometrainers aan.

Zo kun je bij deze merken ook kiezen voor een hometrainer met apps, hometrainer met scherm en een inklapbare hometrainer.

Naar welk merk gaat jouw voorkeur uit? Voordat je de beste goedkoopste hometrainer kunt kiezen, is dat één van de zaken waar je goed over na moet denken.

Waar kun je een goedkope hometrainer voor gebruiken?

De meeste goedkope hometrainers zijn voor recreatief gebruik geschikt. Dit betekent dat de hometrainers geschikt zijn om op een leuke manier in beweging te komen.

Stel je echter hoge eisen aan je nieuwe hometrainer? Dan vallen de goedkopere varianten eigenlijk direct af. Deze varianten zijn simpelweg niet geschikt voor de intensievere trainingen.

Het is dus zaak om op voorhand goed over het gewenste gebruik na te denken. Wil je serieus, intensief en mogelijk zelfs semiprofessioneel kunnen trainen?

Dan zou je voor een duurdere hometrainer moeten gaan. Dat een goedkope hometrainer zo goedkoop is, heeft uiteraard zijn redenen.

Wat kost een goede goedkope hometrainer?

De prijzen van goedkope hometrainers lopen behoorlijk uiteen. Zoals je in bovenstaande reviews hebt kunnen lezen, kun je al voor 100 euro een goedkope hometrainer kopen. Dit betreft dan een hometrainer van een minder bekend merk.

Vind je het niet erg om iets meer geld uit te geven? Dan kun je je richten op een maximumbedrag van 350 á 400 euro. Dat vinden wij persoonlijk het maximale voor een goedkope hometrainer.

Binnen deze twee grenzen kom je in ieder geval voldoende hometrainers kiezen.

Hierbij moet je wel onderscheid maken tussen twee ‘soorten’ hometrainers:

  • Eenvoudige hometrainers. Dit zijn de hometrainers van de minder bekende merken. Deze hometrainers zijn veelal eenvoudig uitgevoerd, inklapbaar en niet eens altijd van een stuur/display voorzien.
  • Uitgebreidere hometrainers. Dit zijn de hometrainers van de A-merken. Deze hometrainers ogen als normale hometrainers, maar zijn dan net iets minder uitgebreid.

Wat is het verschil tussen goedkope- en dure hometrainers?

Tussen goedkope en dure hometrainers bestaan grote verschillen. Dit begint al bij de vormgeving van de hometrainer.

Een goedkope hometrainer is vaak erg eenvoudig vormgegeven, waardoor de hometrainer ietwat simpel oogt. Bij een duurdere hometrainer is dat vaak een ander verhaal.

Ook op het gebied van trainingsmogelijkheden zijn grote verschillen waarneembaar. Kies je voor een duurdere hometrainer?

Dan kun je vaak uit meerdere weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s kiezen. Bij een goedkope hometrainer heb je vaak de keuze uit slechts een paar weerstandsniveaus.

Een duurdere hometrainer is bovendien van handige extra’s voorzien. Hierbij kun je aan verstelmogelijkheden denken, maar ook aan een bluetooth ontvanger.

Door de bluetooth ontvanger kun je bijvoorbeeld gebruik maken van apps als Kinomap en Zwift.

Op het gebied van gewicht en afwerking zijn ook grote verschillen zichtbaar. De duurdere hometrainers zijn zwaarder, waardoor ze een stuk stabieler op de grond staan.

Dat biedt ook de mogelijkheid om (zeer) intensief te trainen. Verder is de afwerking van de duurdere hometrainers een stuk beter. Dit merk je aan de algehele kwaliteit en de levensduur.

Conclusie

Een goedkope hometrainer aanschaffen kan absoluut een goed idee zijn.

Zet wel goed je wensen op een rijtje, kijk goed naar je beschikbare budget en bekijk bovenstaande hometrainers. Dit zijn volgens ons namelijk de beste goedkope hometrainers.

Klik hieronder om het complete aanbod bij de webshops te bekijken:


Categorieën: Fitness